ΓΙΓΑΝΤΟΠΑΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΑΠΘ
Παρέμβαση στο κτίριο διοίκησης φοιτητ(ρι)ών ενάντια στους ελέγχους πιστοποιητικών υγείας στα πανεπιστημιακά κτίρια

Το γιγαντοπανό που κρεμάστηκε στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ υπογράφουν: Αυτόνομο σxήμα Ψυχολογίας, Αυτόνομη Παρέμβαση στους ΗλΜηχ, Αυτόνομο σχήμα Φυσικού, Rrofte σχήμα Θεάτρου, Quietta Movere, ΦΕΡΜΑ Σχήμα Μαθηματικού, Ελευθεριακό σχήμα Παιδαγωγικού, Ελευθεριακό σχήμα Φιλοσοφικής, Αυτόνομου σχήμα Οικονομικού

Σε νέα παρέμβαση προχώρησαν σήμερα φοιτητ(ρι)ές του ΑΠΘ ενάντια στους ελέγχους που διεξάγουν σεκιούριτυ στις εισόδους των πανεπιστημιακών κτιρίων. Κρέμασαν γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ και την πρυτανεία, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να σταματήσουν τις δράσεις για να σπάσει η έμμεση εφαρμογή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη!

Χαρακτηριστικό των θέσεων των φοιτητ(ρι)ών είναι το περιεχόμενο του γιγαντοπανό, που υπογράφουν αυτόνομα/ελευθεριακά.αναρχικά σχήματα και αναγράφει: Κάτω ο νόμος 4777 / Κανένας έλεγχος, καμία κάρτα εισόδου / Προσλήψεις καθηγητών, αύξηση τμημάτων, δωρεάν τεστ για όλους/ες / Δεν νοιάζεται για μόρφωση ούτε για υγεία, το κράτος σπέρνει θάνατο και τρομοκρατία.

Να σημειώσουμε πως από την περασμένη βδομάδα πολλοί φοιτητ(ρι)ες κινητοποιήθηκαν στους χώρους του ΑΠΘ, αντιδρώντας στους ελέγχους πιστοποιητικών υγείας, καταγγέλλοντας ότι αυτοί οι έλεγχοι χρησιμοποιούνται για να καθιερωθεί η ελεγχόμενη είσοδος στις σχολές και να εφαρμοστεί έμμεσα ο νόμος Κ-Χ. Μάλιστα στη ΣΘΕ έσπασαν αυτούς τους ελέγχους, ενώ παρεμβάσεις συνεχίστηκαν στην κοσμητεία, την πρυτανεία και άλλες σχολές.

Για την σημερινή νέα παρέμβαση, το Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής ΑΠΘ αναφέρει:

Παρέμβαση στην πρυτανεία του ΑΠΘ από ελευθεριακά και αυτόνομα σχήματα και την αναρχική συνέλευση φοιτητών/ριών Quieta Movere, ενάντια στον νόμο 4777 και την πρόσφατη εφαρμογή αυτού, μέσω των ελέγχων στις εισόδους των σχολών, τα face control, τις κάρτες εισόδου.

ΟΥΤΕ ΥΓΕΙΝΟΜΙΚΑ ΟΥΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΜΟΝΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ

Ο πρύτανης του ΑΠΘ Παπαϊωάννου, γνωστός ρουφιάνος και μάρτυρας της δίκης των 31 συλληφθέντων της κατάληψης πρυτανείας του ΑΠΘ την περασμένη χρονιά, εμφανίστηκε πίσω από καγκελόπορτες με συνοδεία μπράβων. Τα θέματα που τέθηκαν έβρισκαν έκπληκτο τον πρύτανη και τους υπόλοιπους αρμόδιους, ενώ προσπάθησαν μάταια για άλλη μια φορά να αναδείξουν το “δημοκρατικό πρόσωπο” των διοικητικών πανεπιστημιακών αρχών που στέκονται δίπλα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες ενάντια στη έλλειψη μέριμνας από μεριάς υπουργείου. Υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ που κατέχουν καίριες θέσεις εντός του πανεπιστημίου δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να εφαρμόζουν το νόμο Κ-Χ αποστειρώνοντας περαιτέρω τα πανεπιστήμια επικαλούμενοι την συμπαράσταση στους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν απέναντι.

Επίσης, κρεμάστηκε πανό αλληλεγγύης στους 14 αγωνιστές της κατάληψης πρυτανείας του ΕΜΠ στις 13/11/20 για το lockdown εν όψει 17 Νοέμβρη.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ 4777
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
ΚΑΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 14 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΕΜΠ
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

https://new.infolibre.gr/2021/10/13/oi-foitit-ri-es-tis-sthe-toy-apth-espasan-toys-elegchoys-stis-eisodoys-gia-ta-pistopoiitika/

Μοιραστείτε το άρθρο