Παρέμβαση με μικροφωνική στα γραφεία της οργάνωσης “Φάρος Ελπίδας”

Μικροφωνική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 18/3 έξω από τα γραφεία της οργάνωσης “Φάρος Ελπίδας” η οποία για μία ακόμα φορά απέδειξε το απάνθρωπο και σκληρό της πρόσωπο, πετώντας έξω από το σπίτι (αλλάζοντας την κλειδαριά) μία οικογένεια από την Τουρκία. Στο σημερινό ραντεβού της οικογένειας με την υπηρεσία ασύλου προχώρησε για δεύτερη φορά σε αλλαγή κλειδαριάς, καθώς την Τετάρτη η άμεση παρέμβαση των αλληλέγγυων είχε λύσει προσωρινά το θέμα επιτρέποντας στην οικογένεια να εισέλθει στο σπίτι.


Το χρονικό

Ακόμα ένα περιστατικό απανθρωπιάς και βιαιότητας από τη μκο “Φάρος Ελπίδας” αυτή τη φορά σημειώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι όταν απεσταλμένοι της οργάνωσης άλλαξαν την κλειδαριά του διαμερίσματος που μένει οικογένεια από την Τουρκία.
Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας ήταν να κλειδωθεί η οικογένεια απ’έξω με όλα τα υπάρχοντά τους να βρίσκονται μέσα στο διαμέρισμα. Ακολούθησε άμεση ανταπόκριση από αλληλέγγυο κόσμο όπου και αλλάχτηκε η κλειδαριά ώστε να μπει ξανά η οικογένεια στο διαμέρισμα. Δυστυχώς όταν φύγαμε η οργάνωση κάλεσε την αστυνομία και χωρίς καμία νόμιμη αιτιολογία τράβηξε τη μετανάστρια μέχρι το τμήμα όπου και κρατήθηκε για μερικές ώρες. Τελικά αφέθηκε ελεύθερη και με τη στήριξη αλληλέγγυων επέστρεψε στο σπίτι της όπου και τοποθετήθηκε νέα κλειδαριά.
Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει τίποτα πλέον, από τις πρακτικές που χρησιμοποιούν οι εντεταλμένες μκο από το κράτος, με μόνη λειτουργία και δραστηριότητα που έχουν να είναι η ψυχολογική πίεση, οι εκφοβισμοί και οι απειλές, μέχρι τον εκτοπισμό των προσφύγων και μεταναστριών από τις κατοικίες τους.
Αντίστοιχες πρακτικές συναντήσαμε και στην πρόσφατη δική που είχαμε με την οικογένεια από το Αφγανιστάν, από την οργάνωση “Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης”, η οποία έκανε τα πάντα για να βγάλει την οικογένεια στο δρόμο ενώ δεν έχει καν λήξει το πρόγραμμα στέγασης που την καλύπτει. Μάλιστα στη συγκεκριμένη δίκη ο δικηγόρος της οργάνωσης έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει ψεύτικους ισχυρισμούς ότι έχει απορριφθεί το αίτημα ασύλου της οικογένειας για να δημιουργήσει εντυπώσεις, ενώ η οικογένεια έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και τα οποία προσκομίσαμε.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν πλέον καθημερινότητα για πολλούς ανθρώπους που βιώνουν στο πετσί τους την αντιμεταναστευτική πολιτική του κράτους.
Μόνο οι κοινοί αγώνες και οι συλλογικές διαδικασίες με τις μετανάστριες ισχυροποιούν ένα κίνημα αντίστασης. Για αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη.
ΚΑΜΙΑ ΕΞΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑΣ
συλλογικότητα Room39

 

Μοιραστείτε το άρθρο