Απόσυρση των μηχανημάτων της ΤΕΡΝΑ από το εργοτάξιο για την κατασκευή χωματερής στο Δήμο Ευρώτα

Σημαντική νίκη των κατοίκων στο δήμο Ευρώτα σε έναν αγώνα διαρκείας απέναντι στην προσπάθεια κατασκευής σκουπιδοεργοστασίου – χωματερής το οποίο θα ζημιώσει το περιβάλλον, τις δουλειές και την υγεία των κατοίκων. Με συντονισμένες ενέργειες και με μπλόκο που έστησαν για 25 ημέρες συνεχόμενα στα Ξηροκάμπια, ανάγκασαν την ΤΕΡΝΑ να αποσύρει τα μηχανήματά της. Αυτή η νίκη ακόμα και αν είναι προσωρινή δείχνει ότι οι κάτοικοι είναι έτοιμοι να δώσουν ένα μεγάλο αγώνα και είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν.
ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ!!!!
ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΡΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ!!!!
Εδώ και 25 μέρες το μπλόκο των «Ξηροκαμπίων» έχει σταματήσει κάθε εργασία στο χώρο που θέλουν να κατασκευάσουν το Σκουπιδοεργοστάσιο-Χωματερή για τα Σκουπίδια Λακωνίας-Αρκαδίας. Μπροστά στην αποφασιστική στάση των κατοίκων τα μηχανήματα της ΤΕΡΝΑ άρχισαν από εχτές να αποσύρονται σταδιακά από το εργοτάξιο κάτω από την επίβλεψη των άγρυπνων φρουρών του μπλόκου. Ο μεγάλος πολυήμερος αγώνας που δώσαμε μαζί με τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Λακωνίας είχε αποτελέσματα. Το «τσιτάτο» που διακινούν οι κάθε λογής παράγοντες του έργου ότι όλα είναι υπογεγραμμένα και ότι όσο και να αγωνιστούμε δεν βγαίνει τίποτα, έσπασε στην πράξη από τους δεκάδες κάτοικους που έκαναν το μπλόκο δεύτερο τους σπίτι σχεδόν 1 μήνα τώρα γεμίζοντας το με φωνές, μουσικές, συνθήματα, συνελεύσεις και άλλες πολύμορφες δράσεις.
Ο δρόμος μας είναι μακρύς κερδίσαμε μια μεγάλη νίκη, η ΤΕΡΝΑ αναγκάστηκε να υποχωρήσει προσωρινά αλλά η μάχη για την επιβίωση του τόπου δεν σταματά εδώ θα είναι μακρά.
Καλούμε όλους τους κατοίκους σε ανοιχτή Γενική συνέλευση την Πέμπτη 3/3 στις 4.ΟΟ ΜΜ στο μπλόκο «Ξηροκαμπίων» για να πάρουμε από κοινού όλες τις αποφάσεις για την συνέχιση του αγώνα μας.
Μοιραστείτε το άρθρο