Συγκέντρωση στη Γαλλική Πρεσβεία για τη Διεθνή ημέρα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Libre Flot, Δευτέρα 4/4 στις 19:00

Άμεση απελευθέρωση του απεργού πείνας (από 27/2) Libre Flot

Ο Libre Flot εδώ και 15 μήνες βρίσκεται προφυλακισμένος στις γαλλικές φυλακές, σε καθεστώς απομόνωσης, βάσει ενός στημένου κατηγορητηρίου, που στόχο έχει την κατασυκοφάντηση των αγώνων που έδωσε, την πολιτική του εξόντωση και την φυσική του εξουδετέρωση. Η αντιτρομοκρατική (DGSI), όπως και οι δικαστικές αρχές που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση αν και σαφώς γνωρίζουν πως ο ίδιος συμμετείχε στις Κουρδικές δυνάμεις του YPG, επιχειρούν να συνδέσουν τον απεργό πείνας με το isis, τον φωτογραφίζουν ως ισλαμιστή τρομοκράτη, χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο και τον κατηγορούν για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Στις σημερινές συνθήκες, όπου ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός επιχειρεί να επιβάλλει την καταπίεση, την εκμετάλλευση και τον πόλεμο ως τις μόνες εφικτές συνθήκες ζωής, το παράδειγμα των συντρόφων που πολέμησαν και πολεμούν στη Ροτζάβα έχει τη διάσταση της υλικής έκφρασης της επανάστασης που οραματιζόμαστε, μέσα σε μία διαδικασία όπου Κούρδοι, Άραβες Ασσύριοι, Τουρκμένοι, Αρμένιοι, Τούρκοι και Δυτικοί, γυναίκες και άντρες, αγωνιστές με διαφορετικές αφετηρίες, πολεμούν και χτίζουν.

Στον αντίποδα το γαλλικό κράτος επιχειρεί να εγκληματοποιήσει τόσο τους αγωνιστές που πολέμησαν στο πλευρό των Κούρδων ενάντια στο isis όσο και να καταστείλει τον αγώνα ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, τον αγώνα που έχει ως πυξίδα την κοινωνική απελευθέρωση και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης και ελευθερίας. Από την πλευρά μας, ως αναρχικοί/ες, στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον δίκαιο αγώνα που διεξάγει ο απεργός πείνας Libre Flot και στέλνουμε μια υψωμένη γροθιά, αυτή των καταπιεσμένων όλης της γης, που θα γκρεμίσει τον χρεοκοπημένο κόσμο της εξουσίας.

Διεθνής ημέρα αλληλεγγύης: Δευτέρα 4 Απρίλη

Συγκέντρωση στη γαλλική πρεσβεία, 19.00

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ LIBRE FLOT- ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας (Αναρχική Πολιτική Οργάνωση)


Αντιτασσόμαστε στην καταστολή ενάντια στους

επαναστάτες διεθνιστές!

Δήλωση από το Riseup4Rojava για την απεργία πείνας του Florian

Ο Florian (Libre Flot) βρίσκεται υπό κράτηση στη Γαλλία από τις 8 Δεκεμβρίου 2020. Εκείνη την ημέρα συνελήφθησαν εννέα άτομα σε διάφορα μέρη της Γαλλίας. Σε επτά από αυτούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες για “συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και για διάπραξη εγκλημάτων κατά προσώπων”. Δύο άτομα αφέθηκαν άμεσα ελεύθερα υπό δικαστική επιτήρηση και πέντε τέθηκαν υπό κράτηση. Μετά από αρκετούς μήνες, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι με μία εξαίρεση: Τον Florian.

Κατηγορείται ότι συμμετείχε ενεργά σε “εγκληματική οργάνωση”. Με την αιτιολογία ότι πολέμησε κατά του ΙΚ ως εθελοντής στις τάξεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού στη Ροζάβα (YPG, Yekîneyên Parastina Gel), και κρατείται υπό αυστηρές συνθήκες απομόνωσης. Ενάντια σε αυτά τα απάνθρωπα μέτρα του γαλλικού συστήματος φυλακών, ο Florian ξεκίνησε απεργία πείνας στις 27 Φεβρουαρίου, αντιστεκόμενος αποφασιστικά στις μεθόδους του γαλλικού κράτους. Τις τελευταίες ημέρες έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο των φυλακών.

