Συγκεντρώσεις για τη δίκη των δολοφόνων του Ζακ/ZackieOh – Πανελλαδική ημέρα δράσης, Τρίτη 3/5

Αθήνα: 09:00 στο Πρωτοδικείο Αθηνών και στις 19:30 στο Μοναστηράκι

Θεσσαλονίκη: 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Ηράκλειο: 19:30 στην Πλατεία Λιονταριών

Βέροια: 18:00 στην Πλατεία Δημαρχείου

Σέρρες: 19:00 στην Πλατεία Ελευθερίας


ΑΘΗΝΑ

Την ερχόμενη Τρίτη (03.05) συμμετέχουμε στην πανελλαδική ημέρα δράσης για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στην Ομόνοια απο ιδιοκτήτες και αστυνομικούς.

Συγκεντρωνόμαστε στα δικαστήρια στις 9 το πρωί και στο Μοναστηράκι στις 7.30 το απογευμα για να δηλώσουμε οτι η πρόταση της Εισαγγελικής αρχής για αθωώση των κατηγορούμενων αστυνομικών και για καταδίκη των ιδιοκτητών για θανατηφόρα σωματική βλάβη (και όχι για ανθρωποκτονία) είναι για μας μια απαράδεκτη προσπάθεια συγκάλυψης του ακραίου λιντσαρίσματος που δέχτηκε ο Ζακ πριν 3 χρόνια.

Η συντονισμένη δολοφονία χαρακτήρα που επιχειρείται στην δίκη δεν αλλάζει το γεγονός οτι ο Ζακ, ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος, η Zackie Oh δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και ο φίλος του που την εγκλώβισαν και την χτύπησαν μέχρι θανάτου είναι ένοχοι για τη δολοφονία της. Οι αστυνομικοί που συνέχισαν να την χτυπούν πάρα το οτι ήταν ετοιμοθάνατη είναι ένοχοι για την δολοφονία της Zackie. Ο φασισμός, ο συντηρητισμός και το μίσος απέναντι στις φτωχές, τις οροθετικές, τις τρανς, απέναντι σε όσες, όσους και όσα δεν ταιριάζουν με το πρώτυπο των οικογενειαρχών ιδιοκτητών είναι ένοχοι για την δολοφονία τoυ Ζακ.

Δεν σταματάμε μέχρι να αλλάξει η κατηγορία για τους δολοφόνους. Δεν σταματάμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το event απο το συντονιστικό δράσεων για τον Ζακ https://www.facebook.com/For-Zackie-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%95%CE%B9%CF%81%CE%AE%CE%BD%CE%B7-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7-100681905858176/?__cft__[0]=AZU_vzG-I5U651SxiCZRFWRXkUW58NAqKqip7jywc6a9d48eLlCTCaNPBnHLp0ObYMKC_F0V-A0W5NkprfI8iQB6R5ZLGN4brwNPtrQGZLUBEnRHWl4AgvW_xnWVnC6SWJSxnbdItcxR2D0sx14ya4ixe6RQ92-55uZota8zXbcn30kavJAqmBgyO4CMc9VICE8& : https://fb.me/e/1UbGX4bKU

Sabbat – Burn the Rich not the Witch


Δεν ξεχνάμε-δεν συγχωρούμε

– τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/ Zackie-oh! -την προσπάθεια συγκάλυψης της από τα ΜΜΕ και τους θεσμούς

-την προσπάθεια συγκάλυψης της από τα ΜΜΕ και τους θεσμούς

-τη σκύλευση της ταυτότητας του Ζακ ως ομοφυλόφιλου, μέλους της lgbtqi κοινότητας, οροθετικού και ακτιβιστή

-την επιχείρηση αθώωσης των κρατικών και παρακρατικών δολοφόνων του Ζακ με την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα για τους μπάτσους που χτυπούσαν αιμόφυρτο και δεμένο με χειροπέδες το σώμα του Ζακ και την άρνηση μεταβολής της κατηγορίας από θανατηφόρο βλάβη σε ανθρωποκτονία για τους δολοφόνους Δημόπουλο- Χορταριά

