Αντιμιλιταριστικές – Αντιπολεμικές μικροφωνικές συγκεντρώσεις, Παρασκευή 1/4 στις 18:30 στη Νίκαια και στην Αγία Παρασκευή

1.Στην Πλατεία Αγίου Νικολάου Νίκαιας

2.Στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής


Την Παρασκευή 1 Απρίλη στις 6:30μμ στην πλατεία Αγίου Νικολάου (Μετρό Νίκαιας), o αυτοοργανωμένος χώρος έκφρασης, αλληλεγγύης & σύγκρουσης Πάροδος (Π. Τσαλδάρη 173 & Λαοδικείας, Νίκαια) και η Πρωτοβουλία για την ολική άρνηση στράτευσης (Αθήνα) καλούν σε αντιμιλιταριστική/αντιπολεμική μικροφωνική συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Νικολάου (Μετρό Νίκαιας).

Ενάντια στον πόλεμο και την ειρήνη κρατών, εθνών, αφεντικών και πατριαρχίας για έναν κόσμο ελευθερίας και αλληλεγγύης

Ακολουθούν οι αφίσες των δύο συλλογικοτήτων του καλέσματος που κολλιούνται στη Νίκαια και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά:

ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΠΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΑΧΗ

Από τις 24 Φλεβάρη ζούμε την συνέχεια και την όξυνση ενός πολέμου που έχει ξεκινήσει στην Ουκρανία τουλάχιστον 8 χρόνια πριν, σε μια προσπάθεια ανακατανομής, επαναχάραξης και ελέγχου των σφαιρών επιρροής ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία, οδηγώντας την μνήμη μας να σκάψει ακόμα πιο πίσω, ως τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία.

Ακόμα μια φορά οι άνθρωποι καλούμαστε είτε να γίνουμε οι τελικοί αποδέκτες και πληρωτές ενός λογαριασμού που οι πραγματικοί οφειλέτες μεταφέρουν έντεχνα σε εμάς, είτε όσοι βρίσκονται στοpost image πεδίο της μάχης να θυσιαστούν σαν πιόνια σε μια σκακιέρα που δεν έχουν επιλέξει.

Οι καταπιεσμένες όλου του κόσμου δεν έχουμε κανένα όφελος από τον πόλεμο που ξέσπασε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ούτε και από κανέναν άλλον πόλεμο των κυρίαρχων. Έχουμε προ πολλού αναγνωρίσει την κοινωνική μας θέση στο πλάι των από κάτω και αρνούμαστε να λάβουμε μέρος σε μία διαμάχη μεταξύ ΝΑΤΟ – Ρωσίας, «καλών» και κακών μακελάρηδων, που θέτει σε αμφισβήτηση το πλανητικό αύριο.

Οι διακρατικές (αλλά και οι εσωτερικές) συγκρούσεις και ανταγωνισμοί αφορούν τους υποτελείς ως προς το τίμημα που καλούνται να πληρώσουν. Με την αιχμαλωσία τους, τον ξεριζωμό, την καταστροφή εδάφους και θάλασσας, τον θάνατο τόσο ανθρώπων όσο και άλλων ζώων.

Για άλλη μια φορά, η ιστορία μας δείχνει ότι οι εθνικισμοί και οι συγκρούσεις που παράγουν (όπως αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία μεταξύ ουκρανικών νεοναζιστικών ταγμάτων και ρώσων εθνικιστών) καθώς και η διάρθρωση της καθημερινής ζωής με μιλιταριστικούς όρους – όπως ο «πόλεμος στον κορονοϊό», η πάταξη του εσωτερικού εχθρού, η διαρκής «απειλή από την γείτονα», τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες – αυτό που προσφέρουν είναι να δημιουργούν κατασκευασμένους διαχωρισμούς ανάμεσα στους ανθρώπους δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες εν καιρώ “ειρήνης” για πόλεμο.

Απέναντι στην ειρήνη τους και στον πόλεμό τους, επιλέγουμε την λιποταξία.

Επιλέγουμε τον αδιάκοπο, λυσσαλέο αγώνα απέναντι σε κράτη, έθνη, αφεντικά και πατριαρχία.

Απέναντι στη πραγματικότητά τους επιλέγουμε την ουτοπία της εξέγερσης, με στόχο έναν κόσμο χωρίς καταπιέσεις και εξουσίες.

Έναν κόσμο ελευθερίας και αλληλεγγύης.

