ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
STOP στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Καθημερινές είναι πλέον οι συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, με εργατικές κινήσεις, συλλογικότητες και οργανώσεις να καλούν σε κινητοποιήσεις. Μάλιστα, καλούν σε οργάνωση παντού, σε χώρους εργασίας, πλατείες, γειτονιές, σχολεία και σχολές.

ΑΘΗΝΑ Διαδήλωση Τρίτη 18/5 19:00 Προπύλαια

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Συγκέντρωση, Τρίτη 18/5 19:00 Πλατεία Αγίας Σοφίας, 19:00 Άγαλμα Βενιζέλου


ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ


ΑΘΗΝΑ

STOP στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Με επιτροπές αγώνα παντού

Σε χώρους εργασίας σε πλατείες, γειτονιές, σε σχολεία & σχολές, 

Να διώξουμε την αντεργατική κυβέρνηση

Διαδήλωση Τρίτη 18 Μάη, 19:00 στα Προπύλαια

Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι και λαϊκά στρώματα, έχει κάθε δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση ή καθήκον, να αποτρέψει είτε την κατάθεση, είτε την ψήφιση, πόσο μάλλον την εφαρμογή αυτού του νεοφιλελεύθερου αντεργατικού νομοσχεδίου (ν/σ) Χατζηδάκη, ΓΙΑΤΙ:

1) Αυτό το ν/σ, υπηρετεί και εξυπηρετεί, έναν στόχο, την δημιουργία του λεγόμενου απασχολήσιμου, ενός μοντέλου «εργαζόμενου», ατομικοποιημένου, απολύτως διαχειρίσιμου(έρμαιο) από την εργοδοσία,που θα δουλεύει και θα αμείβεται, όταν, όπου, όσο και όπως θέλει ο εργοδότης.

2)Τα γενικά χαρακτηριστικά αυτού του νομοσχεδίου, είναι: (1ο)η μεγαλύτερη απορρύθμιση ή ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, των συνθηκών εργασίας, των αντίστοιχων δικαιωμάτων, και ιδίως, απορρυθμίζονται, (α)«οι χρόνοι εργασίας, τα ωράρια, οι υπερωρίες κλπ», και (β)οι σχετικές αμοιβές. Με μέτρα ενάντια στο σταθερό, πλήρες ωράριο αλλά και ενάντια στην σταθερή αμοιβή(2ο)η μεγαλύτερη αποδέσμευση στο λεγόμενο διευθυντικό δικαίωμα, από κάθε περιορισμό ή έλεγχο, δίνοντας μεγαλύτερη εξουσία και περισσότερες δυνατότητες (σε εργοδότες ιδιώτες και δημόσιο, υπουργούς κ.λπ.). (3ο)περισσότερα και πιο σημαντικά χτυπήματαστα συνδικαλιστικά δικαιώματα (οργάνωση, λειτουργία και δράση Σωματείων ή Συνδικάτων κλπ) και στην προστασία τους. Οι όποιες ευνοϊκές για τους εργαζόμενους διατάξεις, όπως πχ η χορήγηση άδειας τοκετού και στον πατέρα ή η εξίσωση της αποζημίωσης απόλυσης υπαλλήλου και εργατοτεχνίτη, αποτελούν το δόλωμα/παγίδα, για να περάσει αυτό το σκληρά αντεργατικό νομοσχέδιο.

3)Αυτό το ν/σ στοχεύει, κυρίως και καταρχήν, σε 2 καθοριστικά, αυτή τη στιγμή, χτυπήματα.