-την παρέλαση των δολοφόνων και της ρητορικής τους σε μια -ουσιαστικά- κεκλεισμένων των θυρών δίκη, όπου “δικαζόταν” ο ίδιος ο Ζακ, απειλούνταν μάρτυρες, παρατηρητές και συνήγοροι της πολιτικής αγωγής

NO ZACKIE- NO PEACE FIGHT THE POLICE

Ενάντια στην κρατική- καπιταλιστική- πατριαρχική βαρβαρότητα, την καταστολή, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και εκφασισμό Οργάνωση και αγώνας για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας και δικαιοσύνης

Συγκέντρωση στα δικαστήρια: Τρίτη 3 Μάη, Μ.Ο.Δ (Δέγλερη 4), 9.00

Πορεία: Τρίτη 3 Μάη, Μοναστηράκι, 19.30

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση


Ανακοίνωση της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Αυτές τις μέρες κορυφώνεται η δίκη για τη δολοφονία της Zackie. Μαζί κορυφώνεται και η οργή μας για την αστική δικαιοσύνη και το αστικό κράτος που επιχειρούν για ακόμη μια φορά τη συγκάλυψη των ενόχων. Κορυφώνεται όμως και η φωνή του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος για δικαιοσύνη, για να μπει τέλος στην καταπίεση, την έμφυλη βία, τις δολοφονίες ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων. Η δική μας φωνή αυτές τις μέρες πρέπει να κερδίσει το σύστημά τους! Για το Ζακ και κάθε Ζακ αυτού του κόσμου!

Την Τρίτη 3/5 συμμετέχουμε στην ημέρα δράσης για δικαιοσύνη απέναντι στη δολοφονία του από τον ξυλοδαρμό από αστυνομικούς και τους καταστηματάρχες. Όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά το τελευταίο διάστημα ενόψει του τέλους της δίκης, εργοδότες, αστυνομία, ΜΜΕ και κυβέρνηση προσπαθούν με όποιον τρόπο να παρουσιάσουν το περιστατικό ως μια ληστεία από έναν άνθρωπο του περιθωρίου που εισέβαλε ένοπλος για να διαπράξει ληστεία. Επιχειρούν επιπλέον τη δολοφονία χαρακτήρα του Ζακ, καταλήγοντας έτσι και στην πρόταση της εισαγγελικής αρχής για αθώωση των αστυνομικών (υποστηρίζοντας ότι η δράση τους ήταν στα πλαίσια των καθηκόντων τους) και καταδίκη των ιδιοκτητών για θανατηφόρα σωματική βλάβη και όχι για ανθρωποκτονία!

Δεν μας προκαλεί εντύπωση η πρόταση της εισαγγελικής αρχής. Το αστικό κράτος προστατεύει τα όργανά του πάση θυσία κι αυτή η δίκη αντικατοπτρίζει το χαρακτήρα ολόκληρου του καπιταλιστικού συστήματος που θρέφει τον κοινωνικό κανιβαλισμό, που υπερασπίζεται την ατομική ιδιοκτησία, το κέρδος, την «τάξη και ασφάλεια», απέναντι στους εκμεταλλευόμενους, τους φτωχούς, τους καταπιεσμένους ανθρώπους που καλούνται να επιβιώσουν ως «περιθωριακοί» λόγω φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, φυλής.

Η αλληλεγγύη «των κάτω» όμως δε σβήνεται τόσο εύκολα όσο νομίζουν. Η ανάγκη για δικαίωση της Zackie είναι ανάγκη για αγώνα συνολικότερο: για τη δικαίωση όλων των αγώνων που δίνει ο κόσμος της δουλειάς, το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, το φεμινιστικό και το ΛΟΑΤΚΙΑ+ κίνημα για έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και χειραφέτησης. Η δικαίωση του Ζακ είναι κομμάτι της ταξικής πάλης, κομμάτι του αγώνα απέναντι στις έμφυλες ανισότητες, την πατριαρχία, τον κοινωνικό εκφασισμό.

Ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλούμε σε στήριξη των κινητοποιήσεων ενόψει της δίκης αυτών των ημερών! Να αλλάξει άμεσα η κατηγορία. Να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη Ζάκι. Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι!

