Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία μπροστά στην αστυνομική βία – Εκδήλωση Πέμπτη 11/11 στις 18:00, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία μπροστά στην αστυνομική βία», την Πέμπτη 11/11, στις 18.00, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, με ταυτόχρονη διαδικτυακή αναμετάδοση.
Στην εκδήλωση συζητάμε με ανθρώπους που αντιμετώπισαν την αστυνομική βία, καθώς και με νομικούς και φωτορεπόρτερ σχετικά με τα καταγεγραμμένα περιστατικά, αλλά και τους αγώνες για την απόδοση δικαιοσύνης. Ειδικά στο πλαίσιο του νέου νόμου για τη ρύθμιση των διαδηλώσεων και των ανησυχητικών περιορισμών που αυτός θέτει, στρέφουμε το βλέμμα μας στην ανάγκη υπεράσπισης του δικαιώματος στη διαμαρτυρία, τη συνάθροιση και την ελευθερία της έκφρασης ως θεμελιωδών προϋποθέσεων για τις διεκδικήσεις της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και για την απόδοση ορατότητας σε περιστατικά παραβιάσεων των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Σεράφειο Δήμου Αθηναίων
&
Διαδικτυακά συνδέσου εδώ

Στην εκδήλωση παρεμβαίνουν:

άνθρωποι που αντιμετώπισαν την αστυνομική βία
Ηλίας Γκιώνης
Γιάννης Καυκάς
Μανώλης Κυπραίος
Θωμάς Λάλος – VoxPopuli
Αλέξανδρος Τιτκώβ

οι νομικοί
Λία Γώγου
Θανάσης Καμπαγιάννης
Άννυ Παπαρούσου

ο φωτορεπόρτερ
Μάριος Λώλος

Θα χαιρετίσει η Γλυκερία Αράπη, διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Θα συντονίσει η Δέσποινα Παρασκευά-Βελουδογιάννη, υπεύθυνη Εκστρατειών του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Σχεδόν έναν χρόνο από την έναρξη της μεγάλης εκστρατείας της Διεθνούς Αμνηστίας για τον τερματισμό της αστυνομικής βίας και ατιμωρησίας, συζητάμε με βάση τα πορίσματα της σχετικής έκθεσης με τίτλο «Ελλάδα: Η ελευθερία της συνάθροισης σε ρίσκο και παράνομη χρήση βίας την εποχή της covid-19», που δημοσιεύτηκε φέτος το καλοκαίρι. Η έκθεση τεκμηριώνει, μέσα από συνεντεύξεις, βιντεοληπτικό υλικό και ιατρικά πορίσματα, ότι υπό το πρόσχημα της πανδημίας οι ελληνικές αρχές χρησιμοποίησαν αυθαίρετες συλλήψεις, καθολικές απαγορεύσεις, αδικαιολόγητα πρόστιμα και παράνομη χρήση βίας για να κάμψουν ειρηνικές διαμαρτυρίες. Επισημαίνει μάλιστα ότι οι τεκμηριωμένες αυτές παραβιάσεις δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά αλλά νέες εκφάνσεις ενός συστημικού φαινομένου, που αναπαράγεται και μέσα από μια συνεχιζόμενη κουλτούρα ατιμωρησίας.

Για την είσοδό σας στο Σεράφειο, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Εισέρχεστε είτε με rapid test είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Το event στο facebook https://www.facebook.com/events/168994218773886?ref=newsfeed

 

Μοιραστείτε το άρθρο