Καταγγελία 29 Συλλόγων Εργαζομένων στην Καθαριότητα για την εκδικητική στάση του δημάρχου Αιγίου έναντι των σχολικών καθαρισ(ρι)ών

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Οι υπογράφουσες πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα όλης της χώρας, καταδικάζουμε τις αυθαίρετες και εκδικητικές αποφάσεις του Δημάρχου Αιγίου κ. Καλογερόπουλου, καθώς επίσης και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Τριανταφυλλόπουλου, οι οποίοι επιδίδονται, ως φαίνεται, σε επίδειξη πυγμής έναντι των σχολικών καθαριστριών και του Σωματείου τους.

Ο κ. Καλογερόπουλος και οι συν αυτώ, προφανώς «θιγμένοι» από το γεγονός ότι το Σωματείο των Σχολικών Καθαριστριών, κινούμενο πάντα με ομόφωνες αποφάσεις, διεκδίκησε τη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας και τη μετατροπή του συνόλου των εργαζομένων στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων σε πλήρους απασχόλησης, εκδικείται σχολικές καθαρίστριες και προχωρά στην αυθαίρετη μετακίνησή τους από τα σχολεία στα οποία εργάζονταν για πάρα πολλά χρόνια. Με ψευδεπίγραφους ισχυρισμούς και με μόνη «στρατηγική» την αναδιανομή της φτώχειας αδύναμων μισθολογικά εργαζομένων, η Δημοτική Αρχή επιχειρεί, αφαιρώντας ώρες εργασίας (και μισθό) από κάποιες εργαζόμενες και προσθέτοντάς τες σε άλλες, να παρέμβει στην εσωτερική λειτουργία της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης και να προκαλέσει διάσπαση. Πρόκειται δηλαδή για την επιτομή του επονομαζόμενου από πολλούς «βλαχοδημαρχισμού», νοοτροπίας δηλαδή που φέρει μεγάλη ευθύνη για πλείστα προβλήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αντί λοιπόν οι κ.κ. Καλογερόπουλος και Τριανταφυλλόπουλος να σκύβουν από σεβασμό το κεφάλι όταν συναντούν στο διάβα τους σχολικές καθαρίστριες, αντί να τις επιβραβεύσουν που πέρυσι έδωσαν τη μάχη του αντιικού αγώνα και κράτησαν τα σχολεία υγειονομικά ασφαλή, αντί να δρομολογήσουν αύξηση των ωρών απασχόλησης όλων των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών και να τις μετατρέψουν σε πλήρους απασχόλησης ώστε να αντιμετωπιστεί η μετάλλαξη Δ του κορονοϊού, αντί να ζητήσουν συγνώμη που δεν χορηγούσαν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που προέβλεπε η Εργατική Νομοθεσία, έχουν το θράσος και βγάζουν το μένος τους επάνω στην εκπροσώπησή τους. Κινούνται με εμπάθεια και εκδικητικότητα προσπαθώντας να περάσουν το μήνυμα ό,τι «ότι μας αντιστέκεται, εξολοθρεύεται».

Τους διαμηνύουμε ό,τι οι εργαζόμενες και το σωματείο τους δεν είναι μόνες. Όλη η Ελλάδα παρακολουθεί, πλέον, τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αιγίου και η ώρα που θα εκδηλωθεί η μαζική αντίδρασή μας στο Δημαρχείο δεν αργεί. Να είναι σίγουροι και ο κύριος Δήμαρχος και ο κύριος Αντιδήμαρχος γι’ αυτό.

Και κάτι τελευταίο. Ηθικό πλεονέκτημα δεν έχουν όσοι το φωνάζουν δυνατά και δεν το κατέχουν, αλλά όσοι το έχουν και δεν το φωνάζουν. Όσο κι αν «σκούζει» ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα γνωρίζουμε την ιστορία ενός εκάστου (ειδικά όσοι εξ ημών απασχολήθηκαν σε τοπικά Μ.Μ.Ε της Αιγιάλειας). Εμ και ακατάστατο το «νοικοκυριό» στις πρώην και νυν επιχειρήσεις μας, εμ και να το παίζουμε «νοικοκύρηδες» στο Δήμο… δεν κολλάει. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε να πούμε πολλά για τις μισθολογικές, φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες ορισμένων. Θα πούμε πολύ περισσότερα για τις διαχειριστικές «δεξιότητες»… κάποιων άλλων. Όλη η Ελλάδα θα τα πληροφορηθεί. Ως εδώ!

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ & ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ»
3. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
4. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
5. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
6. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΓΡΕΒΕΝΩΝ
7. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΛΥΚΕΙΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ
8. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
9. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
10. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ
11. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
12. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
13. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
14. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
15. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
16. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
17. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
18. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
19. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
20. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ -ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ -ΛΥΚΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
21. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ «ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΓΑΝΤΙΑ»
22. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Ο «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»
23. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ»
24. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
25. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
26. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
27. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ «Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ»
28. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ
29. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Από: en-erga.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο