Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Ν. Ματαράγκα – Γ. Καλαϊτζίδη ενάντια στην κρατική σκευωρία, Τρίτη 12/10 Καμάρα

Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η δίκη των Ν. Ματαράγκα και Γ. Καλαϊτζίδη στην Αθήνα. Την εκτέλεση του εμπόρου ναρκωτικών “Χαμπίμπι” στα Εξάρχεια το 2016, ακολούθησε πέντε χρόνια μετά (Απρίλιος 2021) με κρατική μεθόδευση η βασιζόμενη σε σαθρά στοιχεία απαγγελία κατηγοριών για φυσική και ηθική αυτουργία για τη δολοφονία του ναρκέμπορα. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι τον Ιούνιο του 2020 η ανακρίτρια που τους είχε καλέσει για κατάθεση ως υπόπτους, τους άφησε ελεύθερους χωρίς περιοριστικούς όρους.


Στις 13 Οκτωβρίου δικάζονται στην Αθήνα οι σύντροφοι Ν. Ματαράγκας και Γ. Καλαϊτζίδης που κατηγορούνται για φυσική κι ηθική αυτουργία αντίστοιχα στην εκτέλεση του ναρκέμπορα “Χαμπίμπι” στα Εξάρχεια το 2016. Ο “Χαμπίμπι” που είχε γίνει φόβος και τρόμος στην περιοχή των Εξαρχείων με έναν μεγάλο αριθμό βίαιων, αντικοινωνικών και σεξιστικών συμπεριφορών στο ενεργητικό του, είχε εκτελεστεί στις 7 Ιούνη και την ευθύνη της εκτέλεσής του είχε αναλάβει η οργάνωση “Ένοπλες ομάδες πολιτοφυλακής”.

Εκείνη την περίοδο δρούσε στα Εξάρχεια κύκλωμα εμπορίας ουσιών που με τη συνεργασία της αστυνομίας είχε κάνει την περιοχή τσιφλίκι του. Έπειτα από άλλη μια σεξιστική επίθεση που αποτράπηκε με την παρέμβαση 4 αναρχικών, ο “Χαμπίμπι” είχε επιτεθεί με μαχαίρι στους συντρόφους (ανάμεσά τους κι ο Γ. Καλαϊτζίδης) στέλνοντας στην εντατική έναν από αυτούς. Ακολούθησε μια μεγάλη κινητοποίηση συλλογικοτήτων και κατοίκων των Εξαρχείων που μετά από πολύμηνους αγώνες κατάφεραν να εκδιώξουν από την περιοχή τους ναρκέμπορες οι οποίοι συνελήφθησαν.

Τέσσερα χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 2020 η η 2η τακτική ανακρίτρια καλεί τους Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα να καταθέσουν ως ύποπτοι για την εκτέλεση του “Χαμπίμπι”. Τα “στοιχεία” εναντίον τους ήταν εξαρχής σαθρά. Για τον Ν. Ματαράγκα υπάρχουν δυο καταθέσεις μελών της συμμορίας των ναρκεμπόρων οι οποίες βρίθουν αντιφάσεων κάνοντας εμφανές πως είναι ψευδείς. Για τον Γ. Καλαϊτζίδη το μοναδικό στοιχείο είναι η δημόσια δήλωσή του με την οποία γνωστοποιούσε την επίθεση που δέχτηκε από τον “Χαμπίμπι” καλώντας ταυτόχρονα σε μαζικό αγώνα για την εκδίωξη της μαφίας από την περιοχή. Τον Ιούνιο του 2020 η ανακρίτρια αφήνει ελεύθερους τους συντρόφους μετά την απολογία τους, χωρίς περιοριστικούς όρους. Κι ενώ η φυσική εξέλιξη θα ήταν η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο, τον Απρίλιο του 2021 γίνεται γνωστό ότι οι δύο σύντροφοι θα δικαστούν με βάση τα παραπάνω σαθρά στοιχεία.

Στις 13 Οκτωβρίου λοιπόν δικάζονται 2 αγωνιστές που το μοναδικό τους έγκλημα είναι η συμμετοχή στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες και ειδικότερα στον αγώνα ενάντια στις μαφίες. Δικάζονται με βάση κατευθυνόμενες από την αστυνομία μαρτυρίες δύο μελών της ίδιας μαφίας ενάντια στην οποία αγωνίστηκαν. Το κράτος όχι μόνο στήνει άλλη μια σκευωρία στις πλάτες συντρόφων θέτοντάς τους ουσιαστικά υπό ομηρία αλλά τους απειλεί και με την ποινή των ισοβίων.

