Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους 11 κρατούμενους/ες αντικαθεστωτικούς Τούρκους και Κούρδους, Τετάρτη 13/3 στις 13:00 στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Σε συννενόηση με το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας AKP, το ελληνικό κράτος και η αντιτρομοκρατική στις 19 Μαρτίου του 2020 εισβάλλει στα γραφεία της Επιτροπής αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν και σε σπίτι στα Σεπόλια προχωρώντας σε προσαγωγή 26 ατόμων. Για τους 11 από τους 26 η προσαγωγή μετατρέπεται σε σύλληψη με την κατηγορία της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στη δίκη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η συνολική ποινή που επιβλήθηκε στους 11 κρατούμενους/ες φτάνουν τα 537 χρόνια, χωρίς να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και με τα όπλα τα οποία κατασχέθηκαν να μην έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ σε εγκληματική ενέργεια. Η ποινή είναι εξοντωτική με μία απόφαση που έχει πολιτικές αποχρώσεις.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 11 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Μαρτίου, Μπροστά στο υπουργείο Δικαιοσύνης – 13:00

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 11 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΛΑΒΑΝ ΑΔΙΚΑ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΚΗ!

https://agonas-periodiko.blogspot.com/2022/03/blog-post_21.html

Μοιραστείτε το άρθρο