Δίκη των συλληφθέντων/εισών της αντιφασιστικής κινητοποίησης στο Γαλάτσι από 1/11/2020, Πέμπτη 24/3 στις 11:30 στα Δικαστήρια Ευελπίδων

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 έχει οριστεί η δίκη των συλληφθέντων από την αντικρατική-αντιφασιστική κινητοποίηση στο Γαλάτσι την 1η Νοεμβρίου 2020 που δέχτηκε την ακραία σε βιαιότητα κατασταλτική επίθεση από διμοιρίες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ. Το αποτέλεσμα της επίθεσης αυτής ήταν ο τραυματισμός πολλών διαδηλωτών, η σύλληψη 12 εξ αυτών ανάμεσά τους και των πιο σοβαρά τραυματιών (με ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα χέρια) και ένα βαρύ, ολότελα στημένο κατηγορητήριο σε βάρος τους.

Την ημέρα εκείνη με πρωτοβουλία της “αντιφασιστικής- αντιεξουσιαστικής συνέλευσης Ν. Ηρακλείου- Ν. Ιωνίας” είχε καλεστεί συγκέντρωση και διαδήλωση στο Ν. Ηράκλειο απέναντι στα φασιστικά τάγματα εφόδου που θα επιχειρούσαν να βγουν στο δημόσιο χώρο με αφορμή την επέτειο της εκτέλεσης των 2 φασιστών τον Νοέμβρη του 2013. Από το προηγούμενο βράδυ το κράτος είχε απαγορεύσει τη συγκέντρωση με βάση τον χουντικής εμπνεύσεως νόμο για την περιστολή των διαδηλώσεων την ημέρα της κινητοποίησης και η πλατεία Ν. Ηρακλείου ήταν κατειλημμένη από τις δυνάμεις των ΜΑΤ από νωρίς το μεσημέρι. Άμεσα τα αντιφασιστικά καλέσματα για την συγκέντρωση ανανεώθηκαν για τον σταθμό της Ν. Ιωνίας, όπου και εκεί οι πρώτοι σύντροφοι και συντρόφισσες που έφτασαν διώχθηκαν από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις. Έτσι, για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η αντιφασιστική κινητοποίηση, ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο Γαλάτσι, πορεύτηκε στους δρόμους της περιοχής και κατέληξε στην πλατεία του Αγ. Ανδρέα. Λίγα λεπτά μετά την είσοδο της διαδήλωσης στην πλατεία, εμφανίστηκαν διμοιρίες ΜΑΤ εν πλήρει εξαρτύσει και δυνάμεις ΟΠΚΕ, περικύκλωσαν τους διαδηλωτές εγκλωβίζοντάς τους σε ένα σημείο – ανάμεσα σε παρτέρια, τραπέζια και καρέκλες καφετεριών και άλλους ανθρώπους που κάθονταν εκεί – και εξαπέλυσαν μια μανιώδη επίθεση με χημικά και ξύλο αδιακρίτως, σαρώνοντας όποιον και ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και αδιαφορώντας εντελώς όχι μόνο για την σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών αλλά και των εγκλωβισμένων μαζί τους θαμώνων, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οικογένειες με μικρά παιδιά. Συνέχεια αυτής της επίθεσης ήταν η σύλληψη 12 διαδηλωτών και ενός κατοίκου της περιοχής που προσπάθησε να καταγράψει στο κινητό του την επίθεση, ο βασανισμός συντρόφου μετά την σύλληψή του με παρατεταμένο σφίξιμο των χεριών του από χειροπέδες, η λεκτική βία και οι απειλές, οι άθλιες συνθήκες μέσα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από την πανδημία και η απόδοση ενός βαρύτατου και στημένου κατηγορητηρίου βάσει του οποίου παραπέμφθηκαν σε δίκη. Να αναφέρουμε εδώ πως για τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ που προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς σε τέσσερις από τους διαδηλωτές και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα χέρια καθώς και για το βασανισμό του συντρόφου κατά τη σύλληψή του από τους ίδιους, έχει κατατεθεί μήνυση, για την οποία αναμένεται ο ορισμός δικασίμου.

