Νέες κινητοποιήσεις σήμερα ενάντια στην αστυνομική βία και την δολοφονία του 18χρονου στο Πέραμα

Συγκεντρώσεις ενάντια σε μια αστυνομία που δολοφονεί και την πολιτική που την συγκαλύπτει πραγματοποιούνται και σήμερα, πέμπτη μέρα από την δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη από πυρά αστυνομικών σε καταδίωξη στο Πέραμα. Μια κρατική δολοφονία όπως αναφέρουν πολλές συλλογικότητες που καλούν στις σημερινές κινητοποιήσεις σε: Δικαστήρια Πειραιά, Αιγάλεω, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Λαμία, Αγρίνιο, Πάτρα.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ


ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ στις 9:00 ΠΟΥ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ – ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΝΑΚΡΙΤΗ

Διαμαρτυρία ενάντια σε μια αστυνομία που δολοφονεί & την πολιτική που την συγκαλύπτει

Κάλεσμα σε κινητοποίηση στα Δικαστήρια Πειραιά, Τετάρτη 27/10, 9.00 π.μ.

Κάλεσμα σε κινητοποίηση στα Δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ 3-5 & Φίλωνος, Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά) Τετάρτη 27/10, 9.00 π.μ.

Αγώνας ενάντια σε μια αστυνομία που δολοφονεί και την πολιτική που την συγκαλύπτει!

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη από αστυνομικούς με 38 σφαίρες ξεχείλισε το ποτήρι της κρατικής βίας και καταστολής. Η κλιμάκωση της αστυνομικής βίας και του αυταρχισμού είναι τέτοια που πλέον η ΕΛΑΣ θεωρεί ότι μπορεί να τιμωρεί αυτοδικώντας πολίτες, αφαιρώντας και ζωές.

Η ένταση της καταστολής και το δόγμα του «νόμου και της τάξης» που προωθεί η κυβέρνηση ενάντια σε εργαζόμενους/ες, νεολαία, αγωνιστές και αγωνίστριες των κοινωνικών κινημάτων σήμερα καταλήγει να έχει θανάσιμα αποτελέσματα. Θέλουν να διασπείρουν την τρομοκρατία και να καθιερώσουν έναν ανεξέλεγκτο κατασταλτικό μηχανισμό. Η ένταση της κρατικής καταστολής εξυπηρετεί την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Ο Υπουργός ΠροΠο Θεοδωρικάκος δε δίστασε να επισκεφθεί τους εκτελεστές του Νίκου Σαμπάνη «για συμπαράσταση» δείχνοντας ξεκάθαρα ότι στηρίζει τη δολοφονική δράση τους, ενώ συστημικά ΜΜΕ και κυβερνητικά στελέχη επιχειρούν να δικαιολογήσουν την εκτέλεση διαχέοντας ρατσιστικό δηλητήριο σε βάρος του θύματος.

Ο λαός πρέπει με τους αγώνες του να αποκαλύψει την δολοφονική πολιτική τους και να υπερασπιστεί τις θεμελιώδεις ελευθερίες.

Να τιμωρηθούν ο ένοχοι και οι εκτελεστές, και εντολοδόχοι τους.

Καμία συγκάλυψη!

Καλούμε σε διαμαρτυρία στα Δικαστήρια Πειραιά, Τετάρτη 27/10 που οι εκτελεστές περνάνε από ανακριτή, στις 9.00 π.μ.

Αναμέτρηση -Ομάδα Κομμουνιστών/στριών

Αριστερή Ανασύνθεση

Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση

Αριστερό Ρεύμα

ΕΚΚΕ

Λαϊκή Ενότητα

Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά


ΑΙΓΑΛΕΩ

Πορεία ενάντια στις κρατικές δολοφονίες

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ: ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ στις 18.00

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/10 18.00 (προσυγκέντρωση Ιερά Οδός είσοδος μπαρουτάδικου

ΑΘΗΝΑ: ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ: ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ στις 18.00

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/10 18.00 (προσυγκέντρωση Ιερά Οδός είσοδος μπαρουτάδικου)

Ιούλιος 2019. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εκλέγεται με αυτοδυναμία. Βασικό σκέλος της προεκλογικής της εκστρατείας ήταν το δόγμα Νόμος και Τάξη. Το συγκεκριμένο δόγμα δεν είναι μια πρωτοτυπία της Νέας Δημοκρατίας, ούτε φυσικά αποτελεί Ελληνικό φαινόμενο. Αν και σαν ουσία εφαρμοσμένης κρατικής πολιτικής υφίσταται στη λογική οποιασδήποτε κρατικής διαχείρισης ιδεολογικοποιείται και διαφημίζεται κατά κόρον από συντηρητικές (κυρίως) κυβερνήσεις ανά το κόσμο.