Πρώτον, μέσα από την «διευθέτηση του χρόνου εργασίας/και ιδίως των υπερωριών», στοχεύει στονα καταργηθούν οι όποιες ή οι περισσότερες διατάξεις: (α)προστάτευαν το 8ωρο,τον εργαζόμενο, από την παραπάνω ημερήσια ή εβδομαδιαία εργασία, (β)καθόριζαν πρόσθετη αμοιβή για τις διάφορες υπερωρίες (πχ η υπερεργασία είχε 20% προσαύξηση αμοιβής, η «νόμιμη υπερωρία, η εντός των επιτρεπόμενων ορίων» είχε προσαύξηση 40%, η «νόμιμη υπερωρία, η πέραν των ορίων» είχε προσαύξηση 60%, και η «παράνομη» υπερωρία είχε προσαύξηση 80%). Στοχεύουν, σε μια σημαντική μείωση/εξάλειψη, της πρόσθετης αμοιβής των υπερωριών και άρα σε μια σημαντική μείωση του εισοδήματος, πολλών εργαζομένων, και σε αντίστοιχη, αύξηση των κερδών των εργοδοτών. Οι εργοδότες θα μπορούν μονομερώς να προσφεύγουν στο ΑΣΕ (Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας), και να επιβάλλουν, ακόμη και 10ωρη ή και 12ωρη εργασία, χωρίς πρόσθετη αμοιβή!

Δεύτερο, μέσα από «τον εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας» ή με το «ξανά γράψιμο του εργατικού δικαίου από την αρχή», στοχεύει: (α)στην ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση των Σωματείων, των Συνδικάτων, και κάθε έννοιας Συνδικαλισμού, δηλαδή, της συλλογικής, μαζικής και μαχητικής/δυναμικής διεκδίκησης και αγώνα. Με μέτρα όπως τα παραπάνω, αλλά και με όσα άλλα περιέχει αυτό το ν/σ, όπως πχ, την επιβολή ενός νέου είδους ΣΣΕ (Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας) «υποκλάδου» ή την καθιέρωση της «υπερίσχυσης» των λεγόμενων ατομικών συμβάσεων εργασίας, έναντι όλων των άλλων ειδών ΣΣΕ. (β)Στην τυπική και ουσιαστική παρεμπόδιση, ποινικοποίηση και απαγόρευσή τους. Σε μια επίθεση, που είναι κομβική, ζωτικής σημασίας. Με μέτρα όπως πχ, τον περιορισμό/απαγόρευση διεκδίκησης ΣΣΕ, σε Σωματεία και Συνδικάτα, αν δεν εγγραφούν στο ηλεκτρονικό γενικό μητρώο του υπ. εργασίας. Τους περιορισμούς στις δυνατότητες προσφυγής των Συνδικάτων στον ΟΜΕΔ. Με την μείωση του αριθμού των μελών της διοίκησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων που προστατεύονται από απόλυση. Με την μείωση των ημερών συνδικαλιστικής άδειας, που δικαιούνται, εργαζόμενοι και εκλεγμένοι στις διοικήσεις, για να εξασκήσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα/καθήκοντά τους. Με την επιβολή αρχικά προαιρετικά και στην συνέχεια υποχρεωτικά, της δυνατότητας ηλεκτρονικής συμμετοχής και ψηφοφορίας στις Γενικές Συνελεύσεις, ιδίως για την απόφαση απεργίας. Με την υποχρέωση στα συνδικαλιστικά όργανα να ενημερώνουν για την απεργία, τον εργοδότη, πολύ νωρίτερα από ότι ήδη ισχύει σήμερα. Με την περαιτέρω αύξηση στο προσωπικό ασφαλείας σε πολλές επιχειρήσεις στο τουλάχιστον 40% του συνόλου του προσωπικού. Με την μεγαλύτερη προσπάθεια ποινικοποίησης άρα παρεμπόδισης έως και απαγόρευσης της απεργίας και της περιφρούρησής της!

4)Η κυβέρνηση της ΝΔ με το επικείμενο νομοσχέδιο:(I)συνεχίζει τα αντεργατικά χτυπήματα, που είχαμε (α)σε όλη την Μνημονιακή περίοδο, από όλες τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τις παραλλαγές τους. (β)Τα τελευταία 31 χρόνια, από το 1990 και μετά, από τους νεοφιλελεύθερους και τους εκσυγχρονιστές, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. (γ)Την περίοδο της πανδημίας, εδώ και πάνω από ένα χρόνο. (II)Θεσμοθετεί/νομοθετεί υπέρ των εργοδοτών, ιδίως υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, τις όποιες αρνητικές αλλαγές, είχαμε στην εργασία (ανεργία, υποαπασχόληση, εντατικοποίηση ή υπεραπασχόληση, μειώσεις μισθών κ.λπ.), λόγω της κρίσης, εδώ και σχεδόν 50 χρόνια. (III)Φέρνει, πιο κοντά, τα επόμενα αντεργατικά ν/σ, γιατί ΕΕ, εργοδότες, τραπεζίτες, εφοπλιστές και δανειστές, δεν πρόκειται να σταματήσουν, για όσο καιρό υπάρχουν εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, για όσο καιρό δεν τους σταματάμε και κυρίως για όσο καιρό, έχουν την οικονομική και πολιτική εξουσία στα χέρια τους. Τα νεοφιλελεύθερα ιδεολογικά και πολιτικά, δόγματά τους, οι ιδεοληψίες και οι αγκυλώσεις τους, για την υποταγή όλων στον «βωμό του κέρδους», για την χωρίς όρους και όρια στήριξη του κεφαλαίου και ιδίως του μεγάλου κεφαλαίου, είναι εδώ και μας απειλούν.

5)Το ν/σ αυτό είχε προετοιμαστεί, από τον περασμένο Οκτώβρη και είχε παρουσιαστεί από τον τότε υπουργό εργασίας Ι. Βρούτση. Το αντεργατικό νομοσχέδιο, καθυστέρησε να κατέβει, γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, ήθελε να προλάβει τις αντιδράσεις στα σχέδιά της, και προσπάθησε πρώτα να επιβάλλει ένα «αστυνομικό κράτος», με απαγορεύσεις κάθε είδους εργατικών, κοινωνικών, φοιτητικών, συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων, πορειών κ.λπ. Όμως αυτή η προσπάθεια, όχι μόνο δεν προχώρησε γρήγορα, αλλά τελικά οδήγησε την κυβέρνηση της ΝΔ, σε μια σχετική και προσωρινή αναδίπλωση, ιδίως, μετά την αναίτια επίθεση της αστυνομίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, και το ξέσπασμα (στις 9-3-2021)τόσο της οργής και της αγανάκτησης, χιλιάδων, νέων, εργαζομένων κ.α., όσο και από τις μετέπειτα συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις/γειτονιές και των μεγάλων φοιτητικών διαδηλώσεων. Τώρα, η κυβέρνηση, ξανά προετοιμάζει το έδαφος για το αντεργατικό ν/σ Χατζηδάκη/Βρούτση.

Εμείς, οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει να προετοιμάσουμε και να προσπαθήσουμε, να σταματήσουμε είτε το κατέβασμα του νομοσχεδίου, είτε την ψήφισή του. Αυτό σημαίνει, να πάμε παντού, να εξηγήσουμε το τι σημαίνει αυτό το νομοσχέδιο. Να φτιάξουμε επιτροπές αγώνα παντού, σε χώρους εργασίας, σε πλατείες και γειτονιές, σε σχολεία και σχολές. Να διοργανώσουμε συνελεύσεις, συζητήσεις και εκδηλώσεις. Να προετοιμάσουμε ή να στηρίξουμε συγκεντρώσεις, πορείες, διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις. Να οργανώσουμε έναν αγώνα διαρκείας, ενάντια στην κρατική/αστυνομική βία και καταστολή, αλλά και μια νέα αρχή, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, και των πιο ζωτικών αναγκών μας, εν μέσω παροξυσμού της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης. Για πραγματική και ουσιαστική προστασία, για:

 • Την μη κατάθεση ή την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη/Βρούτση.
 • Μείωση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας, χωρίς μείωση αποδοχών- Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους.
 • Σταθερή και πλήρη απασχόληση, κατάργηση κάθε είδους ελαστικής, μερικής απασχόλησης.
 • Απαγόρευση των απολύσεων.
 • Επίδομα ανεργίας, χωρίς προϋποθέσεις και για όλο το διάστημα της ανεργίας, ίσο τουλάχιστον με τον βασικό μισθό.
 • Απαγόρευση πλειστηριασμών και εξώσεων σε εργατικές και λαϊκές κατοικίες.
 • Εφαρμογή μέτρων προστασίας, της δημόσιας υγείας, στους εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους.
 • Δημόσια, καθολική και δωρεάν ασφάλιση για όλους.
 • Διαγραφή του χρέους.
 • Γενναία αύξηση των κοινωνικών δαπανών για υγεία, παιδεία και έργα υποδομής.
 • Κατάργηση όσων αντεργατικών, αντιλαϊκών, αντιασφαλιστικών και αντιεκεπαιδευτικών νόμων, ψηφίστηκαν την περίοδο των μνημονίων και της πανδημίας.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων


Ιδού ο νόμος ιδού και ο δρόμος

Αναμέτρηση – Συνάντηση


Κάλεσμα σε συγκέντρωση-διαδήλωση στα Προπύλαια απέναντι στο αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη

Η κεντρική πολιτική μάχη της κυβέρνησης απέναντι στο εργατικό- λαϊκό κίνημα το επόμενο διάστημα είναι η ψήφιση του αντεργατικού τερατουργήματος Χατζηδάκη. Ένα αντεργατικό νομοσχέδιο που συμπυκνώνει τις επιδιώξεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου για την ποιότητα ζωής της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας το επόμενο διάστημα.

Το αντεργατικό έκτρωμα θέλει να χτυπήσει κατακτήσεις που έχουν επικρατήσει με το αίμα της εργατικής τάξης και του λαού, βγάζει στην παρανομία επίσημα και θεσμικά την κατάκτηση του 8ωρου, ποινικοποιεί τα σωματεία-τα συνδικάτα και την συνδικαλιστική πάλη. Με βάση τις διαρροές που προκύπτουν από τα μέσα ενημέρωσης, στόχος της άρχουσας τάξης και του διεθνούς κεφαλαίου είναι τα σωματεία να τεθούν κάτω από τον ζυγό του κρατικού ελέγχου μέσα από το μητρώο πραγματικών δικαιούχων σε συνέχιση της νομοθεσίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Να βγει στην παρανομία η απεργία μέσα από την διευκόλυνση των συνδικαλιστικών διώξεων και την θεσμική αποτύπωση δυσμενών όρων για την προκήρυξη απεργίας για χάρη της εύρυθμης λειτουργίας του κοινωνικού συνόλου- επί της ουσίας την συνέχιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου (σε πολλούς κλάδους θα επιβληθεί προσωπικό ασφαλείας 40%). Ο χρόνος εργασίας θα ρυθμίζεται μέσα από την ατομική επικοινωνία των εργαζόμενων με τα αφεντικά, μια ανεξέλεγκτη διαδικασία που στο πλαίσιο της εργοδοτικής τρομοκρατίας θα τσακίσει ακόμη περισσότερο την αντίσταση των εργαζόμενων απέναντι στο κεφάλαιο. Οι υπερωρίες θα αυξηθούν και θα γίνουν και με την βούλα απλήρωτες, η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας θα ισχύσει και για άλλους κλάδους δουλειάς από τους υπάρχοντες, διαλύοντας κάθε έννοια ξεκούρασης για ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό της εργατικής τάξης και του λαού.

Σαν Πολιτικός Χώρος Ηλέκτρα Αποστόλου αξιολογούμε ως πολύ σημαντική την μάχη που η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία πρέπει να δώσουν για να μην κατατεθεί το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη. Απέναντι στην απόπειρα κοινοβουλευτικής ενσωμάτωσης από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., να συναντηθούμε μαζικά, οργανωμένα και μαχητικά στο δρόμο του αγώνα, να απαιτήσουμε να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία σε πλατιά συμμετοχή στη συγκέντρωση και την διαδήλωση της Τρίτης 18 Μάη στα Προπύλαια, σαν ένα ακόμη βήμα αγώνα μετά τη απεργιακή Πρωτομαγιά της 6ης Μάη και των υπόλοιπων εργατικών κινητοποιήσεων που έχουν διεξαχθεί το τελευταίο διάστημα.

Συγκέντρωση- Διαδήλωση: Τρίτη 18 Μάη – 19:00 Προπύλαια

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΗΘΟΥΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ, ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ,ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ-ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»


ΤΡΙΤΗ 18/05, ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 7:00 ΜΜ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ το αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη!

Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη αργία!

Σύλλογος Υπαλλήλων – Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)


Την Τετάρτη 12 Μάη η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης δημοσιοποίησαν το αντιδραστικό νομοσχέδιο που οραματίζονται εδώ και χρόνια το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις. Πυξίδα των αντεργατικών μέτρων είναι οι πολιτικές κατευθύνσεις της ΕΕ, που επιχειρείται να επιβληθούν και στους εργαζόμενους στην χώρα μας. Ενδεικτικά αναφέρονται οι βασικές αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου:

– Κατάργηση του οκταώρου και επιβολή 10ωρης εργασίας και εβδομάδας 50 ωρών εργασίας, (μέσω ατομικών συμβάσεων). Οι επιπλέον ώρες δεν θα αμείβονται, αλλά θα μετατρέπονται σε χρωστούμενα ρεπό ή μειωμένες ώρες. Ταυτόχρονα, η πολυδιαφημιζόμενη κάρτα εργασίας- με το πρόσχημα της προστασίας του εργαζομένου- νομιμοποιεί παραπέρα το ηλεκτρονικό φακέλωμα και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

– Το καθεστώς αργίας της Κυριακής δέχεται ένα ακόμα σκληρό χτύπημα, καθώς προστίθενται νέοι κλάδοι(courier, αποθήκες και logistics, υγειονομικών και φαρμακευτικών υλικών, πληροφορική, τηλεφωνικά κέντρα, datacenters, βιομηχανία σκυροδέματος, εξορυκτικές δραστηριότητες κ.ά.).

– Κατάργηση του ΣΕΠΕ και μετατροπή του σε Ανεξάρτητη Αρχή, αφήνοντας την εργοδοτική ασυδοσία να ξεσαλώσει.

– Ουσιαστική κατάργηση της δυνατότητας νομικής διεκδίκησης της επαναπρόσληψης με την καταβολή επιπλέον αποζημίωσης, δίνοντας στο κεφάλαιο πλήρη ασυλία για τις απολύσεις.

– Υπονόμευση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με την ενίσχυση των επιχειρησιακών και την προώθηση των ατομικών

– Αύξηση των υπερωριών σε ετήσια βάση σε 150 ώρες με ταυτόχρονη μείωση της αξίας τους.

– Μονιμοποίηση και επέκταση της τηλε-εργασίας που αυξάνει την εντατικοποίηση της εργασίας, σβήνοντας τα όρια μεταξύ εργάσιμου και μη εργάσιμου χρόνου.

– Παραπέρα χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και στην συνδικαλιστική δράση, με ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων, ποινικοποίηση της απεργιακής περιφρούρησης, αύξηση του προσωπικού ασφαλείας σε ποσοστό που πρακτικά ακυρώνει την απεργία. Ταυτόχρονα, επιβάλλεται στα σωματεία η εφαρμογή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Καμιά αναμονή

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις είναι μονόδρομος ο αγωνιστικός συντονισμός για την κλιμάκωση του αγώνα με μαχητικές μορφές, νέες απεργίες, διαδηλώσεις, ώστε να μην έρθει στη Βουλή το έκτρωμα Χατζηδάκη. Σε συνέχεια των μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων της 6 ης Μάη, που μετατράπηκε σε μέρα ταξικής διεκδίκησης και αγώνα ενάντια στους σχεδιασμούς κυβέρνησης-εργοδοσίας, κόντρα στην υποταγμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, πρέπει να σημάνειξεσηκωμός ενάντια στο νόμο-σφαγείο.

Για αυτό καλούμε:

– Την Δευτέρα 17 Μάη, στην Πλ. Πρωτομαγιάς στις 7:00μμ, ευρεία σύσκεψη αγώνα (με δυνατότητα και διαδικτυακής σύνδεσης). Καλούμε εργατικά σχήματα, κινήσεις, συλλογικότητες, ταξικούς συνδικαλιστές, κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια για να συζητήσουμε ένα αγωνιστικό σχέδιο συνέχισης και κλιμάκωσης.

– Την Τρίτη 18 Μάη, στα Προπύλαια στις 7:00μμ, σε διαδήλωση ενάντια στο αντεργατικό νομοθετικόέκτρωμα.

Εργατικά σχήματα, Κινήσεις, Συλλογικότητες


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, Τρίτη 18/5 19:00 Πλατεία Αγίας Σοφίας

Η προώθηση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη αποτελεί μια πρόκληση ενάντια στον κόσμο της εργασίας και το μαχόμενο εργατικό κίνημα. Βάλλει ευθέως ενάντια στην ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης, το 8ωρο, προωθεί τον εργασιακό μεσαίωνα, και βγάζει στην παρανομία τα σωματεία και τα μέσα πάλης του εργατικού κινήματος, με κορυφαίο την απεργία.

Απέναντι σε αυτή την πρόκληση, απαιτείται άμεση κινητοποίηση για να ανατραπεί το νομοσχέδιο και αυτή η πολιτική κυβέρνησης-ΣΕΒ-ΕΕ και να ανοίξει ο δρόμος για τις εργατικές κατακτήσεις.

Ξεπερνούμε την εργοδοτική ηγεσία της ΓΣΕΕ που υποστηρίζει με τη στάση της την κυβέρνηση, αλλά και το σχεδιασμό αναμονής και ανάθεσης που εφαρμόζει το ΠΑΜΕ. Οργανώνουμε την πάλη μας με κοινή δράση μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, για να εκφραστεί η εργατική-ταξική κατεύθυνση μέσα στο εργατικό κίνημα, για την οργάνωση και την κλιμάκωση της εργατικής πάλης.

Εργατικές Κινήσεις – Συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης


Το εργασιακό νομοσχέδιο – τερατούργημα

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ!ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ!

Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε ακόμη περισσότερο τον αγώνα μας!

Να σημάνει συναγερμός σε κάθε εργασιακό χώρο!

Συναδέλφισσα/-ε να μην επιτρέψουμε αυτές οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας να γίνουν το καθεστώς σε ολόκληρη την κοινωνία, σε κάθε κλάδο, σε κάθε επιχείρηση!

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας συνεπώς να επιλέξουμε το δρόμο του αγώνα! Να οργανωθούμε στα σωματεία μας, να δώσουμε ζωντάνια στη δράση τους με τη συμμετοχή μας! Να διαφυλάξουμε με νύχια και με δόντια το 8ωρο, να παλέψουμε για σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, για μείωση ωραρίου! Προετοιμαζόμαστε για νέα απεργιακή απάντηση εάν και εφόσον η κυβέρνηση τολμήσει και φέρει το νομοσχέδιο προς ψήφιση!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΜΑΗ

19.00μμ στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

v Κοινή Σύσκεψη Σωματείων στον κλάδο των κατασκευών

που κάλεσε το Συνδικάτο Οικοδόμων: την Πέμπτη 20/5 στις 18.30 στο στρατόπεδο Καρατάσιου

v Γενική Συνέλευση του ΣΜΤΜ: την Τρίτη 25/5 στις 18.30 στη πάρκο 4 εποχών στη Νέα Παραλία

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας

Μοιραστείτε το άρθρο