Συλλαλητήριο ενάντια σε υποχρεωτικότητες, πιστοποιήσεις υγιειονομικών φρονημάτων, διαχωρισμούς, επιτήρηση, πρόστιμα – Σάββατο 15/1 12:00 Προπύλαια

Το πρόστιμο των 100€/μήνα αποτελεί το πιο πρόσφατο μέτρο πίεσης σε μια σειρά καταναγκασμών, περιορισμών, απαγορεύσεων και αναστολών εργασίας που υφιστάμεθα «για το καλό μας» εδώ και δύο χρόνια∙ αλλά όχι το τελευταίο. Είναι βέβαιο πως σύντομα θα επιβληθεί σε όλους τους ανεμβολίαστους ανεξαρτήτως ηλικίας, αλλά και όσες αμελήσουν να λάβουν την τρίτη, τέταρτη ή επαναλαμβανόμενη δόση τους. Οι εντολές των αρχών διαρκώς ανανεώνονται, τα κριτήρια υποχρεωτικής συμμόρφωσης διαρκώς επανακαθορίζονται, τα πιστοποιητικά φρονημάτων και τα «προνόμια» τίθενται διαρκώς υπό αίρεση. Το social credit system είναι εδώ.
Είναι πλέον σαφές και στον πιο εύπιστο ότι, όλα αυτά τα κατ’ επίφαση υγειονομικού χαρακτήρα μέτρα, στοχεύουν στον έλεγχο και την πειθάρχηση στις ανάγκες της νέας κανονικότητας. Ότι δεν πρόκειται για ανικανότητα διαχείρισης μιας «υγειονομικής κρίσης» εκ μέρους των κρατών, αλλά για σκληρή πολιτική που εντείνει κάθε μορφής εκμετάλλευση και καταστολή. Ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθόλου προσωρινή δεν είναι, αλλά έχει γίνει ο κανόνας. Ότι όσο υπομένουμε αγόγγυστα υποχρεωτικότητες και απαγορεύσεις, τόσο αυτές θα πολλαπλασιάζονται και θα μας σφίγγουν το λαιμό. Και ότι με ολόκληρο το πολιτικό φάσμα να τις στηρίζει, ενόσω η καθεστωτική αριστερά πλειοδοτεί σε σκληρότητα, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από κανένα σωτήρα.
Πρωτοβουλία Ενάντια στο Υγειονομικό Απαρτχάιντ

 


ΠΟΡΕΙΑ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΘΕΙΑΣ

ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό,

την επιβολή διαχωρισμών μέσα στην τάξη μας και

τη φτωχοποίηση του ανεμβολίαστου προλεταριάτου

Μετά τα λοκντάουν και τις απαγορεύσεις, βιώνουμε το πιο πρόσφατο επεισόδιο της κρατικής διαχείρισης της πανδημίας, αυτό του «μαζικού και καθολικού εμβολιασμού». Ωστόσο, οι μεγάλες προσδοκίες των δεξιών, αριστερών και αντιεξουσιαστών οπαδών του αποδείχτηκαν απατηλές:

Ούτε ο εκφοβισμός μέσω του κοινωνικά βλαβερού θορύβου που αναπαράγεται καθημερινά από την οχλαγωγία των εμβολιολατρών ειδικών του τίποτα και συνεπικουρείται από την προπαγάνδα των ερασιτεχνών σταυροφόρων του εμβολιασμού∙ ούτε οι περιορισμοί στις επιλογές της κατανάλωσης του μισθού∙ ούτε φυσικά και ο ηθικός εξαναγκασμός δεν έχουν αποφέρει τους αναμενόμενους καρπούς.

Απεναντίας, βάζοντας στην άκρη τη μείωση του μισθού του κατά το ποσό των υποχρεωτικών rapid test, ένα αξιοσημείωτο τμήμα της εργατικής τάξης συμβάλλει με τον τρόπο του στο ταξικό καθήκον στη συγκυρία: αυτό της λιποταξίας από την εθνικοεμβολιαστική συστράτευση στην επονομαζόμενη «μάχη κατά του αόρατου εχθρού».

Γι’ αυτόν τον λόγο, το πατερναλιστικό κράτος-στρατηγός-τιμωρός προχώρησε στην επόμενη πράξη του εμβολιαστικού (μελο)δράματος, που σηματοδοτεί πλέον μια κατά μέτωπο επίθεση στον άμεσο/έμμεσο μισθό της εργατικής τάξης, θεσπίζοντας την παραδειγματική μηνιαία ποινή στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους και συνταξιούχους άνω των 60 ετών. Μετά από τις «αόρατες» και ορατές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, τις αναστολές εργασίας υγειονομικών και εργαζόμενων στην πρόνοια (που βάζουν ένα ακόμα λιθαράκι στην συνέχιση της αναδιάρθρωσης – διάλυσης του ΕΣΥ), μετά την επέκταση της ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας, μετά από τους αποκλεισμούς των ανεμβολίαστων από κοινωνικές δραστηριότητες — μετά δηλαδή από όλες τις βλαβερές απολήξεις στις οποίες οδηγεί η διαίρεση του προλεταριάτου σε εμβολιασμένους – «κοινωνικά υπεύθυνους» και ανεμβολίαστες – «μιαρές» και «ανεύθυνες ατομίστριες» — έρχεται η επιβολή των προστίμων να κάνει το προφανές πιο φανερό και από τη γύμνια της αποτυχημένης εμβολιαστικής εκστρατείας.

Η πολιτική διαχείριση της πανδημίας, διανθισμένη με την παμπάλαια τέχνη της διαχωρισμένης εξουσίας, την τέχνη του διαχωρισμού, αποτελεί συνέχεια των πολιτικών της εσωτερικής υποτίμησης (aka μνημόνια), συνέχεια της επίθεσης στην αναπαραγωγή του προλεταριάτου, και προφανώς αφορμή για επινόηση και εφαρμογή τεχνικών πειθάρχησής του που κάνουν δυνατή αυτή την συνέχεια.

Ταυτόχρονα, επιχειρεί να εξαφανίσει από τη δημόσια σφαίρα οποιαδήποτε συλλογική διεκδίκηση για την ικανοποίηση των προλεταριακών αναγκών στιγματίζοντάς την ως «ψεκασμένη», «αντικοινωνική» και «ανορθολογική» τη στιγμή μάλιστα που είναι τα κρατικά αφηγήματα περί δήθεν εμβολιαστικής «πανάκειας», περί «κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης» των εμβολιασμένων και περί «ανευθυνότητας» των ανεμβολίαστων που καταρρέουν με πάταγο υπό το βάρος των δεκάδες χιλιάδων νοσούντων εμβολιασμένων και αποδεικνύονται εκ των γεγονότων ανορθολογικά!

▶ Να διαψεύσουμε στην πράξη τους ευσεβείς πόθους των καπιταλιστών και του πολιτικού τους προσωπικού, που αποσκοπούν στην εδραίωση μιας (ήδη) δυστοπικής πραγματικότητας και μιας αρρωστημένης από την εμπορευματική μόλυνση ζωής σε βαθμό που θα τείνει να γίνει ανίατη.

▶ Να βάλουμε φρένο στην επικράτηση της ιδεολογίας που μας παρουσιάζει ως «ασθενείς μέχρι αποδείξεως του εναντίου». Σε τελική ανάλυση, να πάμε κόντρα στην ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος (και πρόσφατα με υγειονομική προβιά) μέσα και έξω από τους χώρους εργασίας, είτε πρόκειται γι’ αυτό των γραφειοκρατών – γενικών διευθυντών της κοινωνίας είτε γι’ αυτό των κάθε λογής μικροδιευθυντών.

▶ Άμεση κατάργηση του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων

▶ Άνευ όρων υπεράσπιση όλων των απολυμένων και σε αναστολή μισθού εργαζομένων

▶ Μποϋκοτάζ στα (φα)σέηφ-σπέις «covid-free» φαγάδικα και διασκεδασάδικα

▶ Ναι στον αυτοκαθορισμό του σώματος, όχι στην απαλλοτρίωσή του από τους ειδικούς της φαρμακοβιοτεχνολογίας

▶ Όχι στη διάλυση του ΕΣΥ

▶ Να ορίσουμε συνολικά το περιεχόμενο της υγείας και της ζωής σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες κι όχι σύμφωνα με τις ανάγκες του απομονωμένου ατόμου και της εμβολιασμένης επιβίωσής του, της επιβίωσης δηλαδή εντός των αλλοτριωμένων καπιταλιστικών κοινωνικών σχέσεων

Σάββατο 15 Γενάρη, 12:00, Προπύλαια

συνέλευση ενάντια στη βιοεξουσία και την κλεισούρα


Τη στιγμή που

παρά τις διαβεβαιώσεις των κυβερνήσεων και των ειδικών τους, η ήδη αμφισβητούμενη δυνατότητα των «εμβολίων» να αναχαιτίσουν την πανδημία, εξανεμίζεται με την καινούργια μετάλλαξη όμικρον,
τα υποχρεωτικά rapid test αποτυγχάνουν συστηματικά στην ανίχνευσή της,ο ιός παρακάμπτει και γελοιοποιεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα,
η τεράστια διασπορά σε συνδυασμό με την πολύ πιο ήπια νόσηση μαρτυρούν ότι η ίωση τείνει να γίνει πια ενδημική,

την ίδια ακριβώς στιγμή

η ανοσοποίηση μέσω φυσικής νόσησης λοιδορείται και μαζί της το ίδιο μας το ανοσοποιητικό σύστημα,
εξελίσσεται μια συντονισμένη επιχείρηση επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και παγίωσης των πιστοποιητικών υγειονομικών φρονημάτων,
οι 34.337 (έως τις 18/12/2021) επίσημα (υπο-)καταγεγραμμένοι νεκροί από τα «εμβόλια» μόνο για την Ε.Ε., αποκρύπτονται συστηματικά από το σύνολο των ΜΜΕ,
εντείνεται η επιχείρηση πειρατείας και απαλλοτρίωσης του ανθρώπινου ανοσοποιητικού από τις γενετικές θεραπείες – «εμβόλια».

Η εξουσία αυτοπραγματώνεται ακριβώς μέσω του παράλογου των μέτρων που επιβάλλει∙ το ζητούμενο δεν είναι να πείσει, αλλά να εξαναγκάσει τους υπηκόους της να προσποιηθούν πως πείστηκαν. Τα διαρκή καψόνια που μας έχουν διαλύσει τη ζωή στρώνουν τον δρόμο προς τον ολοκληρωτισμό.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ

ΠΟΡΕΙΑ 15 ΓΕΝΑΡΗ 2022, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 12:00

Λέσχη ανειδίκευτων


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ, ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τον αμείλικτο πόλεμο της σε ολόκληρη την κοινωνία. Κάθε μέρα που περνά, εφαρμόζεται ή εξαγγέλλεται ένα ακόμα αντιλαϊκό μέτρο.Την ώρα που ακρίβεια εκτινάσσεται σε βασικά είδη διαβίωσης όπως το ρεύμα, φυσικό αέριο αλλά και στα είδη πρώτης ανάγκης στα σουπερμάρκετ, η υγεία και η εκπαίδευση αφήνεται να διαλυθεί από υποχρηματοδότηση και ιδιωτικοποιήσεις. Αντί να ενισχύεται η πρόνοια, εκατομμύρια ξοδεύονται σε στρατιωτικές/αστυνομικές δαπάνες ή καταλήγουν σε παπαγαλάκια από τις «λίστες Πέτσα» για να σιωπούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Η Κορονοϋστερία έρχεται να αποκρύψει τις αντιλαϊκές επιθέσεις και να δημιουργήσει «αόρατους» εχθρούς. Εδώ και δύο χρόνια στοχοποιούνται αυτοί που «δεν φοράνε μάσκα», «που δεν προσέχουν», «που δεν εμβολιάζονται». Πέρυσι είχαμε τα πρόστιμα για «άσκοπη μετακίνηση», πλέον θα έχουμε ένα οριζόντιο 100€ μηνιαίως για όποιον αμφιβάλει ή διαφωνεί με το εμβόλιο. Είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα τα αφεντικά νομιμοποιούν απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων χωρίς την παραμικρή αποζημίωση.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαπλώσει ένα διαρκές σύστημα ελέγχου και πειθάρχησης. Οι εργαζόμενοι μετατρέπονται σε σεκιούριτι για τα «νόμιμα υγειονομικά πιστοποιητικά». Στις σχολές ετοιμάζονται «τουρνικέ» ελεγχόμενης εισόδου. Η διασκέδαση ανοιγοκλείνει ώστε να απομείνει μόνο ένα «ευπρεπής» τρόπος χωρίς όρθιους, εκκωφαντική μουσική και «αλήτικες» συμπεριφορές. Οι φυλακές και τα προσφυγικά καμπ παραμένουν ερμητικά κλειστά με το άλλοθι του υγειονομικού ελέγχου.
Η τακτική «θα λογαριαστούμε μετά» κλείνει δύο χρόνια και δεν απαντά σε τίποτα. Συνεχίζουμε τους αγώνες που έκαναν την Πρωτομαγιά και το Πολυτεχνείο του 2020, τις κινητοποιήσεις της Νέας Σμύρνης που έσπασαν το λοκντάουν. Εμπνεόμαστε από τις διεθνείς κινητοποιήσεις στην Ευρώπη και αναζητούμε τη μαζική επανεμφάνιση του εργατικού, ταξικού κινήματος που θα βάλει ένα τέλος στην διαμόρφωση ενός Αστυνομικού Κράτους.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 15/1 12μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

https://oxikatastaltikametra.wordpress.com/2022/01/09/%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%80/


 



https://contradystopia.blogspot.com/2021/12/15012022.html?m=1


ΠΑΤΡΑ


 

Μοιραστείτε το άρθρο