Σαν δόγμα ξεκίνησε να αναπτύσσεται στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του ’60 στον αντίποδα του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα. Με αφορμή τις συχνές εξεγέρσεις στα γκέτο των Aφροαμερικανών και γενικότερα την αυξανόμενη δυναμική των κινημάτων εκείνης της περιόδου (αντιπολεμικά, κινήματα Μαύρων κλπ) οι συντηρητικοί στις Η.Π.Α. άρχισαν να εφαρμόζουν το δόγμα Νόμος και Τάξη (Law And Order) ως μέσο προληπτικής (και όχι μόνο) αντιεξέγερσης με αποτέλεσμα συχνές δολοφονίες (κυρίως Αφροαμερικάνων προλετάριων) από αστυνομικά πυρά, αθρόες φυλακίσεις, ασφυκτική αστυνομική παρουσία σε φτωχογειτονιές, σκληρή καταστολή σε διαδηλώσεις, αναβάθμιση του κατασταλτικού πλαισίου σε επίπεδο νομοθεσίας και πολλά άλλα. Επίσης οι υπέρμαχοι του δόγματος στις Η.Π.Α. πολλές φορές στηρίζανε και τις διακρίσεις τύπου Απαρτχαιντ που ίσχυαν τότε στον Αμερικάνικο νότο.

Στον Ελλαδικό χώρο μπορούμε να δούμε δείγματα εφαρμογής του συγκεκριμένου δόγματος σε διάφορες χρονικές φάσεις αλλά πολύ χαρακτηριστικά την περίοδο 2006/07 όπου η εντεινόμενη αστυνομική βία υπό την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας (“οι αστυνομικοί έχουν ευαίσθητο νευρικό σύστημα”) οδήγησε στη εν ψυχρό δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ένα χρόνο μετά στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δόγμα η αίσθηση ασφάλειας και τάξης είναι ο κεντρικός πυρήνας πολιτικής που πρέπει να εφαρμόζει η εκάστοτε κυβέρνηση. Παράλληλα κυρίως από τα μεγάλα media διαμορφώνεται μια εικόνα ανασφάλειας και έξαρσης του εγκλήματος με σκοπό να δικαιολογήσει τα αυταρχικά μέτρα και την ασφυκτική παρουσία της αστυνομίας στις μητροπόλεις.

Τη τελευταία διετία με την εφαρμογή του συγκεκριμένου δόγματος από τη ΝΔ τα Εξάρχεια και γενικότερα το κέντρο της Αθήνας θυμίζουν στρατιωτική ζώνη, οι πορείες περιορίζονται και χτυπιούνται για ψύλλου πήδημα από τις δυνάμεις καταστολής, η αστυνομία ετοιμάζεται να εισέλθει στα πανεπιστήμια, οι φυλακές έχουν περάσει στη δικαιοδοσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη και έχουν περιοριστεί δραστικά τα δικαιώματα των κρατουμένων, αλλάζει ο ποινικός κώδικας ως προς το αυστηρότερο και ακόμα και στον τομέα της πανδημίας τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί θεωρούνται από τα αυταρχικότερα για χώρες της Δύσης.

Μια αντίστοιχη εφαρμογή του Νόμος και Τάξη βιώνουμε το τελευταίο δεκαπενθήμερο με τους αθρόους πυροβολισμούς των μπάτσων εις βάρος παραβατικών προλετάριων οι οποίοι μάλιστα δεν φέρουν οπλισμό απλά προσπαθούν να διαφύγουν της σύλληψης.