Αυτοοργανωμένος χώρος έκφρασης, αλληλεγγύης & σύγκρουσης, Πάροδος

parodos.espivblogs.net

ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΩΡΑΙΕΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ

Από τη «Μητέρα Ρωσία» των επεκτατικών εισβολών και της λεηλασίας των γειτονικών της περιοχών, την «Περήφανη Ουκρανία» της ποδηγέτησης και εθνικοποίησης των υπηκόων της σε δυτικά πρότυπα, μέχρι το ελληνικό και τα υπόλοιπα ΝΑΤΟϊκά κράτη της «εθνικής αυτοδιάθεσης» και των «δικαιωμάτων» που πρώτα και κύρια δίδαξαν, πολύ πριν την ίδρυση του ΝΑΤΟ, πώς αυτά κατασκευάζονται για να καταστρατηγούνται. Η ισοπέδωση και τρομοκράτηση ουκρανικών περιοχών, η εκμηδένιση της ζωής μπροστά στους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς κρατών και κεφαλαίου, η πολιτική/οικονομική αξιοποίηση του φόβου και της απειλής πολέμου παγκοσμίως, αποτελούν εκρήξεις μίας μακράς πολεμικής διαδικασίας και αναπόσπαστο κομμάτι της όξυνσης της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης από την κυριαρχία. Η μόνη ειρήνη που μας επιφυλάττουν είναι η περαιτέρω κανονικοποίηση του πολέμου στην καθημερινότητα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού: συστράτευση, πειθαρχία και υπακοή των υποτελών στις αποφάσεις και τα εθνικά συμφέροντα των ηγεμόνων τους, πατριαρχική καθυπόταξη όσων δεν χωρούν στο καλούπι του λευκού straight άντρα, εξαίρεση και θανατοπολιτική «περισσευούμενων» και μεταναστ(ρι)ών, καταστροφή και εμπορευματοποίηση γης, θάλασσας και αέρα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΚΟΜΜΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Ξεδιπλώνοντας αντιπατριωτικούς-αντιμιλιταριστικούς αγώνες και αυτοοργανωμένες αντιστάσεις ενάντια σε κράτος/κεφάλαιο/πατριαρχία, εμβαθύνοντας την αλληλεγγύη μεταξύ των «από κάτω» που αγωνίζονται ή και λιποτακτούν ενάντια στις στρατιωτικές εξουσίες, που πλήττονται και μεταναστεύουν από τους πολέμους και την ειρήνη τους.

ΟΛΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥΣ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΗ, ΚΡΑΤΗ, ΣΥΝΟΡΑ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

Πρωτοβουλία για την ολική άρνηση στράτευσης (Αθήνα)

olikiarnisi.espivblogs.net


Καλούμε σε αντιπολεμική μικροφωνική συγκέντρωση την Παρασκευή 1/4 στις 18.30 στη κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευή

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ “ΕΙΡΗΝΗ” ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ

Ο πόλεμος που διεξάγεται στην Ουκρανία δεν αποτελεί απλά άλλο ένα στιγμιότυπο στο κάδρο των οξυνόμενων ενδοκυριαρχικών και κρατικών ανταγωνισμών-συγκρούσεων αλλά μια κομβική τους στιγμή που αναδιαμορφώνει τα εξουσιαστικά αλλά και κοινωνικά δεδομένα σε πλανητική κλίμακα. Από τη μια πλευρά, το ρωσικό κράτος το οποίο επέλεξε να εισβάλει στρατιωτικά για να ενισχύσει την γεωστρατηγική του θέση στην παγκόσμια σκακιέρα, από την άλλη το ουκρανικό κράτος με τις φασιστικές-παραστρατιωτικές μονάδες του, το ΝΑΤΟ & η ΕΕ, που επιδιώκουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και των σχεδιασμών τους στην περιοχή. Για μία ακόμα φορά οι πολεμικές μηχανές σπέρνουν θάνατο και καταστροφή.

Το ελληνικό κράτος επέλεξε την εμπλοκή του στην πολεμική σύρραξη μέσω της αποστολής όπλων στο ουκρανικό καθεστώς, πιστοποιώντας επιθετικά τη σύνταξη του με το δυτικό μπλοκ κυριαρχίας και τη νατοϊκή πολεμική μηχανή, της οποίας αποτελεί γεωστρατηγικό βραχίονα στρατιωτικών επιχειρήσεων.

ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΡΑΤΩΝ-ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Οι εκμεταλλευόμενοι/ες και καταπιεσμένες/οι όπου γης δεν έχουμε κανένα λόγο να συνταχθούμε με κανένα κράτος ή μπλοκ κυριαρχίας, να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε πλευρά των ενδοκυριαρχικών πολέμων, να αλληλοσκοτωθούμε για τα συμφέροντα των οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών ελίτ. Αντίθετα έχει σημασία να αντιταχθούμε σε κάθε επίπλαστο διαχωρισμό εθνικό/φυλετικό/θρησκευτικό/έμφυλο και να αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και καταπίεσης τόσο σε περίοδο πολέμου όσο και κυριαρχικής «ειρήνης». Ο μόνος πόλεμος που αξίζει να συμμετέχουμε είναι ο κοινωνικός-ταξικός για τη συλλογική και ατομική απελευθέρωση.

Πρωτοβουλία αναρχικών συλλογικοτήτων, συνελεύσεων

Μοιραστείτε το άρθρο