Κινητοποιήσεις ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων, 2/10 Αθήνα 12:00 Σταθμό ΗΣΑΠ Μοναστηράκι, Θεσσαλονίκη 13:00 πάρκο ΕΚΘ

Ήρθε επιτέλους η ώρα να ακουστεί και η δική μας φωνή, γράφει μία από τις συλλογικότητες που καλούν στις αυριανές κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο απαρτχάϊντ. Μία φωνή που αμφισβητεί την κυρίαρχη βιοπολιτική και πειθαρχική διαχείριση της πανδημίας και του εμβολιασμού (που έστρωσε τον δρόμο για την αμφισβήτηση κεκτημένων), μία φωνή που αγωνιά για όλους εκείνους που εκβιάζονται για να εμβολιαστούν και κινδυνεύουν να χάνουν τις δουλειές τους, μία φωνή που δεν κάνει τα στραβά μάτια στις κοινωνικές διακρίσεις ούτε αναγνωρίζει ψεύτικα δίπολα μεταξύ υγείας και ελευθερίας.

Ενώ μία άλλη συνοψίζει τις θέσεις αυτών των κινήσεων απο την αντιεξουσιαστική πλευρά:
Όχι στον άμεσο ή έμμεσο υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Αλληλεγγύη σε όσες απολύονται και όσους βγαίνουν σε αναστολή αρνούμενοι την επιβολή υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων.
Όχι στην επιτήρηση της υγείας και της ζωής μας.
Να αντισταθούμε στην επίθεση κράτους και εταιριών που διεξάγεται με όχημα την εκστρατεία υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Κοινοί αγώνες εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων ενάντια σε προνόμια, εκβιασμούς και κάθε είδους διαχωρισμό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΙΣΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΑΘΗΝΑ 12:00 Σταθμός ΗΣΑΠ Μοναστηράκι

Πορεία ενάντια σε υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων

Οι εγκλεισμοί, οι περιορισμοί κυκλοφορίας, η απαγόρευση πολιτικών συγκεντρώσεων, οι απολύσεις, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και η πρωτόγνωρη ιστορικά καταπάτηση δικαιωμάτων δεν έχουν χαρακτήρα υγειονομικό αλλά πειθάρχησης στις ανάγκες της νέας κανονικότητας, που επιβάλλουν η αναδιάρθρωση του κεφαλαίου, το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης και η βίαιη αλλαγή παραδείγματος

ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ

Καμία υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, άμεση ή έμμεση

ο εμβολιασμός είναι προσωπική υπόθεση, όχι μέσο διαχωρισμού και αποκλεισμού

να μην επιτρέψουμε να γίνει το σώμα μας πεδίο πειραματισμών των φαρμακευτικών και της βιοτεχνολογίας

Καμία επίδειξη υγειονομικών πιστοποιητικών, καμία χρήση ταπεινωτικών “προνομίων”

η συστράτευση με τις προσταγές του κράτους δεν είναι “κοινωνική αλληλεγγύη” ή “ταξικό καθήκον”, είναι συνενοχή

Αλληλεγγύη σε όσους εργαζόμενους έχουν απολυθεί και όσες είναι σε αναστολή λόγω της άρνησής τους να υποβληθούν σε υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις

Να μην ανεχτούμε τους εκβιασμούς, την έμμεση μείωση μισθού μέσω των υποχρεωτικών τεστ και τη διαρκή επιτήρηση της υγείας μας από κράτος και αφεντικά

Συγκέντρωση – Πορεία

Σάββατο 2 Οκτωβρίου

12.00 Μοναστηράκι


Κάτω το υγειονομικό απαρτχάιντ. Κανένας διαχωρισμός, κανένας αποκλεισμός. Συγκέντρωση Σάββατο 2/10, Μοναστηράκι, 12:00

Ανακοίνωση ΚΕΔ

Έχουμε ήδη κλείσει ενάμιση χρόνο από την έναρξη των λοκ-ντάουν. Μέσα σε αυτήν την περίοδο ολόκληρες κοινωνίες σύρθηκαν -υπό την απειλή του φόβου- στον κατ’ οίκον εγκλεισμό, ενώ τώρα ένα σετ εμβολίων παρουσιάζεται σαν το εισιτήριο για την ελευθερία. Σαν να ήταν τεχνικό -και όχι πολιτικό- το πρόβλημα. Παρότι τα δεδομένα από τις πιο εμβολιασμένες χώρες δείχνουν ότι το τείχος της ανοσίας δεν οικοδομείται, καθώς ο ιός κυκλοφορεί ελεύθερα, η ευρωπαϊκή πολιτική οδηγείται σταδιακά προς ένα καθεστώς διαχωρισμού εμβολιασμένων και μη. Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού (υγειονομικών φρονημάτων) ορθώνονται, πλέον, ως σύγχρονοι φράκτες οριοθέτησης και περιορισμού της κοινωνικής ζωής, δήθεν για την προστασία των πιο αδύναμων. Και μία φοβισμένη κοινωνία καταπιάνεται με τους ανεμβολίαστους με επιχειρήματα που της ψέλλισαν τα αφεντικά.

