«Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσεις, στο δρόμο λαέ μπορείς να τους νικήσεις»

Την Παρασκευή 25/6, στις 19:00, στο Πάρκο των Εποχών (Νέα Παραλία), η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ (μ-λ) προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσεις, στο δρόμο λαέ μπορείς να τους νικήσεις».

Αμέσως μετά την ψήφιση του αντεργατικού τερατουργήματος Χατζηδάκη και με ορίζοντα το «ήσυχο καλοκαίρι», που μόνο ήσυχο δεν προμηνύεται, η Κ.Ο.Θ. του ΚΚΕ (μ-λ) θεωρεί επιτακτική ανάγκη να ανοίξει όλη τη βεντάλια των ζητημάτων που αφορούν το σήμερα και το αύριο του εργαζόμενου λαού, του άνεργου, της νεολαίας:

Όταν στο φόντο της υγειονομικής κρίσης, εντείνονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, βαθαίνει η εξάρτηση της χώρας από τις ΗΠΑ-ΕΕ και αυξάνονται οι πολεμικοί κίνδυνοι.
Όταν συνθλίβονται εργατικά δικαιώματα δεκαετιών, καταργείται το 8ωρο και το δικαίωμα στην απεργία.
Όταν στα σκαριά βρίσκονται τα νέα αντιλαϊκά μέτρα σε αξιολόγηση-ασφάλιση.
Όταν οι νόμοι Κεραμέως πετούν έξω από το Λύκειο και το Πανεπιστήμιο δεκάδες χιλιάδες παιδιά των λαϊκών οικογενειών.
Όταν η απάντηση στη διογκούμενη οργή είναι η πιο άγρια καταστολή, οι απαγορεύσεις, τα πρόστιμα και οι διώξεις.
Πώς θα πρέπει να απαντήσει ο λαός και η νεολαία; Ποια συμπεράσματα θα πρέπει να εξάγει από τις μάχες που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα;
Ποια είναι τα βήματα εκείνα που απαιτούνται για την οικοδόμηση ενός Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης ικανού να βάλει φραγμό στην αντιλαϊκή καταιγίδα;

Εισηγούνται οι:
Γιώργος Ματσούκας
Τάσος Σαπουνάς

Μοιραστείτε το άρθρο