Όπως εξηγεί ο ίδιος στην επιστολή που ανακοινώνει την έναρξη της απεργίας πείνας του: “Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία και ο ανακριτής προσπαθούν συνεχώς να επιβάλουν σύγχηση και με φβτογραφίσουν ως ισλαμιστή τρομοκράτη, παρόλο που γνωρίζουν πολύ καλά ότι πολέμησα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ιδίως κατά την απελευθέρωση της Ράκα, όπου σχεδιάστηκαν οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου”.

Τα ιμπεριαλιστικά και καπιταλιστικά κράτη φοβούνται την επανάσταση στη Ροζάβα – την παγκόσμια εξάπλωσή της και την ελπίδα που φέρνει για τις αντιφασιστικές και επαναστατικές δυνάμεις παντού:

Σε περιόδους παγκόσμιας κρίσης του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού, μόνο ένα παγκόσμιο μέτωπο ενάντια στην εκμετάλλευση και το φασισμό που βασίζεται σε κοινές αξίες και αλληλεγγύη μεταξύ μας θα φέρει το τέλος αυτού του συστήματος.

Φοβούνται ότι αυτή η ελπίδα θα διαδοθεί παγκοσμίως και μαζί της θα εξαπλωθεί ένα νέο κύμα διεθνισμού και παγκόσμιας αλληλεγγύης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα καπιταλιστικά ευρωπαϊκά κράτη κυρίως καταφεύγουν σε κάθε μέθοδο απομόνωσης, αποκλεισμού, ποινικοποίησης προκειμένου να καταπνίξουν αυτή την ελπίδα.

Σε ακτιβιστές έχουν αφαιρεθεί τα διαβατήριά τους, όπως συνέβη πρόσφατα στη Γερμανία, τους έχει απαγορευτεί η είσοδος στη ζώνη Σένγκεν, όπως σε ακτιβιστή των μέσων ενημέρωσης από τη Μεγάλη Βρετανία, ή τους έχουν απελάσει από τη χώρα ως “επικίνδυνους αλλοδαπούς”, όπως έκανε το γερμανικό κράτος πιο πρόσφατα με την ακτιβίστρια Μαρία. Στη Γαλλία πρόσφατα απαγορεύτηκαν δύο οργανώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη (Palestine Vaincra) και η GAL (groupe antifasciste Lyion et environt). Αυτό δείχνει ξεκάθαρα μια τάση σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη της αντεπανάστασης γενικά.

Αυτές οι προσπάθειες απομόνωσης, εκφοβισμού και ποινικοποίησης υπό τηνταμπέλα “τρομοκράτες” ενάντια στους διεθνιστές είναι μια συνέχεια της καταστολής που χρησιμοποιείται εδώ και καιρό από τα καπιταλιστικά κράτη ενάντια στο ίδιο το κουρδικό κίνημα. Ο αγώνας για ένα ελεύθερο Κουρδιστάν, για μια ελεύθερη κοινωνία, ενάντια στον τουρκικό φασισμό και ενάντια στις ισλαμιστικές συμμορίες του λεγόμενου ISIS ποινικοποιείται και εκτίθεται σε άγριες διώξεις.

Εν τω μεταξύ, τα ευρωπαϊκά κράτη υποστηρίζουν την πολιτική του τουρκικού φασισμού, με οπλικά συστήματα και οικονομικής συνεργασίας και με σκληρή καταστολή εναντίον των Κούρδων και των διεθνιστών ακτιβιστών που υποστηρίζουν το κίνημα της ελευθερίας. Το γαλλικό κράτος, το οποίο έχει εντείνει τις ενέργειές του κατά του κουρδικού κινήματος νεολαίας τα τελευταία χρόνια και του οποίου οι εταιρείες εμπλέκονται σε διάφορα εξοπλιστικά προγράμματα με τον τουρκικό φασισμό, γίνεται πρόθυμος συνεργός του φασιστικού καθεστώτος της Άγκυρας.