  • Την Τρίτη 3/5 στις 9.00 π.μ. συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Δέγλερη 4).
  • Την Τρίτη 3/5 στις 7.30 μ.μ. συμμετέχουμε στην πορεία αλληλεγγύης με προσυγκέντρωση στο Μοναστηράκι.


νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση


Αναμένοντας την απόφαση την Τρίτη 3/5 ή την Τετάρτη 4/5 συμμετέχουμε στην πανελλαδική μέρα δράσης.

Για να ακουστεί δυνατά η απαίτηση για καταδίκη των δολοφόνων του Ζακ, γιατί είμαστε δίπλα στην οικογένεια και τους ανθρώπους του, γιατί δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ την φρίκη της 21ης Σεπτεμβρίου του 2018.

Προστατεύουμε την μνήμη του, ο Ζακ θα ζει για πάντα μέσα από τους αγώνες μας

Τρίτη 3/5, 9:00 πμ στα Δικαστήρια (Δέγλερη 4) και 7:30 μμ συγκέντρωση στο Μοναστηράκι

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά


Δικαιοσύνη για τον Ζακ!

Η οργή μας να ακουστεί

3 χρόνια έχουν περάσει χωρίς τον Ζακ. Αύριο φτάνουμε στην ώρα της απόφασης, μια στιγμή που φάνταζε μακρινή και ήταν επίπονη διαδικασία. Δε δολοφονήθηκε μονάχα μια φορά από τονΔικαιοσύνη για τον Ζακ! κοσμηματοπώλη, τον μεσίτη και τους 4 αστυνομικούς. Την Ζάκι την δολοφονούσαν επί 43 ολόκληρους μήνες. Από τη στιγμή που του πέρασαν χειροπέδες στο άψυχο σώμα του την ημέρα της 21ης Σεπτεμβρίου ξεκίνησε ένα λιντσάρισμα το οποίο αποτυπώνει όλον τον κανιβαλισμό που καθόλου καλά δεν ξέρει να κρύβει η κοινωνία. Η τοξικοφοβία, η ομοφοβία και ο ρατσισμός των ΜΜΕ βρίσκονταν σε prime time ταΐζοντας μίσος και φασισμό τους τηλεθεατές. Ο Ζακ ήταν άνθρωπος «παρείσακτος», άρα του άξιζε αυτό που έπαθε. Ο κοσμηματοπώλης προστάτευε το μαγαζί του από το «πρεζάκι». Γρήγορα, όμως, σηκώθηκε ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης για να διεκδικήσει δικαίωση για το πρόσωπο του Ζακ και την οικογένειά του το οποίο έφτασε να μετράει χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. Από την πρώτη μέρα βρισκόμαστε απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Βρεθήκαμε έξω από τα δικαστήρια όταν ύστερα από δύο χρόνια ξεκίνησε η δίκη με τεράστια καθυστέρηση. Ήμασταν όλα εκεί όταν ακούγαμε μέσα στη δικαστική αίθουσα να δικάζεται η υπόληψη και η προσωπικότητα του θύματος και όχι οι θύτες. Ύστερα από την ποινή- χάδι που πρότεινε ο εισαγγελέας δεν υπήρχε άλλος δρόμος από το να παλέψουμε μέχρι τέλους για να δικαιωθεί ο Ζακ Κωστόπουλος/ η ZackieOh! και η οικογένειά του. Να αλλάξουν τώρα οι κατηγορίες και να καταδικαστούν όλοι οι δολοφόνοι! Μέχρι να μην υπάρξει κανένα άλλο θύμα!

Αύριο, Τρίτη 3/5 στις 9 το πρωί στο ΜΟΔ (Δέγλερη 4) θα είμαστε όλες, όλα και όλοι εκεί.

