Εβδομάδα των παθών στο ΑΠΘ

Από χθες 18 Απριλίου 2022, Μ. Δευτέρα και συνεχίζοντας crescendo σήμερα, Μ. Τρίτη, ο και πρύτανης των ΜΑΤ επιλεγόμενος, ως πρωθιερέας της καταστολής και της βίας οδηγεί την πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΠΘ σε μιαν ιδιότυπη εβδομάδα παθών. Διάφορα σώματα πολυάριθμων πραιτόρων-ένστολων και μη, αλλά οπωσδήποτε πάνοπλων, φροντίζουν να καλλιεργούν την δέουσα κατανυκτική ατμόσφαιρα των ημερών όχι μόνο με την ούτως ή άλλως  βάναυση παρουσία τους μέσα στην πανεπιστημιούπολη αλλά και με καταιγιστική χρήση του εξοπλισμού τους καθώς και με δύο προκλητικές συλλήψεις προασπιστών του πανεπιστημιακού ασύλου.

Δεν μας καταπλήσσει η κατασταλτική στρατηγική της πρυτανικής αρχής Παπαϊωάννου, κατά τη στενή σύζευξή της με την κρατική δύναμη, ούτε για την εμπάθεια ούτε για την ωμότητά της. Και αυτό γιατί στρέφεται από πέρυσι και συστηματικά εναντίον μη πειθήνιων φοιτητών και πανεπιστημιακών δασκάλων που αντιστέκονται στην άκρως αντιδραστική καπιταλιστική αντιμεταρρύθμιση του πανεπιστημίου, την οποία επιχειρεί η παρούσα κυβέρνηση με φανατισμό ταξικού ζηλωτή.

H πανεπιστημιακή κοινότητα γνωρίζει ότι σάπια είναι τα δομικά υλικά του αγοραίου ψευδοπανεπιστήμιου της «αριστείας» και της επιχειρηματικότητας. Γι’ αυτό και θα συνεχίσει να μάχεται για το δημόσιο, κοινωνικό και δωρεάν πανεπιστήμιο.

Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ – ΠΑΜΑΚ

Μοιραστείτε το άρθρο