Αντιπολεμικές διαδηλώσεις ενάντια στις στρατιωτικές συμφωνίες της Ελλάδας, τις βάσεις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, τους εξοπλισμούς, Τρίτη 19/10 Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Νέες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται αύριο ενάντια στις τελευταίες συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας της Ελλάδας με ΗΠΑ και Γαλλία. Καλούν για: Ενάντια στην απειλή του πολέμου, Έξω βάσεις και ΝΑΤΟ, Όχι συμφωνίες με τους ιμπεριαλιστές, Όχι στους εξοπλισμούς, Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, Ενάντια στους τυχοδιωκτισμούς των αστικών τάξεων, Κοινοί αγώνες – Διεθνισμός εργατών και λαών.

ΑΘΗΝΑ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19/10 18:00 Άγαλμα Βενιζέλου και 19:00 Σύνταγμα – ΠΑΤΡΑ 20/10 18:30 Πλατεία Όλγας

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ


Όλοι στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις στις 19/10 – Να ακυρωθεί η Συμφωνία (MDCA) με τις ΗΠΑ για τις Βάσεις

Να ακυρωθεί η Συμφωνία για τις Βάσεις!

Κοινή, διεθνιστική πάλη των λαών της περιοχής ενάντια στις φιλοπόλεμες κυβερνήσεις και τους ιμπεριαλιστές

Όλοι στις διαδηλώσεις

Αθήνα: Τρίτη 19/10, 19:00, Σύνταγμα

Θεσσαλoνίκη: Τρίτη 19/10 18:00, Άγαλμα Βενιζέλου

Στις 14/10, ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας θα πάει στην Ουάσιγκτον για πενταετή ανανέωση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» (MDCA) με τις ΗΠΑ (το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θέλει επ’ αόριστον!). Η περσινή μονοετής ανανέωση μετέτρεπε σε βάσεις του ΝΑΤΟ όλες τις εγκαταστάσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ παράλληλα ενίσχυε τις βάσεις σε Σούδα, Λάρισα Αλεξανδρούπολη κ.ά. Αν και δεν έχει γίνει πλήρως γνωστό το περιεχόμενο της φετινής ανανέωσης, φαίνεται πως ο κύριος κορμός της θα δίνει το δικαίωμα στις ΗΠΑ να έχουν βάσεις σε όλη σχεδόν την ελληνική επικράτεια, μεταξύ άλλων σε Ξάνθη, Σκύρο, Ανδραβίδα – μέχρι και σε νησιά του Αιγαίου.

Παίρνοντας την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, η φιλοπόλεμη κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται για άλλη μια φορά να δώσει «γη και ύδωρ» στους αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Ο τυχοδιωκτισμός της έχει ξεπεράσει κάθε όριο: τη μια μέρα υπογράφει συμφωνίες για αγορά φρεγατών από τον γαλλικό ιμπεριαλισμό, την άλλη συμφωνίες με τον αμερικάνικο, αναφέροντας ότι η μια δεν είναι «ανταγωνιστική» με την άλλη. Βλέπει συμμάχους στα αιμοσταγή καθεστώτα της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Σ. Αραβίας. Μετατρέπεται σε «πρόθυμο» εξυπηρετητή των πιο βρώμικων συμφερόντων των Δυτικών ιμπεριαλιστών, που βιώνουν τη μια ήττα μετά την άλλη (Αφγανιστάν, Συρία, Ιράκ) και βρίσκονται σε υποχώρηση. Τέτοιες απελπισμένες αλλά εξαιρετικά επικίνδυνες κινήσεις βάζουν τη χώρα μας όλο και βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τον ελληνικό λαό σε μεγαλύτερους κινδύνους. Επιθετικές κινήσεις, που οξύνουν τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, φέρνουν όλο και πιο κοντά μια σύρραξη, σπέρνουν τον μιλιταρισμό και εθνικισμό, ενδυναμώνοντας την ακροδεξιά και τις νεοναζιστικές συμμορίες.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δίνει δισεκατομμύρια για πολεμικές συμφωνίες και νέα εξοπλιστικά προγράμματα, κοροϊδεύει τους πυρόπληκτους και σεισμόπληκτους, το ΕΣΥ καταρρέει, τα σχολεία και οι σχολές υπολειτουργούν και ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα ακρίβειας και καταστολής, σωρεία αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων. Αλλά για την κυβέρνηση της ΝΔ και κάθε μνημονιακό κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κ.ά.) χρήματα που πάνε στις κοινωνικές ανάγκες είναι πεταμένα λεφτά – τα δίνουν όλα σε εξοπλισμούς και καταστολή, σε τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Οι λαοί δεν είναι κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και των αστικών ανταγωνισμών. Είναι επείγουσα ανάγκη να αναπτύξουμε ένα αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, για να μην πολεμήσουμε για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, των ιμπεριαλιστών και των αστικών τάξεων σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο. Να απαιτήσουμε λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για εξοπλισμούς, καταστροφικές εξορύξεις και αγωγούς. Κλείσιμο των βάσεων και έξοδο από το ΝΑΤΟ και τους αντιδραστικούς, επιθετικούς «άξονες». Ενάντια στους ιμπεριαλιστές και εθνικιστές, με την κοινή πάλη και τον διεθνισμό των εργατών και λαών σε Ελλάδα και Τουρκία – τη μόνη πραγματική εγγύηση για να μην συρθούμε σε πολεμικά «επεισόδια» και σφαγεία.