Η κινητοποίηση – που εδώ και χρόνια διοργανώνεται στο Ν. Ηράκλειο ενάντια στην προσπάθεια επανεμφάνισης στο δημόσιο πεδίο των παρακρατικών φασιστικών-ναζιστικών ταγμάτων εφόδου – αναρχικών και αντιφασιστών και η βούλησή τους να βγουν στο δρόμο παρά τις απαγορεύσεις την 1η Νοέμβρη 2020, ένα μήνα μετά την καταδίκη της Χ.Α. ως εγκληματική οργάνωση από την αστική δικαιοσύνη και τη «νίκη της δημοκρατίας» κατά του φασισμού, αντιμετωπίστηκε με μηδενική ανοχή από το κράτος, προβάλλοντας διάφορα προσχήματα όπως ο κίνδυνος διάδοσης του COVID-19 ή «η διατάραξη της δημόσιας τάξης και της κοινωνικοοικονομικής ζωής» σε μια προσπάθεια τόσο κατοχύρωσής του ως μοναδικού εγγυητή της κοινωνικής ομαλότητας και ασφάλειας, όσο και τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται.

Από την πλευρά μας ως αναρχικοί, συμμετείχαμε στην κινητοποίηση αυτή, όπως οργανώνουμε και συμμετέχουμε σε πλήθος άλλων αντιφασιστικών κινητοποιήσεων – όπως αυτές στο Κερατσίνι για τη δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα και στα Πετράλωνα για τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σ. Λουκμάν από τα τάγματα εφόδου της Χ.Α., από την έναρξή της και τις ημέρες που εκδικαζόταν η υπόθεση της επίθεσης στο αναρχικό/αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια από τάγμα εφόδου της Χ.Α μέχρι τη μαζική συγκέντρωση στη Λ. Αλεξάνδρας την ημέρα της απόφασης για τη Χ.Α. και τις συγκρούσεις με τους ένστολους δολοφόνους της αστυνομίας και αυτές στο κέντρο της Αθήνα στη διάρκεια των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα για το «Μακεδονικό» αλλά και στις γειτονιές όπου οι παρακρατικές συμμορίες επιχειρούν να εμφανιστούν ξανά και επιτίθενται σε αγωνιζόμενους ανθρώπους και μετανάστες, δομές και χώρους αγώνα – αντιλαμβανόμενοι τον αντιφασιστικό αγώνα ως κομμάτι του συνολικότερου, συνεχή αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο που τον γεννούν και τον θρέφουν. Και γνωρίζοντας πως ο φασισμός, ως εγγενής έκφανση του ίδιου του κράτους, και οι παρακρατικές συμμορίες ως εφεδρείες του, δεν αντιμετωπίζονται από τους θεσμούς και στα δικαστήρια που λειτουργούν για να αποσοβήσουν τη συσσωρευμένη κοινωνική οργή και να ξεπλύνουν το κράτος αλλά με διαρκή αγώνα στους δρόμους από τους αγωνιζόμενους από τα κάτω. Άλλωστε, μέσα στις ακραίες συνθήκες θανάτων, φτώχειας, αποκλεισμών και καταστολής των τελευταίων δύο χρόνων, ο παρακρατικός μηχανισμός βρίσκει έδαφος, εμφανίζεται ξανά στο δημόσιο πεδίο εκφράζοντας την πιο αντιδραστική, αντικοινωνική και ανορθολογική ρητορική συμπληρώνοντας την επίσημη κρατική αντικοινωνική πολιτική εξαθλίωσης, θανάτου και εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, και επιτίθεται με τις φασιστικές συμμορίες του σε αγωνιστές, αντιφασίστες, συνδικαλιστές, φοιτητές, νεολαίους, μετανάστες.

Τα γεγονότα τις 1ης Νοέμβρη στο Γαλάτσι, όμως, με την άγρια κρατική καταστολή σε βάρος των αναρχικών και αντιφασιστών, τις συλλήψεις και το βαρύ κατηγορητήριο ήταν ένα πρώτο επεισόδιο της περιόδου που ακολούθησε, με την επιβολή ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης στους δρόμους από το κράτος με πρόσχημα την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας ενώ ταυτόχρονα χώροι εργασίας και Μ.Μ.Μ. ήταν ασφυκτικά γεμάτα. Ένα επεισόδιο που ακολούθησε των μαζικών αστυνομικών πογκρόμ, άγριων ξυλοδαρμών, συλλήψεων, δικαστικής και οικονομικής ομηρίας αγωνιστών/στριών. Από τις κινητοποιήσεις για την 17η Νοεμβρίου -επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973- και την 6η Δεκεμβρίου -επέτειο της κρατικής δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου και της εξέγερσης του 2008-, μέχρι τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας πολιτικό κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα, την εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας του Α.Π.Θ. ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και τα γεγονότα στη Ν. Σμύρνη τον Μάρτιο του 2021. Αλλά και πιο πρόσφατα- όπως άλλωστε και διαχρονικά – αυτοί που αγωνίζονται στους δρόμους και οι χώροι αγώνα αντιμετωπίζουν το φάσμα της καταστολής και αστυνομοκρατίας. Από την καταστολή των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, όπως αυτή για τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά Ν. Σαμπάνη από την αστυνομία όπου τα αναρχικά μπλοκ δέχτηκαν την επίθεση των ΜΑΤ που στη συνέχεια διέλυσαν τη διαδήλωση αλλά και πλήθος άλλων που πραγματοποιήθηκαν ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, την υποβάθμιση του συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας, τους αντεργατικούς νόμους, την αντιμεταναστευτική πολιτική, τη λεηλασία της φύσης, μέχρι την εισβολή των ΕΚΑΜ στην ΑΣΟΕΕ και την εκκένωση της κατάληψης «στέκι στο βιολογικό» στο Α.Π.Θ.

Ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό που επιβάλουν την τρομοκρατία και την καταστολή, την εκμετάλλευση, την εξαθλίωση και τον θάνατο στους από τα κάτω, ως αναρχικοί προτάσσουμε την κοινωνική, ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη και τον διαρκή αγώνα για το γκρέμισμα αυτού του σάπιου και χρεοκοπημένου συστήματος της κρίσης και των πολεμικών συρράξεων, προτάσσουμε τον αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 12 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ THN 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022, 11.30 Π.Μ.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΚΤΗΡΙΟ 12

Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37,

Αναρχικό – αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ (24/3 ΓΑΛΑΤΣΙ – 22/3 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ)

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ: 22/3 στις 11.30πμ κτήριο 12 (αιθ.4) – δίκη για Προπύλαια και 24/3 στις 11.30 πμ κτήριο 12 – δίκη για Γαλάτσι ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ (ΓΑΛΑΤΣΙ ΚΑΙ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ) Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΜΠΑΤΣΟΙ, TV, ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

(ΓΑΛΑΤΣΙ ΚΑΙ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ)

Την 1η Νοέμβρη του 2020 είχε καλεστεί αντιφασιστική πορεία στο Νέο Ηράκλειο,λόγω της καθιερωμένης συγκέντρωσης φασιστών εκείνη την ημέρα, η οποία απαγορεύτηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και το σημείο της προσυγκέντρωσης αποκλείστηκε από διμοιρίες και κλούβες.Όταν η συγκέντρωση καλέστηκε εκ νέου στον ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας, οι δυνάμεις καταστολής έσπευσαν να αποκλείσουν και αυτόν. Οι σύντροφοι/ισσες επέλεξαν, παρά την συνεχόμενη πίεση των μπάτσων, να συγκεντρωθούν στο Γαλάτσι, όπου και χτυπήθηκαν άγρια από διμοιρίες ΜΑΤ όταν ο κόσμος είχε ολοκληρώσει την πορεία στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα, Μέσα στην μανία τους να καταστείλουν την αντιφασιστική συγκέντρωση που εκείνη την στιγμή αριθμούσε μόλις 40 άτομα, οι μπάτσοι δεν δίστασαν να ανοίξουν κεφάλια, να κυνηγήσουν τον κόσμο μέσα σε μαγαζιά ρίχνοντας ξύλο και δακρυγόνα για αρκετά λεπτά, μέχρι και μέσα στις τουαλέτες. Σύμφωνα με μαρτυρίες, από την λύσσα των μπάτσων δεν ξέφυγε ούτε ένα πεντάχρονο παιδί που βρισκόταν εκείνη την στιγμή στον χώρο. Μετά από την επίθεση αυτή, 9 σύντροφοι/ισσες καταλήγουν στην ΓΑΔΑ και άλλοι/ες 4 στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα και πλήθος κατηγοριών.

