Οι ακροδεξιές οργανώσεις στη μεταχουντική εποχή, βιβλιοπαρουσίαση, Κυριακή 15/5 στις 19:00 στη Λοκομοτίβα cooperativa

Κυριακή 15/05 στις 19:00

LOCOMOTIVA COOPERATIVA
(Μπόταση 7, Εξάρχεια)

Οι ακροδεξιές οργανώσεις στη μεταχουντική εποχή
ένθετο του περιοδικού «Ο Αναρχικός» (1986-2014)

Στο πλαίσιο της εισήγησης θα προβληθεί συνέντευξη με το Δημήτρη Τρωαδίτη, στην οποία καταθέτει την εμπειρία του από τη συμμετοχή στην έκδοση του “Αναρχικού” και τη συνεργασία του με το Βασίλη Καραπλή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση από το Θόδωρο Κουτσουμπό (ΕΕΚ).

Στο βιβλίο με τίτλο «Οι ακροδεξιές οργανώσεις στην μεταχουντική εποχή», το δελτίο πληροφόρησης «Ο Αναρχικός» και ο Βασίλης Καραπλής μας ξεναγούν, σελίδα τη σελίδα, στα άδυτα της εγχώριας ακροδεξιάς. Η χρονική περίοδος στην οποία αναφέρεται το αφιέρωμα, εκτείνεται από την περίοδο της πτώσης της χούντας, το 1974, μέχρι και το 1998 και υπάρχει δημοσιευμένη σε συνέχειες, σε 27 από τα συνολικά 398 τεύχη του περιοδικού.

Τα τεύχη του περιοδικού συγκεντρώθηκαν με την πολύτιμη βοήθεια συντρόφων που παραχώρησαν τα προσωπικά τους αρχεία, ψηφιοποιήθηκαν, μελετήθηκαν και πέρασαν από επιμέλεια, στο πλαίσιο της λειτουργίας του ελευθεριακού ψηφιακού αρχείου, οδηγώντας στην έκδοση του παρόντος τόμου.

Κύριος σκοπός του ψηφιακού αρχείου είναι η ανάδειξη του κινηματικού αρχειακού υλικού και η διατήρηση της ιστορικής μνήμης ως μέσο αγώνα και δημιουργίας αντιστάσεων για το παρόν και για το μέλλον. Οι τρόποι για την ανάδειξη του υλικού που συγκεντρώνεται και ψηφιοποιείται περιλαμβάνουν, πέρα από την ανάρτησή του στο διαδίκτυο, τη διεξαγωγή δημόσιων συζητήσεων/εκδηλώσεων για την παρουσίασή του, αλλά και τη δημιουργία ειδικών εκδόσεων με χρήση επιλεγμένων τμημάτων του υλικού. Η δημιουργία του παρόντος βιβλίου είναι μια πρώτη απόπειρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τυχόν έσοδα από την παρούσα έκδοση θα διατεθούν για την ενίσχυση του ελευθεριακού ψηφιακού αρχείου.

https://libertarianarchive.gr/

Μοιραστείτε το άρθρο