Συγκέντρωση και πορεία για τη διεθνή ημέρα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό στη Θεσσαλονίκη – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιούνται σε πόλεις της ελληνικής γεωγραφίας το Σάββατο 19/3 για τη διεθνή ημέρα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό. Συλλογικότητες, οργανώσεις, κινήσεις, σωματεία, ενώσεις μεταναστών και προσφύγων συμμετέχουν στα σηλλαλητήρια που έχουν καλεστεί. Σε μία περίοδο όπου η αντιμεταναστευτική πολιτική διεθνώς, οι επαναπροωθήσεις και οι δολοφονικές πρακτικές εναντίον προσφύγων και μεταναστ(ρι)ών έχουν κλιμακωθεί και με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται δημιουργώντας νέες ροές προσφύγων, η ανάγκη για δυναμική απάντηση στις φασιστικές και ρατσιστικές νοοτροπίες και πρακτικές είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Ανοιχτά σύνορα, έξω οι βάσεις, ενωμένοι ντόπιοι και μετανάστες ενάντια στους πολέμους, τους εθνικισμούς, τα φασισμό και το ρατσισμό.

13:10 πορεία ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου, διέσχισε την Εγνατία, ακολούθησε την κάθοδο από την Αγίας Σοφίας και έχει βγει στην Τσιμισκή.

13:25 Άνοδος της πορείας από την Αριστοτέλους

13:30 Λήξη της πορείας στο Άγαλμα Βενιζέλου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Β. Γλ.)



https://new.infolibre.gr/2022/03/18/diethnis-imera-enantia-sto-fasismo-kai-to-ratsismo-diadiloseis-se-oli-ti-chora-savvato-19-martioy/

Μοιραστείτε το άρθρο