Αστυνομοκρατία για δεύτερη ημέρα στο Α.Π.Θ., κάλεσμα για στήριξη της συγκέντρωσης στη ΣΘΕ για την υπεράσπιση του ασύλου

Μετά τα χθεσινά επεισόδια με την αστυνομία να κάνει επίδειξη δύναμης και καταστολής, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στην είσοδο για το Α.Π.Θ. από την πλευρά της ΣΘΕ. Φοιτητές/ριες καλούσαν σε συγκέντρωση σήμερα στις 9:00 το πρωί για την υπεράσπιση του ασύλου και για να μην επιτραπεί να μετατραπούν τα πανεπιστήμια σε φρούρια – τσιφλίκια κράτους και κυβέρνησης.

Την χθεσινή τους παρουσία και τον αποκλεισμό τον φοιτητ(ρι)ών “δικαιολόγησαν” με τις εργασίες στο στέκι στο βιολογικό, η σημερινή τους παρουσία και η επιλογή αποκλεισμού της εισόδου παράπλευρα της Σχολής Θετικών Επιστημών αποδεικνύει την επιθυμία κράτους και πρυτανικών αρχών να οξύνουν τα πνεύματα και να επιβάλλουν ένα κλίμα αστυνομοκρατίας.


Update

Με τη Σχολή Θετικών Επιστημών να είναι περικυκλωμένη από ΜΑΤ και ασφαλίτες, οι φοιτητές/ριες συνεχίζουν δυναμικά να υπερασπίζονται το άσυλο και το πανεπιστήμιο. Οι εργασίες στο στέκι στο Βιολογικό έχουν διακοπεί.

Οι αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώνονται μπροστά στη ΣΘΕ.

Μπροστά στη ΣΘΕ και στην είσοδο από την πλευρά της

Συγκέντρωση φοιτητ(ρι)ών στην Πρυτανεία του Α.Π.Θ.



https://new.infolibre.gr/2022/04/18/epemvasi-ton-mat-kai-sygkentrosi-foitit-ri-on-yperaspisis-toy-asyloy-sto-viologiko-tis-sthe-toy-apth-mesimeri-deyteras-18-4/

Μοιραστείτε το άρθρο