Τελευταία ημέρα του Pride Week, κεντρική εκδήλωση: “Το σύστημα γεννά πολέμους, εμείς γεννάμε αγώνες” – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με την κεντρική εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Πολυτεχνείο και το πάρτυ το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 23:00, ολοκληρώνεται η εβδομάδα δράσεων και εκδηλώσεων στα πλαίσια του Pride Week και του 6ου Αυτο-οργανωμένου Thessaloniki Pride. Εργαστήρια, προβολές, συζητήσεις και η δυναμική και μαζική πορεία που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 20/5, προηγήθηκαν της σημερινής ημέρας.

Στην κεντρική εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώθηκε από την Αριστερή Ενότητα τις, Μαχητικές & Ελεύθερες και την ομάδα Sylvia Rivera συζητήθηκαν και πραγματοποιήθηκαν τοποθετήσεις για επίκαιρα και όχι μόνο ζητήματα. Πιο συγκεκριμένα οι τοποθετήσεις αφορούσαν τον πόλεμο και τις επιπτώσεις αυτού στις γυναίκες και τη Λοατκι+ κοινότητα, τη δολοφονία του/της Ζακ/Zackie και την απόφαση του δικαστηρίου καθώς και σε γενικότερο επίπεδο το ζήτημα της δικαιοσύνης στην Ελλάδα και τα στερεότυπα που έχουν κανονικοποιηθεί. Όσον αφορά την Αμερική, υπήρξε τοποθέτηση για το ζήτημα των αμβλώσεων και τη συζήτηση που έχει ανοίξει από τις αρχές του μήνα με τη διαρροή εγγράφου όπου προτείνεται κατάργηση του δικαιώματος στην άμβλωση.

Η εκδήλωση κινήθηκε αργότερα στα ζητήματα των πανεπιστημίων και των φοιτητριών, με την έμφυλη καταπίεση, την καταστολή κράτους και αστυνομίας, την πρόθεση για εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και υποτίμηση του δημόσιου και ελεύθερου χαρακτήρα των πανεπιστημίων από την κυβέρνηση και την επικείμενη είσοδο της ΟΠΠΙ σε ελληνικά πανεπιστήμια. Φυσικά συζητήθηκαν και οι πολλές περιπτώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν παραβιαστικές, κακοποιητικές συμπεριφορές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις από καθηγητές, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις στη μαιευτική στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και τη Νομική στην Αθήνα.

Οι επόμενες τοποθετήσεις αφορούσαν την προβληματική με την έλλειψη έμφυλων χαρακτηριστικών και φεμινιστικού λόγου ακόμα και στο εσωτερικό του κινήματος και τις δράσεις των φοιτητικών συλλόγων, καθώς και οι μάτσο συμπεριφορές και η τοξική αρρενωπότητα που αναπαράγονται.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων και των διοργανωτών της εκδήλωσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (Β.Γλ.)



Κεντρική Εκδήλωση-Συζήτηση REclaim Pride στο 6ο Αυτοοργανωμένο Thess Pride, Σάββατο 21/5 στις 19:00 στο Πολυτεχνείο (Α.Π.Θ.)

Πολύχρωμη πορεία ελεύθερης έκφρασης στη Θεσσαλονίκη, 6ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Μοιραστείτε το άρθρο