Κινητοποιήσεις φοιτητ(ρι)ών ενάντια στην παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ και της ασφάλειας για μία ακόμα ημέρα μέσα και περιμετρικά από το Α.Π.Θ. – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Η πρόκληση από την πλευρά της κυβέρνησης και της αστυνομίας συνεχίστηκε για μία ακόμα ημέρα με την παρουσία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ και της ασφάλειας εντός αλλά και περιμετρικά του Α.Π.Θ. Οι φοιτητές/ριες ήρθαν αντιμέτωποι για ακόμα μία φορά με τους αποκλεισμούς και την αστυνομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση. Όπως αναφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες η περίπτωση του στεκιού στο βιολογικό, οι εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης και η συνεχής καταστολή αποτελούν πείραμα για την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας και των ενόπλων συνοδών τους στα πανεπιστήμια.

Τις μεσημεριανές ώρες πραγματοποιήθηκε πορεία υπεράσπισης του ασύλου εντός της πανεπιστημιούπολης. Κατά την άφιξη της πορείας στο στέκι στο βιολογικό συνάντησαν φραγμούς από δυνάμεις των ΜΑΤ, τα οποία βρίσκονταν και σε αρκετά διαφορετικά σημεία εντός του κάμπους.

Από νωρίς το πρωί αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στην Αγίου Δημητρίου, κοντά στο βιολογικό και τη ΣΘΕ από την πάνω πλευρά. ΜΑΤ, κλούβες και ΟΠΚΕ σε θέση αναμονής. Δυνάμεις της ασφάλειας βρίσκονταν μέσα στο Α.Π.Θ. τοποθετώντας κορδέλες περιμετρικά του κατεστραμμένου στεκιού στο βιολογικό. Οι εργασίες συνεχίζονταν με την αστυνομία να παρακολουθεί και να αποκλείει την είσοδο στους φοιτητές/ριες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ (Β. Γλ.)


Μοιραστείτε το άρθρο