 • Όχι στη νέα Συμφωνία με τις ΗΠΑ και στις συμφωνίες με τον Γαλλικό ιμπεριαλισμό
 • Να κλείσουν όλες οι βάσεις – Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.
 • Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες – Ούτε ένα ευρώ για νέους εξοπλισμούς
 • Ενάντια στον πατριδοκάπηλο εθνικισμό & μιλιταρισμό της ελληνικής αστικής τάξης. Κοινός αντιπολεμικός αγώνας – Διεθνιστική πάλη των λαών ενάντια σε κυβερνήσεις, αστικές τάξεις, ιμπεριαλιστές

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Αντιπολεμική διαδήλωση

Η νέα συμφωνία για τις βάσεις που υπογράψε η κυβέρνηση με τις ΗΠΑ στις 14 Οκτώβρη και η συμφωνία με την Γαλλία, που ψήφισε η Βουλή στις 7 Οκτώβρη, σηματοδοτούν ένα νέο γύρο παρεμβάσεων των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.
Μετατρέπουν τη χώρα σε ορμητήριο πολέμου για τους λαούς της περιοχής και ετοιμάζουν νέα δεινά για τη νεολαία και το λαό.

Αυτές οι εξελίξεις μας αφορούν όλους !

Όσο οι αμερικανικές βάσεις θα στέκουν εκεί για να υπενθυμίζουν τους “δεσμούς αίματος” της άρχουσας τάξης με τον αμερικάνικο και νατοϊκό ιμπεριαλιστικό μηχανισμό, όσο οι συμφωνίες και οι άξονες πολέμου θα απειλούν την ειρήνη, τόσο ο λαός θα πρέπει να εντείνει την πάλη του για το διώξιμό τους, μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

 • *Έξω οι βάσεις και οι Αμερικάνοι από την Ελλάδα, έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ!*
 • *Όχι στη συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, όχι στον ευρω-στρατό, έξω απ’ την ΕΕ!*
 • *Όχι στους πολεμικούς εξοπλισμούς! Πάλη για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για τα δικαιώματα λαού και νεολαίας σε υγεία, παιδεία, περιβάλλον.*
 • *Όχι στη ρατσιστική πολιτική της ΕΕ, αγώνας για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών.*
 • *Όχι στον αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας.*
 • *Αγώνας για την ειρήνη και τη φιλία των λαών ενάντια σε πόλεμο, ιμπεριαλισμό, εθνικισμό-σωβινισμό!*