Πρόκειται περί μιας πρωτοφανούς υπόθεσης που αφορά όλο το αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα, το ευρύτερο αντικαπιταλιστικό κίνημα αλλά και την κοινωνική βάση στο σύνολό της. Όχι μόνο επειδή δύο ενεργοί αγωνιστές κινδυνεύουν με πολιτική και φυσική εξόντωση. Όχι μόνο επειδή η μαφία και το κράτος προσπαθούν να κερδίσουν το χαμένο έδαφος. Αλλά επειδή αν επιτρέψουμε στην κρατική και παρακρατική μαφία να πετύχει αυτή τη φορά τον στόχο της κανένας και καμία δε θα είναι ασφαλής. Θα γεμίζουμε τις φυλακές για εγκλήματα που δεν έχουμε διαπράξει όπως συνέβη με τον Τ. Θεοφίλου που φυλακίστηκε για 5 χρόνια και τελικά αθωώθηκε, όπως συνέβη με τον Σεϊσίδη και τόσους άλλους. Θα σκεφτόμαστε δυο και τρεις φορές να συμμετέχουμε σε αγώνες υπό τον φόβο ότι η απλή συμμετοχή μας σε αυτούς μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα παρόμοιες σκευωρίες. Θα ποινικοποιηθεί τελικά η ίδια η έννοια του αγώνα.

Και σε αυτή τη μάχη δε θα αφήσουμε μόνους τους συντρόφους μας. Θα είμαστε παρούσες και παρόντες ενάντια στη σκευωρία και στους κρατικούς σχεδιασμούς.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΑΦΙΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ Γ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ Ν. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΟ 2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΡΙΤΗ 12-10 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

Επιτροπή αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους Ν. Ματαράγκα & Γ. Καλαϊτζίδη


Παρέμβαση στο δικηγορικό γραφείο της Α. Ευθυμίου για Καλαϊτζίδη & Ματαράγκα +κάλεσμα για συγκέντρωση

Αλληλεγγύη στους συντρόφους Νίκο Ματαράγκα και Γιώργο Καλαϊτζίδη! Η δικαστική κρατική σκευωρία θα καταρρεύσει!

Στις 13/10/2021 ξεκινά η δίκη-παρωδία των αγωνιστών και συντρόφων μας Νίκου Ματαράγκα και Γιώργου Καλαϊτζίδη. Η δίκη αυτή αποτελεί μία κρατική μεθόδευση, η οποία έχει στηθεί πάνω σε φυτευτές και αντιφατικές μεταξύ τους καταθέσεις. Συγκεκριμένα, ο σύντροφος Νίκος Ματαράγκας κατηγορείται για φυσική αυτουργία, ενώ ο σύντροφος Γιώργος Καλαϊτζίδης για ηθική αυτουργία στην εκτέλεση του εμπόρου ναρκωτικών Χαμπίμπι το 2016. Ο συγκεκριμένος έμπορος ναρκωτικών ήταν γνωστός στη γειτονιά των Εξαρχείων, όχι μόνο επειδή πουλούσε ναρκωτικά, αλλά και επειδή παρενοχλούσε σεξιστικά γυναίκες και επετίθετο διαρκώς με εντελώς απρόκλητο και επιβλητικό τρόπο σε κόσμο της γειτονιάς και σε θαμώνες. Την εκτέλεση του Χαμπίμπι ανέλαβε με δημόσια ανακοίνωσή της η οργάνωση “Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλακής”.