08/10 09.00 το πρωί. Η αστυνομία εντοπίζει ένα κλεμμένο όχημα στη πλατεία Βάθης. Επι τόπου χωρίς καμία προετοιμασία στήνεται ενέδρα από την ομάδα ΔΙΑΣ. Σε λίγη ώρα και αφού ένας άνδρας επιβιβάστηκε στο όχημα και πήγε να ξεκινήσει, περικυκλώθηκε από αστυνομικούς και μετά από δευτερόλεπτα βρέθηκε γαζωμένος από σφαίρες επειδή προσπάθησε να παίξει το τελευταίο χαρτί της ελευθερίας του και να διαφύγει με το όχημα από τον κλοιό των μπάτσων. Αυτό το ομολογουμένως ακραίο γεγονός έπρεπε με κάποιο τρόπο να δικαιολογηθεί στα μάτια της “κοινής γνώμης”. Αμέσως τα συστημικά ΜΜΕ ξεκίνησαν να μιλούν για δολοφονική επίθεση στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ στα τηλεοπτικά τους πλάνα δείχνουν ένα αμάξι κυριολεκτικά γαζωμένο από σφαίρες και μάλιστα σε σημεία που θα μπορούσαν να απωβούν μοιραία για τον οδηγό. Ταυτόχρονα ο ίδιος ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε κατά την επίσκεψη του σε “τραυματία” μπάτσο της ΔΙΑΣ ότι έδρασε “με ψυχραιμία, επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα”. Η δήλωση του υπουργού είναι βαρύνουσας σημασίας καθώς πέρα από το ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονική ενεργεια των αστυνομικών σε ένα πολυσύχναστο δρόμο του κέντρου της Αθήνας, και μάλιστα σε ώρα αιχμής, δίνει και το ελεύθερο από εδώ και πέρα σε κάθε τσογλάνι που υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ. να πυροβολεί στο ψαχνό κατά βούληση.

3 μέρες αργότερα 11/10 ομάδα ΟΠΚΕ καταδιώκει όχημα που δεν σταμάτησε σε σήμα για αστυνομικό έλεγχο στον Άγιο Παντελεήμωνα. Για άλλη μια φορά χωρίς τη παραμικρή απειλή πυροβολούν εναντίον των επιβαινόντων στο ΙΧ χωρίς ευτυχώς τον τραυματισμό κανενός.

20 Οκτωβρίου στη περιοχή της Καλαμπάκας στον νομό Τρικάλων μετά από καταδίωξη ΙΧ και με τη δικαιολογία πως πήγε να διαφύγει με επικίνδυνο τρόπο οι μπάτσοι γαζώνουν πάλι το όχημα. Στις 23 Οκτωβρίου αυτό το κρεσέντο αστυνομικής βίας είχε τον πρώτο νεκρό. Στη περιοχή του Περάματος οι μπάτσοι εγκλώβισαν ένα κλεμμένο ΙΧ και το γάζωσαν με 38 σφαίρες. Αποτέλεσμα να εκτελεστεί εν ψυχρώ ένας 18χρονος ενώ ένας ανήλικος 16 χρονών νοσηλεύεται στο νοσοκομείο βαρύτατα τραυματισμένο. Πριν στεγνώσει το αίμα του νεκρού η κυβέρνηση δια στόματος Άδωνι Γεωργιάδη αναλαμβάνει για άλλη μια φορά την ευθύνη (“πολύ καλώς έδρασε η αστυνομία”).

Αξίζει να σταθούμε αρκετά στην εν ψυχρό εκτέλεση στο Πέραμα καθώς, ενώ στο παρελθόν έχουν συμβεί αρκετές δολοφονίες από αστυνομικούς σε πλήθος παραβατικών προλετάριων, είναι ίσως η μοναδική φορά που γαζώνονται με 38 σφαίρες από τουλάχιστον 5 όπλα μπάτσων άνθρωποι που αν είχαν συλληφθεί για το αδίκημα που διέπραξαν δεν θα έμπαιναν καν στη φυλακή αφού δεν θεωρείται μεγάλης “ποινικής αξίας”.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω η συγκεκριμένη δολοφονία δεν έρχεται σε νεκρό χρόνο. Είναι μια προαναγγελθείσα κρατική δολοφονία καθώς εδώ και 15 μέρες από επίσημα χείλη καλύπτονται αντίστοιχες δράσεις των αστυνομικών δυνάμεων (Μάρνης, Αγιος Παντελεήμωνας κλπ). Επίσης η κυβέρνηση έχει αναλάβει ξεκάθαρα χωρίς περιστροφές την πολιτική ευθύνη για όλες τις παραπάνω εγκληματικές πράξεις, με δηλώσεις μάλιστα ανώτερων κυβερνητικών στελεχών. Μας το λένε ευθέως όποιος δεν συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις του κάθε ένστολου φονιά θα πυροβολείται και θα εκτελείται χωρίς δεύτερη σκέψη.

