ΟΧΙ στην υποβάθμιση των σπουδών τους απαιτούν οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ – ΟΑΕΔ

Για την τροποποίηση του νόμου, ο οποίος υποβαθμίζει την αξία των πτυχίων τους διαμαρτυρήθηκαν σήμερα οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ – ΟΑΕΔ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι σπουδαστές και σπουδάστριες τονίζουν ότι “όταν εισαχθήκαμε μας δινόταν η δυνατότητα με το πέρας της μαθητείας να παραλάβουμε άδεια άσκησης επαγγέλματος για να μπορέσουμε να δουλέψουμε πάνω στο αντικείμενο που σπουδάσαμε, ο καινούργιος νόμος μας λέει ότι στο τέλος της χρονιάς θα παραλάβουμε μια απλή βεβαίωση σπουδών με την οποία θα δώσουμε εξετάσεις στον ΕΟΠΠΕΠ για να πάρουμε ένα πτυχίο χαμηλότερης αξίας και επομένως με λιγότερα δικαιώματα στην αγορά εργασίας”. 

Επίσης οι σπουδαστές των Επαγγελματικών Σχολών ζητούν να ανοίξουν οι σχολές τους με ασφάλεια και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, να ενισχυθούν τα εργαστήρια τους, όπως και να υπάρξουν μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών, αλλά και να υπάρξει οικονομική βοήθεια για τους σπουδαστές που δεν εργάζονται και έχουν ανάγκη.

Οι σπουδαστές ολοκλήρωσαν την πορεία διαμαρτυρίας τους στο κέντρο της πόλης μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου κατέληξε και η πορεία της ΣΕΤΕΠΕ. Ο Κυριάκος Τσιαούσης, πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, χαιρέτησε τον αγώνα των σπουδαστών στις Επαγγελματικές Σχολές. “Σπουδαστές – εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά”, απάντησαν οι φοιτητές.

 

Μοιραστείτε το άρθρο