Παράσταση διαμαρτυρίας για την δολοφονία του 18χρονου από αστυνομικούς πραγματοποίησε η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών στο υπουργείο Προ.Πο.

Αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών για τα δημοκρατικά δικαιώματα επέδωσε ψήφισμα και πρωτοκολλήθηκε κείμενο με τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για τη χρήση όπλων από αστυνομικούς τόσο στο Πέραμα όσο και ευρύτερα.

«38 σφαίρες είναι κρατική δολοφονία»

Αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών για τα δημοκρατικά δικαιώματα έκανε σήμερα (25/10/2021) παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο επιδώσαμε ψήφισμα και πρωτοκολλήσαμε κείμενο με τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για τη χρήση όπλων από αστυνομικούς τόσο στο Πέραμα όσο και ευρύτερα.

Ο 18χρονος Νίκος Σ. δολοφονήθηκε από αστυνομικούς υπαλλήλους που τελείως παράνομα και καταχρηστικά επέλεξαν να υποκαταστήσουν κάθε δικαιοδοτικό όργανο και να επιβάλουν την θανατική ποινή. Η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που απαιτούν την απόδοση δικαιοσύνης και θα συμβάλει στο μέτρο των δυνάμεών της.

——-

Σήμερα είναι η Ευρωπαϊκή Μέρα του Δικηγόρου, καθορισμένη από την CCBE (την Ομοσπονδία των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης). Η πανδημία χτύπησε τη μεγάλη μάζα των δικηγόρων σκληρά, καθώς ιδίως στην Ελλάδα βιώσαμε το πιο μακροχρόνιο λοκντάουν με ανύπαρκτη οικονομική στήριξη. Ωστόσο, η δικηγορία μπορεί να αξιώσει κοινωνικό ρόλο και να πετύχει συνδικαλιστικές και οικονομικές κατακτήσεις μόνο αν αποδείξει τη χρησιμότητά της στις μάχες για τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τη δημοκρατία. Γι’ αυτό σήμερα ως δικηγόροι βρεθήκαμε στο Υπουργείο ΠροΠο για να απαιτήσουμε να σταματήσουν οι κρατικές δολοφονίες.

Thanasis Kampagiannis

Μοιραστείτε το άρθρο