Στηρίζουμε την Πανελλαδική Ημέρα Δράσης μέσω των φεμινιστικών συλλογικοτήτων που παρεμβαίνουμε και δίνουμε ραντεβού σε:

Αθήνα: 19:30 πλατεία Μοναστηρακίου
Θεσσαλονίκη: 18:00 Άγαλμα Βενιζέλου
Ηράκλειο: 19:30 Λιοντάρια
Βέροια: 18:00 Πλατεία Δημαρχείου

Αναμέτρηση


Κάλεσμα στην πορεία της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για Zackie

Απέναντι στον εθνικοπατριαρχικό οχετό που αναπαράγεται από ΜΜΕ και εξουσία, τους μπάτσους που καταστέλλουν τα σώματα και τις επιθυμίες μας, την κοινωνία που συναινεί, εμείς κάνουμε ξεκάθαρο ότι καμιά απόφαση της πατριαρχικής αστικής δικαιοσύνης για τους δολοφόνους της Zackie oh δεν πρόκειται να κατευνάσει την οργή μας.

Στον κόσμο της κανονικότητας που κατασκευάζουν οι νοικοκυραίοι εμείς ασφυκτιούμε. Παιρνουμε πίσω όσες ταυτότητες κατασκεύασαν για να μας διαχωρίσουν, περιθωριοποιήσουν, μέχρι και να μας δολοφονήσουν. Είμαστε ο κόσμος και το περιθώριό του.

Απέναντι στο θάνατο που επιτάσσει η κανονικότητά τους, εμείς λυσσάμε για ζωή.

Αύριο θα είμαστε στο δρόμο διεκδώντας το χώρο και το χρόνο που μας στερούν. Το ένα δίπλα στο άλλο, μέχρι η ζωή να ανήκει σε όλα μας, μέχρι την ολική καταστροφή του υπάρχοντος.

Πορεία: Τρίτη 3/5 – 7.30μμ, Μοναστηράκι

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

ΕΙΤΕ ΖΑΚ, EITE ZACKIE ΣΤΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΓΚΑΖΑΚΙ

ΜΕ ΧΡΗΣΤΡΙΕΣ ΚΙ ΑΝΩΜΑΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΓΑΖΙ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΜΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΑΖΙ

(A)


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση για τη δίκη των δολοφόνων του Ζακ – Πανελλαδική Ημέρα Δράσης

Ο ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ/H ZACKIE OH ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ

Την 21η Σεπτεμβρίου, μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, ο Ζακ/η Zackie δολοφονείται για 1η φορά. Μαγαζάτορες και αστυνομικοί με μανία τον δολοφόνησαν. Γιατί, όπως φαίνεται, για αυτούς κάποιοι άνθρωποι αξίζουν λιγότερο από άλλους.

Από τότε ο Ζακ δολοφονείται αναρίθμητες φορές. Από τα συστημικά ΜΜΕ. Από τους έχοντες εξουσία.

Ο Ζακ δολοφονείται την 21η Σεπτέμβρη στο κέντρο της Αθήνας πριν 4 χρόνια και το αίμα του ενώνεται με αυτό των δικών μας, αμέτρητων νεκρών.

Ο Ζακ δολοφονείται ξανά στην αίθουσα της δίκης των δολοφόνων του, όπου η Ελληνική «δικαιοσύνη» ολιγωρεί για ακόμα μία φορά υπέρ της αστυνομικής αυθαιρεσίας, με την πρόταση του εισαγγελέα για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης για τους δυο ιδιοκτήτες δολοφόνους και για αθώωση των 4 αστυνομικών.

Δε θα ξεχάσουμε τη δολοφονία του Ζακ.
Τα σώματά μας έχουν αξία.

Παλεύουμε ενάντια στην κρατική καταστολή.

Παλεύουμε ενάντια στην ευκολία των ισχυρών να μας αφανίζουν.

Δεν θα υπάρξει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη.

Τρίτη 3/5 Πανελλαδική Ημέρα Δράσης, στη Θεσσαλονίκη συγκεντρωνόμαστε στις 18:00 στο Αγ. Βενιζέλου

«Και μη μου πεις ότι δεν έβλεπες πάλι
όταν κλοτσούσανε τον Ζακ στο κεφάλι,
ήτανε μέρα μεσημέρι στην πόλη,
κυρ Παντελήδες και μπάτσοι, αδίστακτοι όλοι.»

συνδιοργάνωση:

– ομάδα Sylvia Rivera, για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride
– Φοιτητική Ένωση για το Φύλο και την Ισότητα, Φylis AUTh
– Αντιφασιστικός/Αντιπατριαρχικός Σεπτέμβρης στη Θεσσαλονίκη
– Μαχητικές και Ελεύθερες
– γυναικεία ομάδα Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης


Δεν ξεχνάμε-δεν συγχωρούμε

– τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/ Zackie-oh!

-την προσπάθεια συγκάλυψης της από τα ΜΜΕ και τους θεσμούς

-τη σκύλευση της ταυτότητας του Ζακ ως ομοφυλόφιλου, μέλους της lgbtqi κοινότητας, οροθετικού και ακτιβιστή

-την επιχείρηση αθώωσης των κρατικών και παρακρατικών δολοφόνων του Ζακ με την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα για τους μπάτσους που χτυπούσαν αιμόφυρτο και δεμένο με χειροπέδες το σώμα του Ζακ και την άρνηση μεταβολής της κατηγορίας από θανατηφόρο βλάβη σε ανθρωποκτονία για τους δολοφόνους Δημόπουλο- Χορταριά

-την παρέλαση των δολοφόνων και της ρητορικής τους σε μια -ουσιαστικά- κεκλεισμένων των θυρών δίκη, όπου “δικαζόταν” ο ίδιος ο Ζακ, απειλούνταν μάρτυρες, παρατηρητές και συνήγοροι της πολιτικής αγωγής

NO ZACKIE- NO PEACE FIGHT THE POLICE

Ενάντια στην κρατική- καπιταλιστική- πατριαρχική βαρβαρότητα, την καταστολή, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και εκφασισμό

Οργάνωση και αγώνας για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας και δικαιοσύνης

Πορεία: Τρίτη 3 Μάη, Άγαλμα Βενιζέλου, 18:00

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση


Αύριο μπορεί να έχουμε το τέλος της δίκης των δολοφόνων του Ζακ. Όλ@ στις αυριανές διαδηλώσεις της Ημέρας Δράσης!

Η δολοφονία του Ζακ/Zackie ήρθε να μας δείξει ότι κόντρα σε εκείνους που ηδονίζονται με την επιβολή εξουσίας και επικροτούν δολοφονίες στο όνομα του πατρίς-θρησκεία-οικογένεια, θα υπάρχουν πάντα και εκείν@ που «δεν θα κοιτάξουν από την άλλη», που θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να εξαλειφθεί κάθε μορφή έμφυλης και ρατσιστικής βίας και καταπίεσης.

Αν δεν κοιτούσαμε από τη άλλη, ίσως ο Ζακ/η Zackie να ήταν εδώ.

Είμαστε εξοργισμέν@, απαιτούμε δικαιοσύνη, καταδίκη των δολοφόνων.

Κανέν@ άλλ@ δολοφονημέν@.

Αλλαγή κατηγορίας ΤΩΡΑ!

Witches Fight Back


3 χρόνια έχουν περάσει χωρίς τον Ζακ. Αύριο φτάνουμε στην ώρα της απόφασης, μια στιγμή που φάνταζε μακρινή και ήταν επίπονη διαδικασία. Δε δολοφονήθηκε μονάχα μια φορά από τον κοσμηματοπώλη, τον μεσίτη και τους 4 αστυνομικούς. Την Ζάκι την δολοφονούσαν επί 43 ολόκληρους μήνες. Από τη στιγμή που του πέρασαν χειροπέδες στο άψυχο σώμα του την ημέρα της 21ης Σεπτεμβρίου ξεκίνησε ένα λιντσάρισμα το οποίο αποτυπώνει όλον τον κανιβαλισμό που καθόλου καλά δεν ξέρει να κρύβει η κοινωνία. Η τοξικοφοβία, η ομοφοβία και ο ρατσισμός των ΜΜΕ βρίσκονταν σε prime time ταΐζοντας μίσος και φασισμό τους τηλεθεατές. Ο Ζακ ήταν άνθρωπος «παρείσακτος», άρα του άξιζε αυτό που έπαθε. Ο κοσμηματοπώλης προστάτευε το μαγαζί του από το «πρεζάκι». Γρήγορα, όμως, σηκώθηκε ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης για να διεκδικήσει δικαίωση για το πρόσωπο του Ζακ και την οικογένειά του το οποίο έφτασε να μετράει χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. Από την πρώτη μέρα βρισκόμαστε απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Βρεθήκαμε έξω από τα δικαστήρια όταν ύστερα από δύο χρόνια ξεκίνησε η δίκη με τεράστια καθυστέρηση. Ήμασταν όλα εκεί όταν ακούγαμε μέσα στη δικαστική αίθουσα να δικάζεται η υπόληψη και η προσωπικότητα του θύματος και όχι οι θύτες. Ύστερα από την ποινή- χάδι που πρότεινε ο εισαγγελέας δεν υπήρχε άλλος δρόμος από το να παλέψουμε μέχρι τέλους για να δικαιωθεί ο Ζακ Κωστόπουλος/ η ZackieOh! και η οικογένειά του. Να αλλάξουν τώρα οι κατηγορίες και να καταδικαστούν όλοι οι δολοφόνοι! Μέχρι να μην υπάρξει κανένα άλλο θύμα!