Στις 21 Ιουλίου του 2021, πραγματοποιήθηκε κάλεσμα σε (αντι)συγκέντρωση στα Προπύλαια από Αναρχικούς-ες / Κομμουνιστ(ρι)ες απέναντι σε φασιστικές ομάδες που κάναν την επανεμφάνιση τους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και συσπειρώθηκαν αυτή τη φορά γύρω από την αμφισβήτηση του covid-19, των κρουσμάτων και των εμβολίων. Τα πολιτικά περιεχόμενα της (αντι)συγκέντρωσης ήταν η υπεράσπιση της δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης για όλες κι όλους και η ανάδειξη αντιφασιστικών αντανακλαστικών. Χωρίς να υπερτερούσε αριθμητικά το σώμα της αντισυγκέντρωσης, στάθηκε με αξιοπρέπεια και διατήρησε μια δυναμική συγκροτημένη παρουσία. Αναπάντεχη εξέλιξη αποτέλεσε η προσπάθεια εισχώρησης στο εσωτερικό της αντισυγκέντρωσης 3 ακροδεξιών, τους οποίους πλήθος αντιφασιστών απομάκρυνε από την συγκέντρωση. Αμέσως, οι μπάτσοι αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά την άψογη συνεργασία με τους οργανωμένους φασίστες, ξεκίνησαν να κυνηγάνε τον κόσμο της συγκέντρωσης προς τα Εξάρχεια. Αποτέλεσμα της βίαιης επέμβασης των μπάτσων ήταν και η σύλληψη 4 συντρόφων μας πλησίον στη Σόλωνος, εκείνη την μέρα. Οι 4 σύντροφοι μας βρέθηκαν να καλούνται να απολογηθούν για τις εξής κατηγορίες: οπλοκατοχή, οπλοχρησία, αντίσταση, απείθεια, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, βία κατά δικαστικών υπαλλήλων και διατάραξη κοινής ειρήνης. Παράλληλα, το μένος της ΕΛ.ΑΣ να ποινικοποιήσει την αντιφασιστική δράση δεν σταμάτησε εκεί, αλλά κάποιους μήνες μετά, επιχειρήθηκε να σχηματιστεί και άλλη δικογραφία, που περιλάμβανε μέχρι και κακουργηματικές κατηγορίες για 7 ακόμα συντρόφους.

Οι διώξεις αυτές αποδεικνύουν με το πιο άμεσο τρόπο την εκδικητικότητα του κράτους απέναντι σε αντιφασίστ(ρι)ες και σε όσους μάχονται ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τους φασίστες. Αναμφίβολα, το κράτος χρησιμοποιεί τους φασίστες ως χρήσιμη παρακρατική εφεδρία απέναντι σε φτωχούς, μετανάστ(ρι)ες, εργάτες, μαθήτριες, ομοφυλόφιλους, αγωνιστές και ευρύτερα σε όσους πάνε κόντρα στα σχέδια του κράτους και του κεφαλαίου. Οι φασίστες λειτουργούν ως εμπροσθοφυλακή του κεφαλαίου και των συμφερόντων του, αφού κάθε φορά λειτουργούν ως τα τσιράκια των μεγαλοαφεντικών και των μεγαλομαφιόζων. Γι’ αυτό και οι μπάτσοι δρουν προστατευτικά ή σε συνεργασία μαζί τους κάθε φορά, γι’ αυτό και όποτε διώκονται αυτοί (οι φασίστες) πρόκειται για επικοινωνιακό παιχνίδι των από τα πάνω. Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι και αγώνας ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συντρόφους μας, απέναντι σε μπάτσους και φασίστες.

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ:

  • 22/3 στις 11.30πμ κτήριο 12 (αιθ.4) – δίκη για Προπύλαια
  • 24/3 στις 11.30 πμ κτήριο 12 – δίκη για Γαλάτσι

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΜΠΑΤΣΟΙ, TV, ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση Αροδαμός


Πέρασε σχεδόν ενάμιση χρόνος από το χτύπημα της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Γαλάτσι…

Εκείνο το απόγευμα της 1ης Νοέμβρη του 2021 βρεθήκαμε μαζί με φίλους και τα παιδιά μας στην πλατεία του Αγιου Ανδρέα στο Γαλάτσι όπου και κατοικούμε.

Στην πλατεία εξελισσόταν αντιφασιστική συγκέντρωση που καλούνταν από στέκια και συνελεύσεις του Γαλατσίου και των γύρω περιοχών.

Δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, αναρχικοί και αναρχικές, αντιφασίστες και αντιφασίστριες, ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία με πανό και συνθήματα κατά των φασιστών και δολοφόνων της Χ.Α., που επιχειρούν να δηλητηριάσουν με τις νεοναζιστικές τους αντιλήψεις, τις γειτονιές μας, τις πλατείες μας και τα σχολεία.

Ως άνθρωποι που μας απασχολούν τα ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα και ως γονείς που καθημερινά αγωνιζόμαστε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και να τους μάθουμε να μένουν μακριά και απέναντι στο τέρας του φασισμού, βρεθήκαμε κοντά στη συγκέντρωση και ταυτιστήκαμε με τον λόγο και τα συνθήματα της.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί, η συγκέντρωση δέχτηκε απροκλητη, αναίτια και άγρια επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις που την περικύκλωσαν χωρίς να αφήσουν κανένα σημείο διαφυγής στον κόσμο. Από την επίθεση χτυπήθηκαν και πολλοί θαμώνες της πλατείας, ακόμα και μικρά παιδιά.