Η κρατική ασφάλεια και η αντιτρομοκρατική μαγείρεψαν τη συγκεκριμένη δικαστική σκευωρία, προκειμένου να επιδιώξουν την πολιτική και φυσική εξόντωση των δύο συντρόφων. Μάλιστα, έχουν υποδείξει τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, οι οποίοι είναι έμποροι ναρκωτικών. Η αστυνομία παρέχοντας προφανώς στους συγκεκριμένους ψευδομάρτυρες κατηγορίας την υπόσχεση για ευνοϊκή μεταχείριση, τους υπέδειξε να συκοφαντήσουν και να κατηγορήσουν ψευδώς τον σύντροφο Νίκο Ματαράγκα ως φυσικό αυτουργό της εκτέλεσης. Ο σύντροφος Γιώργος Καλαϊτζίδης κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός υπό το ανεδαφικό σκεπτικό ότι η δημόσια ανακοίνωση καταγγελίας που εξέδωσε ο ίδιος για τη δολοφονική επίθεση που είχε δεχθεί αυτός και δυο ακόμα άτομα από τον συγκεκριμένο έμπορο ναρκωτικών και την παρέα του έξω από το Κ*ΒΟΞ, με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό και τη νοσηλεία του ενός, δήθεν ταιριάζει με την ανάληψη ευθύνης της εκτέλεσης του Χαμπίμπι. Αφενός τα δυο κείμενα δεν έχουν ουδεμία ομοιότητα μεταξύ τους, πέραν του ότι αναφέρονται στο ίδιο πρόσωπο, αφετέρου η πολιτική καταγγελία επιθετικών συμπεριφορών και κινήσεων αποτελεί πάγια τακτική του αντικαπιταλιστικού κινήματος και των αγωνιστών του. Αξίζει να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη υπόθεση ανασύρθηκε την άνοιξη του 2020. Τότε, οι δύο σύντροφοι κλήθηκαν για απολογία ως ύποπτοι για την εκτέλεση. Λόγω σαθρού κατηγορητηρίου ορθώς αφέθηκαν τότε ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Αντί, όμως, η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο, σύρονται σήμερα σε μια στημένη δίκη που υποκινείται αποκλειστικά από το εκδικητικό μένος του κράτους και των μηχανισμών του.

Οι δύο σύντροφοι συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα ενάντια στο εμπόριο ναρκωτικών και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που επί χρόνια αποτελούσε βραχνά για τη γειτονιά των Εξαρχείων. Στον αγώνα αυτόν συμμετείχαν αναρχικές και κομμουνιστικές ομάδες, στέκια, καταλήψεις, εργαζόμενοι και κάτοικοι της γειτονιάς. Ο κόσμος αυτός αποφάσισε να περιφρουρήσει τη γειτονιά του, να απομακρύνει τα κυκλώματα των εμπόρων ναρκωτικών με παρεμβάσεις άμεσης δράσης, συγκεντρώσεις και πορείες, πολιτιστικές εκδηλώσεις επανοικειοποίησης της γειτονιάς και της πλατείας Εξαρχείων και να συγκρουστεί συνολικά με το κράτος και το μαφιόζικο παρακράτος. Με αυτή τη δικαστική σκευωρία, το κράτος επιχειρεί να τιμωρήσει τους δύο συντρόφους για τον αγώνα που έδωσαν τα προηγούμενα χρόνια ενάντια στις μαφίες των εμπόρων ναρκωτικών που δρούσαν υπό την ανοχή, την κάλυψη και την υποστήριξη της αστυνομίας, αλλά και επειδή συνεχίζουν να βρίσκονται μέχρι σήμερα αδιάλειπτα στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Συν τοις άλλοις, αυτή η δίκη μπορεί ασφαλώς να ιδωθεί και ως μια εξυπηρέτηση του κράτους στο παραβατικό κεφάλαιο των ναρκομαφιών, δηλαδή στο παρακράτος.

Ο αγώνας ενάντια στο κράτος και τις παρακρατικές μαφίες δεν έχει τελειώσει. Το οργανωμένο εμπόριο ναρκωτικών στα Εξάρχεια αποτελεί επιταγή του κρατικού σχεδιασμού που εξυπηρετεί πολλαπλώς την ατζέντα του, αλλά και τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Γιατί το ναρκεμπόριο αποτελεί τον δούρειο ίππο για την αλλοτρίωση και την αστυνομική καταστολή του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού κινήματος και των δομών του στα πλαίσια των αστυνομικών παρεμβάσεων για την υποτιθέμενη πάταξη της εγκληματικής-παραβατικής οικονομίας, η οποία συντηρείται και στηρίζεται από το κράτος και τους μηχανισμούς του. Επειδή το εμπόριο ναρκωτικών υποβαθμίζει τη γειτονιά και ανοίγοντας τον δρόμο για τον αστικό εξευγενισμό προκαλεί την πτώση των ενοικίων, για να έρθουν με τη σειρά τους να αγοράσουν ακίνητα σε εξευτελιστικές τιμές πολυεθνικές

—και κεφαλαιούχοι μεσίτες, οι οποίοι εν συνεχεία θα εκτινάξουν τις τιμές στα νοίκια είτε θα θησαυρίσουν με το airbnb. Η ίδια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, άλλωστε, έχει δηλώσει διακηρυκτικά ότι θέλει να ξεγράψει την αγωνιστική παράδοση των Εξαρχείων, να συντρίψει το αναρχικό κίνημα και να επιβάλλει την τάξη και την ασφάλεια.

Με τη δίκη αυτή το κράτος επιχειρεί να δοκιμάσει την ανοχή της κοινωνίας στην πολιτική του αυθαιρεσία, εκδικητικότητα και βαρβαρότητα. Αν γίνει η αρχή, αυτοί που μας καταδυναστεύουν καθημερινά δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά. Γιατί μετά θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και κάθε οργανωμένη έκφραση της κοινωνικής αγανάκτησης, της αντικυβερνητικής οργής, κάθε αντικαθεστωτική φωνή, κάθε κοινωνικός και ταξικός αγώνας που θα δημιουργεί τριγμούς και θα απειλεί την εξουσία θα βρίσκεται στο στόχαστρο της καταστολής, θα υφίσταται διώξεις και θα απειλείται με φυλάκιση, ακριβώς επειδή θα έχει προηγηθεί δικαστικό τετελεσμένο. Δε θα επιτρέψουμε, όμως, την υλοποίηση αυτής της εκδοχής. Οφείλουμε να σταθούμε ανάχωμα στην οργανωμένη προσπάθεια αυταρχικότερης ροπής του πολιτικού καθεστώτος. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η επίθεση σε έναν από εμάς είναι επίθεση εναντίον όλων μας και να δράσουμε άμεσα με συλλογικούς, μαζικούς και δυναμικούς όρους.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να αφήσουμε τους συντρόφους μας μόνους τους απέναντι στην κρατική καταστολή και την απροσχημάτιστη, γελοία και συνάμα επικίνδυνη, δικαστική σκευωρία. Οι κινητοποιήσεις μας οφείλουν να γίνουν βήμα υπεράσπισης των δύο διωκόμενων συντρόφων μας και των αγώνων μας. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για αυτήν την κρατικά ενορχηστρωμένη δικαστική δίωξη. Και αποδίδονται στους ίδιους τους κρατικούς και κυβερνητικούς ιθύνοντες. Γι’ αυτό και εμείς την Παρασκευή 8/10 ρίξαμε μπογιές στην πόρτα του δικηγορικού γραφείου της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Ευθυμίου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ερμού 3 στη Θεσσαλονίκη.

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΟ 2016

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ «ΝΟΜΙΜΟ» ΚΑΙ «ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ:
ΤΡΙΤΗ 12/10, 18:00, ΚΑΜΑΡΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)


Κοινή ανακοίνωση αναρχικών οργανώσεων & ομοσπονδιών για Ματαράγκα & Καλαϊτζίδη

Αλληλεγγύη στους συντρόφους Γιώργο Καλαϊτζίδη και Νίκο Ματαράγκα! Κάτω η δικαστική σκευωρία του κράτους!

Στις 7/6/2016 εκτελέστηκε στα Εξάρχεια ο έμπορος ναρκωτικών, Χαμπίμπι, γνωστός στη γειτονιά για τη βίαιη, αντικοινωνική, σεξιστική και κανιβαλική συμπεριφορά του. Την ευθύνη για την εκτέλεσή του ανέλαβε με δημόσια ανακοίνωση η οργάνωση «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».

Μετά από 4 χρόνια η υπόθεση ανακινήθηκε και οι σύντροφοι Γιώργος Καλαϊτζίδης και Νίκος Ματαράγκας κλήθηκαν να απολογηθούν βάσει σαθρών στοιχείων ως ύποπτοι για την εκτέλεση του Χαμπίμπι. Μετά την απολογία τους ορθώς αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Τον Απρίλιο του 2021, όμως, τους γνωστοποιείται πως θα δικαστούν με βάση ένα εντελώς χαλκευμένο κατηγορητήριο που στηρίζεται σε δυο υπαγορευμένες από την αστυνομία αντιφατικές και ψευδείς καταθέσεις εμπόρων ναρκωτικών κατά του Νίκου Ματαράγκα, με τις οποίες υποδεικνύεται ως φυσικός αυτουργός της εκτέλεσης, και σε μία δήλωση του Γιώργου Καλαϊτζίδη με την οποία γνωστοποιούσε τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε, ο ίδιος και δυο ακόμα άτομα έξω από το Κ*ΒΟΞ στην πλατεία Εξαρχείων, από τον “Χαμπίμπι” καλώντας ταυτόχρονα σε μαζικό αγώνα για την εκδίωξη της μαφίας από την περιοχή των Εξαρχείων, βάσει της οποίας χαρακτηρίζεται ως ηθικός αυτουργός της εκτέλεσης.