Αύριο, Τρίτη 3/5 στις 9 το πρωί στο ΜΟΔ (Δέγλερη 4) θα είμαστε όλες, όλα και όλοι εκεί.

Στηρίζουμε την Πανελλαδική Ημέρα Δράσης μέσω των φεμινιστικών συλλογικοτήτων που παρεμβαίνουμε και δίνουμε ραντεβού σε:

Αθήνα: 19:30 πλατεία Μοναστηρακίου
Θεσσαλονίκη: 18:00 Άγαλμα Βενιζέλου
Ηράκλειο: 19:30 Λιοντάρια
Βέροια: 18:00 Πλατεία Δημαρχείου

Αναμέτρηση


ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Συγκέντρωση για τη δολοφονία του Ζακ/ZackieOh

Ενόψει της απόφασης της δίκης των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Ζακ, καλούμε σε Πανελλαδική Δράση την Τρίτη 3/5/2022.

Συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα ζητάμε δικαιοσύνη

– Στο Ηράκλειο, συγκεντρωνόμαστε την Τρίτη 3/5/2022 στις 19:30 στα Λιοντάρια

Φεμινιστική Αλληλεγγύη Ηρακλείου


ΒΕΡΟΙΑ

Αύριο Τρίτη, 3 Μάϊου, πανελλαδική ημέρα δράσης,

είναι πολύ πιθανό να έχουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ του δικαστηρίου.

Δυναμώνουμε τις φωνές μας έξω από το δικαστήριο το πρωί.

Βγαίνουμε στους δρόμους το βράδυ, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στη Βέροια και στις Σέρρες. Να είμαστε όλα εκεί!

Για εμάς μόνο μία απόφαση μπορεί να αποκαταστήσει την αλήθεια και να αποδώσει στοιχειωδώς δικαιοσύνη.

Ο Ζακ Δολοφονήθηκε – Η Zackie Oh! Δολοφονήθηκε.

Καταδίκη ΟΛΩΝ των δολοφόνων.

Βέροια, 18:00 στην πλατεία Δημαρχείου

Φεμινιστική Ομάδα Κιλοτίνα


ΣΕΡΡΕΣ

Ενόψει της απόφασης της δίκης των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Ζακ, καλούμε σε Πανελλαδική Δράση την Τρίτη 3/5/2022. Συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα ζητάμε δικαιοσύνη εντός του δικαστηρίου και πέρα από αυτό. Nα πολεμήσουμε ενάντια στην ευκολία που μας αφανίζει.

Ο Ζακ Κωστόπουλος, η “Zackie Oh”, δολοφονήθηκε.

Δεν ξεχνάμε τη φρίκη της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 στην Ομόνοια.

Εκείνη η μέρα θα μας θυμίζει πάντα πόσο εύκολα ένας ευάλωτος άνθρωπος μπορεί να πάψει να υπάρχει γιατί αντιμετωπίζεται ως “λιγότερος”, ως “ανάξιος”, ως “μη χρήσιμος”. Ως “κάτι” που μπορείς να αφανίσεις χωρίς συνέπειες.

Ακόμη κι αν ο Ζακ ήταν “επίδοξος ληστής” – κάτι που δεν επαληθεύεται -, ακόμη κι αν ήταν υπό την επήρεια ουσιών – κάτι που διαψεύστηκε – σε καμία περίπτωση δε δεχόμαστε πως μία τζαμαρίαpost image κοστίζει μια ζωή.