Μπροστάρηδες όμως της πολιτικής για τον κορωνοϊό δεν είναι ακριβώς η πολιτική σφαίρα της αστικής διακυβέρνησης. Το πολιτικό προσωπικό παρουσιάζεται ως η εκτελεστική εξουσία μίας νέας εξουσίας, αυτής των «επιστημόνων». Παραβιάζοντας κάθε αρχή επιστημονικής μεθοδολογίας και κριτικού αναστοχασμού, οι κύριοι κι οι κυρίες με τις λευκές ρόμπες -πλην ελαχίστων- έχουν γίνει στην πραγματικότητα οι βασικοί φορείς νομιμοποίησης του καθεστώτος μόνιμης επιτήρησης, όπως αυτό υλοποιείται μέσα από τα λοκ-ντάουν, τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και τις διακρίσεις.

Κάθε θρίλερ, όμως, χρειάζεται και κάποιον να παίξει τον ρόλο του «κακού». Στη δική μας περίπτωση αξιοποιήθηκαν τα κινήματα θρησκευτικής ή ακροδεξιάς προέλευσης, προκειμένου να ταυτίσουν μαζί τους όσους/-ες διαφωνούν με τα μέτρα περιορισμούκαι διαρκους επιτήρησης και τα οποία αποτέλεσαν το έδαφος για μια σειρά νομοθετήματα της νέας δυστοπικής κανονικότητας. Χωρίς βέβαια να παραγνωρίζουμε τη σημασία της δράσης των ακροδεξιών συμμοριών και την αναγκαιότητα ισοπέδωσής τους οποτεδήποτε αποπειρώνται να βγουν από τις τρύπες τους. Δυστυχώς ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας κλεισμένο και φοβισμένο μέσα στο σπίτι, χωρίς δυνατότητα ενημέρωσης από κάποιον άλλο πέραν του ΣΚΑΙ και της κυβέρνησης, ταύτισε όσους διαφωνούσαν με τα λοκ-ντάουν και τις υποχρεωτικότητες με τους φασίστες. Ιδίως για την αριστερά, η στρατηγική της ενσωμάτωσης εμπεριείχε το «χακάρισμα» της έννοιας της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευθύνης. Έτσι, πολλοί νόμιζαν ότι ο εμβολιασμός δεν χτυπά απλώς τον κορωνοϊό, αλλά έδινε και ένα ιδεολογικό μήνυμα εναντίον του ατομικού δρόμου.

Γρήγορα όμως φάνηκε ότι η γραμμή αυτή είχε αντιφάσεις. Όχι, απλώς, επειδή το τείχος της ανοσίας έμπαζε κορωνοϊό, αλλά επειδή το κράτος επέλεξε να εξωθήσει στα άκρα τις συνέπειες αυτού του συλλογισμού. Από τη στιγμή που ο υποχρεωτικός εμβολιασμός καταλήγει στις αναστολές -και ουσιαστικά στην απαγόρευση- εργασίας με συνοπτικές διαδικασίες ή στα απανωτά ράπιντ τέστ με έξοδα του μη εμβολιασμένου, γεγονός που συνιστά τον αποκλεισμό μιας τεράστιας μερίδας πληθυσμού από τις δομές δημόσιας υγείας και άμεση μείωση του μισθού, δεν μπορεί να υπάρχει μέση λύση. Η κυβέρνηση ξεκίνησε τις εκκαθαρίσεις στους υγειονομικούς και επίκειται να συνεχίσει στους εκπαιδευτικούς. Κόντρα σε κάθε λογική στρουθοκαμηλισμού δια της «καθολικότητας -όχι υποχρεωτικότητας»-, οφείλουμε να αντιταχθούμε μαζικά στη στρατηγική των διακρίσεων και των προνομίων. Μια κοινωνία που ανέχεται σήμερα μια ομάδα του πληθυσμού να βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς διακρίσεων, είναι έτοιμη να βουτήξει το κεφάλι της στο βούρκο του κανιβαλισμού. Μια τέτοια κοινωνία όχι μόνο δεν πρόκειται να αντισταθεί, αλλά είναι ήδη μια εύκολη λεία στις ορέξεις των αφεντικών, της κρατικοδίαιτης άρχουσας τάξης και της αστικής αντεπάναστασης.

 • Να ορθώσουμε τείχος αντίστασης απέναντι στην αυθαιρεσία του κράτους να να τραμπουκίζει τους/τις ανεμβολίαστους/-ες.
 • Όχι στον υποχρεωτικό/καταναγκαστικόεμβολιασμό. Πάρτε πίσω τις αναστολές εργασίας. Όχι στη μείωση του μισθού με τα πληρωμένα ράπιντ. Δωρεάν τεστ. Κάνενας αποκλεισμός από την εργασία, το σύστημα υγείας και την κοινωνική ζωή.
 • Να παλέψουμε ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης και το κράτος έκτακτης ανάγκης.
 • Να αντιταχθούμε στο υγειονομικό πολιτικό και κοινωνικό απαρτχάιντ.