Εξάλλου όπως έγινε τώρα γνωστό, μετά και τη δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη, 21 Σεπτέμβρη υπήρχε κι άλλος νεκρός μετά από καταδιώξη του από ομάδα ΔΙΑΣ πάλι στο Αιγάλεω, έπειτα από τροχαίο με τη μηχανή που οδηγούσε. Ένα περιστατικό που αν και αποτέλεσε αφορμή για εσωτερική εγκύκλιο σχετικά με τα πρωτόκολλα ως προς τις καταδιώξεις, δεν ακούστηκε τότε, δε μάθαμε το όνομα του δολοφονημένου, ούτε και τι ήταν αυτό που προκάλεσε την καταδίωξη του. Μιλάμε επομένως για δύο κρατικές δολοφονίες μέσα σε έναν μήνα στα δυτικά προάστια Αττικής. Μια περιοχή των δυτικών προαστίων που παραδοσιακά αντιμετωπίζονται σαν «άντρο εγκληματικότητας» και όπου η αστυνομία, μέσω συγκεκριμένων εντολών που δέχεται από συντονιστικά κέντρα (όπως για παράδειγμα το ΑΤ Αιγαλέου όπου υπηρετεί και η ομάδα ΔΙΑΣ που συνεχίσε την καταδίωξη παρά τις αντίθετες εντολές του κέντρου επιχειρήσεων), δρα ανεξέλεγκτα απέναντι σε όσους κινήσουν οποιαδήποτε υποψία για οτιδήποτε, χωρίς να καν γίνεται γνωστό.

Είναι στα δυτικά προάστια όπου η στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας και η αντιμετώπιση του πληθυσμού με όρους εξαίρεσης έχει ξεκάθαρο ταξικό πρόσημο. Εκεί όπου όλα τα αμάξια και οι μηχανές που κυκλοφορούν στο δρόμο από μια ώρα και μετά είναι ύποπτα, εκεί που οι παρέες νεαρών στα πάρκα και πλατείες δέχονται διαρκώς αστυνομικές παρενοχλήσεις με εξακριβώσεις και προσαγωγές, εκεί που ο πληθυσμός είναι ύποπτος επειδή υπάρχει και επειδή δεν έχει μεγάλο οικονομικό στάτους. Επειδή με λίγα λόγια είναι φτωχός. Το είδαμε και πρόσφατα με την επιλογή του κράτους να θέτει ολόκληρες περιοχές των ειδικών προαστίων σε απόλυτη καραντίνα και να επιβάλει απαγορεύσεις κυκλοφορίας με αμφίβολα επιδημιολογικά δεδομένα αντιμετωπίζοντάς το σύνολο του πληθυσμού των περιοχών αυτών ως μολυσματικό.

Χειρότερη αντιμετώπιση ωστόσο αντιμετωπίζουν οι κοινότητες Ρομά στα δυτικά προάστια (και αλλού όπου έχει κοινότητες Ρομά), μια αντιμετώπιση που δείχνει ότι στην κρατική αντίληψη νοούνται ως αναλώσιμος και ενοχλητικός πληθυσμός. Το κράτος κατατάσσει τον πληθυσμό των Ρομά στην ίδια κατηγορία αναλώσιμου πληθυσμού που κατατάσσει πρόσφυγες και μετανάστες προωθώντας έναν συστηματικό ρατσισμό εις βάρος τους μέσω των κρατικών οργάνων διαφόρων υπηρεσιών. Από αυτήν την εξίσωση, πέρα από το τι διαχείριση έχουν από την αστυνομία διαφορά περιστατικά παραβατικότητας ανάμεσα στους πληθυσμούς αυτούς, διακρίνεται μια γενικότερη κατάσταση εξαίρεσης που αφορά το πώς ζουν ευρύτερα αυτοί οι άνθρωποι, τι πρόσβαση έχουν στην αγορά εργασίας, τι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα έχουν αν τυχόν χρειαστούν και πως αντιμετωπίζονται και από μερίδες του υπόλοιπου πληθυσμού στο δημόσιο χώρο, δηλαδή με προκατάληψη, με απέχθεια, με ρατσισμό. Και είναι ακριβώς αυτή η συνθήκη που επιτρέπει στην περίπτωση τώρα του Περάματος να στηθεί ένα σκηνικό απόλυτης συγκάλυψης από όλο το μηχανισμό του βαθέως κράτους που επιβιώνει με κάθε κυβέρνηση καθώς είναι συνυφασμένο με την ίδια τη φύση του καπιταλιστικού συστήματος.

