Δικαίωση στον αγώνα του Βασίλη Δημάκη για την παροχή εκπαιδευτικών αδειών, σε αναμονή για τον Αναγνόπουλο

Από τη Δευτέρα 14/3 ο Βασίλης Δημάκης ανακοίνωσε την απόφασή του να προχωρήσει για τρίτη φορά σε απεργία πείνας και δίψας, με στόχο να δικαιωθεί στο αίτημά του να πάρει τις εκπαιδευτικές άδειες που του αναλογούν και να μπορέσει να αποφοιτήσει από την πανεπιστημιακή σχολή του. Τα κωλύματα που βρήκε μπροστά του από τις αρμόδιες αρχές και η εξοργιστική,  κυνική αντιμετώπιση πυροδότησαν την απόφασή του, με τον Αναγνόπουλο να έχει ξεκινήσει την Τρίτη και αυτός απεργία πείνας με το ίδιο αίτημα.

Όπως ενημέρωσε ο Δημάκης από την προσωπική του σελίδα στο facebook το απόγευμα της Τρίτης: «Μόλις γύρισα από το τριμελές πειθαρχικό συμβούλιο ήταν η εισαγγελέας εφέτης μου έδωσε την άδειά μου είπε να σταματήσω να κάνω κακό στον εαυτό μου και ότι είχε γίνει ένα μπέρδεμα για αυτό το λόγο καθυστερούσαν να μου δώσουν την άδειά μου…». Ο Δημάκης ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση του κόσμου, τη Δευτέρα ανακοίνωσαν και οι Χατζηαγγέλου και Καλαϊτζής ότι θα προχωρούσαν σε 24ωρη συμβολική απεργία πείνας στεκόμενοι αλληλέγγυοι στον αγώνα των δύο φοιτητών, και ακόμα περισσότερο τη δικηγόρο του η οποία βρίσκεται στο πλευρό του και αγωνίζεται μαζί του.

Στη συνέχεια ο Δημάκης αναφέρθηκε στον Αναγνόπουλο ο οποίος δεν έχει ακόμα καλεστεί από το συμβούλιο, εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη στον αγώνα που συνεχίζει να δίνει.


https://new.infolibre.gr/2022/03/14/se-apergia-peinas-kai-dipsas-o-v-dimakis-diekdikontas-to-dikaioma-foitisis-kai-oloklirosis-ton-spoydon-ton-kratoymenon/

Μοιραστείτε το άρθρο