Όλες/-οι στην συγκέντρωση πορεία, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στο Μοναστηράκι στις 12:00

Κομμουνιστική Επαναστατική ΔράσηAvantgarde


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ

Τα «προνόμια» των εμβολιασμένων δεν είναι παρά αφανισμένα δικαιώματα: αφότου υπεξαιρέθηκαν βίαια από τα κράτη, επιστρέφονται αναβαπτισμένα υπό την προϋπόθεση της διαρκούς πειθάρχησης. Η διατήρησή τους θα απαιτεί τη μόνιμη συμμόρφωσή μας σε συνεχώς ανανεούμενα πρότυπα – την τρίτη δόση του εμβολίου θα ακολουθήσει τέταρτη και μετά η ετήσια επανάληψη.

Σύντομα, τα πιστοποιητικά δεν θα περιλαμβάνουν μόνο τα στοιχεία εμβολιασμού μας, αλλά ευρύτερα δεδομένα υγείας, σωστής διατροφής, μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα και ό,τι άλλους δείκτες σκαρφιστούν οι «ειδικοί» για τον ολοκληρωτικό έλεγχό μας. Η μη τέλεση μιας ιατρικής πράξης ή ένα αποτέλεσμα εκτός τιμών αναφοράς θα προκαλεί την έκπτωση από το στάτους του «προνομιούχου» σε αυτό του αποκλεισμένου.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΑ

Δεν θα γίνουμε φορείς υγειονομικών αποκλεισμών και διαχωρισμών, ούτε θα χαρίσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα σε κράτη και εταιρείες

ΑΡΝΗΣΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΩΝ «ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ»

ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 12:00 ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

λέσχη ανειδίκευτων

lesxianeidikefton.wordpress.com


Συλλαλητήριο ταξικής αλληλεγγύης Ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την επιβολή διαχωρι-σμών μέσα στην τάξη μας

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ

Η διαρκής αστυνομική εξακρίβωση του «στάτους υγείας» ως προς την COVID-19 είτε με πιστοποιητικά είτε με τεστ αποσκοπεί στην πειθάρχηση της τάξης μας στη φθηνή και επωφελή για το κεφάλαιο κρατική διαχείριση της πανδημίας, την ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος και την εμπέδωση της ιδεολογίας ότι ως εργαζόμενοι είμαστε «ασθενείς μέχρι αποδείξεως του εναντίου».

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΥΓΓΥΗΣ Σάββατο 2 Οκτώβρη, 12 μμ, Μοναστηράκι

Όπως τα λοκντάουν και όλες οι απαγορεύσεις κατά τη διάρκεια του προηγούμενου ενάμιση χρόνου έτσι και η κρατική καμπάνια υπέρ της αναγκαιότητας του μαζικού και καθολικού εμβολιασμού και η επακόλουθη υποχρεωτικότητα επιχειρούν να εξαφανίσουν από τη δημόσια σφαίρα οποιαδήποτε συλλογική διεκδίκηση για την ικανοποίηση των αναγκών μας στιγματίζοντάς την ως «ψεκασμένη», «αντικοινωνική» ή «ανορθολογική».

Η επιβολή της υποχρεωτικότητας είναι επίθεση στην εργατική τάξη που συνοδεύεται από «αόρατες» απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, αναστολές εργασίας στον κλάδο των υγειονομικών και των εργαζομένων στην πρόνοια και διαλογή των εμβολιασμένων και «μη μολυσματικών» προλετάριων. Αποσκοπεί μεταξύ άλλων, μέσω της εδραίωσης ενός καθεστώτος κοινωνικού απαρτχάιντ, στην επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η διαρκής αστυνομική εξακρίβωση του «στάτους υγείας» ως προς την COVID-19 είτε με πιστοποιητικά είτε με τεστ αποσκοπεί στην πειθάρχηση της τάξης μας στη φθηνή και επωφελή για το κεφάλαιο κρατική διαχείριση της πανδημίας, την ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος και την εμπέδωση της ιδεολογίας ότι ως εργαζόμενοι είμαστε «ασθενείς μέχρι αποδείξεως του εναντίου».