Το τετράγωνο αστυνομία, δικαστική μαφία, ΜΜΕ και μεγαλοδικηγόροι πήρε με την μια μπροστά με σκοπό τη διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων, τη δικαιολόγηση των φονιάδων και γενικώς την αντιστροφή της πραγματικότητας σε κάτι βολικό και εύπεπτο για τους παραπάνω μηχανισμούς. Πιο συγκεκριμένα η εν ψυχρό εκτέλεση ενός 20χρονου και ο βαρύς τραυματισμός ενός ανήλικου – και οι 2 άοπλοι – έχει παρουσιαστεί από τα συστημικά media ως μια αιματηρή συμπλοκή κατά την οποία υπήρξαν 7 τραυματίες μπάτσοι οι οποίοι για να γλυτώσουν τη ζωή τους αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τη “νόμιμη βία”. Παράλληλα σε πλήθος βίντεο φαίνονται οι ίδιοι “τραυματίες” να διαβιβάζουν στο κέντρο πως κανείς μπάτσος δεν έχει τραυματιστεί στο συμβάν. Ταυτόχρονα το θύμα παρουσιάζεται ως σεσημασμένος κακοποιός με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για σύλληψη του στα 14 του για κλοπές (!!!) με σκοπό να δικαιολογηθεί η ακραία αντίδραση των μπάτσων ενώ χρησιμοποιείται ως επιβαρυντικό στοιχείο το γεγονός ότι οι επιβαίνοντες στο αμάξι είναι Ρομά για να ερεθίσουν τα ρατσιστικά αντανακλαστικά συγκεκριμένων ακροατηρίων.

Δε ξέρουμε πως θα αντιδράσει σε αυτή την περίπτωση ο δικαστικός μηχανισμός. Δεν έχουμε μαντικές ιδιότητες να γνωρίζουμε αν θα γίνει μια προσεκτική διαχείριση για την διατήρηση ισορροπιών ή όχι. Έχουμε μνήμη και θυμόμαστε καλά τις τόσες ατιμώρητες κρατικές δολοφονίες που δεν πήγαν καν στις αίθουσες των αστικών δικαστηρίων. Επίσης θυμόμαστε τις εκατοντάδες απαλλαγές στις υποθέσεις που για τα μάτια του κόσμου κατέληξαν να δικαστούν. Όπως θυμόμαστε και το σπάσιμο των ισοβίων στη πιο χαρακτηριστική περίπτωση κρατικής δολοφονίας των τελευταίων ετών. Τη δολοφονία του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Κορκονέα.

Πέρα όμως από τη συγκάλυψη αυτή κάθε αυτή παρατηρούμε και τη διαδικασία ηθικής νομιμοποίησης αυτής της δολοφονίας στο όνομα υπεράσπισης της ιδιοκτησίας, τοποθετώντας το υποτιθέμενο, για τη δημοκρατία, ύψιστο αγαθό της ανθρώπινης ζωής πιο χαμηλά στην ιεραρχία των αξιών, από ένα κλεμμένο αμάξι. Η ηθική νομιμοποίηση αυτή στηρίζεται στην δόμηση μιας επιχειρηματολογίας που λέει ότι αν κλέβεις, αν δεν υπακούς σε σήμα για έλεγχο, αν προσπαθείς να διαφύγεις, έχεις συμφιλιωθεί με την προοπτική του θανάτου, που εσύ εξάλλου θα έχεις προκαλέσει στον εαυτό σου, η ίδια δηλαδή επιχειρηματολογία που επιχείρησε να ξεπλύνει και τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Πρόκειται ουσιαστικά για την ακραία έκφανση της νομιμοφροσύνης που στο όνομα της προστασίας της ιερής ιδιοκτησίας αποδέχεται τη δολοφονία άοπλων ανθρώπων επειδή «πήγαιναν γυρεύοντας».

