Αντιπολεμικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Ηράκλειο, Τρίτη 14/3

Αθήνα: 19:00 στα Προπύλαια, Αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική διαδήλωση
18:30 Σταθμός ΗΣΑΠ Μοναστηράκι, αντιπολεμική διαδήλωση
Ηράκλειο: 18:00 Πλατεία Λιονταριών, Αντιπολεμική Μικροφωνική


ΑΘΗΝΑ

Κάλεσμα σε αντι ιμπεριαλιστική-αντιπολεμική διαδήλωση την Τρίτη 15 Μάρτη 19:00 Προπύλαια

Πραγματοποιήσαμε αντί ιμπεριαλιστική αντιπολεμική διεθνιστική συγκέντρωση στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα.

Έπειτα από την έναρξη της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης ανάμεσα σε Αμερικάνικο και Ρώσικο Ιμπεριαλισμό με επίκεντρο την Ουκρανία, έχει ξεκινήσει ένα κύμα τρομοκρατίας του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού στους εργαζόμενους λαούς των Δυτικών Κρατών, βαθιάς παραχάραξης της ιστορίας της Σοβιετικής Ένωσης και των τιτάνιων υπηρεσιών που ο Σοβιετικός λαός πρόσφερε στην ανθρωπότητα με το τσάκισμα του γερμανικού ιμπεριαλισμού- ναζισμού.

Η ταύτιση της Σοβιετικής Ιστορίας με την ιμπεριαλιστική επέμβαση και το κρυφοναζιστικό κυνήγι μαγισσών που εξαπολύεται απέναντι στους ρώσικης καταγωγής ανθρώπους και εργαζόμενους στα κράτη του Δυτικού κόσμου μας βρίσκει σθεναρά αντίθετους.

Ενδεικτική της τρομουστερίας και της αισχρής προπαγάνδας απέναντι στο ρώσικο έθνος είναι η απαγόρευση του σπουδαίου έργου ρώσων καλλιτεχνών σε χώρες του ΝΑΤΟ – όπως και στην Ελλάδα δηλαδή.

Με τις ενέργειες του ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός και η εξαρτημένη άρχουσα τάξη μας επιχειρεί να καταστρέψει δεσμούς φιλίας αιώνων με τον ρώσικο λαό, όπως αντίστοιχα έπραξε στο παρελθόν με τους λαούς που βίωσαν αμερικανικές επεμβάσεις- σερβικός-λαός Λιβύης, όπως και με τον λαό της Παλαιστίνης . Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε.

Η συγκέντρωση μας έχει διεθνιστικό χαρακτήρα, στέκεται ανεπιφύλακτα με τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, αναγνωρίζει την απελευθερωτική τους βία όπως και τον αντιφασιστικό-αντι ιμπεριαλιστικό αγώνα που πραγμάτωσαν για 8 χρόνια απέναντι στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και το Φασιστικό Καθεστώς του Κιέβου, μέσα στο οποίο επικράτησαν νόμοι αποδοχής της ναζιστικής προπαγάνδας και αποκομμουνιστικοποίησης, βγάζοντας το ΚΚ και τις κομμουνιστικές οργανώσεις στην παρανομία.

Αυτή η απελευθερωτική βία και αυτή την στιγμή που μιλάμε συνεχίζει, διαλύει τους νόμους της αποκομμουνιστικοποίησης που επικράτησαν στις περιοχές του Ντονμπάς που βρέθηκαν κάτω από την μπότα του φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου.

Σύνοψη Ανακοίνωσης Λαϊκής Δημοκρατίας Λουγκάνσκ 11 Μάρτη 2022: «Η ΛΔ Λουγκανσκ ανακοινώνει ότι όλα τα εδάφη της είναι πλέον ελεύθερα.

Με ειδικό διάταγμα καταργούνται όλοι οι περιοριστικοί, απαγορευτικοί νόμοι που είχε θεσπίσει το καθεστώς του Κιέβου, αίρονται οι αντικομμουνιστικοί νόμοι και επαναφέρονται σε ισχύ τα τοπωνύμια της σοβιετικής περιόδου.»

Αποτελούμε ένα κομμάτι του εργατικού-λαϊκού κινήματος του τόπου μας που στάθηκε μαζί τους για 8 χρόνια, και συνεχίζει να αναγνωρίζει τόσο το δίκαιο του αγώνα τους όσο και του εθνικού αυτοπροσδιορισμού που επέλεξαν μέσα από δημοψήφισμα με το όπλο στο χέρι για να μπορέσουν να επιβιώσουν από την γενοκτόνα βία του φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου.

Ουδέποτε είχαμε αυταπάτες για τον ρόλο του ρώσικου ιμπεριαλισμού μέσα στις Λαϊκές Δημοκρατίες, για την συμφωνία του Μίνσκ που τελικά ανέκοψε την επέκταση της αντιφασιστικής-αντι ιμπεριαλιστικής και ταξικής εξέγερσής τους και στην υπόλοιπη Ουκρανία για να πραγματωθεί ο στόχος μιας Λαϊκής Δημοκρατικής Ενιαίας και Ανεξάρτητης Ουκρανίας.

Μιας συμφωνίας που δεν τηρήθηκε ποτέ από το στρατόπεδο της Δύσης και απλώς βάθυνε τον ολοκληρωτικό πόλεμο απέναντι στις Λαϊκές Δημοκρατίες και τους Λαούς τους.

Η συγκέντρωση μας έχει διεθνιστικό χαρακτήρα, γιατί στέκεται στο πλευρό των κομμουνιστών αδελφών Κονονόβιτς και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή τους από το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου.

Με ψηλά την κόκκινη σημαία της νίκης του τάγματος Κουτούζοφ στεκόμαστε μαζί τους, μαζί με το τεράστιο κύμα διεθνιστικής αλληλεγγύης για δύο αδέλφια που πλήρωσαν βαριά την στράτευση τους στην υπόθεση της κομμουνιστικής απελευθέρωσης με βαριά φασιστική-κρατική και παρακρατική βία και τις απαγορεύσεις που χτύπησαν κάθε προσπάθεια να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις υπεράσπισης της αντιφασιστικής νίκης των λαών της 9ης Μάη, ημερομηνίας που και ο ίδιος Ουκρανικός λαός πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος για να πραγματωθεί.

Η συγκέντρωση μας έχει χαρακτήρα αντι-ιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό, καλεί σε άμεση συγκρότηση και συσπείρωση των δυνάμεων αυτών που θέλουν να σταθούν απέναντι στην φιλοπόλεμη κυβέρνηση της υποτέλειας απέναντι στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Για να συγκροτηθεί ένα πλατύ κοινωνικοπολιτικό μέτωπο από σωματεία-συνδικάτα-συλλογικότητες γειτονιάς-πολιτικές οργανώσεις και ανέντακτους αγωνιστές και αγωνίστριες μέχρι οργανώσεις και ομάδες του κομμουνιστικού κινήματος και του αναρχικού χώρου που να επιβάλλει την πλατιά βούληση του εργαζόμενου λαού του τόπου μας για καμμία συμμαχία με το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου, καμία άλλη αποστολή πολεμικού εξοπλισμού.

Για να τεθούν οι βάσεις της έμπρακτης αμφισβήτησης της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, της εξόδου από ΝΑΤΟ-ΕΕ, της εκδίωξης των βάσεων του θανάτου του ΝΑΤΟ από τον τόπο μας.

Για να τεθούν οι βάσεις της ταξικής επιβίωσης και της εναντίωσης στις κυρώσεις, οι οποίες χτυπούν βαθιά την εργατική τάξη, τον λαό και τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα του τόπου μας, ως οικονομικά όπλα αφαίμαξης που προσβλέπουν στον εξοπλισμό τόσο του φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου, όσο και στην επαναεπιβεβαίωση της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής ηγεμονίας, με τον ταυτόχρονο υπερεξοπλισμό του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και των ηγέτιδων δυνάμεων του Γερμανίας- Γαλλίας.

Παλεύουμε και στηρίζουμε την άμεση παύση του πολέμου μέσα από τον φραγμό της επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και την Ουκρανία,την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Λαϊκών Δημοκρατιών χωρίς καμμία ληστρική κατοχή εδάφους από τον Ρώσικο Ιμπεριαλισμό. Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία σε αντι-ιμπεριαλιστική-αντιπολεμική διαδήλωση την Τρίτη 15 Μάρτη στις 19:00 στα Προπύλαια.

Με ψηλά τις κόκκινες σημαίες, μαζικά, πλατιά, οργανωμένα, δυναμικά να απαιτήσουμε καμία συμμετοχή του ελληνικού κράτους στο Πόλεμο, άμεση αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, να υποχωρήσει ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός από την επιδίωξή του για ένταξη της Δυτικής Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και να σταματήσει ο πόλεμος, να φύγουν οι αμερικανικές βάσεις από τον τόπο μας και να αποχωρήσουμε από ΝΑΤΟ- ΕΕ.

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

ΤΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΚΟΝΟΝΟΒΙΤΣ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΕΕ

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ- ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ- ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ- ΚΑΜΙΑ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΕΔΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών-Αγωνιστών

Εργατική Ομάδα Τ-34

Αγωνιστές-Αγωνίστριες


Η απειλή του Πολέμου χτυπάει την πόρτα όλων των λαών

ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΡΑ!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΤΡΙΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ, 19:00, Προπύλαια – Βουλή

Οι εργαζόμενοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα όλου του κόσμου, ιδιαίτερα της Ευρώπης, παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ακούγοντας με τρόμο τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν ξανά στην περιοχή μας, προμηνύοντας νέες καταστροφές και δεινά για την ανθρωπότητα.

Η μεγάλης κλίμακας ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία έρχεται ως απάντηση στην συνεχή περικύκλωση των ΝΑΤΟϊκών, που εδώ και χρόνια επιδιώκουν τον στραγγαλισμό της Ρωσίας. Μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν το 2014, όπου έδρασαν φασιστικές ορδές με ανοιχτή χρηματοδότηση και ενίσχυση των ευρωπαίων και αμερικάνων ιμπεριαλιστών, η Ουκρανία μετατράπηκε σε κράτος μαριονέτα των δυτικών ιμπεριαλιστών ενάντια στη Ρωσία, ενώ ο ουκρανικός λαός βυθίστηκε στην φτώχεια και εξαθλίωση. Η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, η ανακήρυξη των «Λαϊκών Δημοκρατιών» σε Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ έκανε σαφές πως η Ρωσία δεν θα υποχωρούσε άλλο. Έκτοτε, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές, μέσα από την προπαγάνδα των ελεγχόμενων ΜΜΕ, καλλιεργούν την αντι-ρωσική υστερία, εξοπλίζουν το μισο-φασιστικό καθεστώς του Κιέβου, ανάβουν έναν διαρκή εμφύλιο πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία, οργανώνουν την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που αποτελεί διακηρυγμένη «κόκκινη γραμμή» για τη Ρωσία.

O Πούτιν, με γελοία αντικομμουνιστικά και αντιμπολσεβίκικα συνθήματα, διέταξε την ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας, που εγκαινιάζει μια νέα ιστορική περίοδο αμφισβήτησης του συσχετισμού των δυνάμεων στην Ευρώπη μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Η ταπεινωτική ήττα των ΗΠΑ-ΕΕ στο Αφγανιστάν, η οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει ιδιαίτερα έντονα στις χώρες των δυτικών ιμπεριαλιστών, η μετατόπιση των συσχετισμών σε βάρος τους (άνοδος Κίνας, ήττες τους σε Λ. Αμερική, Μ. Ανατολή κ.ά.), τους σπρώχνουν να προσπαθήσουν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος και να αντιστρέψουν την υποβάθμισή τους. Η κατάσταση αυτή βάζει τους λαούς όλου του κόσμου μπροστά σε νέους τρομακτικούς κινδύνους, φέρνοντας όλο και πιο κοντά τον κίνδυνο μιας γενικευμένης αντιπαράθεσης και σύγκρουσης των μεγάλων δυνάμεων της εποχής μας.

Η φιλοπόλεμη πολιτική της ΝΔ, που τάσσεται πλήρως με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, απειλεί με νέα κατάρρευση το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και της νεολαίας. Όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι, μετατρέποντας τη χώρα σε απέραντη αμερικανο-νατοϊκή βάση (Σούδα, Αλεξανδρούπολη κ.ά.), βάζοντας σε τεράστιο κίνδυνο τον ελληνικό λαό. Ενώ η ακρίβεια έχει ήδη γονατίσει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η κυβέρνηση σχεδιάζει την πλήρη ενεργειακή εξάρτηση από το πανάκριβο υγροποιημένο φυσικό αέριο των ΗΠΑ! Ακόμη, είναι βέβαιο ότι στο όνομα των «εθνικών κινδύνων» θα προσπαθήσει να σκληρύνει την αντεργατική επίθεσή της και την καταστολή, την κατάργηση των δημοκρατικών ελευθεριών, το κράτος έκτακτης ανάγκης και αστυνομοκρατίας.

Με την κατάσταση να κλιμακώνεται, καλούμαστε οι εργαζόμενοι να πληρώσουμε ξανά τον λογαριασμό, ματώνοντας για εξοπλιστικές δαπάνες ή πολεμώντας για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Είναι καθήκον και ανάγκη του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος να σταματήσουμε αυτά τα σχέδια, πριν να είναι πολύ αργά. Δεν πρέπει να ταχθούμε στην πλευρά καμιάς από τις αντιδραστικές και ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που συγκρούονται. Ιδιαίτερα στην Ευρώπη και στη χώρα μας, που ανήκουν στο στρατόπεδο της «Δύσης», να διατρανώσουμε ότι δεν θα πολεμήσουμε για τα συμφέροντα ούτε των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ούτε της ελληνικής οικονομικής και πολιτικής ελίτ, που σπέρνει φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση και θάνατο! Ενωτικά και μαχητικά, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και φτωχοί να οργανώσουμε ένα αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Με απεργίες και διαδηλώσεις, με αντιπολεμικές επιτροπές και συνελεύσεις, σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, σχολείο και σχολή, να ανατρέψουμε την πολεμοκάπηλη κυβέρνηση της ΝΔ. Να μπλοκάρουμε κάθε συμμετοχή στις πολεμικές συρράξεις των ιμπεριαλιστών! Αυτός ο αγώνας, μέσα στην ίδια μας τη χώρα, είναι η καλύτερη εγγύηση ενάντια στην φρίκη του πολέμου. Θα είναι η πιο μεγάλη συμβολή στον αγώνα όλων των λαών που απειλούνται και δοκιμάζονται από τον πόλεμο.

Όχι στους Ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας. ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, με Απεργίες, Διαδηλώσεις, Καταλήψεις.

ΕΞΩ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟ. ΟΧΙ στα Πυρηνικά. Καμιά συμμετοχή στα σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ. Όχι στους Εξοπλισμούς, Λεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες.

Να χτίσουμε ένα μαζικό αντιπολεμικό, αντι-ιμπεριαλιστικό, διεθνιστικό κίνημα στη χώρα μας και την Ευρώπη. Κάτω οι κυβερνήσεις των πολέμων – Μόνη λύση η Ευρώπη των Εργαζομένων.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)


Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί στην αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση την Τρίτη 15/3

– Μπροστά στις πολύ επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις με τον αδικο αντιδραστικό πόλεμο και την παρόξυνση της ενδο-ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, Ρωσίας, στην Ουκρανία, που φέρνουν πιό κοντά τον ενδεχόμενο της αλληλοσφαγής των λαών στον πλανήτη.
– Μπροστά στην παράδοση ολόκληρης της χώρας, των πολεων και των λιμανιών της, των κόμβων, του θαλάσσιου και του εναέριου χώρου, των φονικών στρατιωτικών βάσεων απ΄τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη, κι απ΄το Ακτιο μέχρι το Στεφανοβίκειο, στους αμερικανο-ΝΑΤΟϊκούς, στη μετατροπή της σε ορμητηριο τους, που την εμπλέκει άμεσα στην ενδο-ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση.