Το κράτος του κεφαλαίου επενδύει απροκάλυπτα στον διχασμό της τάξης για να εξασφαλίσει ότι το προλεταριάτο θα συνεχίσει να μην εκμεταλλεύεται την πανδημία προς όφελός του ώστε να διεκδικήσει:

 • αύξηση μισθού και μείωση χρόνου εργασίας
 • αύξηση των κοινωνικών αναπαραγωγικών δαπανών με μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, εκπαιδευτικών, προσωπικού καθαριότητας, οδηγών στα ΜΜΜ, αποζημιώσεις για τα εργατικά ατυχήματα που προκαλούν τα εμβόλια,πληρωμένες άδειες και επιδόματα ανεργίας
 • να ορίσει συνολικά το περιεχόμενο της υγείας και της ζωής σύμφωνα με τις κοινωνικές του ανάγκες και όχι σύμφωνα με τις ανάγκες του απομονωμένου ατόμου και της εμβολιασμένης επιβίωσής του, της επιβίωσης δηλαδή εντός των αλλοτριωμένων καπιταλιστικών κοινωνικών σχέσεων.
 • Άμεση κατάργηση του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων στην εργασία, την κατανάλωση και την κυκλοφορία στον δημόσιο χώρο
 • Άνευ όρων υπεράσπιση όλων των απολυμένων και σε αναστολή μισθού εργαζομένων
 • Ναι στον αυτοκαθορισμό του σώματος, όχι στην απαλλοτρίωσή του από τους ειδικούς της φαρμακοβιοτεχνολογίας
 • Μποϋκοτάζ στα covid-free φαγάδικα και διασκεδασάδικα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ πστοποιώ την ικανότητά μου να εργάζομαι ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η καπιταλιστική συσσώρευσητη συμμόρφωσή μου στη φθηνή, πειθαρχική και επωφελή για το κράτος και το κεφάλαιο πολιτική τη συναίνεσή μου στη διαίρεση που το κράτος επιβάλλει στην τάξη μου: τα ταπεινωτικά «προνόμια» για την πάρτη μου και τους αποκλεισμούς/περιορισμούς για τους «άλλους»

Πορεία ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα κατασταλτικά μέτρα

Εδώ και 18 μήνες η ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη συντάσσει μια σειρά κατασταλτικά και πειθαρχικά μέτρα που δεν έχουν καμία σχέση με οποιοδήποτε βαθμό υγειονομικής προστασίας. Η πολιτική της γενικευμένης καραντίνας, τα lockdown, οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας – συνάθροισης – διαδήλωσης, τα «εξοδόχαρτα/sms» έρχονται να διαμορφώσουν ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και να ανοίξουν το δρόμο σε σαρωτικές ανατροπές του Κοινωνικού Συμβολαίου.

Η άμεση διάθεση και πρόσβαση των εμβολίων αποτελεί στοιχείο κοινωνικής πρόνοιας και δικαίωμα κάθε πολίτη στην δημόσια υγεία. Όμως, αυτή την στιγμή ο υποχρεωτικός εμβολιασμός χρησιμοποιείται εργαλειακά από την ΝΔ ως υγειονομικό πρόσχημα για να επιτεθεί στις πληβείες τάξεις με την απειλή, αφενός της στέρησης των βιοποριστικών μέσων λόγω απόλυσης και αφαίρεσης του δικαιώματος στην εργασία, αφετέρου του αποκλεισμού του ανεμβολίαστου πληθυσμού (περίπου 46%) από την δημόσια παροχή υπηρεσιών υγείας και την κοινωνική ζωή. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στοχεύει δύο τομείς που θέλει να διαλύσει η ΝΔ: από τη μία είναι το ΕΣΥ και το ισχυρότερο συνδικαλιστικό κίνημα του Δημόσιου Τομέα. Από την άλλη είναι η εκπαίδευση με τις τελευταίες κινηματικές κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης: οι συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και το φοιτητικό κίνημα στα πανεπιστήμια.

Οργανώνουμε την αντίστασή μας απέναντι στο Δόγμα Σοκ για την επιβολή κατασταλτικών μέτρων, ενάντια στην εθνική ενότητα με την κυβέρνηση της ΝΔ. Καμία κοινωνική συναίνεση και υποταγή στα κυβερνητικά μέτρα ελέγχου του πληθυσμού με πρόσχημα την υγεία.

Ένοχος για τη κατάσταση στα νοσοκομεία είναι μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ.

Κάτω τα χέρια από όλους τους εργαζόμενους. Να καταργηθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και αναστολές εργασίας με αυτό το πρόσχημα.

Δωρεάν τεστ για όλους και όλες, άμεσα διαθέσιμα χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς υποχρεώσεις.

Όχι διακρίσεις στην πρόσβαση σε δημόσια θεάματα, δημόσιες συναθροίσεις και κλειστούς χώρους. Να ισχύει και για τους ανεμβολίαστους ό,τι ισχύει για τους εμβολιασμένους.

Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα μας, την δουλειά μας, του συνδικαλισμού, των συγκεντρώσεων. Να καταργηθούν οι νόμοι περιορισμού των διαδηλώσεων – συναθροίσεων – απεργιών. Να διαγραφούν τα πρόστιμα.

Να καταργηθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία. Κανένας (δήθεν) «υγειονομικός έλεγχος» για τη φυσική πρόσβαση σε Πανεπιστημιακό χώρο.

