ΠΡΟΚΑΤ για να συνωστισθούν σε “κλουβιά” προνηπιάκια εν μέσω πανδημίας στο 90ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης – ΦΩΤΟ / ΒΙΝΤΕΟ

Κραυγή αγωνίας για τα παιδιά τους εκδηλώνουν οι γονείς τους, για την ατυχία που τους περιμένει τη νέα σχολική χρονιά να στοιβαχθούν μέσα σε τσιμεντένια κλουβιά. Όπως αναφέρει ο Σύλλογός τους στο 90ο Δημοτικό: Η προηγούμενη δεν κατάφερε να φτιάξει την απαραίτητη σχολική στέγη και η νυν δημοτική αρχή δυστυχώς καταστρέφει σχολικές, τοποθετώντας πρόχειρες κατασκευές. Απευθύνουν δε έκκληση προς το Δήμο να σταματήσει αυτή η βάρβαρη και ανθυγιεινή αντιμετώπιση της σχολικής στέγης για κάποια παιδιά. Όπως ρητά λένε: Είμαστε σε απόγνωση. Πόσα άλλα έγγραφα και επικοινωνίες να στείλουμε για το αυτονόητο. Ποτέ η λύση δεν είναι μία. Σας παρακαλούμε ακούστε κι εμάς: Μη βάλετε kibo και συνωστίζονται παιδάκια εν μέσω πανδημίας, κινδυνεύουν!!!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Τι δηλώνει στο infolibre ο Δημήτρης Παυλίδης, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 90 ου Δημοτικού Σχολείου θεσσαλονίκης:


Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 90ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης:

ΟΧΙ δεν έχει γίνει σεισμός ή πλημμύρες ή άλλη φυσική καταστροφή. Ο Δήμος μας είναι αυτός που ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ την αυλή σχολείου του!!! ΟΧΙ δεν προέκυψε έκτακτη ανάγκη. Θα στεγαστούν προνηπιάκια και νηπιάκια 4 και 5 ετών, γιατί εδώ και 3,5 χρόνια ο Δήμος μας δεν κατάφερε να τους φτιάξει ή να τους βρει σταθερή Σχολική Στέγη.
Η προηγούμενη δεν κατάφερε να φτιάξει την απαραίτητη σχολική στέγη και η νυν Δημοτική Αρχή δυστυχώς ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ σχολικές ΑΥΛΕΣ, τοποθετώντας πρόχειρες ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, κλείνοντας βιαίως έτσι ζωτικό χώρο άθλησης και υγιούς ανάπτυξης των μικρών παιδιών και δημοτών της. Οι αυλές χρησιμοποιούνται για διάλειμμα αλλά και το απόγευμα ανοίγουν για όλα τα παιδιά της γειτονιάς για άθληση και παιχνίδι. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ. Όλο αυτό σε συνεργασία και σύμφωνη γνώμη με το Υπουργείο Παιδείας και τις τοπικές του Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Περιφερειακής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Και μάλιστα, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι λένε ότι δεν είναι σωστή η λύση των Προκάτ, αυτοπαρουσιάζονται όλοι απλώς ως εκτελεστικά όργανα των άλλων και αλληλοκατηγορούνται για την ευθύνη.

Αναρωτιόμαστε γιατί το αυτονόητο χρειάζεται συνεχή προσπάθεια για να γίνει κατανοητό. ΚΑΝΕΝΑΣ γονέας και κανένας ΔΗΜΟΤΗΣ δεν επιθυμεί το παιδί του να κάνει μάθημα σε ΠΡΟΚΑΤ. Κανένας δεν επιθυμεί το παιδί του 4 και 5 χρόνων χειμώνα καλοκαίρι να περνάει ώρες σε πλαστικό/ αλουμινένιο κουτάκι που τρίζει, που ο ήλιος το καίει, που το aircodition το «χτυπάει» και στεγνώνει την ατμόσφαιρα, που θα μεγαλώνει υπό συνθήκες «σεισμόπληκτου» χωρίς να έχει γίνει σεισμός.
Και μάλιστα ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. Το σχολείο είναι ήδη υπερφορτωμένο με πλεονάζοντα παιδάκια αφού ήδη συστεγάζει παιδάκια δημοτικού και νηπιαγωγείου, κατά παρέκκλιση του νόμου ως προς το κτιριακό του εμβαδόν αλλά και κόντρα στον όποιο κανόνα Υγιεινής και Ασφάλειας εν μέσω COVID – 19. Και τώρα αντί να αραιώσουν τα συνωστισμένα νήπια και μαθητές, επιλέχθηκε να έρθουν και άλλα, επιπλέον παιδάκια, να συνωστιστούν αφόρητα σε ΠΡΟΚΑΤ, να σμικρύνει η αυλή για όλα αυτά τα παιδιά, να ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ τα ΓΗΠΕΔΑ της, να χαθεί κι άλλος ζωτικός χώρος στην πόλη μας. ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει.

ΦΤΙΑΧΝΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩ!!! Μαζί σας σε αυτή την κατεύθυνση. Θα σας στηρίξουμε!!

Ο Δήμαρχός μας, δε μας δέχτηκε ποτέ να συζητήσουμε μαζί του πάνω από 1 χρόνο τώρα που το ζητάμε. Προεκλογικά μας υποσχόταν, στους δημότες, «ΚΑΝΕΝΑ παιδί στα ΠΡΟΚΑΤ». Πιστέψαμε ότι ήταν ειλικρινής και αληθής ο λόγος του. Προφανώς και γνώριζε αυτό που έταζε καθότι πάνω από δεκαετία βρίσκεται σε καίριες θέσεις στο Δήμο. Ο νόμος για υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση με τον οποίο συμφωνούμε απόλυτα όλοι μας, υπάρχει από τον Μάρτιο του 2018, ΔΕΝ αναφέρεται σε καταστροφές αυλών, χώρων άθλησης και σε ΠΡΟΚΑΤ αλλά προφανώς σε σύγχρονη σχολική στέγη και εκπαίδευση. Πριν 2 χρόνια είχαμε εκλογές αλλά ο νόμος προυπήρχε 15 μήνες πριν τις εκλογές. Τα τελευταία 2 χρόνια, η νέα Δημοτική Αρχή εκφράζει ανικανότητα στέγασης προνηπίων και νηπίων σε σχολεία ή μισθωμένες, χτισμένες, στιβαρές, ασφαλείς , στέρεες κτλ αίθουσες. Αντίθετα επιδεικνύει ετοιμότητα σε ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ για ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

ΓΙΑΤΙ; Ποιος δημότης ΣΥΜΦΩΝΕΙ στην καταστροφή αυλής και γηπέδων τους; ΓΙΑΤΙ δεν υλοποιείται η από 3,5 χρόνια νομοθεσία για δίχρονη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση σε ανθρώπινες, σύγχρονες, αξιοπρεπείς και ασφαλείς αίθουσες αλλά αντί αυτού σε ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ, ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΓΙΑ την ΨΥΧΗ και το ΣΩΜΑ των ΠΑΙΔΙΩΝ.
ΕΚΚΛΗΣΗ προς το Δήμο να σταματήσει αυτή η βάρβαρη και ανθυγιεινή αντιμετώπιση της σχολικής στέγης για κάποια παιδιά.
Είμαστε σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ. Πόσα άλλα έγγραφα και επικοινωνίες να στείλουμε για το αυτονόητο. Ποτέ η λύση δεν είναι μία.
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ!!! ΑΚΟΥΣΤΕ και ΕΜΑΣ!!! Μη βάλετε kibo και συνωστίζονται παιδάκια εν μέσω ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!! Κινδυνεύουν!!!

 


Να σημειωθεί ότι, όπως καταγράφεται και στον φακό του infolibre, είναι τοποθετημένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση αναπνοής από την κατασκευή στην οποία θα βρίσκονται τα νήπια σύμφωνα με τα σχέδια του Δήμου!

Μοιραστείτε το άρθρο