*Όλοι στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ *

*Τρίτη 19 Οκτώβρη 6μμ*

*στο Άγαλμα Βενιζέλου*

*ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ της Θεσσαλονίκης*


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ!
Tο σύμφωνο πολεμικής συνδρομής που συνυπέγραψε ο Μητσοτάκης με τον Μακρόν, η αναβάθμιση της «στρατηγικής συμφωνίας» (MDCA) με τις ΗΠΑ και οι εξοπλισμοί που ανακοίνωσε, καθιστούν άμεσο τον κίνδυνο ενός πολέμου στον οποίο οι γυναίκες υφίστανται την επιπλέον βάρβαρη πλευρά του: να αντιμετωπίζονται από τους αντιπάλους σαν όπλο, οι ίδιες και τα παιδιά τους.
Η επιλογή της τεράστιας δαπάνης των 10 δις. για την αγορά 24 από τα αρχικά 18 Rafale, 4 φρεγατών Belharra και 3 κορβετών Gowind και οι περαιτέρω δαπάνες για τον εξοπλισμό τους εν μέσω υγειονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, δείχνει τις προτεραιότητές της. Η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο. Υγεία, παιδεία, κοινωνικές και προνοιακές δαπάνες θα υποβαθμιστούν σε υπέρτατο βαθμό, μισθοί και συντάξεις θα συμπιεστούν και θα εξανεμίζονται από την ακρίβεια και τη φορολογία, ενώ θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο η επισφαλής εργασία, οι απολύσεις και η ανεργία.
Οι γυναίκες, φτωχότερες των φτωχών, πρωταθλήτριες στην ανεργία και τις ελαστικές και επισφαλείς σχέσεις εργασίας λόγω των υποχρεώσεων τους στην κοινωνική αναπαραγωγή, θα συνεχίσουν να επωμίζονται όλο και περισσότερα βάρη από την απόσυρση του κράτους από τις κοινωνικές παροχές, όπως κάνουν όλα τα τελευταία χρόνια. Χωρίς αντίσταση, η εξάρτηση από το εισόδημα συντρόφου ή συγγενή θα επεκτείνεται και όλο και περισσότερο και οι γυναίκες θα σπρώχνονται προς το σπίτι. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της γιατρού που απορρίφθηκε ο διορισμός της στο ΕΣΥ επειδή έχει δύο μικρά παιδιά!
Από την άλλη ο αντιτουρκισμός απαιτεί από εμάς να γίνουμε οι παιδομηχανές του έθνους. Παρακολουθούμε την προπαγάνδα ενάντια στο δικαίωμα στην έκτρωση, παρατηρήσαμε την απόπειρα να στηθεί το συνέδριο γονιμότητας, και είδαμε να κυκλοφορεί -από 160 προσωπικότητες στο οποίο φιγουράριζαν και αρκετοί στρατιωτικοί- ένα κατάπτυστο ομοφοβικό κείμενο ‘’ενάντια στον ομοφυλόφιλο γάμο επειδή δεν κάνουν παιδιά’’ για τα κανόνια τους. Εξάλλου ο μιλιταρισμός ευνοεί τη ‘’ματσίλα’’ που, σε συνδυασμό με τον επίσημο σεξιστικό λόγο, επιτρέπει στον κάθε κακοποιητή να πιστεύει ότι μπορεί να δράσει ατιμώρητος.
Ταυτόχρονα, η ρατσιστική προπαγάνδα και η ισλαμοφοβία, τους επιτρέπει να ‘’εξαφανίζουν’’ απελπισμένους ανθρώπους, ακόμα και γυναικόπαιδα, σε στεριές και θάλασσες και να απολύουν ξεδιάντροπα καθαρίστριες που δούλευαν χρόνια με άθλια μεροκάματα επειδή δεν έχουν ιθαγένεια, για την οποία φρόντισαν οι ίδιοι να μην μπορούν να την πάρουν.
Όλα τα παραπάνω είναι βούτυρο στο ψωμί των φασιστών που ξαναβγήκαν στο προσκήνιο, όχι μόνο για να δηλητηριάσουν τα μυαλά των μαθητ(ρ)ιών μας αλλά και για να τους τρομοκρατήσουν αφού δε δίστασαν να χτυπήσουν θρασύδειλα τη μαθήτρια που τους αντιστάθηκε στη Σταυρούπολη.
ΟΧΙ δεν είναι αυτές οι συνθήκες που θέλουμε να ζήσουμε και να μεγαλώσουμε εμείς και οι επόμενες γενιές.
Γι’ αυτό, ενώ παλεύουμε να σώσουμε ζωές από τον covid, οργανώνουμε τον αγώνα μας για δημόσια και δωρεάν υγεία.
Απεργούμε και προσπαθούμε να καταργήσουμε τον νόμο Χατζηδάκη και είχαμε μια πρώτη νίκη στην efood. Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, παρά την καταστολή.
Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι:
– Συμμετείχαμε στις φοιτητικές κινητοποιήσεις και καταφέραμε να μπει σε αναστολή το μέτρο της φοιτητικής αστυνομίας.
Επιβάλλαμε την τιμωρία των γυναικοκτόνων της Ε. Τοπαλούδη.
– Αναγκάσαμε τον Τσιάρα να υποχωρήσει από τις αρχικές προθέσεις του για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια.
– Ακυρώσαμε το συνέδριο γονιμότητας
Καταφέραμε να αποτρέψουμε τη συγκάλυψη και να οδηγήσουμε κάποιους στη δικαιοσύνη μιλώντας ανοιχτά και μαζικά για την παρενόχληση και κακοποίηση στους χώρους εργασίας, στις σχολές και στα σχολειά.
Με τον ίδιο τρόπο θ` αγωνιζόμαστε και ενάντια στον μιλιταρισμό, τον ρατσισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο. Γι’ αυτό στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στις πολεμοκάπηλες συμφωνίες της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ και ενάντια στους εξοπλισμούς κι απλώνουμε χέρι αλληλεγγύης στις γυναίκες και τους ανθρώπους που αγωνίζονται από την άλλη πλευρά των συνόρων.
Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη

 


ΠΑΤΡΑ 20/10 18:30 Πλατεία Όλγας

Αντιπολεμική συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ-Γαλλίας

Καλέσματα σε αντιπολεμικές συγκεντρώσεις και κοινή ανακοίνωση συλλογικοτήτων ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ

Με αφορμή τις νέες πολεμικές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ – Γαλλίας

Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, μετά το τελευταίο ξέσπασμα της, αυτό της χρηματοπιστωτικής κρίσης του ’08, δε δείχνει σημάδια ισορροπίας. Ήδη από τα μέσα του 2019, οι διεθνής οργανισμοί (ΔΝΤ,ΟΟΣΑ) προειδοποιούσαν για ένα νέο επεισόδιο της κρίσης το 2020. Η πανδημία του covid-19 που έπληξε τον πλανήτη όχι μόνο όξυνε τις υπάρχουσες αντιθέσεις άλλα πρόσθεσε και νέα πεδία ανταγωνισμού ανάμεσα στα καπιταλιστικά κέντρα. Η αναμενόμενη – κατά ΔΝΤ – συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας είναι δόκιμο να συγκριθεί μόνο με το μεγάλο κραχ του ’29. Πλέον έχει καταστεί κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανές. Η πολυεπίπεδη κρίση, και η προσπάθεια από τα καπιταλιστικά κράτη να δαμάσουν ένα συνεχώς διογκούμενο χρέος, σηματοδοτεί για το πολυεθνικό προλεταριάτο, την ένταση της εκμετάλλευσης και της φτώχειας, την αυταρχικοποίηση στο εσωτερικό των κρατών, την αναβάθμιση της καταστολής των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και όξυνση των διακρατικών εντάσεων. Αν θέλουμε να επιβιώσουμε, οφείλουμε με τη σειρά μας να σταθούμε ως τάξη σε θέση μάχης απέναντι στους, εγχώριους και ξένους, δυνάστες μας.