Η δίκη των δύο συντρόφων θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια κομβικής σημασίας υπόθεση όχι μόνο για το αναρχικό κίνημα, αλλά και για τους αγώνες και τις αντιστάσεις των από τα κάτω γενικότερα. Είναι μια υπόθεση που θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την πολιτική ζωή του τόπου και τους συσχετισμούς ισχύος που διέπουν την κοινωνική και ταξική σύγκρουση στην Ελλάδα. Κατ’ αρχήν δυο ενεργοί σύντροφοι βρίσκονται υπό τη δικαστική ομηρία του κράτους και απειλούνται με πολιτική και φυσική εξόντωση. Με καταφανώς στημένο κατηγορητήριο το κράτος και η μαφία των ναρκωτικών επιζητούν να εκδικηθούν για τους αγώνες που δόθηκαν και δίνονται ενάντια στο εμπόριο ναρκωτικών και τον κοινωνικό κανιβαλισμό στη γειτονιά των Εξαρχείων, προμετωπίδα των οποίων ήταν και είναι οι οργανωμένοι αναρχικοί και κομμουνιστές. Αυτή η δίκη είναι μια ακόμη απόπειρα του κράτους να εκτοπίσει τους αναρχικούς από την πολιτική ζωή του τόπου και να τους αφαιρέσει, από τα πάνω, την κοινωνική τους γείωση. Είναι μια ακόμη προσπάθεια για τη διαμόρφωση των όρων που θα επιτρέψουν την ποινικοποίηση ενός ολόκληρου κινήματος και τις αθρόες διώξεις και φυλακίσεις αγωνιστών. Πρόκειται συνολικά για μια επιχειρούμενη κίνηση αυταρχικής έντασης της πολιτικής εξουσίας του κράτους που δύναται να επηρεάσει αλλεπάλλΣτις 13 Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η δίκη των Ν. Ματαράγκα και Γ. Καλαϊτζίδη στην Αθήνα. Την εκτέλεση του εμπόρου ναρκωτικών “Χαμπίμπι” στα Εξάρχεια το 2016, ακολούθησε πέντε χρόνια μετά (Απρίλιος 2021) με κρατική μεθόδευση η βασιζόμενη σε σαθρά στοιχεία απαγγελία κατηγοριών για φυσική και ηθική αυτουργία του ναρκέμπορα, παρά το γεγονός ότι τον Ιούνιο του 2020 η ανακρίτρια που τους είχε καλέσει για κατάθεση ως υπόπτους, τους άφησε ελεύθερους χωρίς περιοριστικούς όρους. ηλα όλη την κοινωνική και πολιτική ζωή.

Το κράτος επιθυμεί να εμφυσήσει τον φόβο σε όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται, προκειμένου να περιορίσει την κοινωνική οργή και να αναστείλει την έκρηξή της. Η αλληλεγγύη, όμως, είναι το όπλο των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να αφήσουμε τους συντρόφους μας έρμαια μιας δικαστικής σκευωρίας που μεθοδεύτηκε επισταμένα από το κράτος. Η επίθεση που ενορχήστρωσε το κράτος απέναντι στους δυο συντρόφους μας είναι επίθεση εναντίον όλων μας. Και σε αυτή τη μάχη εμείς θα είμαστε συσπειρωμένοι.

Η δικαστική σκευωρία του κράτους θα καταρρεύσει! Η αλληλεγγύη θα νικήσει! Στις 12/10/2021 καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους δυο διωκόμενους συντρόφους μας, 18:00 στην Καμάρα και στις 13/10/2021 09:00 στο Εφετείο Αθηνών.

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΟ 2016

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ, ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Αναρχική Ομοσπονδία (Ελλάδα)
Federación Anarquista de Santiago -FAS- (Χιλή)
Federación Anarquista Uruguaya -FAU- (Ουρουγουάη)
Federación Anarquista de Rosario -FAR- (Αργεντινή)
Organización Anarquista de Córdoba -OAC- (Αργεντινή)
Libertäre Aktion (Ελβετία)
Aotearoa Workers Solidarity Movement -AWSM- (Νέα Ζηλανδία)
Union Communiste Libertaire -UCL- (Γαλλία)
Organización Anarquista de Tucumán -OAT- (Αργεντινή)
Coordenação Anarquista Brasileira -CAB- (Βραζιλία)
Roja y Negra – Organización Política Anarquista (Αργεντινή)
Anarchist Communist Group (Μ. Βρετανία)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Ματαράγκα-Καλαϊτζίδη | Τρίτη 12/10 | 18:00 Καμάρα

