Πανελλαδική ημέρα δράσης για τη δίκη των δολοφόνων του Ζακ, προκλητική η απόφαση του δικαστηρίου – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ από τις κινητοποιήσεις

Συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιούνται σε μεγάλεις πόλεις της χώρας καθώς σήμερα Τρίτη 3/5 εκδόθηκε η απόφαση για τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Ζακ. Η απόφαση αποτελεί πρόκληση για την οικογένεια, τους φίλους/φίλες καθώς και όλους τους αλληλέγγυους που είδαν να επιβάλλεται η ελαφρύτερη ποινή για τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη και οι αστυνομικοί να κρίνονται αθώοι για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τους τέσσερις αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του Ζακ, η απόφαση αθώωσης ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), ενώ στις περιπτώσεις του ιδιοκτήτη του κωσμηματοπωλείου και του μεσίτη οι ένορκοι έκριναν κατά πλειοψηφία (5-2) ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το κακούργημα της «θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία» με την τελική ποινή να είναι 10 χρόνια. Δυο ένορκοι εξέφρασαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. H πρόταση του εισαγγελέα ήταν να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και να επιβληθεί ποινή 8 ετών, με τον μεσίτη να κατευθύνεται στη φυλακή και τον κοσμηματοπώλη να εκτίει την ποινή κατ’οικον.

Οι αποφάσεις φυσικά προκάλεσαν την οργή της οικογένειας του Ζακ, των αλληλέγγυων και της Μάγδας Φύσσα που βρέθηκε στο πλευρό της οικογένειας, βλέποντας για μία ακόμη φορά τη δικαιοσύνη να μην λειτουργεί και την προκλητική στάση της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών να συνεχίζεται.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί για τη δικαίωση του Ζακ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ από την πορεία στη Θεσσαλονίκη (Ανθή Κ.)


Συγκέντρωση και πορεία (Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε παρά τη βροχή και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες)


https://new.infolibre.gr/2022/05/02/sygkentroseis-gia-ti-diki-ton-dolofonon-toy-zak-zackieoh-panelladiki-imera-drasis-triti-3-5/

Μοιραστείτε το άρθρο