Μετά τον δημόσιο θάνατό του στο κέντρο της πόλης ακολούθησαν πολλαπλές “δολοφονίες χαρακτήρα” οι οποίες συνεχίζουν μέσα στη δικαστική αίθουσα προσπαθώντας να μας πείσουν πως η δολοφονία του είναι κάτι λιγότερο από δολοφονία – πως η ζωή του είχε λιγότερη σημασία από άλλες ζωές. Το ίδιο μοτίβο ακολουθεί και η κατηγορία “θανατηφόρας σωματικής βλάβης” αντί “ανθρωποκτονίας” που αποδίδεται στους κατηγορούμενους.

Ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν το λάθος άτομο στο λάθος μέρος. Ένας ανυπεράσπιστος άνθρωπος, που θεωρήθηκε “παρίας”, δολοφονήθηκε. Δολοφονήθηκε στο σημείο που συνεχώς “ξερνάει” ανενόχλητα ανυπεράσπιστους ανθρώπους:

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Εμπουκά.Δεν ξεχνάμε τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών το 2012.

Δεν ξεχνάμε τις επιχειρήσεις-σκούπα που “καθαρίζουν” την πόλη από τους ανθρώπους που έρχονται ικέτες στη χώρα από τον πόλεμο, την εξαθλίωση, τη βία.

Δεν ξεχνάμε τον δολοφόνο του Ζακ να σκουπίζει αμέριμνος το κατάστημά του από τα αίματα, ανενόχλητος από την αστυνομία.

Δεν ξεχνάμε τη βία που ασκείται στην Ομόνοια στους φτωχούς, στα “πρεζάκια”, στις “πουτάνες”, στους “αραπάδες”, στους “πούστηδες”, στα “τραβέλια”, στους αστέγους, στους ανάπηρους.

Δεν ξεχνάμε την υποκρισία επιχειρηματιών και παρακράτους στην Ομόνοια που πλουτίζουν-στις πλάτες όσων μισούν-ως ενεχυροδανειστές, αγοραστές χρυσού, ιδιοκτήτες καφενείων και ξενοδοχείων μακράς και βραχείας διαμονής, διακινητές ουσιών κι ανθρώπων και η λίστα συνεχίζεται.

Δεν ξεχνάμε τη συστηματική ατιμωρησία παραβατών αστυνομικών.

Δε θα ξεχάσουμε να πάρουμε πίσω το κέντρο της Αθήνας και να υπερασπιστούμε τους ανθρώπους μας.

Δε θα ξεχάσουμε τη δολοφονία του Ζακ.

Δε θα ξεχάσουμε την ασυμβίβαστη ζωή του.

Ο Ζαχαρίας, ο Ζακ, η “Zackie Oh”, δεν είναι πια μαζί μας και φταίνε οι κατηγορούμενοι ιδιοκτήτες και οι αστυνομικοί. Φταίει η απάθεια ΕΚΑΒιτών και μερικών περαστικών και οι Ομόνοιες όλου του κόσμου.

Nα πολεμήσουμε ενάντια στην ευκολία που μας αφανίζει.

Τα σώματά μας έχουν αξία. Πάντα και παντού.

Ενόψει της απόφασης της δίκης των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Ζακ, καλούμε σε Πανελλαδική Δράση την Τρίτη 3/5/2022.

Συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα ζητάμε δικαιοσύνη εντός του δικαστηρίου και πέρα από αυτό.

ΑΘΗΝΑ: 9πμ, Δικαστήρια (Δέγλερη 4) – 7:30μμ, Πλ. Μοναστηρακίου. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το σημείο δολοφονίας του Ζακ στην οδό Γλάδστωνος/Zackie Oh.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 6μμ, Άγαλμα Βενιζέλου

ΒEΡΟΙΑ: 6μμ, Πλατεία Δημαρχείου

ΣΕΡΡΕΣ: 7μμ, Πλατεία Ελευθερίας

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 7:30μμ στα Λιοντάρια

Πάμε μαζί!

– Συντονιστικό For Zackie – δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη

Μοιραστείτε το άρθρο