Τα παιδιά μας φυγαδεύτηκαν σε μια καφετέρια για να γλιτώσουν από το μένος των ΜΑΤ και να πάρουν μια ανάσα καθώς τα δακρυγόνα είχαν κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Από εκεί μέσα έντρομα είδαν τα ΜΑΤ να πετούν κάτω καρέκλες και τραπέζια, να σπρώχνουν και να χτυπούν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Παιδιά πέντε, εννέα, δώδεκα ετών, εκείνο το απόγευμα βιώσαν ολη την αγριότητα των δυνάμεων καταστολής. Η εικόνα που περιγράφουν είναι άνθρωποι με ανοιγμένα κεφάλια μέσα σε μια λίμνη αίματος, στρυμωγμένοι από τα ΜΑΤ στον τοίχο του σχολείου.

Η αστυνομία μετά από αυτή την απίστευτη επίθεση και τον τραυματισμό πολλών ατόμων, προχώρησε και στις συλλήψεις τους.

Για τα παιδιά που βρίσκονταν εκεί, την Δήμητρα, την Αναστασία , τον Λεύτερη, τον Κων/νο, από εκείνη τη μέρα έχει μείνει ένα «Γιατί». «Γιατί τόση βία;» όπως είπε η Δήμητρα.

Στις 24 Μάρτη θα παρευρεθούμε στο δικαστήριο να υπερασπιστούμε τους ανθρώπους που χτυπήθηκαν και συνελήφθησαν εκείνη την ημέρα από τα ΜΑΤ. Αλλά θα υπερασπιστούμε και το διακαίομά μας καθώς και των παιδιών μας, να βρισκόμαστε, να παίζουμε, να ανταλλάσσουμε απόψεις και να κινούμαστε ελεύθερα στις γειτονιές, τα πάρκα και τις πλατείες μας, χωρίς το φόβο του φασισμού, της κατασταλτικής βίας και της καθημερινής αστυνομικής απειλής και του ελέγχου.

Κάτοικοι Γαλατσίου


Κάλεσμα στα δικαστήρια την Πέμπτη 24/03 στις 11:30, για τους συλληφθέντες/ισσες της 1ης Νοεμβρη στο Γαλάτσι

Έναμιση χρόνο πριν, την 1η Νοέμβρη, ημέρα εκτέλεσης των δυο φασιστών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αναρχικές ομάδες, αντιφασιστικές συλλογικότητες, στέκια και αντιφασίστες/τριες καλέσαμε σε συγκέντρωση στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηρακλείου, με σκοπό να μην αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες που σκόπευαν να συγκεντρωθούν.

Έπειτα από την απαγόρευση της διαδήλωσης από την αστυνομία η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στην Ν. Ιωνία όπου μπάτσοι για άλλη μια φορά βρέθηκαν στον χώρο συνάντησης μπλοκάροντας την διεξαγωγής της. Για εμάς είναι δεδομένο πως κανένα χουντικό διάταγμα και καμία απαγόρευση διαδηλώσεων από την αστυνομία δεν θα μας αποτρέψει να σταθούμε στον δρόμο και να τοποθετηθούμε ενάντια στο κράτος και τους φασίστες. Έτσι,πραγματοποιήσαμε πορεία γύρω από την πλατεία του Αγ. Ανδρέα στη Λαμπρινή και μείναμε μετά το τέλος της με τρικάκια και πανό φωνάζοντας συνθήματα.

Η αστυνομία, ενώ η διαδήλωση ετοιμαζόταν να διαλυθεί, εξαπέλυσε άγρια επίθεση χτυπώντας κόσμο, ρίχνοντας χημικά, φτάνοντας στο σημείο να αφήσει αιμόφυρτους συντρόφους και συντρόφισσες στο δρόμο. Οι μπάτσοι δεν σταμάτησαν εκεί μπουκάροντας μέσα στα μαγαζιά χτυπώντας διαδηλωτές καιπελάτες με απολογισμό 13 συλλήψεις και 4 τραυματίες.

Καλούμε την Πέμπτη 24/03 στα δικαστήρια στην Ευελπίδων στις 11:30 στο κτίριο 12 που δικάζεται η υπόθεση.

Η βία του κράτους δεν μας τρομοκρατεί, ίσα ίσα μας εξοργίζει και μαςδυναμώνει. Καμία κατασταλτική επίθεση των μπάτσων δεν θα αφήσουμε αναπάντητη ούτε τους φασίστες να τριγυρνάνε στις γειτονιές μας. Θα υπερασπιστούμε στους δρόμους τα κοινωνικά και ταξικά μας συμφέροντα.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ/ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗΣΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ 1/11 ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ

Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου Στέγαστρο

Μοιραστείτε το άρθρο