Αποσυμφόρηση στις φυλακές και τα προσφυγικά camp.

Πορεία ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα κατασταλτικά μέτρα, το Σάββατο 2/10 στις 12 στο Μοναστηράκι.

ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού)


Συγκέντρωση-Πορεία 2/10, 12:00, Όχι Άλλες Υπαγορεύσεις

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Εδώ και καιρό κάποιες συλλογικότητες αγωνίζονται να γίνει κατανοητό ότι ο τρόπος που φερόμαστε στα μη-ανθρώπινα όντα, καθορίζοντας αυθαίρετα τη ζωή και τον θάνατο τους, ευθυγραμμίζεται με τους ηγεμονικούς ελέγχους στη ζωή και στον θάνατο των ανθρώπινων πληθυσμών. Αντιθέτως, άλλες συλλογικότητες, με αφορμή τις μαζικές στειρώσεις των μη-ανθρώπινων όντων και αργότερα με τον Covid-19, διαφωνούν θεωρώντας ότι αυτός ο υποχθόνια κυρίαρχος-κανονικοποιημένος προγραμματισμός γίνεται «για το καλό όλων μας». Ξεχνούν δηλαδή την κλιμάκωση των ευγονικών του 20ου αι. με αποκορύφωμα την ναζιστική θανατοπολιτική και τη νέα βιοτεχνολογική ευγονική του «ανώτερου ανθρώπου» και εισέρχονται στις ρατσιστικές πολιτικές που διαμορφώνουν το ποιός/α/ο θα ζήσει ή θα πεθάνει και με ποιόν τρόπο. Δηλαδή από τις στειρώσεις της ελεγχόμενης ανθρώπινης γεννησιμότητας, στις μη-ανθρώπινες στειρώσεις και στην «κοινωνική στείρωση» των μη-εμβολιασμένων σε εποχές Covid-19. Από την ιδρυματική απομόνωση των «τρελών και ανεπιθύμητων» στον κοινωνικό εξοβελισμό των μη-εμβολιασμένων.

Αυτή όμως η ρατσιστική θανατοπολιτική ως επέκταση της πειθαρχικής, αφορά όλους μας γιατί τα κάγκελα των φυλακών ποτέ δεν είναι αρκετά. Οι ποινές δεν εξαντλούνται ως ισόβιες πρέπει να τις «νιώσεις καλά μέσα σου». Πρέπει να γίνουν «θυσίες για το κοινό καλό» άσχετα αν αυτό ωφελεί λίγους. Πρέπει να γίνει για τη «διασφάλιση της δημόσιας υγείας» ακόμα και αν αυτή ωφελεί τους προνομιούχους. Το πιο εγκληματικό είναι ότι όλοι οι πληθυσμοί πρέπει να λειτουργήσουν σαν ένας ρατσιστικός όχλος θεωρώντας πως για να ζήσουν πρέπει «να στηθούν κρεμάλες» για κάποιους/ες/α άλλους/ες/α, χωρίς να σκεφτεί κανείς/καμία από όλους/ες αυτούς/ες ότι μπορεί να έρθει και η δική του/της σειρά. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί αμετανόητοι ρατσιστές, τώρα ασχολούνται με την υγεία που «βρωμάει εγκλήματα για τα φράγκα»(βορίδης, πλεύρης, άδωνις).

Όσο για τα πλήθη των ακροδεξιών ανεμβολίαστων, τους έφαγε το «μια χούντα μας χρειάζεται» και τώρα λυσσάνε που δεν εξαιρούνται ως δωσίλογοι και συνεργάτες του χουντικού κράτους. Αργά ή γρήγορα όμως και πολλοί από τους τωρινούς εμβολιασμένους προνομιούχους θα αντιμετωπίσουν την άρση της εξαίρεσής τους μπαίνοντας στην ίδια θέση με αυτούς που καταδικάζανε. Οι πιθανότητες εξαίρεσης ολοένα και λιγοστεύουν και τώρα δεν θα μας συγχωρήσει εύκολα ο συνάνθρωπός μας αν «βάλαμε μέσο για να σώσουμε το τομάρι μας». Ούτε μια θέση στο δημόσιο, στον στρατό και στην αστυνομία θα μας εξασφαλίζει πιά την επιβίωση.

Η τυφλή δικαιοσύνη τώρα διασταυρώνεται με τον θεριστή σε ένα υβρίδιο τυφλού θανάτου που με τη σύριγγα-δρεπάνι επιτίθεται ανεξέλεγκτα χωρίς να ξεχωρίζει κοινωνίες ή άτομα. Αυτός ο θάνατος δεν κάνει καταστροφές όπως τα πυρηνικά όπλα. Διαθέτει μη ανιχνεύσιμο σιγαστήρα. Ο φόβος και η απομόνωση είναι ένας από τους εμφανείς τρόπους θανάτωσης που χρησιμοποιεί. Τους άλλους τρόπους υπάρχει περίπτωση να μην τους καταλάβουμε ποτέ.

