Απαγόρευσαν το Φεστιβάλ για το Περιβάλλον Respect the Earth (Ας Σεβαστούμε τη Γη) στα Φιλιατρά Μεσσηνίας!

Με μία πρωτοφανή επίκληση σε ανοιχτούς μη ελεγχόμενους χώρους (;!) οι δημοτικές αρχές του δήμου Τριφυλίας επέβαλλαν τη ματαίωση των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από την περασμένη Κυριακή και όλη τη βδομάδα στη πλατεία των Φιλιατρών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ για το Περιβάλλον το οποίο διοργανώνει η Αυτοδιαχειριζόμενη τράπεζα σπόρων, Σπόροι Ελευθερίας.

Απειληθήκαμε και προειδοποιηθήκαμε για την παρέμβαση εισαγγελέα αν συγκεντρωθούμε στον δημόσιο χώρο που διεξάγονται οι ομιλίες και οι συναυλίες, γνωστοποίησαν οι διοργανωτές ότι τους δηλώθηκε από τις δημοτικές αρχές. Οι ίδιοι κοινοποίησαν ότι θα συνεχίσουν τις εκδηλώσεις σε άλλο χώρο και συγκεκριμένα σε αγρόκτημα έξω από τα Φιλιατρά.

ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 29/7

Σε μια πρώτη αντίδρασή τους, οι οργανωτές αναφέρουν συγκεκριμένα ότι: Σήμερα μόλις στις 2 το μεσημέρι κλιθήκαμε από το γραφείο του προέδρου της τ.κ. Φιλιατρών να παραλάβουμε ένα πρωτοκολλημένο νομικό έγγραφο το οποίο γράφει:

Μετά από τηλεφωνική εντολή του Δημάρχου Τριφυλίας Γεωργίου Λεβεντάκη στον πρόεδρο τ.κ. Φιλιατρών, οι εκδηλώσεις σε ανοιχτούς μη ελεγχόμενους χώρους, αναστέλλονται λόγω των μέτρων κατά της διάδοσης του COVID 19. Ως εκ τούτου οι εκδηλώσεις στην πλατεία Φιλιατρών στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Σπόροι Ελευθερίας” ματαιώνονται. Η λήξη των αναφερόμενων δράσεων θα έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί στο χώρο της πλατείας.

Πήγαμε στο γραφείο, παραλάβαμε το έγγραφο, απειληθήκαμε και προειδοποιηθήκαμε για την παρέμβαση εισαγγελέα αν συγκεντρωθούμε στον δημόσιο χώρο που διεξάγονται οι ομιλίες και οι συναυλίες του φεστιβάλ.

Βρισκόμαστε σε διαρκή συνέλευση για να σας ενημερώσουμε τι κάνουμε τώρα…

ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 30/8

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΠΟΡΩΝ «ΣΠΟΡΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»

Με πρόφαση τα μέτρα της πανδημίας οι εκδηλώσεις της Αυτοδιαχειριζόμενης Τράπεζας Σπόρων «ΣΠΟΡΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» αντίκρισαν για άλλη μια φορά το αφιλόξενο και εχθρικό πρόσωπο των ιθυνόντων και των αρχών. Αυτών που υποχρεούνται από την θέση τους να υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα μας, τα συνταγματικά μας δικαιώματά, τα δικαιώματα της Φύσης και την λειτουργία της Δημοκρατίας .

Ο Δήμαρχος, με προσωπική τηλεφωνική εντολή, χθες Πέμπτη 29/7/2021 στις 14:00 και μόλις δύο μέρες πριν την ολοκλήρωση του φεστιβάλ μας ανακοίνωσε, με νομικό έγγραφο, το οποίο θεωρούμε ασαφές, ότι ματαιώνει τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ “Respect the Earth” – Ας σεβαστούμε τη Γη. Η αιτιολόγηση ήταν περί μη ελεγχόμενου χώρου του πλήθους στην πλατεία, το οποίο πλήθος που συμμετείχε στις εκδηλώσεις όλες αυτές τις μέρες, κράτησε μεγαλύτερες αποστάσεις από τον συνωστισμό σε άλλους δημόσιους χώρους. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα πως ο στόχος δεν είναι η προστασία μας ενάντια στον ιό αλλά απέναντι σε κάθε κίνηση για την προστασία των Φυσικών πόρων, των Δικαιωμάτων της Φύσης και των ανθρώπων της. Βέβαια εμείς γνωρίζουμε πως δεν έχει κανένας δικαίωμα να ματαιώσει τις εκδηλώσεις μας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται, αναπροσαρμοσμένες σε ιδιωτικό χώρο, στο αγρόκτημα Ματζαβάκου στη Τερψιθέα, το οποίο βρίσκεται στον εθνικό δρόμο Κυπαρισσίας-Φιλιατρών, όπου και θα ολοκληρωθούν.

Μοιραστείτε το άρθρο