Τοπικά, οι επιπτώσεις έχουν ήδη αρχίσει να αποτυπώνονται. Το δημόσιο χρέος ξεπερνά σήμερα το 230% του ΑΕΠ και η ανεργία στη χώρα αγγίζει το 1 εκατομμύριο. Τα παραπάνω εντάσσονται μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο υγειονομικής κρίσης και μετά από μια σειρά αντεργατικών νόμων που διαμορφώνουν μία νέα εργασιακή βαρβαρότητα. Ενδεικτικά: 10ωρη και ελαστική εργασία, υπερδιπλασιασμός του ορίου των απλήρωτων υπερωριών, τηλεργασία, κυριακάτικη εργασία, φακέλωμα όσων συνδικαλίζονται και ποινικοποίηση της απεργίας. Σε μεγαλύτερη κλίμακα, το παγκόσμιο χρέος το 2021, αναμένεται να ξεπεράσει το 400% επί του παγκόσμιου ΑΕΠ, άνοδο πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που καταγράφηκε το 2008 με τις γνωστές επιπτώσεις για τον κόσμο της εργασίας.

Τα αστικά κράτη, και τα κεφάλαια που εκπροσωπούν, πασχίζουν να βρουν διέξοδο και να αναπτυχθούν. Οι ρυθμοί εξάντλησης των κοιτασμάτων πετρελαίου, η αναζήτηση νέων πηγών ενέργειας, όπως το φυσικό αέριο και οι σπάνιες γαίες (απαραίτητες στις καπιταλιστικές οικονομίες για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και ιδίως οπλικών συστημάτων) και παράλληλα ο ανταγωνισμός στο πεδίο της αγοράς συνθέτουν ένα πλαίσιο ολοένα και πιο οξυμένων ανταγωνισμών. Αυτή η νέα υπό διαμόρφωση κατάσταση όπως είναι λογικό απαιτεί την επαναδιαπραγμάτευση των μέχρι πρότινος γεωπολιτικών ισορροπιών. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι παγκόσμιες εξοπλιστικές δαπάνες, την περίοδο ’19-’21, σημείωσαν ρεκόρ των τελευταίων 30 χρόνων.

Ο ανταγωνισμός των δύο κυρίαρχων ιμπεριαλιστικών πόλων Η.Π.Α./ΝΑΤΟ – Ρωσία/Κίνα, αφορά στον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών και εμπορικών οδών. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να περικυκλώσουν στρατιωτικά τη Ρωσία και την Κίνα, με την τελευταία να αμφισβητεί σήμερα, στο πεδίο της αγοράς, την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ. Η Κίνα περικυκλώνεται με τουλάχιστον 400 βάσεις, πολεμικά πλοία, υποβρύχια και βομβαρδιστικά που εκτείνονται από τη βόρεια Αυστραλία, έως τον Ειρηνικό, κατά μήκος της ανατολικής και κεντρικής Ασίας.

Μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, ύστερα από τη λεγόμενη “ειρηνευτική συμφωνία” μεταξύ ΗΠΑ και Ταλιμπάν, οι τελευταίοι κατέλαβαν την εξουσία επιβάλλοντας το καθεστώς της τρομοκρατίας και της ακραίας καταπίεσης των γυναικών αλλά και άλλων πληθυσμιακών ομάδων. Το κράτος των ΗΠΑ όμως έχει συνέχεια. Αφού αξιοποίησε αρκετές φορές στο παρελθόν φονταμενταλιστικές ομάδες της περιοχής στην αντιπαράθεση με την πρώην ΕΣΣΔ και πιο πρόσφατα με τον Ρωσοκινέζικο άξονα, ισορροπεί την φυγή του από το Αφγανιστάν αναβαθμίζοντας πριν λίγες εβδομάδες την στρατιωτική του ισχύ με τη νέα συμμαχία μεταξύ ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας-Αυστραλίας (AUKUS).

Η ανακοίνωση της νέας συμμαχίας (AUKUS) αποτελεί όξυνση της αντιπαράθεσης σε στρατιωτικό επίπεδο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Η συμφωνία επικεντρώνεται στην απόσχεση της Κινέζικης επιρροής στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, με ότι αυτό συνεπάγεται, συμπεριλαμβάνοντας την προμήθεια του Αυστραλιανού κράτους με 8 πυρηνοκίνητα υποβρύχια από τις ΗΠΑ. Να σημειωθεί εδώ ότι οι πυρηνικοί αντιδραστήρες που τροφοδοτούν με ενέργεια τα υποβρύχια χρησιμοποιούν ουράνιο εμπλουτισμένο στον ίδιο βαθμό που απαιτείται για τη δημιουργία πυρηνικών όπλων. Οι ΗΠΑ αφού αποτραβήχτηκαν από την πυρηνική συμφωνία, σπρώχνουν τον πλανήτη σε επικίνδυνη κατεύθυνση, σε μια περιοχή γεμάτη με πυρηνικές δυνάμεις. Το ψυχροπολεμικό κλίμα που διαμορφώνεται στην περιοχή, σε μια πιθανή σύγκρουση θα έχει ολέθριες διαστάσεις για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη.

Στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, το κράτος των ΗΠΑ αυξάνει διαρκώς την παρουσία του μέσω του ΝΑΤΟ, του οποίου οι βάσεις πληθαίνουν, αλλά και μέσω του άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-(Αιγύπτου), υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και με την Γαλλία να έχει επίσης σημαντικό βαθμό εμπλοκής. Αφορμή, η κοστοβόρα ενεργειακή συμφωνία του αγωγού East-Med, που αν τελικά προχωρήσει θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην νότιο-ανατολική Ευρώπη, ώστε να αυτονομηθεί ενεργειακά από τη Ρωσία που σήμερα καλύπτει το 35% των ενεργειακών της αναγκών. Σημαντικό ρόλο στην ευρωατλαντική ολοκλήρωση των δυτικών Βαλκανίων είχε διαδραματίσει και η Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας που εξυπηρετούσα ταυτόχρονα τόσο τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα όσο και τις ορέξεις της ντόπιας αστικής τάξης για μία νέο εκμεταλλευτική εξόρμηση στην γειτονική χώρα. Το ελληνικό κράτος πλέον μετατρέπει τα εδάφη του σε μία απέραντη νατοϊκή βάση, την ίδια στιγμή που τα μαχητικά του αεροσκάφη εποπτεύουν τον εναέριο χώρο 3 βαλκανικών χωρών ενώ αυτοπροωθείται ως ο πιο πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ.

Στις 14 Οκτώβρη ο υπουργός εξωτερικών Ν. Δένδιας θα μεταβεί στις ΗΠΑ για την υπογραφή της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” (MDCA). Η συμφωνία αναμένεται να έχει διάρκεια 5 ετών, αντί να ανανεώνεται ετήσια, γεγονός που βαθαίνει ακόμα περισσότερο την εμπλοκή του ελληνικού κράτους στους σχεδιασμούς ΗΠΑ/ΝΑΤΟ. Παράλληλα, η συμφωνία προβλέπει την αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών βάσεων (επέκταση της Σούδας που είναι η πιο σημαντική στην περιοχή, Λάρισα – ήδη πετάνε αμερικάνικα drones-, στρατιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης), ενώ υπό συζήτηση είναι η Ξάνθη, Καβάλα και Σκύρος, με την τελευταία να αποτελεί φαβορί λόγω γεωστρατηγικής της θέσης. Η Σκύρος βρίσκεται στην καρδιά του Αιγαίου και επιχειρησιακές αποφάσεις όπως η στάθμευση των δύο ισραηλινών UAV (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) τύπου Heron στο νησί, αναδεικνύουν την πρόθεση για περαιτέρω ενίσχυση.

Παράλληλα, η προσπάθεια εμπλοκής του ελληνικού κράτους στη Λιβύη, επιδιώκοντας την κατάργηση του τουρκολιβυκού μνημονίου για τη χάραξη της ΑΟΖ, η κήρυξη ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Ιταλία, η στρατιωτική εμπλοκή στο Μαλί στα πλαίσια της συνεργασίας με το γαλλικό κράτος, οι συναλλαγές για οπλικά συστήματα με τη Σ. Αραβία, η μετακίνηση ανθρώπινου δυναμικού στην περιοχή, και οι κοινές εκπαιδεύσεις της πολεμικής αεροπορίας των δύο κρατών, αυξάνουν το ενδεχόμενο της εμπλοκής της χώρας σε μια σύρραξη.

Η ελληνική αστική τάξη, μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον οξυμένων ανταγωνισμών, προσδεμένη πλήρως στο άρμα των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, ακολουθεί την κλιμακούμενη αντιπαράθεση, διεκδικώντας ταυτόχρονα την προστασία αλλά και κομμάτι από την ενεργειακή πίτα που ευελπιστεί να μοιραστεί στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Το ελληνικό κράτος νιώθει την ανάγκη να προσδεθεί με ακόμη πιο άμεσους και αδιαπραγμάτευτους όρους στο άρμα της Δύσης και να παίξει το ρόλο του χωροφύλακα στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Την ώρα που μετράμε χιλιάδες νεκρούς από τον ιό covid-19, με το ΕΣΥ να παραμένει ακρωτηριασμένο και αναμένουμε το 4ο κύμα πανδημίας, οι κρατικές δαπάνες για τα εξοπλιστικά γιγαντώνονται. Το ελληνικό κράτος κατέχει τη δεύτερη θέση στο ποσοστό δαπανών για εξοπλιστικά με βάση το ΑΕΠ μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ στη σχετική λίστα. Ας θυμηθούμε ότι η ανάσχεση της πανδημίας έγινε με τις προσλήψεις χιλιάδων μπάτσων και στρατιωτικών, την προμήθεια εκατοντάδων περιπολικών και εξοπλισμών της καταστολής. Ας θυμηθούμε επίσης, την αντιμετώπιση των πυρκαγιών με την παρουσία ΜΑΤ αντί πυροσβεστών, με τους πρώτους να καταστέλλουν τις προσπάθειες των κατοίκων να σώσουν τα χωριά τους.

