Διαμαρτυρία ενάντια στις ρατσιστικές εξώσεις προσφύγων από τον Ελαιώνα, Κυριακή 13/3 στις 17:30 στο καμπ του Ελαιώνα

Μηταράκης, Μπακογιάννης πετάνε στο δρόμο 1200 πρόσφυγες από το στρατόπεδο του Ελαιώνα

Εκδήλωση-διαμαρτυρία, Κυριακή 13/3, 5.30μμ Είσοδος στρατοπέδου, Αγ.Πολυκάρπου

Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεριζώνει εκατομμύρια νέους πρόσφυγες και η ΕΕ κάτω από την κατακραυγή ανοίγει τα σύνορα της, η κυβέρνηση, ο Μηταράκης και ο Μπακογιάννης εξαπολύουν πογκρόμ κατά των προσφύγων στην Ελαιώνα.

Υλοποιούν το ρατσιστικό δόγμα του Μηταράκη που το έκφρασε ο λαλίστατος στα ΜΜΕ Καιρίδης ότι άλλοι οι πρόσφυγες της Ουκρανίας που είναι λευκοί χριστιανοί και άλλοι “οι σκουρόχρωμοι και άλλου θρησκεύματος΄” από Ασιατικές χώρες, την Αφρική και τη Μ.Ανατολή!

Οι απολογητές των πολέμων του ΝΑΤΟ έχουν το θράσος να στοχοποιούν τους πρόσφυγες δηλ. τα θύματα των επεμβάσεων τους στο Αφγανιστάν, την Συρία, την Αφρική και να τους καταδιώκουν τώρα από τα στρατόπεδα.

Ανακοίνωσαν στους πρόσφυγες ότι θα κλείσει το στρατόπεδο του Ελαιώνα για το οποίο σπαταλήθηκαν πολλά εκατομμύρια (μόνο δύο εκατομμύρια δόθηκαν για την εγκατάσταση πυλώνα υψηλής τάσης).

Και όλα αυτά γιατί πετσοκόβουν τα δικαιώματα των προσφύγων αλλά και για να προχωρήσουν τώρα στην ανέγερση γηπέδου για τον ΠΑΟ στον Ελαιώνα για το οποίο ο Μπακογιάννης χαρίζει πάνω από εκατό εκατομμύρια στον Αλαφούζο!

Αντί να γίνει ο χώρος του Ελαιώνα, δομή φιλοξενίας για κάθε άστεγο, πρόσφυγα η ντόπιο, σε ανθρώπινες συνθήκες κατοικίας, προχωράνε σε ρατσιστικές εξώσεις.

Η έξωση ανθρώπων ιδιαίτερα ευάλωτων, όπως εκατοντάδων ανθρώπων, γυναικών από την Αφρική, μόνων, οικογενειών με πολλά παιδιά, αναπήρων είναι μια άκαρδη και βάρβαρη επιλογή.

Διεκδικούμε να σταματήσει τώρα η μαζική έξωση προσφύγων από τον Ελαιώνα. Να δοθεί άσυλο και αξιοπρεπής στέγαση μέσα στην πόλη για όλους χωρίς ρατσιστικές διακρίσεις. Να γίνει το στρατόπεδο του Ελαιώνα δομή φιλοξενίας άστεγων και προσφύγων με την διαχείριση του από τον ΚΥΑΔΑ.

Θα δώσουμε την απάντηση μας στο μεγάλο αντιπολεμικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 19 Μάρτη στην Ομόνοια 3μμ απαιτώντας τώρα να μπει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία, ανοικτά σύνορα για όλος τους πρόσφυγες, τέλος στις ρατσιστικές εξώσεις και τις απελάσεις, άσυλο, στέγη χαρτιά για όλους.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Μοιραστείτε το άρθρο