Συγκέντρωση και Συνέντευξη Τύπου για τους 11 αγωνιστές από την Τουρκία, Παρασκευή 8/4 στις 13:00 και στις 17:00

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/4

13:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

17:00 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ

-Με τη συμμετοχή των δικηγόρων της υπόθεσης, (Α.Ζορμπαλά, Ι. Κούρτοβικ, Π.Πατρικουνάκος, Δ. Σαραφιανός) και διεθνών δικηγόρων (Fabio Marceli, Micaela Arricale).

Οι 11 επαναστάτες από την Τουρκία, που ήταν πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα, πριν από 2 χρόνια, στις 19 Μαρτίου 2020, συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν σε μια μεγάλη «αντι»τρομοκρατική επιχείρηση στην Αθήνα. Οι 11 επαναστάτες, είναι σύντροφοι και συντρόφισσες που επί χρόνια ασκούσαν κινηματική δράση στην Ελλάδα και ήταν γνωστοί/ες για την πολιτική τους ταυτότητα.Κατηγορήθηκαν ως «τρομοκράτες» λόγω των αντιιμπεριαλιστικών, αντιφασιστικών αγώνων και των επαναστατικών τους ιδεών. Καταδικάστηκαν με κατηγορίες όπως «σύσταση, διεύθυνση και μέλος οργάνωσης», «διακεκριμένης οπλοκατοχής», «οπλοφορία» και «συναρμολόγηση όπλων». Η βάση της δίωξης και της δίκης ήταν ο αντιτρομοκρατικός νόμος 187Α και η τρομοκρατική λίστα της ΕΕ, την οποία ο ιμπεριαλισμός χρησιμοποιεί εναντίον ανθρώπων, οργανώσεων ακόμη και κρατών που θεωρεί αντιπάλους σε όλο τον κόσμο.

Η δίκη των 11 επαναστατών από την Τουρκία διεξήχθει στο τρομοδικείο των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, σε ένα κλίμα αστυνομοκρατίας. Το δικαστήριο στις 19 Ιουλίου 2021 τους καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 333 ετών. 30 χρόνια ανά κρατούμενο/η.

Δεν πρόκειται να δεχθούμε αυτή την πολιτική και εκδικητική απόφαση που δόθηκε, υπό τις επιταγές του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ-ΕΕ, του φασιστικού καθεστώτος του ΑΚΡ και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Καλούμε όλους/όλες τους αγωνιστές/αγωνίστριες, τις πολιτικές οργανώσεις, τις συλλογικότητες, τις επιτροπές και ομάδες αλληλεγγύης, τους πολιτικούς κρατούμενους, τους δικηγόρους, να συμμετάσχουν στις κοινητοποιήσεις μας, για να δυναμώσουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη που είναι το όπλο των λαών!

Οι κινητοποιήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας για τους 11 Αγωνιστές από την Τουρκία, καθώς και θα πραγματοποιηθούν μια μέρα πριν το διεθνές συνέδριο που οργανώνουμε, στις 9/4, στη Νομική Σχολή, με θέμα «Τρομονομος, δίκαιη δίκη, πολιτικοί κρατούμενοι και η υπόθεση των 11», με τη συμμετοχή διεθνών οργανώσεων, δικηγόρων, αγωνιστριών και αγωνιστών.

Νομικό Γραφείο του Λαού-Διεθνές τμημα

Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο

Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Μοιραστείτε το άρθρο