«Ποια παιδαγωγική και ποιο σχολείο μπροστά στις προκλήσεις του σήμερα;» – Εκδήλωση της Δ.Ο.Ε. με τη συμμετοχή του Σκασιαρχείου

Κυριακή 27 Μαρτίου, 6:00 μ.μ.

Το Σκασιαρχείο συμμετέχει και συμβάλει ενεργά στην προγραμματισμένη εκδήλωση της Δ.Ο.Ε. ενάντια στην αξιολόγηση, με τίτλο: «Ποια παιδαγωγική και ποιο σχολείο μπροστά στις προκλήσεις του σήμερα;»

Ομιλητής θα είναι ο Philippe Meirieu, καθηγητής Επιστημών της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο  Lumière – Lyon 2, ερευνητής στη Φιλοσοφία της Παιδαγωγικής και της Εκπαίδευσης, δοκιμιογράφος και συγγραφέας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Χάρης Παπαδόπουλος, δάσκαλος, μέλος του Σκασιαρχείου, τέως Σ.Ε.Ε., ο οποίος μετέφρασε στα ελληνικά και επιμελήθηκε την παρουσίαση της ομιλίας του κυρίου Meirieu.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβληθεί στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/1LJSwgS_ZEk

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τίθενται ερωτήματα ή σχόλια σε ειδική φόρμα, τα οποία θα ομαδοποιηθούν, θα τεθούν και θα απαντηθούν.

Λίγους μήνες πριν, ο Χάρης Παπαδόπουλος μετέφρασε το βιβλίο του Philippe Meirieu «Παιδαγωγική: από τους κοινούς τόπους στις έννοιες-κλειδιά»,
το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από το Σκασιαρχείο,

έναντι μιας έναντι μιας μικρής οικονομικής ενίσχυσης στο Σωματείο μας.
https://skasiarxeio.wordpress.com/book-text-library/skasiarxeio-print-book-editions/

Η διαδικτυακή εκδήλωση αφορά στον άξονα 3 (Ομαδοσυνεργατικές πρακτικές μάθησης και διδασκαλίας. Οι προσεγγίσεις διάφορων παιδαγωγικών ρευμάτων), με το περιεχόμενο που έχει ήδη αναρτηθεί στα σχέδια δράσης. Η παρούσα δράση αποτελεί την 4η κατά σειρά κεντρική δράση της Δ.Ο.Ε. για τη συνέχιση του αγώνα για υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, ενάντια στην κατηγοριοποίηση – εμπορευματοποίηση, που προωθείται από τους αντιδραστικούς νόμους της αξιολόγησης, 4692/20 και 4823/21.

Τις προηγούμενες εκδηλώσεις της Δ.Ο.Ε. μπορείτε να τις δείτε εδώ: https://bit.ly/3J5gn93

Χιλιάδες Σύλλογοι Διδασκόντων και δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τον αγώνα ενιαία και συντεταγμένα με τα κείμενα της Δ.Ο.Ε., παρά τις εκφοβιστικές οδηγίες του Γενικού Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ. προς τους Σ.Ε.Ε. για την αντιμετώπιση των ενιαίων κειμένων που έχουν αποφασίσει και έχουν αναρτήσει οι σύλλογοι διδασκόντων, ως «μη γενόμενα».

Δεν αλλάζουμε τα κείμενα που έχουν αναρτηθεί με αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων. Ακυρώνουμε στην πράξη την επιχειρούμενη αξιολόγηση.

Το σύνολο των δράσεων, που υλοποιούνται στο πλαίσιο ενός ευρύτατου δημόσιου διαλόγου που εμπλέκει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και κάθε σχολική μονάδα χωριστά, αποτελούν μια προσπάθεια εκπαιδευτικής, παιδαγωγικής και κοινωνικής παρέμβασης της Ομοσπονδίας, με στόχο να εξοπλίσει το εκπαιδευτικό κίνημα, να καταγγείλει την αντιεκπαιδευτική πολιτική, να τεκμηριώσει τις θέσεις και τα αιτήματα του κλάδου.

Εγγραφείτε στη λίστα της Δ.Ο.Ε. για να λαμβάνετε απευθείας τις ενημερώσεις της: http://list.sch.gr/mailman/listinfo/doe.list

fb event: https://fb.me/e/1A2vddRK5

https://skasiarxeio.wordpress.com/2022/03/25/philippe-meirieu-doe-aksiologisi/

Μοιραστείτε το άρθρο