Όχι στο εργοστάσιο – χωματερή στη Σκάλα Λακωνίας, μαζική συγκέντρωση των κατοίκων το Σάββατο 9/4

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του Δήμου Ευρώτα ενάντια στις παράνομες εργασίες της ΤΕΡΝΑ για την κατασκευή του εργοστασίου σκουπιδιών – χωματερής καθώς και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν να επιβάλλουν περιφέρεια και αστυνομία, συνεχίζονται. Πρόκειται για ένα έργο που θα έχει ανυπολόγιστες ζημιές στο περιβάλλον αλλά και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Δήμου Ευρώτα πραγματοποιώντας διαρκείς κινητοποιήσεις, με μπλόκο στα Ξηροκάμπια, ενημέρωση – πληροφόρηση των κατοίκων και παρεμβάσεις στις διοικητικές αρχές της περιοχής, πραγματοποίησε το Σάββατο 9/4 μαζική συγκέντρωση στην Πλατεία Πηγών Σκάλας. Η τοπική κοινωνία εναντιώνεται σθεναρά στο έργο και παρά το φόβο που προκαλεί το κλίμα τρομοκρατίας που έχει επιβληθεί οι αγώνες συνεχίζονται.
ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΗΓΩΝ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!
Δεκάδες κάτοικοι από Κάθε γωνιά του Δήμου Ευρώτα ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στο έργο ταφόπλακα απαιτωντας:
– Την άμεση αποχώρηση των άστυνομικων δυνάμεων οι οποίες αμοίβονται από τους πολίτες για να κυνηγούν την εγκληματικότητα και όχι να περιφρουρούν τα συμφέροντα της ΤΕΡΝΑ
-Την άμεση αναστολή των παράνομων εργασιών στο χώρο που προορίζεται να γίνει η χωματερή για σκουπίδια από όλη την Πελοπόννησο στα Ξηροκάμπια της ΔΚ Σκάλας.
Στα πλαίσια της συγκέντρωσης αποφασίστηκαν οι παρακάτω δράσεις:
– Ενημερώσεις, μοίρασμα υλικού σε όλα τα χωριά του Δήμου
-Κινητοποιήσεις στο Δημαρχείο Ευρώτα και στο Διοικητήριο Λακωνίας.
– Συγκέντρωση στο χώρο του μπλόκου Ξηροκαμπιών
Για τις ακριβείς ημερομηνίες των κινητοποιήσεων θα σας ενημερώσουμε με νέα μας ανάρτηση.
ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ!!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ!
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΦΟΒΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΣΤΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!!
Ευχαριστουμε για μια ακόμα φορά το Audiosl SkalaLakonias για την προσφορά των ηχητικών συστημάτων για τις ανάγκες της εκδήλωσης
Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Δήμου Ευρώτα
Μοιραστείτε το άρθρο