Ο.Μ.Α.


 

 

 

 

 

 

 

 


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 13:00 Πάρκο ΕΚΘ (προσυγκέντρωση 12:00 πλατεία Κουλέ Καφέ)

Συγκέντρωση – πορεία ενάντια στα πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων

Κοινοί αγώνες εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων
ενάντια σε προνόμια, εκβιασμούς και κάθε είδους διαχωρισμό

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ

Όχι στον άμεσο ή έμμεσο υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Αλληλεγγύη σε όσες απολύονται και όσους βγαίνουν σε αναστολή

αρνούμενοι την επιβολή υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων.

Όχι στην επιτήρηση της υγείας και της ζωής μας.

Να αντισταθούμε στην επίθεση κράτους και εταιριών

που διεξάγεται με όχημα την εκστρατεία υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Συνέλευση Ενάντια στο Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης

Πολιτικές Συνελεύσεις Ενάντια στην Κανονικότητα

Ένωση Πράσινων Ελευθεριακών

Προκήρυξη: Για την νέα τρομοεκστρατεία

Στις 2 Οκτωβρίου ήρθε επιτέλους η ώρα να ακουστεί και η δική μας φωνή. Μία φωνή που δεν ακούγεται από άτομα με σταυρούς και ελληνικές σημαίες, μια φωνή που δεν μιλάει για τσιπάκια, χαράγματα του διαβόλου και ιστορίες για αγρίους, αλλά μία φωνή που αμφισβητεί την κυρίαρχη βιοπολιτική και πειθαρχική διαχείριση της πανδημίας και του εμβολιασμού – μία διαχείριση που έστρωσε τον δρόμο για την αμφισβήτηση κεκτημένων που μέχρι πρότινος θεωρούνταν αδιαμφισβήτητα και αδιαπραγμάτευτα – μία φωνή που αγωνιά για όλους εκείνους που εκβιάζονται για να εμβολιαστούν και κινδυνεύουν να χάσουν ή έχουν χάσει τις δουλειές τους, μία φωνή που δεν κάνει τα στραβά μάτια στις κοινωνικές διακρίσεις ούτε αναγνωρίζει ψεύτικα δίπολα μεταξύ υγείας και ελευθερίας.
Για αυτούς τους λόγους τασσόμαστε υπέρ του κοινού αγώνα εμβολιασμένων – μη-εμβολιασμένων ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης και θα δηλώσουμε την παρουσία μας στην συγκέντρωση που θα γίνει στο Πάρκο Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης το Σάββατο 2 Οκτωβρίου.


Επιχείρηση ανελευθερία.

Προνόμια, διαχωρισμοί και πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων

Εδώ και δύο χρόνια ζούμε μέσα στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που κήρυξε το κράτος με πρόσχημα την υγειονομική κρίση. Ζούμε σε ένα καθεστώς αυταρχισμού, όπου έχουν τσαλαπατηθεί πλήρως οι ατομικές και κοινωνικές ελευθερίες, όπου κάθε “αναγκαίο μέτρο” που επιβάλλεται μόνο υγειονομικό δεν είναι, αφού είχε – και εξακολουθεί να έχει – ως μόνο στόχο την πειθάρχηση και τον εξαναγκασμό. Από τις κάθε λογής μιλιταριστικές μεθόδους διαχείρισης της κόβιντ – λοκντάουν (εγκλεισμός), απαγόρευση κυκλοφορίας, εξευτελιστικά sms και άδειες μετακίνησης, υπέρογκα πρόστιμα, απαγόρευση των κοινωνικών και πολιτικών συναθροίσεων – φτάσαμε σήμερα στην πλήρη επιτήρηση της ζωής και της υγείας μας, την επιβολή υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων, τον εκβιασμό και τις απολύσεις εργαζομένων, τον κοινωνικό στιγματισμό και τον διαχωρισμό των ανθρώπων σε “υγιείς” και “μολυσματικούς”. Η στέρηση ακόμα και αυτών που έχουν οριστεί ως θεμελιώδη δικαιώματα, που βιώναμε ως πρωτόγνωρη μέχρι πρότινος με τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τις άδειες μετακίνησης, κλιμακώνεται τώρα με την “επιχείρηση ελευθερία”, με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την καταπάτηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης του σώματος.