-Ειναι περισσότερο από αναγκαία η ανάπτυξη μαζικού αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδιά τους!
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί στην αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση την Τρίτη 15/3, στις 7μμ στα Προπύλαια και στην πορεία προς τη βουλή.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!
ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ!
ΕΞΩ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!


  • Να σταματήσει η ρωσική εισβολή
  • Όχι στην επέκταση του ΝΑΤΟ
  • Καμία ελληνική εμπλοκή

Η Ουκρανία πνίγεται στο αίμα και μαζί της όλος ο πλανήτης παγιδεύεται σε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν είναι τίποτα άλλο από ένας ιμπεριαλιστικός επεκτατικός πόλεμος που αντίκειται σε κάθε έννοια ηθικής και ανθρωπιάς. Ο Πούτιν μιλάει για αποναζιστικοποίηση την ώρα που αναβιώνει τον τσαρισμό.

Η κατηγορηματική καταδίκη της ρωσικής εισβολής δεν πρέπει να οδηγήσει σε κανενός είδους ανοχή απέναντι στο ΝΑΤΟ και το δυτικό στρατόπεδο. Γιατί η Δύση φέρει βαρύτατη ευθύνη για την κλιμάκωση της έντασης με την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και την ενίσχυση των εθνικιστικών κέντρων του Κιέβου.

Η εισβολή στην Ουκρανία φαίνεται να γίνεται η θρυαλλίδα για την έκρηξη των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων που υπέβοσκαν μέχρι τώρα. Ο κόσμος χωρίζεται σε αντιμαχόμενα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα. Η αποσταθεροποίηση γενικεύεται, η ειρήνη απειλείται, ο πυρηνικός εφιάλτης επιστρέφει.

Σε αυτό το σκηνικό της παγκόσμιας πόλωσης και της κλιμάκωσης του μιλιταρισμού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει την τακτική Παπάγου. Πλειοδοτώντας σε ατλαντισμό, στέλνει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία και υιοθετεί την πιο σκληρή γραμμή για τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Ο Μητσοτάκης εμπλέκει την Ελλάδα στον πόλεμο.

Σε αυτή τη σκοτεινή συγκυρία είναι ό,τι πιο σημαντικό να πούμε ηχηρό “όχι” στη ρωσική εισβολή και τον πόλεμο, τον μιλιταρισμό, τον ιμπεριαλισμό, Να πούμε “όχι” στη λογική των ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων της κούρσας των εξοπλισμών και των σφαιρών επιρροής. Και εννοείται να πούμε “όχι” στην οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας είτε με την αποστολή στρατιωτικού υλικού είτε με τη χρησιμοποίηση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. Το μόνο στρατόπεδο που διαλέγουμε είναι αυτό της ειρήνης.

Την Τρίτη 15 Μαρτίου συμμετέχουμε στην αντιπολεμική πορεία (Προπύλαια, 7:00 μ.μ.)

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα


ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αντιπολεμική μικροφωνική

Καλούμε σε αντιπολεμική μικροφωνικη την τρίτη 15/03, στις 18:00, στα Λιοντάρια.

Συνέλευση ενάντια στο πόλεμο

ΚΑΘΕ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ, ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΗ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ


https://new.infolibre.gr/2022/03/14/antipolemiki-poreia-quot-enantia-ston-polemo-kai-tin-quot-eirini-quot-ton-kyriarchon-quot-triti-15-3-stis-18-30-sto-stathmo-isap-sto-monastiraki/

Μοιραστείτε το άρθρο