Μοτοπορεία διαμαρτυρίας για τον Ιάσωνα και όλους τους διανομείς που κινδυνεύουν καθημερινά!

Δικαιοσύνη για τη δολοφονία του ΙΑΣΩΝΑ – Παραδειγματική τιμωρία σε όλους τους ένοχους!

Την Παρασκευή 12/3 τραυματίστηκε θανάσιμα μοτοσικλετιστής από όχημα ασφαλείας της Ντόρας Μπακογιάννη στην πλαϊνή έξοδο από τη Βουλή. Μετά από πιέσεις του κόσμου που βρέθηκε μπροστά αλλά και όσων είδαν το ατύχημα με καθυστέρηση δύο ημερών, αρχικά η Μπακογιάννη με ανάρτησή της γνωστοποίησε το περιστατικό και στη συνέχεια η αστυνομία. Αυτό που έγινε από την πρώτη στιγμή αντιληπτό ήταν η προσπάθεια συγκάλυψης και εξαφάνισης του περιστατικού από ΜΜΕ και αστυνομικές δυνάμεις, και το όργανο της τροχαίας να απειλεί τον αυτόπτη μάρτυρα διανομέα που σταμάτησε στον τόπο του ατυχήματος.

Οι διανομείς καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με εργατικά ατυχήματα τα οποία κουκουλώνονται με τους πραγματικούς ενόχους να μένουν στο απυρόβλητο. Συλλογικότητες και οργανώσεις εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους συμμετέχουν στο κάλεσμα για συγκέντρωση και μοτοπορεία την Παρασκευή 19 Μαρτίου στις 17:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ


Συμμετέχουμε στο κάλεσμα για Συγκέντρωση – Μοτοπορεία

Παρασκευή 19 Μάρτη -5μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

Το τροχαίο δυστύχημα/δολοφονία του Ιάσωνα έξω από τη Βουλή από υπηρεσιακό όχημα και η προσπάθεια αποσιώπησης του είναι για εμάς τους διανομείς η καθημερινότητα μας:

-Βιώνουμε καθημερινά παρόμοια περιστατικά  (30 νεκροί διανομείς από εργατικά δυστυχήματα/δολοφονίες και καθημερινά εργατικά ατυχήματα)

-Γνωρίζουμε καλά πως «κουκουλώνονται» για να μην τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι (οι εργοδότες εξαφανίζουν  τα αποδεικτικά στοιχεία: κουτιά, διακριτικά, θερμόσακους κτλ. για να αποποιηθούν των ευθυνών εργατικού ατυχήματος και μάλιστα με την ανοχή/προστασία της αστυνομίας στις περισσότερες περιπτώσεις).

Συγχαίρουμε τον μάρτυρα συνάδελφο για την παραδειγματική στάση του: δεν φοβήθηκε από τις απειλές  όταν κυριολεκτικά εκδιώχθηκε από  την αστυνομία για να μη υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας. Οφείλουμε όλοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του σε ανάλογα περιστατικά.

– Συνάδελφοι αποτελούμε τον εύκολο στόχο: Δεχόμαστε πολύ συχνά ελέγχους σε ώρα εργασίας με επιβολή  πρόστιμων, χωρίς όμως να γίνεται έλεγχος για τους πραγματικούς ένοχους-τους εργοδότες: που δεν παρέχουν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας όπως το κράνος κτλ. δεν γίνονται έλεγχοι για ανασφάλιστη εργασία και λοιπές εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Όχι άλλοι νεκροί συνάδελφοι! 

Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται… 

 blog: dianomeisthess.blogspot.gr 

Facebookhttps://www.facebook.com/epitropiagonadianomeon

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ


Μοτοπορεία Διαμαρτυρίας

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, και πιο συγκεκριμένα της Ντόρας Μπακογιάννη, πέρασε με κόκκινο με αποτέλεσμα το χτύπημα Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτας , με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 23χρονου Ιάσωνα. Η κατάσταση του είναι μη αναστρέψιμη μιας και ο Ιάσονας είναι εγκεφαλικά νεκρός. Μέλη της οικογένειας του ανακοινώσαν πως θα προχωρήσουν σε δωρέα των οργάνων του, περιμένοντας τις τελικές εξετάσεις σήμερα(14/03) από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού.

Ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου και οι πιθανοί επιβαίνοντες ΈΦΥΓΑΝ από το σημείο εγκαταλείποντας θύμα τροχαίου που οι ίδιοι προκάλεσαν. Ένας οδηγός delivery που ήταν αυτόπτης μάρτυρας απειλήθηκε από τον αξιωματικό της αστυνομίας (να φύγει διαπράττοντας ποινικό αδίκημα) και εκδιώχθηκε με τη βία, από το σημείο καθώς και άλλοι μάρτυρες που βρίσκονταν παρόντες κοντά στην πλαϊνή είσοδο της βουλής. Ο μπάτσος απειλεί και τραμπουκίζει πολίτες για να προστατέψει το συνάδελφό και τα αφεντικά του.

Η αστυνομία, οι κάμερες, και τα ΜΜΕ φυσικά δεν είδαν και δεν ξέρουν τίποτα, και προφανώς η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει προβεί σε καμία ανάλογη απόδοση ευθυνών.

Επ’αφορμής της αποσιώπησης της δολοφονίας του 23χρονου Ιάσονα, της κρατικής βίας που απροκάλυπτα μας χτυπά ( από τα πρόστιμα μέχρι το ξύλο και τους βασανισμούς στις γειτονιές μας), την αποσιώπηση των περιστατικών αυθαιρεσίας των καβατζωμένων καρεκλοκένταυρων, την υποκρισία των σιχαμένων που κάθονται στα έδρανα, την ζοφερή πραγματικότητα που μας έχουν επιβάλλει να ζούμε εν μέσω πανδημίας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλους του οδηγούς μοτοσικλετών να παραβρεθούν σε μοτοπορεία διαμαρτυρίας , τη Παρασκευή 19/03 17:00 με συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου.

Όλοι στους δρόμους ενάντια στην κρατική αυθαιρεσία, την θρασυδειλία των εξουσιαστών, την χουντικής κοπής αστυνομοκρατία. Καμία κρατική δολοφονία δεν θα μείνει αναπάντητη. Από τη Νέα σμύρνη μέχρι της Σαλονίκη, ο φόβος της καταστολής, αντίσταση να γίνει.

Συγκέντρωση-Μοτοπορεία : Παρασκευή 19/03 17:00 Άγαλμα Βενιζέλου.

Πρωτοβουλία δικυκλιστών με ταξική συνείδηση

Μοιραστείτε το άρθρο