Διαμαρτυρία έξω από το γαλλικό προξενείο για την άρνηση εισόδου των Ζαπατίστας στην Ευρώπη, 23/07 Θεσσαλονίκη ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ

Μικροφωνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας  ενάντια στην απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να αρνηθεί την είσοδο των ζαπατίστας στην Ευρώπη πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι το «Συντονιστικό Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής για το ταξίδι των ζαπατίστας» έξω από το γαλλικό προξενείο και ινστιτούτο.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής δράσης με αίτημα «Ανοίξτε τα σύνορα στους ζαπατίστας».

Αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν την προσέγγιση στους συγκεντρωμένους στο γαλλικό προξενείο και ινστιτούτο και ο λεγόμενος “μεσολαβητής” της αστυνομίας γνωστοποίησε σε αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων ότι η πρόξενος απουσιάζει και ότι δεν υπήρχε υπάλληλος να παραλάβει το πανευρωπαϊκό κείμενο διαμαρτυρίας.

Έτσι το σχετικό κείμενο παραδόθηκε από τον μεσολαβητή στην ασφάλεια του προξενείου.

Σημειώνεται πως την Τρίτη 20 Ιουλίου η γαλλική κυβέρνηση, με πρόφαση τα «μέτρα covid» και άλλες προσχηματικές δικαιολογίες, αρνήθηκε την είσοδο των 177 ζαπατίστας, σε μια απόπειρα να ματαιώσει το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

Αντίστοιχες διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Οι συγκεντρωμένοι  έξω από το γαλλικό προξενείο απαίτησαν «οι ζαπατίστας να έρθουν στην Ευρώπη, να μας επισκεφθούν και να συναντηθούμε σε αυτή τη γη που δεν είναι γη μόνο του άγριου, πολυεθνικού κεφαλαίου, αλλά και ο τόπος στον οποίο αγωνιζόμαστε για να καταφέρουμε η ζωή, ο κόσμος όλος δηλαδή, να είναι ένας τόπος αξιοπρέπειας, ένας τόπος για να ζήσεις».

Με συνθήματα όπως “από το Μεξικό μέχρι τη Γαλλία – αγώνας για τη γη και την ελευθερία” και “Ζαπατίστας, Παλαιστίνη, Κουρδιστάν – οι μπάτσοι του πλανήτη δεν μας σταματάν”.

 

https://new.infolibre.gr/2021/07/21/sygkentrosi-diamartyrias-gia-tin-arnisi-tis-gallikis-kyvernisis-na-epitrepsei-tin-eisodo-tis-zapatistikis-apostolis-paraskeyi-23-7-12-00-exo-apo-to-galliko-proxeneio-thessalonikis/

Μοιραστείτε το άρθρο