ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ
Χιλιάδες στους δρόμους του Δεκέμβρη
ενάντια σε κυβερνητική – κρατική καταστολή
ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Σε πάνω από 20 πόλεις της ελληνικής γεωγραφίας πραγματοποιήθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με δυναμικότητα και παλμό στη μνήμη του Αλέξη. Επικεντρώνοντας στην κρατική καταστολή και την βάρβαρη αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις και πορείες, μία μαζική στην Καμάρα φοιτητικών σχημάτων και συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου και μίας άλλης στο άγαλμα Βενιζέλου αριστερών οργανώσεων. Η πορεία της Καμάρας στους δρόμους της πόλης προσπάθησε να κινηθεί προς το Συντριβάνι αλλά παρεμποδίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ. Στη συνέχεια σημειώθηκαν συγκρούσεις, με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να εξαπολύουν κυνηγητό στους δρόμους πάνω από την Ροτόντα, αλλά και το ευρύτερο κέντρο, ακόμη και μέχρι το παραλιακό μέτωπο!

Συγκρούσεις σημειώνονται και στην Αθήνα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, μετά το τέλος των πορειών για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, οι οποίες ήταν μαζικές και δυναμικές.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΠΛΟΚ ΚΑΜΑΡΑΣ

ΜΠΛΟΚ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΑΘΗΝΑ

Φωτογραφίες από τον Μάριο Λώλο


 

https://new.infolibre.gr/2021/12/06/foititiki-mathitiki-poreia-gia-ton-grigoropoylo-lt-br-gt-aytes-oi-meres-einai-toy-alexi/

https://new.infolibre.gr/2021/12/05/13-chronia-apo-tin-dolofonia-grigoropoyloy-lt-br-gt-sti-mnimi-toy-alexi-oi-agones-toy-simera/

Μοιραστείτε το άρθρο