Δικαιοσύνη για τους 11 αγωνιστές από την Τουρκία, συγκέντρωση 8/9 12:00 στο υπουργείο Δικαιοσύνης

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ TETΑΡΤΗ, 08/09/2021, 12.00 YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (Μεσογείων 96)

Η δίκη, στην οποία καταδικάστηκαν οι 11 επαναστάτες από την Τουρκία, σε συνολική ποινή κάθειρξης 333 ετών, δεν ήταν μια δίκαιη δίκη σύμφωνα, ακόμα και με τους νόμους του αστικού κράτους. Αυτή είναι μια πολιτική απόφαση που υπαγορεύτηκε, από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τον τούρκικο φασισμό, με στόχο να εκφοβίσει τους επαναστάτες από την Τουρκία, που ζουν στην Ελλάδα και να αποτρέψει τους αντιιμπεριαλιστικούς και αντιφασιστικούς αγώνες τους. Το Δικαστήριο στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, έλαβε μια πολιτική απόφαση παραβιάζοντας ανοιχτά τους αστικούς νόμους και τις καθολικές αρχές του δικαίου, σφετερίζοντας τα δικαιώματα τους στην υπεράσπιση και τη δίκαιη δίκη.

Αυτή η απόφαση ελήφθη ως αποτέλεσμα των πιέσεων του τουρκικού φασισμού και του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ-ΕΕ, εφαρμόζοντας τους ορισμούς της «τρομοκρατίας» σύμφωνα με τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και τους «αντιτρομοκρατικούς νόμους» , που δημιουργήθηκαν για να τα εξυπηρετούν. Το δικαστήριο επέβαλε βαριές ποινές στους 11 επαναστάτες από την Τουρκία, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, με βάση μόνο την πολιτική επιθυμία. Ακόμα και το γεγονός ότι κάνουν το σημάδι της νίκης και φωνάζουν συνθήματα κατά την είσοδο και έξοδο από την αίθουσα του δικαστηρίου, είναι η απόδειξη για καταδίκη με τόσο βαριές ποινές. Επομένως, ξεκάθαρα, αυτή η δίκη ήταν μια πολιτική δίκη. Αυτή η απόφαση είναι πολιτική. Πρέπει να γίνει μια δίκαιη δίκη, αυτή η αδικία πρέπει να τερματιστεί, οι 11 επαναστάτες από την Τουρκία πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως!

Κάθε μέρα, από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, 16.00-20.00, θα βρισκόμαστε στα Προπύλαια, κρατώντας βάρδιες δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, μοιράζοντας τα υλικά μας συζητώντας με τον κόσμο, αναδεικνύοντας την αδικία και την πολιτική εκδικητικότητα, που απορρέει από αυτή την απόφαση δικαστηρίου.

Καλούμε όλους και όλες να πλαισιώσουν τις κινήσεις αλληλεγγύης που διοργανώνουμε, να αγωνιστούμε από κοινού ενάντια στις επιθέσεις στους αγωνιστές/τριες και στους λαούς. Ενωμένοι θα νικήσουμε!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Λαϊκό Μέτωπο

Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Μοιραστείτε το άρθρο