Τέλος δεν πέσαμε από τα σύννεφα μαθαίνοντας πως το δικηγορικό γραφείο του Κούγια ανέλαβε την υπεράσπιση των ένστολων φονιάδων. Οι προσβάσεις που έχει το συγκεκριμένο σκουπίδι στα δικαστικά γραφεία θα καλύψουν και τη παραμικρή τρύπα που ίσως προκύψει ώστε να απαλλαγούν σίγουρα και οι 7 από οποιαδήποτε κατηγορία.

Από όλα τα παραπάνω συνάγεται ένα βασικό συμπέρασμα. Έχουμε πόλεμο. Μας το λένε κατάμουτρα πως οποιοσδήποτε παρακούει εντολές θα αντιμετωπίζεται ως στόχος σκοποβολής από τους ένστολους δολοφόνους. Για εμάς το σίγουρο είναι πως η κύρηξη πολέμου δεν αντιμετώπιζεται με προσευχές. Ο πόλεμος απαντιέται με πόλεμο, με οργάνωση γεγονότων που θα προκαλέσουν πολιτικό κόστος το οποίο θα τους βάλει φρένο και θα αναδιπλωθούν. Το ζήσαμε πριν από ένα 6μηνο όταν μετά από ένα μεγάλο διάστημα έξαρσης περιστατικών αστυνομικής βίας με αποκορύφωμα το περιστατικό της Νέας Σμύρνης ξέσπασαν εξεγερτικά γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα την αλλαγή του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ. το επόμενο διάστημα.

Είναι επιτακτικό να ορθώσουμε ανάχωμα, ηθικό-ιδεολογικό-υλικό απέναντι στην καλπάζουσα αστυνομική επιθετικότητα στους δρόμους των πόλεων και στην οποιαδήποτε αποδοχή αυτή έχει, από όπου κι αν αυτή προέρχεται. Είναι επιτακτικό να συνεχίζουμε να λέμε πως η αστυνομία είναι έμμισθοι δολοφόνοι της εξουσίας, πως η ασφάλεια των «νοικοκυριών» είναι βαμμένη με αίμα, ότι οι ζωές όσων δεν πειθαρχούν στις αστυνομικές προσταγές δεν είναι αναλώσιμες, και ότι δε θα επιτρέψουμε να είναι. Είναι επιτακτικό να ξαναβγούμε στους δρόμους και να ταρακουνήσουμε την πόλη με το σύνθημα Μπάτσοι Δολοφόνοι και να δώσουμε τις ηχηρές εκείνες απαντήσεις που χρειάζονται για να μπει φρένο στην πολιτική τρομοκρατίας που ασκείται το τελευταίο διάστημα.

Μέχρι και την τελική καταστροφή αστυνομίας, και του κράτους και καπιταλισμού που αυτή υπηρετεί.

Για όλα αυτά λοιπόν καλούμε

ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ στις 18.00

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/10 18.00 (προσυγκέντρωση Ιερά Οδός είσοδος μπαρουτάδικου) Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις κρατικές δολοφονίες

Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις κρατικές δολοφονίες

08/10 πλατεία Βάθης, Αθήνα: ενέδρα και πυροβολισμοί κατά κλεμμένου οχήματος
11/10 Άγιος Παντελεήμονας, Αθήνα: πυροβολισμοί κατά οχήματος που δε σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο
20/10 Καλαμπάκα, Τρίκαλα: πυροβολισμοί κατά οχήματος που δε σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο
23/10 Πέραμα, Πειραιάς: καταδίωξη, πυροβολισμοί και δολοφονία ενός εκ των επιβατών κλεμμένου οχήματος

Τέλος στην αστυνομική-κρατική καταστολή, βία και τρομοκρατία!

Δευτέρα 25/10, 18:00 Προπύλαια
Τετάρτη 27/10, 18:00 Ιερά Οδός (είσοδος Μπαρουτάδικου)

Αδέσποτος Αθηνών

Ανάρτηση πανό για την κρατική δολοφονία στο Πέραμα

Καλούμε αύριο Τετάρτη 27/10 18.00 στο Αιγάλεω στο μπαρουτάδικο σε πορεία ενάντια στην κρατική δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη από τα ένστολα καθάρματα της Δίας στο Πέραμα τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Καμία κρατική δολοφονία να μη μείνει αναπάντητη.

Αναρχική συλλογικότητα στα Β/Α “Apriori


ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση – πορεία για το 18χρονο δολοφονημένο από σφαίρες μπάτσων Νίκο Σαμπάνη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ
Τετάρτη 27/10
Προσυγκέντρωση στις 18:00
Πλ. Ανουντσιάτα

Αναρχικές-οί, Αντιεξουσιάστριες-ές


ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή

– English follows –

Πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή με αφορμή την δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη από όπλο μπάτσου, το ξημερώματα του Σαββάτου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/10/2021 ΣΤΙΣ 18:00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

Demo against state oppression following the murder of Nikos Sambanis, shot dead by police last Saturday morning.

WEDNESDAY 27/10/2021 ΑΤ 18:00, SAPHHO SQUARE

Κατάληψη στο Μπίνειο


ΛΑΜΙΑ

Μικροφωνική συγκέντρωση για την κρατική δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη

Ημέρα/Ώρα: 27/10/2021 στις 19:30

Τοποθεσία: Λαμία / Πλατεία Ελευθερίας

Το βράδυ της 22ας Οκτωβρίου, μια παρέα από τρία παιδιά τσιγγάνικης καταγωγής,επιβαίνουν σε αυτοκίνητο και πέφτουν σε μπλόκο.Σε νόημα των μπάτσων για έλεγχο,η παρέα των εφήβων,φοβισμένη, επιλέγει να μη σταματήσει και επιταχύνει καθώς το όχημα στο οποίο επέβαιναν ήταν κλεμμένο.Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τον έλεγχο, ξεκίνησε η καταδίωξη του οχήματος. Παρόλο που υπήρξε εντολή να μην καταδιωχθεί το όχημα,οι ΔΙ.ΑΣ συνέχισαν θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή περαστικών και περιοίκων.Στην περιοχή του Περάματος,η πορεία του αμαξιού ανακόπηκε από λεωφορείο.Την στιγμή εκείνη,οι μπάτσοι με υπερβάλοντα ζήλο πλησίασαν το αμάξι και ξεκίνησαν να πυροβολούν χωρίς δισταγμό αδειάζοντας 38 σφαίρες πάνω στο όχημα με απότελεσμα ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης να πέσει νεκρός από τα πυρά,ο ένας φίλος του να τραυματιστεί σοβαρά και ο τρίτος να διαφύγει.

Τη σκυτάλη πήρε αμέσως ο μηχανισμός ξεπλύματος κρατικών δολοφονιών και αστυνομικών αυθαιρεσιών,τα καθεστωτικά ΜΜΕ.Προσπαθώντας να συγκαλύψουν το κρατικό έγκλημα,τα κανάλια αναπαρήγαγαν τις ανακοινώσεις της αστυνομίας,κάνοντας λόγο για “ένοπλη συμπλοκή”,για “σεσημασμένο κακοποιό” αναφερόμενοι στο 18χρονο θύμα,για “τραυματίες αστυνομικούς” και άλλα.Με το πέρασμα των ημερών αποδείχθηκε πως όλες αυτές οι ειδήσεις ήταν ψευδείς,καθώς τα τρία παιδιά ήταν άοπλα,ο δολοφονημένος Νίκος Σαμπάνης το μόνο “παράπτωμα” στο οποίο είχε υποπέσει,ήταν η κλοπή ενός ποδηλάτου πριν χρόνια και όσο αφορά τους τραυματίες μπάτσους,όλοι γνωρίζουμε από βίντεο που κυκλοφορεί, πως πρόκειται για ψέματα, καθώς μετά το άδειασμα των γεμιστήρων στα σώματα των παιδιών,οι εκτελεστές της αστυνομίας αναφερόμενοι στο “κέντρο”,είπαν ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος.Ο ρόλος των ΜΜΕ στη συγκάλυψη κρατικών εγκλημάτων είναι γνωστός από προηγούμενα περιστατικά.Όλοι θυμόμαστε την προσπάθεια ενοχοποίησης του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου,προβάλλοντας απόψεις που τον ήθελαν να προκαλεί επεισόδια εκείνη τη στιγμή,να είναι ένοχος που απλά βρισκόταν εκείνη την ώρα στα Εξάρχεια ή στην περίπτωση του Παύλου Φύσσα που “τον σκότωσαν για το ποδόσφαιρο” και του Ζακ Κωστόπουλου που ήταν “ληστής και υπό την επήρρεια ουσιών”.Ισχυρισμοί που αποδείχθηκαν ψευδείς και αποκάλυψαν το ρόλο των βόθρων που ονομάζονται ΜΜΕ,ο οποίος είναι να ξεπλένουν τους κρατικούς δολοφόνους και να στοχοποιούν τα θύματα όταν πρόκειται για μετανάστες,ρομά,ομοφυλόφιλουςαντιφασίστες,νέα παιδιά.