Συνεχίζοντας την κατασπατάληση δισεκατομμυρίων ευρώ για την πολεμική προετοιμασία ο Κ. Μητσοτάκηςσε πρόσφατη ομιλία του ανακοίνωσε την αγορά 24 (έναντι 18) μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale, ενώ πριν λίγες ημέρες υπερψηφίστηκε από την Βουλή και νέα συμφωνία με τη Γαλλία για την αγορά πολεμικών πλοίων, που ανάβει το πράσινο φως για την απόκτηση τριών φρεγατών τύπου Belharra, τριών κορβετών Gowind, την αναβάθμιση των τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ (με συνολικό κόστος που αγγίζει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ)συνοδευόμενη από ένα εκτενές κείμενο πολεμικής συνεργασίας και προπαρασκευής. Στο άρθρο 2 του συμφώνου ορίζεται ότι «η κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας και η κυβέρνηση της Γαλλικής Δημοκρατίας παρέχουν η μία στην άλλη βοήθεια και συνδρομή, με όλα τα κατάλληλα μέσα που έχουν στην διάθεσή τους, κι εφόσον υφίσταται ανάγκη με τη χρήση ένοπλης βίας, εάν διαπιστώσουν από κοινού ότι μία ένοπλη επίθεση λαμβάνει χώρα εναντίον της επικράτειας μιας από τις δύο, σύμφωνα με το Άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών»Στο άρθρο 18 της αμυντικής συμφωνίας προβλέπεται ότι η συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας μπορεί να λάβει και την μορφή «συμμετοχής σε κοινές αναπτύξεις δυνάμεων ή αναπτύξεις σε θέατρα επιχειρήσεων προς υποστήριξη κοινών συμφερόντων, όπως, για παράδειγμα, τις υπό γαλλική διοίκηση επιχειρήσεις στο Σαχέλ».

Την ίδια στιγμή λοιπόν που μεγάλο κομμάτι της κοινωνικής βάσης αδυνατεί να έχει πρόσβαση σε μία σειρά από βασικές κοινωνικές ανάγκες (και ενώ έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων σε καταναλωτικά και βιομηχανικά είδη), η πίεση των μεγάλων πολεμικών βιομηχανιών σε συνδυασμό με τον ντόπιο εθνικισμό και τον μιλιταρισμό εκτοξεύουν τις δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα και δικαιολογούν την εμπλοκή του στρατού σε όλο και περισσότερες “εσωτερικές” υποθέσεις όπως βλέπουμε χαρακτηριστικά να συμβαίνει με τη διαχείριση των μεταναστών. Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας, οι όλο και πιο συχνές πολεμικές ασκήσεις εντός και εκτός συνόρων -με αρκετές να αφορούν σχέδια καταστολής πλήθους-, οι εκκενώσεις των καταλήψεων στέγης μεταναστών και η φυλάκιση τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε άθλιες συνθήκες, χωρίς πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη (καμία πρόσβαση σε ΑΜΚΑ και εμβόλια σε καιρό πανδημίας), οι επαναπροωθήσεις (push-back) στο Αιγαίο, οι συγκαλυμμένες δολοφονίες στον Έβρο από παρακρατικούς φασίστες και οι καταγγελίες για βιασμούς στα σύνορα, όπως και το πολεμικό κλίμα που δημιούργησε η κυβέρνηση την προηγούμενη περίοδο εκεί ενάντια σε μετανάστες, δείχνει τη στάση του ελληνικού κράτους. Τα αστικά ΜΜΕ δεν έχουν σταματήσει να αναπαράγουν την ανάγκη για τη φύλαξη του «Σύγχρονου Παρθενώνα» με την αναβάθμιση του φράχτη του Έβρου, τη στιγμή που αναμένονται νέες μεταναστευτικές ροές μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν στην Καμπούλ.

Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία, έχοντας τον 2ο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ και διατηρώντας στρατιωτικές δυνάμεις σε αρκετά σημεία εκτός συνόρων, επαναξιολογεί τον γεωπολιτικό της ρόλο και ακολουθεί μια ενεργητική επεκτατική εξωτερική πολιτική. Η κυβέρνηση Ερντογάν, έχοντας εγκαθιδρύσει ένα αυταρχικό και προσωποπαγές καθεστώς κάτω από τον κοινοβουλευτικό μανδύα, ακολουθεί μια πολιτική ισχυρού αναθεωρητισμού στο πλαίσιο της οικονομικής και χωρικής επέκτασης της Τουρκίας και συντηρεί ένα πολεμοκάπηλο κλίμα, δεδομένου ότι έχει λάβει σαφή εντολή αναβάθμισης της αστικής τάξης του τουρκικού κράτους και η οποία ψάχνει επίσης διεξόδους κερδοφορίας και φυγής από μία μακρά περίοδο κρίσης. Την ίδια στιγμή τα αγωνιζόμενα κομμάτια της γειτονικής χώρας δέχονται ανελέητη επίθεση από το τουρκικό κράτος, απαριθμώντας δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες φυλακισμένους.

Η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή του ελληνικού κράτους στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του, αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη συσπείρωσης ενός μαζικού και μαχητικού αντιπολεμικού κινήματος που θα βάζει στο στόχαστρο -σε τακτική και όχι ευκαιριακή και εθιμοτυπική βάση- τους πραγματικούς υπεύθυνους, δηλαδή τις ιμπεριαλιστικές και διακρατικές διενέξεις, τον εθνικισμό, τον μιλιταρισμό, αλλά και το ίδιο το εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό σύστημα θέτοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών ως τη μοναδική επιλογή μπροστά στην προοπτική ενός γενικευμένου πολέμου.

