Ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων ΕΟΔΥ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η ζωή του ουκρανικού λαού έχει αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη. Οι εργαζόμενοι δεν πάνε πια στη δουλειά τους, τα παιδιά δεν πάνε πια στο σχολειό τους. Προσπαθούν να προστατέψουν τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς, προσπαθούν να βρουν διέξοδο από τις περιοχές που πλήττονται από τους βομβαρδισμούς.

Ο Ρωσικός λαός στέλνει τα παιδιά του, να σκοτώσουν και να σκοτωθούν για τα κέρδη των μονοπωλίων. Το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι υπόλοιπες χώρες που το απαρτίζουν, έχουν ευθύνη καθώς καλλιέργησαν το έδαφος γι’ αυτή τη σύγκρουση. Να θυμίσουμε ότι ενίσχυσαν τις ακροδεξιές ομάδες, οι οποίες αποσταθεροποίησαν το 2014 την κατάσταση στην Ουκρανία. Ο Ζελένσκι είναι ο εκλεκτός τους, ο οποίος έσφιξε τις επαφές με το ΝΑΤΟ, ενώ η κυβέρνησή του τα τελευταία 8 χρόνια συγκαλύπτει τις ενέργειες των ακροδεξιών οι οποίοι δολοφονούν αγωνιστές, συνδικαλιστές με αποκορύφωμα το έγκλημα που διαπράχθηκε το Μάη του 2014 στην Οδησσό, όπου έβαλαν φωτιά στο «Σπίτι των Συνδικάτων» και έκαψαν ζωντανούς συνδικαλιστές.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των λαών. Δε διεξάγεται για την ευημερία και την ασφάλειά τους. Τις συνέπειες σε όλα τα επίπεδα τις πληρώνουν οι λαοί με απώλειες ανθρώπινων ζωών, με αύξηση μεταναστευτικών ρευμάτων, με χειροτέρευση της ζωής τους, με ένταση της εκμετάλλευσης.

Η εμπλοκή της Ελλάδας γίνεται ολοένα και βαθύτερη. Δεν έφτανε που διαχρονικά οι κυβερνήσεις έχουν δώσει γη και ύδωρ στα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα, με νέες στρατηγικές βάσεις (Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο κ.α.), τώρα, ή κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να κάνει πολεμικό ανακοινωθέν συντασσόμενη με το ΝΑΤΟ και στέλνοντας στρατιωτικό οπλισμό στην Ουκρανία. Αυτές οι κινήσεις κάνουν τη χώρα μας στόχο στην ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση.

Η σημερινή πολεμική αντιπαράθεση οδηγεί σε μια πολεμική σύγκρουση με απρόβλεπτες διαστάσεις. Η απάντηση στον πόλεμο δεν είναι η στοίχιση πίσω από τη μια ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη. Οι λαοί μπορούν να ζήσουν σε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά, αρκεί να αγωνιστούν για μια τέτοια προοπτική.

Το μέλλον που έχει ανάγκη ο λαός πρέπει να το οικοδομήσει, να το επιβάλλει με τον αγώνα του ενάντια στη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Με τον αγώνα μας λέμε :

  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
  • Να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Όχι στους Νατοϊκούς εξοπλισμούς. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες.
  • Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται στο εξωτερικό.
  • Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Σωματείο εργαζομένων ΕΟΔΥ

Μοιραστείτε το άρθρο