ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ: Εργατικά ατυχήματα και σφαίρες στο ψαχνό, τον πόλεμο τον ζούμε κάθε μέρα εδώ, Σάββατο 30/10 12:00 πλατεία Ηρώων

Πορεία ενάντια στις κρατικές δολοφονίες και την καταστολή

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΔΩ

Το βράδυ της Παρασκευής 22/10 αστυνομική καταδίωξη αυτοκινήτου καταλήγει στο Πέραμα, όπου οι μπάτσοι της ομάδας ΔΙΑΣ με ομαδικά πυρά δολοφονούν-εκτελούν τον 18χρονο Νίκο Σαμπάνη και τραυματίζουν σοβαρά έναν δεύτερο 16χρονο επιβάτη. Ο ακροβολισμός των μπάτσων και οι ομαδικοί δολοφονικοί τους πυροβολισμοί είναι κομμάτι της εκπαίδευσής τους και των κατασταλτικών/αστυνομικών δογμάτων αντιμετώπισης των «δύσκολων κοινωνικών ομάδων» και ευρύτερα των «υποτελών κοινωνικών τάξεων». Δεν πρόκειται για «κακιά στιγμή» ούτε για «λάθος χειρισμό» αλλά ξεκάθαρα για κρατική δολοφονία. Όπως στην περίπτωση του Τζωρτζ Φλόιντ και τόσων άλλων αφροαμερικανών στις ΗΠΑ. Όπως στη θανατοπολιτική που ασκείται στα σύνορα κατά των μεταναστ(ρι)ών. Τα media επιτελώντας τον καθεστωτικό τους ρόλο, επιχειρούν από την πρώτη στιγμή να αποπροσανατολίσουν και να συγκαλύψουν, περιφέροντας βαρυσήμαντα υπονοοούμενα για την ταυτότητα των καταδιωκόμενων ως Ρομά, επιδιώκοντας να υποδαυλίσουν συντηρητικά και ρατσιστικά κοινωνικά αντανακλαστικά. Την ίδια στιγμή, ο φόρος αίματος για τα κέρδη των αφεντικών αυξάνεται, με άλλον έναν νεκρό εργάτη στις περιοχές μας, αυτή τη φορά στα ΣΕΜΠΟ της COSCO, από γερανογέφυρα που τον καταπλάκωσε στις 25/10. Όσο η εκμετάλλευση, οι αποκλεισμοί και το κλίμα ασφυξίας που προκαλούν στην καθημερινή ζωή εντείνονται, τόσο οι απαγορεύσεις, ο έλεγχος και η καταστολή κλιμακώνονται, θέτοντας στο στόχαστρο όσους/ες κρίνονται «περιττές/οι», «ανεπιθύμητοι/ες» ή αγωνίζονται. Καμιά κρατική ή εργοδοτική δολοφονία δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Είμαστε με τις/τους απόκληρες/ους και τους εκμεταλλευόμενους/ες αυτού του κόσμου. Ο φόβος και η καταστολή γκρεμίζονται στο δρόμο.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΜΠΑΤΣΟΙ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/10, ΠΕΡΑΜΑ ΠΛ. ΗΡΩΩΝ 12:00

Πρωτοβουλία αναρχικών/αντιεξουσιαστ(ρι)ών από τις περιοχές του Πειραιά

*Η ανοιχτή συνέλευση για τη διαδήλωση το Σάββατο 30/10 στο Πέραμα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28/10, στις 19:00 στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (Καραολή και Δημητρίου 80)

Μοιραστείτε το άρθρο