Ενώ οι εθελοντές που πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας ενάντια στη ρωσική εισβολή εξακολουθούν, τουλάχιστον προς το παρόν, να γίνονται αποδεκτοί και να επικροτούνται από τα ευρωπαϊκά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την κοινή γνώμη, όσοι ηγούνται του αντιφασιστικού αγώνα ενάντια στο ISIS και τον τουρκικό φασισμό είναι εκτεθειμένοι στην καταστολή. Ενώ οι πρώτοι θεωρούνται χρήσιμοι επειδή δρουν στο πλαίσιο των σημερινών συμφερόντων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, οι δεύτεροι αγωνίζονται για την επανάσταση και την πραγματική αλλαγή του συστήματος. Πολεμούν επίσης τον τουρκικό φασισμό, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στα σχέδια του ΝΑΤΟ για τη συντριβή της επανάστασης στο Κουρδιστάν και την εδραίωση του καπιταλιστικού συστήματος στη Μέση Ανατολή.

Τα σκληρά εγκλήματα του τουρκικού φασισμού δείχνουν ποιοι είναι οι τρομοκράτες, δείχνουν ποιος είναι ο πραγματικός εγκληματίας! Δεν είναι αυτοί που αγωνίζονται ενάντια στην καταπίεση και το φασισμό στο όνομα της ανθρωπότητας, είναι αυτοί που υποστηρίζουν την εκμετάλλευση και την καταπίεση και κρατούν τον τουρκικό φασισμό στα πόδια του!

Ο Florian κάνει αποφασιστική αντίσταση με την απεργία πείνας του, υπερασπίζεται την αξιοπρέπειά του και την αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων, την αξιοπρέπεια της ανθρωπότητας, όλων όσων αγωνίζονται για μια απελευθερωμένη κοινωνία!

Εμείς ως καμπάνια Riseup4Rojava υποστηρίζουμε το αίτημα για την απελευθέρωσή του και του στέλνουμε τους πιο θερμούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς μας, στα μπουντρούμια του συστήματος!

Berxwedan Jiyane! – Η αντίσταση είναι ζωή!

Συντονισμός Riseup4Rojava 25 Μαρτίου 2022


ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Στις 8 Δεκεμβρίου 2020 επτά ατόμα συνελήφθησαν από το γαλλικό κράτος φερόμενα ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης. Όλοι εκτός από έναν αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς συγκεκριμένες κατηγορίες πέραν της «εγκληματικής συνωμοσίας», μια κατηγορία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των ποινών και την αφαίρεση δικαιωμάτων. Ο Libre Flot μεταφέρθηκε στην απομόνωση λίγες ημέρες μετά τη σύλληψή του και είναι ο μόνος από τους συλληφθέντες που εξακολουθεί να βρίσκεται στη φυλακή.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της φυλάκισής του, το γαλλικό κράτος ισχυρίζεται ότι οι ενέργειες του Φλοτ να συμμετάσχει στον απελευθερωτικό αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους είναι οι ίδιες με εκείνων που ταξίδεψαν στη Συρία για να ενταχθούν στο ΙΚ.

Από τις 27 Φεβρουαρίου, ο Flot ξεκίνησε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους 14 και πλέον μήνες προφυλάκισης, απέναντι στον ισχυρισμό ότι επτά άτομα που δεν γνώριζαν καν ο ένας τον άλλον διέπραξαν συνωμοσία και τις προσπάθειες του γαλλικού κράτους να ισχυριστεί ότι εκείνοι που πολέμησαν το Ισλαμικό Κράτος δεν διαφέρουν από τα μέλη του ΙΚ στα οποία αντιτάχθηκαν.

Στις 24 Μαρτίου, αφού έχασε πολύ βάρος και παρουσίασε προβλήματα υγείας, ο Libre Flot νοσηλεύτηκε.

Η 4η Απριλίου θα είναι η 36η ημέρα απεργίας πείνας.

Η 4η Απριλίου είναι επίσης τα γενέθλιά του.

Αυτή την ημέρα, ζητούμε μια διεθνή ημέρα αλληλεγγύης. Καλούμε όλα τα συντρόφια και κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο με αίσθημα δικαιοσύνης να διαμαρτυρηθούν έξω από τις γαλλικές πρεσβείες, προξενεία ή ιδρύματα ή να βρουν άλλο τρόπο να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτή την κατάφωρη αδικία.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ.

* Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Libre Flot

Μοιραστείτε το άρθρο