Συγκέντρωση για την αθώωση των αντιφασιστών και καταδίκη του χρυσαυγίτικου σωματείου στη ΝΕΖ Περάματος, δικαστήρια Πειραιά Τρίτη 19/10

Αύριο το πρωί στις 10:30 στα δικαστήρια Πειραιά συνεχίζεται η δίκη για την φασιστική δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών του εργοδοτικού “σωματείου” “Αγ. Νικόλαος” σε εξόρμηση της ΟΡΜΑ τον Μάϊο του 2018 στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη (ΝΕΖ) στο Πέραμα.
Δηλώσεις στήριξης για τα θύματα της φασιστικής ενέδρας και έκδοση ψηφισμάτων αλληλεγγύης από δεκάδες σωματεία, δημοτικά συμβούλια, φοιτητικούς συλλόγους και συλλογικότητες, που καλούν σε αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ


Τρίτη 19/10 Δικαστήρια Πειραιά – Συγκέντρωση για την αθώωση των αντιφασιστών και καταδίκη του χρυσαυγίτικου σωματείου στη ΝΕΖ Περάματος

Την Τρίτη 19/10 στις 10.30 στα Δικαστήρια Πειραιά συνεχίζεται η δίκη για την φασιστική δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών του εργοδοτικού “σωματείου” “Αγ. Νικόλαος” σε εξόρμηση της ΟΡΜΑ τον Μάϊο του 2018 στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη (ΝΕΖ) στο Πέραμα. H συντριβή της Χρυσής Αυγής από τους αγώνες του Μαχητικού Αντιφασισμού όλα τα προηγούμενα χρόνια και η απομόνωση της που την οδήγησε στην εκλογική κατάρρευση στις εκλογές του 2019 και τέλος στη δικαστική καταδίκη της ως εγκληματική οργάνωση το 2020, θα συνεχιστεί καθώς οι φασίστες θα δεχτούν άλλο ένα χτύπημα με την καταδίκη των υπολειμμάτων τους και το οριστικό κλείσιμο του “σωματείου” στην ΝΕΖ. Τα χρυσαυγίτικα μέλη του “Αγ. Νικολάου” μετά την εκλογική αποτυχίας της συμμορίας και το αλληλοφάγωμα των ηγετικών στελεχών, Μιχαλολιάκου – Λαγού – Κασιδιάρη, έτρεξαν να πάρουν αποστάσεις από την συμμορία και να προσχωρήσουν στα “κόμματα” Λαγού και Κασιδιάρη. Όμως, η καταδίκη της Χρυσής Αυγής και όσων είναι ηγετικά στελέχη εγκληματικής οργάνωσης και μέλη για ένταξη δεν αφήνει περιθώρια θυματοποίησης στους τραμπούκους του “Αγ. Νικολάου”. Η ΟΡΜΑ όπως εκδίωξε τους φασίστες από το Πέραμα και κάθε γειτονιά που είχαν τολμήσει να τρομοκρατήσουν, θα απαντήσει νικηφόρα και στην δίκη μην αφήνοντας τον παραμικρό χώρο για να σωθεί ούτε ένας φασίστας που έμεινε ατιμώρητος μέχρι σήμερα.

Το Σάββατο 26 Μάϊου του 2018, φίλοι και μέλη της ΟΡΜΑ, πραγματοποιούσαν την καθιερωμένη αντιφασιστική παρέμβαση στους δρόμους του Περάματος στα πλαίσια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Καθώς αυτή ξεκίνησε από την Πλατεία Ηρώων με προορισμό τα καραβάκια για Σαλαμίνα, έξω από τα γραφεία του εργοδοτικού “σωματείου” “Αγ. Νικόλαος”, που έχει στήσει η Χρυσή Αυγή μαζί με το εφοπλιστικό κεφάλαιο στην ΝΕΖ, ομάδα φασιστών οπλισμένοι με σιδερολοστούς και επικεφαλής τον επαγγελματία απεργοσπάστη Νίκο Μεγαλοοικονόμου και το καταδικασμένο μέλος Νίκο Αποστόλου, επιτέθηκαν στους συμμετέχοντες της παρέμβασης. Οι αντιφασίστες καταφέραμε να απωθήσουμε την δολοφονική επίθεση των ναζί και οι θύτες να φυγαδευτούν στη γιάφκα τους.

Στην συνέχεια το κλιμάκιο των αντιφασιστών κινήθηκε προς το αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει την φασιστική ενέδρα που είχε δεχθεί, κυρίως για να αποφευχθεί ο κίνδυνος προβοκατόρικης καταγγελίας των ναζί και τη μετατροπή των αντιφασιστών σε «θύτες που προσπαθούν να διαφύγουν» . Πράγματι, λίγο αργότερα εμφανίστηκε ο υπόδικος Λαγός, όπου κράτος εν κράτει, διέταξε τον διοικητή του τμήματος να αφήσει ελεύθερο το προαναφερόμενο πρωτοπαλίκαρό του και να προσαχθούν στην ΓΑΔΑ όλοι οι αντιφασίστες, ακόμα και αυτοί που είχαν καταφτάσει μετά το περιστατικό. Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε η προσπάθεια κράτους και παρακράτους, να μετατρέψουν τα θύματα σε θύτες, στήνοντας μια σκευωρία εις βάρος 6 μελών και φίλων της ΟΡΜΑ, εξαπολύοντας προς αυτούς ψευδείς κατηγορίες, ενεργοποιώντας τον μηχανισμό διώξεων, νομίζοντας πως έτσι θα καταφέρουν να καταστείλουν την αντιφασιστική δράση στην γειτονιά.

Έπειτα από 3 αναβολές που έχουν δοθεί, με την προσπάθεια των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής να καθυστερήσουν άλλη μια δίκη προκειμένου να βρουν ευνοϊκότερες συνθήκες να διεξαχθεί, οι φασίστες έχουν να περιμένουν μόνο την καταδίκη τους. Όπως και στις προηγούμενες, έτσι και σε αυτή την δικάσιμο η ΟΡΜΑ καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση λαμβάνοντας μεγάλο κύμα υποστήριξης και αλληλεγγύης από εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, συλλογικότητες και προσωπικότητες του κινήματος που υπογράφουν ψηφίσματα και δηλώσεις υποστήριξης καθώς επίσης και πολιτικοί μάρτυρες υπεράσπισης (θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες). Αποδεικνύοντας πως ο κόσμος της εργασίας, του αγώνα και η νεολαία στέκονται στο πλευρό των 6 διωκόμενων αντιφασιστών, ζητώντας την αθώωση τους, την καταδίκη των συμμετεχόντων στο τάγμα εφόδου που τους επιτέθηκε και το κλείσιμο της γιάφκας τους, το “σωματείο” “Αγ. Νικόλαος”.

Μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορίας
Αντώνης Νταλακογιώργος πρόεδρος ΠΕΝΕΝ, ο Σπύρος Μαρκέτος Πανεπιστημιακός, ο Τάκης Καραγιαννάκης (τέως Δημοτικός Σύμβουλος Περάματος), o Άρης Βασιλόπουλος τέως Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας και Δημοτικός Σύμβουλος, η Στέλλα Μιχάλογλου Αντιδήμαρχος Δ. Κερατσινίου – Δραπετσώνας, ο Θανάσης Διαβολάκης Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, ο Σταύρος Βαλσαμής Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού, η Όλγα Κοσμοπούλου συνδικαλίστρια Γ.Ν. Νίκαιας, ο Δημήτρης Τζαμουράνης Σωματείο Μισθωτών – Τεχνικών, ο Παναγιώτης Τσελεπής Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νίκαιας – Ρέντη, ο Λευτέρης Σιδέρης Ένωση Γονέων Περιστερίου, εκπρόσωποι ΝΑΥΜΑΧΗΑ Σαλαμίνας, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ (Σπάρτακος)

Δηλώσεις στήριξης για τα θύματα της φασιστικής ενέδρας
Δημήτρης Κουσουρής, Ιστορικός Πανεπιστημίου Βιέννης
Σπύρος Μαρκέτος, Ιστορικός Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ
Γιάννης Μηλιός, καθηγητής Ε.Μ.Πολυτεχνείου
Χρήστος Βρεττάκος, δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας
Άρης Βασιλόπουλος, τέως Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας και Δημοτικός Σύμβουλος

Ψηφίσματα Δημοτικών Συμβουλίων
Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Ψηφίσματα Σωματείων
1. ΕΚΠ
2. ΟΕΝΓΕ
3. ΕΙΝΑΠ
4. ΠΕΝΕΝ
5. ΕΛΜΕ Πειραιά
6. Α ΕΛΜΕ Δ. Αττικής
7. ΕΛΜΕ Καλλιθέας
8. ΣΕΠΕ Αιγάλεω
9. ΣΕΠΕ Ν. Σμύρνης
10. Εργ. Δήμου Νίκαιας – Ρέντη
11. Εργ. Δήμου Ζωγράφου
12. Εργ. Γ.Νοσοκομείου Νίκαιας
13. Εργ. Αττικού Νοσοκομείου
14. Εκτάκτων Εργ. ΥΠΠΟ
15. Εργ. ΕΛΓΟ Δήμητρα
16. Σερβιτόρων – Μαγείρων
17. Βιβλίου – Χάρτου Αττικής
18. Βιβλίου – Χάρτου Θες/νικης
19. Μισθωτών Τεχνικών
20. ΣΒΕΟΔ
21. Εργ. Vodafone – 360 Connect και λοιπές θυγατρικές

Ψηφίσματα Φοιτητικών Συλλόγων
1. Νομικής ΕΚΠΑ
2. ΕΜΜΕ ΕΚΠΑ
3. Πληροφορικής ΕΚΠΑ
4. Φυσικού ΕΚΠΑ
5. Μαθηματικού ΕΚΠΑ
6. Οικονομικού ΕΚΠΑ
7. Γεωλογικού ΕΚΠΑ
8. Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ
9. Παιδαγωγικό ΕΚΠΑ
10. Ιατρικής ΕΚΠΑ
11. Μεταλλειολόγων ΕΜΠ
12. ΕΜΦΕ ΕΜΠ
13. ΗΜΜΥ ΕΜΠ
14. Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ
15. Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ
16. Μηχανολόγων/Μηχανικών ΕΜΠ
17. Ναυπηγών ΕΜΠ
18. Μεταπτυχιακοί ΕΜΠ
19. ΠΑΠΕΙ
20. ΣΤΕΦ Πειραιά
21. ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας
22. ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας

Ψηφίσματα Συλλογικοτήτων
1. ΝΑΥΜΑΧΗΑ Σαλαμίνας
2. Εκτός Πλαισίου Κερατσινίου
3. Ανυπότακτος Κορυδαλλός
4. Μαζί για τον Κορυδαλλό
5. Λαϊκή Αντίσταση στις Γειτονιές
6. Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
7. ΟΚΔΕ (Σπάρτακος)
8. ΑΔΚ Σπάρτακος
9. ΚΕΔ
10. ΟΚΔΕ
11. ΕΕΚ
12. Ροσινάντε
13. ΚΕΕΡΦΑ
14. ΕΠΑ Σαλαμίνας
15. Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέα – Μοσχάτου
16. Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την στοχοποίηση τις προσαγωγές και συλλήψεις των θυμάτων της επίθεσης μελών και φίλων της ΟΡΜΑ

Ζητάμε:

  • την καταδίκη όλων των ναζιστών που εμπλέκονται στην ενέδρα, ακόμα και αυτών που η αστυνομία φυγάδευσε μέσα από το A.Τ. Περάματος,
  • την αθώωση των 6 αντιφασιστών,
  • το κλείσιμο των γραφείων και του ίδιου του φασιστικού εργοδοτικού «σωματείου» «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ».

Αντιφασιστική συγκέντρωση στα Δικαστήρια Πειραιά στις 10.30 την Τρίτη 19/10

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού


Παρέμβαση στα δικαστήρια Πειραιά την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 10:30

Την ώρα που ολοένα και απλώνονται τα μέτρα ελέγχου και πειθάρχησης με αφορμή τον κορονοϊό, οι αναστολές εργασίας όπως και οι απολύσεις απειλούν ολοένα και περισσότερο εργαζομένους, οι έλεγχοι και η απαγόρευση πρόσβασης έχουν ξεκινήσει σε κάποιες σχολές, στα δικαστήρια δεν επιτρέπεται η παρουσία στο ακροατήριο μίας δίκης πολιτών χωρίς να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Το αναφαίρετο δικαίωμα της ανοικτής και δημόσιας δίκης, μία συνθήκη που υποτίθεται ότι εξασφαλίζει την δίκαιη απονομή δικαιοσύνης. περικόπτεται με αυτό τον τρόπο, περιορίζοντας την δυνατότητα των πολιτών να παρακολουθούν μία δημόσια δίκη, την οποιοδήποτε, την κάθε δίκη. Το αναφαίρετο δικαίωμα της δημόσιας δίκης φαλκιδεύεται στην ρίζα του ενάντια στα βασικά συνταγματικά δικαιώματα που το σύνταγμα και όλοι οι νόμοι εξασφαλίζουν, ή υποτίθεται. Δεν θα αφήσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα να φαλκιδεύονται με αφορμή την υγειονομική υστερία και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου να καταπατάται το σύνταγμα.

Την Τρίτη στα δικαστήρια Πειραιά, εκδικάζεται η δίκη για την αθώωση των αντιφασιστών και καταδίκη του χρυσαυγίτικου σωματείου στη ΝΕΖ Περάματος.
Δίπλα από την δίκαιη συμπαράσταση μας στην δίκη απέναντι στους φασίστες, θα διαμαρτυρηθούμε και θα διεκδικήσουμε την ελεύθερη και πλήρη πρόσβαση στο ακροατήριο της κάθε δίκης.

Την Τρίτη την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 10:30 στα δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ 3-5, Πειραιάς)

Κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού
Να ανακληθούν όλες οι αναστολές εργασίας και απολύσεις και να καταργηθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Κανένας (δήθεν) «υγειονομικός έλεγχος» για τη φυσική πρόσβαση σε Πανεπιστημιακό χώρο.
Καμία διάκριση στην πρόσβαση σε δημόσια θεάματα, δημόσιες συναθροίσεις και κλειστούς χώρους και δικαστήρια.

Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα κατασταλτικά μέτρα

Μοιραστείτε το άρθρο