“Samir es Semilla” | “Ο Σαμίρ είναι Σπόρος”. Η εξέγερση ανθίζει.

Πρόσκληση για συμμετοχή σε παγκόσμια δράση με αφορμή την τρίτη επέτειο από τη δολοφονία  
του Σαμίρ Φλόρες 
#SamirVive3años #DefendiendoLaVida #SamirEsSemilla
#ΟΣαμίρΖει3Χρόνια  #ΥπερασπίζονταςΤηΖωή  #ΟΣαμίρΕίναιΣπόρος
Από τη Slumil K’ajxemk’op, Ανυπότακτη Γη, (πρώην Ευρώπη), σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις δράσεις μνήμης και απαίτησης δικαιοσύνης, για να συνοδέψουμε από τις γεωγραφίες μας την οικογένεια και την κοινότητα Amiltzingo του Σαμίρ Φλόρες Σομπεράνες, στο πλαίσιο της τρίτης επετείου της δολοφονίας του. Ο Σαμίρ, υπερασπιστής της γης, μέλος του Μετώπου των Λαών για την Υπεράσπιση της Γης και του Νερού των πολιτειών Μορέλος, Πουέμπλα, Τλατσκάλα (FPDTA-MPT) και του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου (CNI) δολοφονήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2019 επειδή αγωνίστηκε ενάντια στο «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Μορέλος». Μέχρι σήμερα, οι δράστες παραμένουν ελεύθεροι και ατιμώρητοι. Η εθνική και διεθνής πίεση είναι κρίσιμη για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Σαμίρ. Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του, οι κατέχοντες την εξουσία δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον αγώνα του. Τρία χρόνια μετά, ο Σαμίρ είναι ένας Σπόρος που έχει φυτρώσει σε πολλά εδάφη που δεν υποτάσσονται, ανθίζοντας μέσα σε νέα όνειρα αντίστασης και εξέγερσης.
Πάρτε μέρος στην παγκόσμια δράση “Ο Σαμίρ είναι Σπόρος!” συμμετέχοντας στις ακόλουθες δράσεις:
 
1) Συνοδεύστε την αντίστροφη μέτρηση για την τρίτη επέτειο της δολοφονίας Σαμίρ στα κοινωνικά δίκτυα
 
2) Υπογράψτε το κείμενο που απαιτεί δικαιοσύνη για τον Σαμίρ. Στείλτε την υπογραφή σας στο μέιλ: [email protected]
    
3) “Ένα λουλούδι για τον Σαμίρ”. Πάρτε μέρος στη δράση στα κοινωνικά δίκτυα στις 20 Φεβρουαρίου. Ας τιμήσουμε τη μνήμη του Σαμίρ προσφέροντάς του ένα δώρο! Βγάλτε μια φωτογραφία με κάτι που για σας αντιπροσωπεύει τη ζωή (ένα λουλούδι, έναν σπόρο ή οτιδήποτε άλλο). Ανεβάστε τη στο Twitter και το Facebook με τα hashtags:  
#SamiVive3años 
#DefendiendoLaVida 
#SamirEsSemilla  
την Κυριακή 20 Φλεβάρη 2022, μεταξύ 21.00-23.00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) / 14.00-16.00 (ώρα Πόλης του Μεξικού) / 22.00-24.200 (ώρα Ελλάδας)
Δικαιοσύνη για τον Σαμίρ!
Μοιραστείτε το άρθρο