Ό,τι κι αν κάνουν δεν μας τρομάζουν. Μας δυναμώνουν! – Συνέντευξη Τύπου του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης

Σήμερα, Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στην ΕΔΟΘ από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης για την σημερινή κατάσταση που βάλει την κοινωνία και για τις νέες δίκες του Δεκέμβρη.

Αρχικά, έγινε λόγος για την ζοφερή πραγματικότητα του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα όπου όλο και περισσότερο καταπατούνται τα εργασιακά δικαιώματα από την κυβέρνηση και από την εργοδοσία. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν οι παρευρισκόμενοι στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας που ήρθε να πλήξει το ήδη πλήρως αποδυναμωμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Έπειτα, φτάνοντας στα αποτελέσματα του αγώνα και της αντίστασης σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική αναφέρθηκαν στις δίκες που θα πραγματοποιηθούν στις 2,6 και 7 Δεκεμβρίου όπου διώκονται αγωνιστές μέλη  του συντονισμού για ακόμη μια φορά μετά από ένα πλήθος διώξεων που έχουν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως αναφέρθηκε και στη σχετική τους ανακοίνωση : «Στο εδώλιο θα καθίσουν αγωνιστές γιατί συμμετείχαν στις μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια  στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης και στα συμβολαιογραφικά γραφεία στήνοντας ασπίδα προστασίας για το σπίτι και τη μικρή περιουσία φτωχών λαϊκών οικογενειών που επιδιώκουν να αρπάξουν οι τράπεζες και τα κοράκια τους οι μεγαλοσυμβολαιογράφοι. Στις 2 του Δεκέμβρη οι Ηλίας Σμ., Θανάσης Αγ., Γρηγόρης Σκ., Μάκης Αν. και Ζήσης Κλ. για τη διαδήλωση ενάντια στους πρώτους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στην Θεσσαλονίκη (Μάρτιος 2018), στις 7 Δεκέμβρη οι Ηλίας Σμ. και Ζήσης Κλ. για την παρέμβαση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης (Ιούνιος 2017), όπως και στις 10 του Δεκέμβρη με τον Ηλία Σμ. στο εδώλιο για τον πλειστηριασμό του σπιτιού του ΑΜΕΑ Μιχάλη Π. (Σεπτέμβρης 2016)».

Η κατασκευή ψευδών κατηγορητηρίων και η προσπάθεια να τρομοκρατήσουν την κοινωνία προκειμένου να τη πείσουν να μένει με το κεφάλι σκυμμένο δεν θα περάσει, στόχος του διαρκούς αγώνα γενικότερα αλλά και της σημερινής έκκλησης των μέσων για στήριξη αναδεικνύει ότι ο αγώνας του Συντονισμού δεν τελείωσε. Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με αίτημα «Μαζική συμπαράσταση στους διωκόμενους της πρώτης δίκης του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, Πέμπτη 9.30μ.μ., Δικαστήρια Θεσσαλονίκης»


Κάλεσμα αλληλεγγύης για το ζήτημα των πλειστηριασμών βγήκε και από την Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης.

Ο αγώνας υπεράσπισης του δικαιώματος στη στέγαση είναι δίκαιος και αναγκαίος

Στις 2, 7 και 10 Δεκέμβρη δικάζονται οι Ηλίας Σμ., Θανάσης Αγ., Γρηγόρης Σκ., Μάκης Αν. καθώς και ο Ζήσης Κλ. για την συμμετοχή τους στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας τα προηγούμενα χρόνια.

Μετά την βάρβαρη καπιταλιστική κρίση που εκδηλώθηκε το 2009, η Ελλάδα και οι περισσότερες χώρες του Νότου, σύρθηκαν σε ένα καταστροφικό καθεστώς λιτότητας, όπου εντάθηκε η μετατροπή των, υπό άλλες συνθήκες, αγαθών, της στέγασης, της περίθαλψης, του ρεύματος και του νερού σε εμπορεύματα και προνόμια.

Το καθεστώς λιτότητας έρχεται να στοιχειώσει ξανά και ακόμα πιο βαθιά την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα με αφορμή την υγειονομική κρίση που επιτάχυνε την, ούτως ή άλλως, επόμενη δομική κρίση του καπιταλισμού.

Το διεφθαρμένο σύμπλεγμα των αστών πολιτικών/ δικαστικών/ τραπεζιτών που νομοθετούν και εφαρμόζουν τους πιο αντικοινωνικούς νόμους με βάση τις προσταγές των οικονομικών ελίτ και της εκάστοτε κυβέρνησης, αυτή τη φορά στήνει στο εδώλιο ανθρώπους που συμμετείχαν στους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, γιατί προετοιμάζει το έδαφος για έναν νέο, πιο αιματηρό γύρο αναδιάρθρωσης της οικονομίας και λεηλασίας των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων με εντατικοποίηση της εργασίας, με περιστολή δικαιωμάτων, με αύξηση του κόστους ζωής, με fast-track ιδιωτικοποιήσεις και νέο γύρο πλειστηριασμών αλλά και εξώσεων που αναμένονται τους επόμενους μήνες.

Είναι χρέος της εργατικής τάξης, της νεολαίας, του λαού όχι μόνο να σταθούμε με αλληλεγγύη απέναντι στις διώξεις, αλλά να εκκινήσουμε νέους, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες ενάντια στην καταστροφή και στην πλήρη εμπορευματοποίηση των βασικών και αναφαίρετων δικαιωμάτων μας.

Η σίτιση, η στέγαση, η περίθαλψη, η μόρφωση, η κάλυψη κάθε σύγχρονης ανάγκης, είναι αγαθά.

Ως τέτοια θα τα υπερασπιστούμε απέναντι στους νόμους της ελεύθερης αγοράς, των αστών και των κρατών τους.

Οι κατηγορούμενοι στις Δίκες του Δεκέμβρη δεν είναι μόνοι! Όλοι μαζί θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι τη νίκη και την αθώωση όλων των διωκόμενων.

Στηρίζουμε και καλούμε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης-συμπαράταξης στις 2, 7 και 10 του Δεκέμβρη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να απαιτήσουμε όλοι μαζί την

ΑΘΩΩΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ για τα μέλη του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας!

Κανένας άνθρωπος χωρίς σπίτι

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη- Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό

Σε κάθε γειτονιά, με οργάνωση στη βάση και ενότητα στη δράση, να οικοδομήσουμε την προλεταριακή και λαϊκή αυτοάμυνα

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

Μοιραστείτε το άρθρο