Το ζήτημα της επαναστατικής προοπτικής έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη μιας οργανωμένης, συνεχούς και συνεπούς δράσης και απαιτεί τη στράτευση και τη συμμετοχή όλων όσων βρισκόμαστε στο πλευρό των εκμεταλλευόμενων. Ο αγώνας για την επίτευξη μιας κοινωνίας χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά περνά μέσα από την οργάνωση της κοινωνικής βάσης, σύμφωνα με τις ανάγκες και το ταξικό της συμφέρον. Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να οργανώσουμε την κάλυψη των βασικών και κοινωνικών αναγκών μας έξω από και ενάντια στο κράτος και το εμπόρευμα. Να κάνουμε το βήμα για την κοινωνία της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της ισότητας και της κοινοκτημοσύνης.

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ:

-ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ – ΓΑΛΛΙΑΣ

-ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

-ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΟΠΛΩΝ

-ΤΟΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Σ’ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΕ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ

Ταξική Αντεπίθεση, ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) | Πέλοτο, στο δρόμο για την αναρχία και τον κομμουνισμό (Ξάνθη) | Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου (Αλεξανδρούπολη) | αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” (Πάτρα)

Κοινό κάλεσμα Οργανώσεων για διαδήλωση ενάντια στη συμφωνία για τις Βάσεις – Τρίτη 19 & Τετάρτη 20/10

Τρίτη 19/10:

 • ΑΘΗΝΑ: Συγκέντρωση στη Βουλή, 7μμ, διαδήλωση σε γαλλική πρεσβεία, γραφεία ΕΕ, Πρεσβεία ΗΠΑ
 • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: άγαλμα Βενιζέλου, 6μμ

Τετάρτη 20/10

 • ΠΑΤΡΑ: πλατεία Όλγας, 6.30 μ.μ.

Όχι στη νέα Συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις και τη Συμφωνία με την Γαλλία!

Όχι στο κυνήγι των εξοπλισμών!

Μαζική πάλη ενάντια σε πόλεμο, ιμπεριαλισμό, εθνικισμό!

Μετά την ψήφιση από τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση της Γαλλο-Ελληνικής συμφωνίας, με την ουσιαστική συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ που διαφώνησε σε δύο άρθρα, – που περιλαμβάνει και στρατιωτικές αποστολές της Ελλάδας μέχρι το Σαχέλ της υποσαχάριας Αφρικής – έρχεται η συμφωνία για τις αμερικανικές ιμπεριαλιστικές πολεμικές βάσεις.

Η επέκταση της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA)” μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας πιθανότατα για μια 5ετία – και μάλιστα ανανεούμενη αυτομάτως, δηλ. επ’ αόριστον – που αναμένεται να υπογραφεί στις 14 Οκτώβρη από Μπλίνκεν και Δένδια στις ΗΠΑ, σηματοδοτεί ένα νέο γύρο παρεμβάσεων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, μετατροπής της χώρας σε ορμητήριο πολέμου για τους λαούς της περιοχής. Ταυτόχρονα, για την άρχουσα τάξη της χώρας μας, αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία αναβάθμισής της σε σχέση με όμορες αστικές τάξεις και ιδιαίτερα με αυτήν της Τουρκίας, γι’ αυτό και την πολιτική αυτή στηρίζουν στη βασική της κατεύθυνση η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και οι ακροδεξιοί-εθνικιστές.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις αναβαθμίζονται και επεκτείνονται. Δίπλα σ’ αυτές της νότιας, δυτικής και κεντρικής Ελλάδας, έρχονται να προστεθούν νέες σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Η Σούδα, ο Άραξος, το Άκτιο, η Λάρισα, το Στεφανοβίκειο, η Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη, για να μείνουμε στις πιο γνωστές, αποτελούν περιοχές που λειτουργούν ως προγεφυρώματα για τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Μέχρι και η Σκύρος τους προσφέρθηκε. Οι ευρείας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται συνεχώς, δείχνουν την πολεμική προετοιμασία και ετοιμότητα ενός κατ’ εξοχήν επιθετικού συνασπισμού, του ΝΑΤΟ. Μια σειρά χώρες της περιοχής ήδη υφίστανται τις “αμυντικές” κινήσεις του (Συρία, Ιράκ, Λιβύη, παλαιότερα Γιουγκοσλαβία κ.ά.). Ενώ ήδη μια ελληνική πυροβολαρχία Πάτριοτ στέλνεται στη Σαουδική Αραβία!

Αντίστοιχα, η Συμφωνία με την Γαλλία ενισχύει την πολεμική απειλή στην περιοχή για την εξυπηρέτηση των σχεδίων των αρχουσών τάξεων των δύο χωρών και εμπλέκει την Ελλάδα ακόμα και σε επιχειρήσεις στην υποσαχάρια Αφρική όπου επεμβαίνει ο γαλλικός ιμπεριαλισμός. Ταυτόχρονα, η Συμφωνία Γαλλίας-Ελλάδας αξιοποιείται για την ανάπτυξη του στρατιωτικού-επεμβατικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενός ακόμα επικίνδυνου για τους λαούς και την ειρήνη μηχανισμού. Αλλά όλο αυτό το σκηνικό εντείνει τους ανταγωνισμούς, η Ελλάδα, βρισκόμενη στις συμπληγάδες των διεθνών συγκρούσεων ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας-Ευρωπαίων, κινδυνεύει να την πληρώσει.