Έτσι συνέβη και στην περίπτωση του Νίκου Σαμπάνη,ενός παιδιού που τιμωρήθηκε για τις πράξεις του και για την καταγωγή του με θάνατο από την ένστολη συμμορία που με τέτοια ευκολία αδειάζει γεμιστήρες σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους και την ίδια στιγμή κάνει πλάτες σε νεοναζί,σε βιαστές και αφεντικά.Εμείς θα βρισκόμαστε πάντα απέναντι από κάθε εξουσία που σπέρνει το θάνατο.Η τάξη μας ξεκληρίζεται καθημερινά απ’ τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα,απ’ την οικονομική αφαίμαξη της,απ’ την επιβαλλόμενη φτώχεια και απ’ τις σφαίρες των μπάτσων.Να μην αφήσουμε να γίνει ο θάνατος συνήθεια.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΛΙΖΕΙ,ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ

ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ,18 ΧΡΟΝΩΝ,ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΜΠΑΤΣΟΥΣ

Αντιεξουσιαστική συνέλευση Resisto


ΑΓΡΙΝΙΟ

Συγκέντρωση-μικροφωνική για την κρατική δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ για την κρατική δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα

Το βράδυ της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου 2021 τα ένστολα καθάρματα της ΕΛΑΣ δολοφόνησαν εν ψυχρώ με 38 σφαίρες σα μανιακοί τον 18χρονο άοπλο Νίκο Σαμπάνη μετά από καταδίωξη ,ενώ τραυμάτισαν άλλους δύο εφήβους 15 και 16 ετών . Ακόμη και η μονόπλευρη ενημέρωση μπάτσων και Μ.Μ.Ε. δεν μπόρεσε να περισώσει ούτε να αποκρύψει την αποτρόπαια δολοφονία από πλευράς των 7 υπηρετών της κρατικής εξουσίας και των αφεντικών.

Οι δολοφόνοι είναι πλέον στην αγκαλιά των συναδέλφων τους και της σάπιας δικαστικής εξουσίας ,ενώ δέχονται επισκέψεις και δηλώσεις συμπαράστασης από την πολιτική ηγεσία. Η συγκάλυψη και το ξέπλυμα της δολοφονίας έχει από την πρώτη στιγμή ξεκινήσει.

Το δόγμα της μηδενικής ανοχής υλοποιείται από την πλευρά του κράτους απέναντι σε μετανάστες που δολοφονούνται από το λιμενικό σε επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, από δολοφονίες σαν αυτή του Νίκου Σαμπάνη με ρατσιστικά κίνητρα από τα φασιστοειδή της ΕΛΑΣ και από επιθέσεις και βασανισμούς στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας.

Η όξυνση των κατασταλτικων μεθόδων για παραδειγματισμό της κοινωνίας αργά ή γρήγορα οδηγεί στο θάνατο.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ.

Συγκέντρωση-Μικροφωνική :

Τετάρτη 27-10-2021

Πλατεία Δημάδη, ώρα 19.30

Κατάληψη Apertus


ΠΑΤΡΑ

Πορεία ενάντια στην κρατική δολοφονία στο Πέραμα

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Τετάρτη 27/10 – 17.30 – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Παρασκευή 29/10 – 18.00 – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΛΙΖΕΙ – ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ 18 ΧΡΟΝΩΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΣΦΑΙΡΕΣ ΜΠΑΤΣΩΝ

αναρχική ομάδα Δυσήνιος Ίππος

Μοιραστείτε το άρθρο