Κι αν σήμερα δεν έχεις επιλογή πάνω στο ίδιο σου το σώμα, αυτό γίνεται για έναν “ανώτερο” σκοπό: την προστασία της δημόσιας υγείας και το κοινό καλό. Μπορεί ατομική επιλογή να μην έχεις, αλλά έχεις “ατομική ευθύνη”. Η προπαγάνδα, η λογοκρισία και η καταστολή επιστρατεύτηκαν από την πρώτη στιγμή για να χτιστεί το κρατικό αφήγημα έντεχνα πάνω στο δόγμα της ατομικής ευθύνης. Το άτομο ανέλαβε το “υπέρτατο καθήκον” της προστασίας – με κάθε κόστος – των άλλων πάνω από όλα. ακόμα και πάνω από τον ίδιο του τον εαυτό, γιατί φυσικά το να προστατεύει κανείς τον εαυτό του προϋποθέτει ελευθερία επιλογής. Η μισή δουλειά είχε ήδη γίνει, η συνέχεια ήταν πια “παιχνιδάκι”: ο εμβολιασμός παρουσιάζεται τώρα ως εθνικό και κοινωνικό καθήκον και η μη συμμόρφωση συνεπάγεται την έμμεση μείωση μισθού (με τα απανωτά υποχρεωτικά τεστ) και τον αποκλεισμό από την εργασία, την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και την κατανάλωση, τις μετακινήσεις και πάει λέγοντας. Αυτοί που διστάζουν, φοβούνται ή/και δυσπιστούν, που κριτικάρουν και αμφισβητούν την κατάσταση, που αρνούνται είτε μόνο το εμβόλιο, είτε τα παράλογα και προσχηματικά μέτρα, μαζί και αυτοί που αρνούνται όλο το σύστημα που τα επιβάλλει, χρειάζεται να χωριστούν σε βολικές για το σύστημα κατηγορίες: σε «εμβολιαστές» και «αρνητές», σε κοινωνικά υπεύθυνους, ορθολογιστές, πιστούς της επιστήμηςκαι σε ανορθολογιστές, ανεύθυνους συνομωσιολόγους, αρνητές της. Έτσι, μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια έχουμε περάσει από την κατηγορία του “ανεύθυνου” στην ταμπέλα του “αντιεμβολιαστή” και σε άλλου τέτοιου τύπου ψευτο-δίπολα, που δεν είναι παρά αποτέλεσμα της προσπάθειαςτου κράτους να κατασκευάσει έναν – αναγκαίο για την εξυπηρέτηση των σκοπών του – εσωτερικό εχθρό.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι η κατασκευή διακρίσεων με την καθιέρωση ζωνών αποκλεισμού και ζωνών ευνοϊκής μεταχείρισης δεν είναι κάτι καινούριο αλλά αποτελεί εγγενές χαρακτηριστικό του μοντέλου κοινωνικής οργάνωσης που στηρίζεται στην κυριαρχία κράτους και κεφαλαίου. Πλάι στις πολιτικές διαχωρισμού με βάση το έθνος/φυλή, το φύλο, την τάξη, τις πολιτικές πεποιθήσεις, τις σεξουαλικές προτιμήσεις κτλ. στις μέρες μας προστίθεται ακόμη μία, αυτή με βάση τις υγειονομικές πρακτικές. Η συντονισμένη προπαγάνδα, η τεχνητή κοινωνική πόλωση, η εσωτερίκευση του φόβου, τα ιδεολογήματα της «υγειονομικής ασφάλειας» και της «ατομικής ευθύνης» είναι όλες στρατηγικές των κρατών και των καπιταλιστών που προϋπήρχαν. Τώρα όμως επεκτείνονται πιο δυστοπικά από ποτέ στο πλαίσιο της ψηφιακής καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης. Με το πρόσχημα της υγειονομικής κρίσης, τα κράτη έχουν επιβάλει μια νέα πραγματικότητα καιαλλαγή του τρόπου και των όρων με τους οποίους παράγουμε, καταναλώνουμε, αντιλαμβανόμαστε τους άλλους ανθρώπους και τις κοινωνικές σχέσεις. Έχουν βρει την ευκαιρία να ανανεώσουν τους όρους κυριαρχίας, εντείνοντας τον έλεγχο και την επιτήρηση με την επιβολή ψηφιακών πιστοποιητικών που εισβάλλουν πλέον επιθετικά σε κάθε πτυχή της ζωής μας, εκβιάζοντας την πειθάρχηση και δημιουργώντας κοινωνίες-στρατόπεδα που απαρτίζονται από εθελόδουλους πολίτες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο επιβολής της νέας δυστοπικής πραγματικότητας, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον ρόλο του εθνο-χριστιανικού “κινήματος” και να μην εκπλαγούμε με την στάση της αριστεράς και μεγάλου μέρους του αντιεξουσιαστικού χώρου. Από τη μία, το εθνο-χριστιανικό “κίνημα” με τον σκοταδισμό του ενισχύει το κρατικό αφήγημα λειτουργώντας ως σκιάχτρο εναντίον της ορθολογικότητας. Από την άλλη, η αριστερά και μεγάλο μέρος του αντιεξουσιαστικού χώρου βρίσκουν έναν βολικό εχθρό στο εθνο-χριστιανικό “κίνημα” και δικαιολογούν την αδράνειά τους. Επιπλέον, εισάγουν την έννοια του ταξικού καθήκοντος προτάσσοντας τον «καθολικό εμβολιασμό» πλάι στην προσχηματική (;) απόρριψη της υποχρεωτικότητας. Πράγματι δεν βλέπουν ή κάνουν ότι δεν βλέπουν τι διακυβεύεται;