Σε ευθεία αντιστοίχιση με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς βρίσκεται και το εξοπλιστικό πρόγραμμα-μαμούθ που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Πέρα από τα δισεκατομμύρια ευρώ για πολεμικά αεροπλάνα, πλοία και πάσης φύσης στρατιωτικό υλικό που προστίθενται στη πλάτη του λαού, ο κίνδυνος να συρθούν οι λαοί ένθεν-κακείθεν του Αιγαίου σε μια άδικη αλληλοσφαγή είναι υπαρκτός. Οι πολεμικοί εξοπλισμοί στα χέρια δυο αντιδραστικών αστικών τάξεων είναι η τέλεια συνταγή για το αιματοκύλισμα. Σε συνδυασμό με τις προσπάθειες “στρατιωτικοποίησης” της νεολαίας με την αύξηση της θητείας και τις προθέσεις υποχρεωτικής στράτευσής της στα 18 χρόνια.

Το πλήγμα που δέχτηκαν οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές στο Αφγανιστάν αναδιαμορφώνει την ιμπεριαλιστική πολεμική στρατηγική, παράγοντας νέους κινδύνους πολεμικών εντάσεων και συγκρούσεων. Η Συμφωνία ΗΠΑ-Αγγλίας-Αυστραλίας AUKUS ενάντια σε Κίνα και Ρωσία, τα ενεργά αιματηρά μέτωπα που διατηρούνται σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Παλαιστίνη και αλλού, μαρτυρούν ότι οι βάσεις και οι πολεμικοί άξονες των ιμπεριαλιστών παντού στο κόσμο μόνο δεινά φέρνουν στους λαούς. Αποτελούν βάση επιθετικών ιμπεριαλιστικών εξορμήσεων και μαγνήτη αντιποίνων από αντιπάλους. Δεν προσφέρουν καμία “σταθερότητα”, αλλά αντίθετα δημιουργούν αστάθεια και συμβάλλουν σε πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο σε πάσης φύσης αναταραχή και αιματοχυσία. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η οικονομική λεηλασία από το κεφάλαιο γεννούν την προσφυγιά, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες βρίσκουν απέναντί τους τα ματωμένα τείχη της ΕΕ, τις «επαναπροωθήσεις» και την καταστολή, με ιδιαίτερα προκλητική τη δράση των ελληνικών κυβερνήσεων.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία, όχι μόνο δεν συμμερίζονται τους πανηγυρισμούς των ντόπιων αστών, αλλά έχουν κάθε λόγο να θεωρούν ότι η ευθυγράμμιση της άρχουσας τάξης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και η φιλοδοξία αποκόμισης γεωπολιτικών, ενεργειακών και οικονομικών κερδών (με τους ανταγωνισμούς για τις ΑΟΖ κ.λπ.) στρέφεται ευθέως εναντίον τους. Με τη λιτότητα, την ακρίβεια, τα αντεργατικά και αντιυγειονομικά μέτρα που βιώνουν, με το χτύπημα στο δικαίωμα της νεολαίας στις σπουδές, στα σωματεία και στο συνδικαλισμό, στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Με την ένταση της πολιτικής της φασιστικοποίησης, των φασιστικών επιθέσεων και τον παροξυσμό της κρατικής βίας και καταστολής.

Όσο οι αμερικανικές βάσεις θα στέκουν εκεί για να υπενθυμίζουν τους “δεσμούς αίματος” της άρχουσας τάξης με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, όσο οι συμφωνίες και οι άξονες πολέμου θα απειλούν την ειρήνη, τόσο ο λαός θα πρέπει να εντείνει την πάλη του για το διώξιμό τους, μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Μαζί με την άρχουσα τάξη που τον εκμεταλλεύεται και τον θεωρεί εργαλείο στα αντιδραστικά της σχέδια.

 • Έξω οι Βάσεις και οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές από την Ελλάδα, έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ!
 • Όχι στη συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, όχι στον ευρω-στρατό, έξω απ’ την ΕΕ!
 • Όχι στον αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας! Ναι στον προλεταριακό διεθνισμό και την αλληλεγγύη των λαών!
 • Όχι στην κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών! Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους, όχι στους εμπόρους του πολέμου!
 • Όχι στη ρατσιστική πολιτική της ΕΕ, αγώνας για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών!
 • Κοινοί αγώνες των λαών ενάντια σε πόλεμο, ιμπεριαλισμό, εθνικισμό-σωβινισμό!

Οι οργανώσεις της Αριστεράς:

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά

ΕΕΚ

ΕΚΚΕ

ΚΚΕ(μ-λ)

ΝΑΡ για την κομμουνιστική Απελευθέρωση

νΚΑ

ΟΚΔΕ

ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Πολιτική οργάνωση Κόκκινο Νήμα

Μοιραστείτε το άρθρο