Τον Ιούνιο του 2016 η οργάνωση «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων» εκτελεί τον ναρκέμπορο της περιοχής των Εξαρχείων, γνωστό και ως «Χαμπίμπι». Ο «Χαμπίμπι» εμφανιζόταν ως κάποιου είδους αρχηγός της τοπικής μαφίας των Εξαρχείων που για χρόνια λίμναζε στην περιοχή, σε συνεργασία πάντα με την αστυνομία και το τοπικό Α.Τ. Ο ίδιος και η αγέλη του εκτός από το εμπόριο ναρκωτικών, πρωτοστατούσαν σε μια σειρά από κανιβαλιστικές συμπεριφορές ενάντια σε κατοίκους της γειτονιάς, θαμώνες της πλατείας αλλά και αγωνιστές του κινήματος που εκείνη την περίοδο συσπειρώθηκαν με σκοπό την αντιμετώπιση των ναρκομαφιών και την επανοικειοποίση της περιοχής των Εξαρχείων. Μία από αυτές τις κανιβαλιστικές συμπεριφορές του «Χαμπίμπι» ήταν και η δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν με μαχαίρι τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς, 3 αναρχικοί αγωνιστές του Κ*Βοξ όταν τον απέτρεψαν από μία σεξιστική συμπεριφορά ακριβώς έξω από τον χώρο τους και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των 2 εξ’αυτών.

5 χρόνια μετά στήνεται μια δίκη- σκευωρία εις βάρος 2 αγωνιστών. Στις 13 Οκτώβρη του 2021 δικάζονται οι Γ. Καλαϊτζίδης και Ν. Ματαράγκας με τις κατηγορίες της ηθικής και της φυσικής αυτουργίας αντίστοιχα, στην υπόθεση της εκτέλεσης του ναρκέμπορου Χαμπίμπι στα εξάρχεια το 2016. Μόνα στοιχεία για την υπόθεση αυτή αποτελούν η δημοσίευση του Γ. Καλαϊτζίδη σε διαδικτυακά μέσα, για την επίθεση που είχε δεχτεί απ’τον «Χαμπίμπι» έξω από το Κ*ΒΟΞ (ήταν ο ένας εκ των 3) στην οποία εναντιώνεται στις κανιβαλιστικές συμπεριφορές του ίδιου και της ναρκομαφίας, αλλά και οι καταθέσεις υποτιθέμενων μαρτύρων που ανήκουν σε εμπόρους ναρκωτικών της ίδιας μαφίας.

Είναι φανερό πως το κράτος σε μία προσπάθεια του ακόμα να χτυπήσει το αναρχικό κίνημα, επιδιώκει μέσω του δικαστικού μηχανισμού να στείλει 2 αγωνιστές στην φυλακή. Το χτύπημα αυτό αποτελεί μια ακόμα κρατική σκευωρία με σκοπό να επιβληθεί πάνω στο κίνημα και να κάμψει τις αντιστάσεις του. Μία πολιτική που φαίνεται στα Εξάρχεια να ακολούθησε την εξής πορεία : Πρώτα το παρακράτος με τις μαφιόζικες πρακτικές και το ναρκεμπόριο υποτίμησαν την περιοχή και προσπάθησαν να επιβληθούν στους κατοίκους της και τους ανθρώπους του κινήματος και έπειτα τα κατασταλτικά χτυπήματα της αστυνομίας σε δομές και καταλήψεις του αγώνα με σκοπό να υποβαθμίσουν την παρουσία των αναρχικών στην περιοχή. Έτσι αυτή η δίκη έρχεται να συμπληρώσει την προσπάθεια επιβολής του κράτους εναντίον του οργανωμένου κινήματος. Η σκευωρία όμως θα πέσει. Η υπεράσπιση των αναρχικών και του αγώνα ενάντια στις ναρκομαφίες ανήκει σε όλο το αναρχικό κίνημα.

ΚΡΑΤΟΣ / ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ/ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ Ν. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΚΑΙ Γ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Ματαράγκα-Καλαϊτζίδη, Τρίτη 12/10 στις 18:00 στην Καμάρα

Τοπικός συντονισμός Θεσσαλονίκης της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης- Ομοσπονδίας Συλλογικοτήτων

Μοιραστείτε το άρθρο