Η όποια δυσπιστία και η αμφισβήτηση, τόσο δικαιολογημένη και αναμενόμενη, κάμπτεται με περαιτέρω περιφράξεις και διαχωρισμούς: αυτοί που θέλουν να μπουν στον στεγασμένο χώρο ενός μπαρ ή ενός θεάτρου, όσοι δουλεύουν στο εσωτερικό ενός κτιρίου, όσοι πρέπει να μπουν σε ένα σχολείο ή ένα πανεπιστήμιο, τώρα πρέπει να κουβαλούν ένα πιστοποιητικό που να αποδεικνύει διαρκώς ότι είναι υγιείς.Μέρα με τη μέρα, βήμα – βήμα χτίζεται έντεχνα ένα πλέγμα απαγορεύσεων και διαχωρισμών που “εμβολιάζει” τις κοινωνίες με τακτικές ενός νέου ολοκληρωτισμού, του υγειονομικού. Και γίνεται έντεχνα, γιατί ποτέο ρατσισμός, οι διακρίσεις, ο ολοκληρωτισμός, η καταπάτηση δικαιωμάτων και ελευθεριών δεν έρχονται με τυμπανοκρουσίες και επίσημες ανακοινώσεις, ούτε κατονομάζονται ως τέτοια γιατί κάτι τέτοιο δεν θα ήταν πολιτικά ορθό.Έρχονται πάντοτε συγκαλυμμένα και σταδιακά. Ακόμα και με τη μορφή εξευτελιστικών προνομίων ως επιβράβευση εκείνων που συμμορφώνονται με τις επιταγές του κράτους και των ειδικών του. Κι έτσι, σιγά σιγάοι άνθρωποι συνηθίζουν και εθίζονται στην ανισότητα και την ενοχοποίηση του άλλου ως μιας ηθικά, φυλετικά, υγειονομικά κτλ. μολυσματικής δύναμης. Μέσα στον τεχνητό διχασμό των κοινωνιών,ήρθε η στιγμή πουκαθένας και καθεμία οφείλει να πάρει θέση. Η μόνη “ατομική ευθύνη” που οφείλουμε όλοι – εμβολιασμένες και ανεμβολίαστοι – να αναλάβουμε είναι η υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Γιατί είναιζήτημα αξιοπρέπειας πλέον να πει ο καθένας το δικό του “όχι”, να αντισταθεί στην τρομοεκστρατεία και να σταθεί απέναντι σε όσους επιδιώκουν να χτίσουν κοινωνίες διακρίσεων και αποκλεισμών.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ – ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ

στον άμεσο ή έμμεσο υποχρεωτικό εμβολιασμό

στα πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων

στις απολύσεις και αναστολές των εργαζομένων που αρνούνται την επιβολή ιατρικών πράξεων

στα προνόμια, τους εκβιασμούς και τους διαχωρισμούς

στην επιτήρηση της υγείας και της ζωής μας

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

συνέλευση ενάντια στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης


Ενάντια στον ολοκληρωτισμό των υποχρεωτικών εμβολιασμών (είτε αυτός γίνεται διά νόμου, είτε εκβιαστικά), των πιστοποιητικών υγειονομικών φρονημάτων, των αναστολών και απολύσεων, των lockdown και της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης…

Αναζητώντας συμμάχους σε έναν αγώνα που έχει στο επίκεντρο τα αιτήματα για ποιοτικότερη περίθαλψη, χωρίς περιφράξεις και αποκλεισμούς, για ελεύθερη πρόσβαση στους εμβολιασμούς και όλες τις θεραπείες, για ένα σύστημα υγείας που δε θα περιορίζεται στην αντιμετώπιση μίας νόσου, για δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης που δε θα μετατρέπονται αποκλειστικά σε κέντρα συνταγογράφησης και εμβολιασμών, για δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς, ασφαλείς συνθήκες εργασίας και μεταφοράς από και προς τη δουλειά, αποσυμφόρηση σχολείων και φυλακών (σύμφωνα με τα αιτήματα τω αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών και φυλακισμένων), άμεσο κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών…

Ενάντια σε όσους προσπαθούν να επωφεληθούν σπέρνοντας εθνικισμό και θρησκοληψία.

Στηρίζουμε και θα συμμετέχουμε στη Συγκέντρωση-Πορεία ενάντια στα πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 στις 13.00 στο Πάρκο Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους με Ολύμπου.

Healthworkers
Εργαζόμενες/οι στη βιομηχανία της υγείας


Προσυγκέντρωση ενάντια στα πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτωνq 12:00 πλατέια Κουλέ Καφέ, Άνω Πόλη

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο