24ωρη απεργία σε Δημόσιο, Παιδεία, Υγεία, Πέμπτη 15/10. ΦΩΤΟς από τις πορείες Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Συγκεντρώσεις σε Αθήνα: πλ. Κλαυθμώνος 10:00 και Θεσσαλονίκη: άγ. Βενιζέλου 11:00

ΑΘΗΝΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΟΕΝΓΕ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ, ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ…

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ 15/10 ΑΦΙΣΑ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ 15/10 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΜΕ 15/10 ΑΦΙΣΑ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΜΕ 15/10 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΕΝΓΕ: ΣΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους δασκάλους, τους καθηγητές, τους εργαζόμενους στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση, στα υπουργεία, στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την προστασίας της υγείας και της ζωής μας, για τα δικαιώματα μας.

Η φωνή κάτω από τις μάσκες μετατρέπεται κάθε μέρα που περνάει σε κραυγή. Κραυγή αγωνίας, αγανάκτησης και οργής!

Αγανάκτηση και οργή:

o Για τα παραμύθια της κυβέρνησης για τη «θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας», για

«τις χιλιάδες προσλήψεις», για «τις 1000 κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν».

o Γιατί η «αύξηση» απλών κλινών και κρεβατιών ΜΕΘ» στο δημόσιο σύστημα υγείας για τις ανάγκες της πανδημίας, προέρχεται από την «αφαίρεση» κλινών και κρεβατιών ΜΕΘ μαζί με το προσωπικό τους, που προορίζονται για την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών. Τρανταχτό παράδειγμα για να λειτουργήσουν όπως όπως τις νέες κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» μετακινούν γιατρούς από ήδη τραγικά υποστελεχωμένα, κρίσιμα τμήματα και κλινικές, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται μέχρι πλήρους διάλυσης.

o Γιατί αντί για επίταξη του ιδιωτικού τομέα, με την νέα υπουργική απόφαση οι κλινικάρχες θα τσεπώσουν 30 εκ. ευρώ επιπλέον, θα μπορούν να ανοίγουν κλίνες ΜΕΘ χωρίς κανείς να τους ελέγχει αν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές, θα έχουν το δικαίωμα να δέχονται ασθενείς για νοσηλεία στις ΜΕΘ μόνο αν τους συμφέρει.

o Γιατί η κυβέρνηση αντί να μονιμοποιήσει τους συναδέλφους επικουρικούς παρατείνει την ομηρία τους για ακόμα ένα χρόνο.

Αγανάκτηση και οργή:

o Γιατί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει το θράσος να δηλώνει ότι το δημόσιο σύστημα υγείας λειτουργεί στο 100%. Ότι δεν έχει υπερβεί τα όρια του όταν τα είχε ξεπεράσει προ πολλού, πολύ πριν εκδηλωθεί η πανδημία, εξαιτίας της πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης, με διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

o Για τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης. Γιατί εφάρμοσε το χουντικό νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων σε βάρος «των ηρώων υγειονομικών», και απάντησε στα δίκαια αιτήματα τους με χημικά, γκλομπ και βρισιές. Για την επίθεση με χημικά και το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε σε βάρος μαθητών που διεκδικούν το δικαίωμα τους στη μόρφωση και την υγεία.

o Γιατί είναι προκλητική η προσπάθεια της κυβέρνησης να φορτώσει τα σπασμένα για μια ακόμη φορά στις πλάτες μας, να μας μετατρέψει σε αποδιοπομπαίους τράγους για να απεμπολήσει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για την πορεία της επιδημίας. Έχει τεράστιες ευθύνες γιατί τζογάρισε την υγεία και τη ζωή μας για τα κέρδη των τουριστικών ομίλων. Έχει ευθύνες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο, για το συνωστισμό στα σχολεία, στους εργασιακούς χώρους, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μετατρέπουμε την ανησυχία, την αγανάκτηση και την οργή σε οργανωμένο αγώνα, συλλογική διεκδίκηση και δράση. Η μεγαλειώδης διαδήλωση, το αγωνιστικό ξέσπασμα χιλιάδων εργαζομένων και νεολαίας που απαιτούσε την καταδίκη της φασιστικής, ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής είναι απόδειξη της δύναμης που έχουμε οι εργαζόμενοι να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

Το γνωρίζουν καλά. Για αυτό παίρνουν μέτρα για να θωρακιστεί το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετούν. Για αυτό μετά τον απεργοκτόνο νόμο Αχτσιόγλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον κατάπτυστο νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων της κυβέρνησης της Ν.Δ., ετοιμάζουν νέο χτύπημα στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση. Για αυτό και αντιμετωπίζουν τα σωματεία και τις ομοσπονδίες σαν ύποπτους για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» και σαν «τρομοκράτες», για αυτό στοχεύουν στο πλήρες φακέλωμα των μελών των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στις 15 Οκτώβρη απεργούμε. Δίνουμε απάντηση στα σχέδια τους σε βάρος μας!

Απαιτούμε:

  • Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την ανάπτυξη και στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Επίταξη, χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα test στους εργαζόμενους στις δομές υγείας, στους εργασιακούς χώρους, σε κλειστές δομές, κλπ. Διενέργεια test απολύτως δωρεάν σύμφωνα με επιστημονικά κριτήρια.
  • Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, επαναφορά των αποδοχών μας στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές και καταβολή των αναδρομικών διαφορών. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  • Ούτε μισή ώρα εφημερίας παραπάνω από ότι προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Έγκαιρη, πλήρης αποπληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων (πρόσθετων και τακτικών), εφημεριών. Αύξηση της εξευτελιστικής ωριαίας αποζημίωσης των εφημεριών. Αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών.
  • Ανθρώπινα ωράρια. 5ημερο-6ωρο-30ωρο -1 εφημερία την εβδομάδα.
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
  • Θέσπιση πλαισίου κινήτρων (οικονομικών – διοικητικών – επιστημονικών) για τη στελέχωση των δομών υγείας σε άγονες – νησιωτικές περιοχές.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!

ΟΕΝΓΕ

Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών: Πέμπτη 15 Οκτώβρη όλοι/ες στην Απεργία

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15/10

Aθήνα: 10:00 Πλατεία Κλαυθμώνος

Θεσσαλονίκη: 11:00 Αγ. Βενιζέλου

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές και τους αγώνες μας

Η απάντηση της κυβέρνησης στις διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν η άγρια καταστολή μπροστά στο υπουργείο Παιδείας το πρωί της Παρασκευής (9/10) και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το απόγευμα της ίδιας μέρας. Μετά τις επιθέσεις «αγανακτισμένων» γονιών και αστυνομίας στα κατειλημμένα σχολεία και την τιμωρία των μαθητών, που συμμετέχουν σε καταλήψεις, με τις απουσίες μέσω της κατάπτυστης Υ.Α. για την εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» το υπουργείο χρησιμοποιεί την ωμή βία. Στόχος της κυβέρνησης και της Κεραμέως είναι να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των μαθητών, εκπαιδευτικών, φοιτητών που διεκδικούν μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων αλλά και Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση. Δεν είχαν διαφορετική μεταχείριση οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών, ούτε και η μεγαλειώδης συγκέντρωση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Η μανία με την οποία η κυβέρνηση επιτίθεται στη νεολαία οφείλεται στο ότι φοβάται τους αγώνες της γιατί εντείνουν την πολιτική φθορά της!

Οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας ότι «οι θορυβώδεις μειοψηφίες δεν θα κρατήσουν την Ελλάδα πίσω» συμπληρώνουν την καταστολή των κινητοποιήσεων και αναδεικνύουν το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τις διεκδικήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών. Η ίδια επέβαλε την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές των αιρετών των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια, μέτρο που θα φέρει και στα συνδικάτα για να χτυπήσει τη δημοκρατική λειτουργία τους.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., όχι μόνο δεν «θωράκισε» το σύστημα υγείας όλο το προηγούμενο διάστημα, όχι μόνο δεν παίρνει τα μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων, αλλά έσπευσε να εκμεταλλευτεί την πανδημία για να περάσει οποιοδήποτε νεοφιλελεύθερο μέτρο δεν πέρασαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του ΣΥΡΙΖΑ. Η προϋπάρχουσα της πανδημίας οικονομική κρίση και η ραγδαία επιδείνωσή της καθιστά την κυβέρνηση πιο επιθετική. Με όργανο το κράτος έκτακτης ανάγκης και την καταστολή θα επιχειρήσει να ξηλώσει ότι άφησε όρθιο από τα δικαιώματα των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων η πρόσφατη δεκαετία των μνημονίων.

Έτσι στην εκπαίδευση, μετά από μια σειρά νόμων που ψηφίστηκαν και εν μέσω πανδημίας (νόμος Κεραμέως, εξ αποστάσεως «εκπαίδευση), με οδηγό την έκθεση Πισαρίδη θα ακολουθήσουν μια σειρά νομοσχέδια, όπως προανήγγειλε και ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Μπροστά μας έχουμε την εφαρμογή της «αυτοαξιολόγησης» της σχολικής μονάδας, που θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στη λειτουργία τους σαν μικρές επιχειρήσεις που θα προσελκύουν μαθητές= πελάτες για να επιβιώσουν. Θα ακολουθήσει νομοσχέδιο για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Έκθεση Πισαρίδη προάγγελος της πλήρους διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου

Η έκθεση Πισαρίδη προβλέπει περισσότερη «αυτονομία» της σχολικής μονάδας, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης σε συγκριτική μορφή για να έχουν γονείς και μαθητές βελτιωμένη πληροφόρηση, αξιολόγηση με βάση τις επιδόσεις των μαθητών, που θα πρέπει να συνδεθεί με θετικά ή αρνητικά κίνητρα(βλέπε: χρηματοδότηση). Δεν μένει όμως εδώ, αλλά προτείνει και τη διαχείριση του κύριου και βοηθητικού προσωπικού από τους Δήμους. Σε άλλο σημείο της έκθεσης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση(Τ.Α.) αναφέρεται ότι οι Δήμοι ή οι Περιφέρειες θα μπορούσαν να πάρουν σχολεία ή νοσοκομεία αντίστοιχα. Νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει να μεταφερθούν στις Περιφέρειες όλες οι δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, ΙΕΚ Σχολές ΟΑΕΔ, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, εκπαίδευση ενηλίκων, γεωργικές, τουριστικές σχολές) και να ιδρυθεί Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Καθώς φαίνεται η γνωστή μας «αποκέντρωση» θα αρχίσει από την επαγγελματική εκπαίδευση. Η «αποκέντρωση» δεν αποτελεί τίποτε άλλο από την απαλλαγή του κράτους από το να παρέχει Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση, ενώ τη φορτώνει στην Τ.Α., που και υποχρηματοδοτούμενη είναι και νέους φόρους θα πρέπει να επιβάλει για να «ανταποκριθεί» στις νέες αρμοδιότητές της. Πρόκειται για ξαναζεσταμένα μέτρα που εδώ και δεκαετίες προσπαθούν να επιβάλουν και σήμερα βρήκαν την ευκαιρία να επιταχύνουν τη νομοθέτηση και εφαρμογή τους, εκμεταλλευόμενοι την κρίση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Συναδέλφισσες/οι

Μπορούμε να αντισταθούμε στις παραπάνω επιθέσεις ανασυγκροτώντας τις δυνάμεις μας. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα κατάματα, να κατανοήσουμε τη σφοδρότητα της επίθεσης που δεχόμαστε. Να ενεργοποιηθούμε και να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας, μακριά από τις αυταπάτες (υπάρχει καλή αξιολόγηση, αποδοχή εν μέρει της εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης»), τον αυτοπεριορισμό στη διαρκή επίκληση του «διαλόγου» με το υπουργείο και την ηττοπαθή πολιτική του «ρεαλισμού» δηλ. ότι δεν μπορεί να έχει νίκες το συνδικαλιστικό κίνημα, που καλλιεργεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΕΡΑ-ΣΥΝΕΚ) στις ΔΟΕ – ΟΛΜΕ. Να απορρίψουμε τη διασπαστική πολιτική της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ), που περιορίζει τις κινητοποιήσεις σε κομματικές παρελάσεις. Να οργανώσουμε έναν Αγώνα Διαρκείας με Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση, διαδηλώσεις, απεργίες προετοιμασμένες και οργανωμένες, και όχι απλά προκηρυγμένες, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις. Να δημιουργήσουμε Επιτροπές Αγώνα για την οργάνωση των αγώνων μας και Απεργιακές Επιτροπές για την εκπροσώπηση τους.

  • Το πολύ 15 μαθητές ανά τμήμα, για να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις. Να βρεθούν άμεσα τα κτίρια για τη λειτουργία των επιπλέον τμημάτων
  • Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου εκπ/κού προσωπικού και καθαριστών-στριων με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας
  • Μονιμοποίηση των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και το σύνολο της προϋπηρεσίας. Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου (ν.4589/19-προσοντολόγιο)
  • Δωρεάν μάσκες και αντισηπτικά, επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ για όλους (μαθητές -εκπ/κούς)
  • Κατάργηση του νόμου Κεραμέως( ν.4692/20), της Κ.Y.A που αφορά τη «Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2020-2021» (12-9-20) και την τροποποίηση της (30-9-20)
  • Καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν χρήση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ- ΑΠΟΧΗΣ που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, από την εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» σε κατειλημμένα σχολεία και από την ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος που γίνεται στην τάξη.
  • Καλούμε τις ΟΛΜΕ -ΔΟΕ να κηρύξουν ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από την εξ αποστάσεως «εκπαίδευση»

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

2310265730, email: [email protected]

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15/10

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ: Πανεκπαιδευτική διαδήλωση και απεργιακή κινητοποίηση

Στον δρόμο του αγώνα να απαιτήσουμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του ταξικού πανεκπαιδευτικού κινήματος!

Την Πέμπτη 15/10/2020 τα σωματεία των εκπαιδευτικών καλούν σε πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση. Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι οφείλουμε να βαδίσουμε από κοινού και συντονισμένα σε μαχητική ταξική κατεύθυνση, για να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των επειγουσών αναγκών που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης. Δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να παίζει επιδεικτικά με τις ζωές μας, να μας βυθίζει στη φτώχεια και την ανέχεια, τη στιγμή που ενισχύει απλόχερα το μεγάλο κεφάλαιο και απομυζεί με όλο και πιο επονείδιστους όρους και με μεγαλύτερη ένταση την κοινωνική βάση.

Τα αιτήματα του ταξικού πανεκπαιδευτικού κινήματος είναι βασικά επίδικα της ταξικής πάλης και απηχούν τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας, των φτωχών και εργαζόμενων στρωμάτων.

Απαιτούμε, λοιπόν εδώ και τώρα:

  • λειτουργία τμημάτων με όριο 15 μαθητές/μαθήτριες ανά τάξη
  • μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, καθαριστών/καθαριστριών και βοηθητικού προσωπικού (νοσηλευτές, ψυχολόγοι)
  • μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών
  • κατάργηση του προσοντολογίου αξιολόγησης των αναπληρωτών και των αδιόριστων εκπαιδευτικών
  • κανένας αποκλεισμός εκπαιδευτικών από τους πίνακες των αναπληρωτών
  • μείωση του χρόνου των διδακτικών ωρών και αύξηση του χρόνου των διαλειμμάτων
  • δωρεάν παροχή γευμάτων σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες
  • εύρεση κατάλληλων χώρων για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα με την ευθύνη των δήμων και του Υπουργείου Παιδείας
  • χορήγηση δωρεάν τεστ πρόληψης για τον κορωνοϊό
  • κατάργηση της τράπεζας θεμάτων
  • απόσυρση της πρότασης για κάμερες στις σχολικές αίθουσες

Οι καταλήψεις, οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις του ταξικού μαθητικού κινήματος μάς δείχνουν τον δρόμο της μαχητικής αντίστασης απέναντι στην υφιστάμενη κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η νεολαία δε συμβιβάζεται με την προοπτική να της αποστερήσουν το μέλλον και να την καταδικάσουν στην εξαθλίωση οι κατέχοντες την πολιτική και οικονομική εξουσία. Οι αδιόριστοι και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έχουν αγανακτήσει με τους εργασιακούς αποκλεισμούς, την ανεργία και την κακοπληρωμένη ανακύκλωση στην οποία υπόκεινται από την κυβέρνηση. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι! Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τον εμπαιγμό και την ταξική λεηλασία που δρομολογεί η κυβέρνηση κατά την απαίτηση των καπιταλιστών εντολοδοτών της, διότι -πολύ απλά- δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε και να εργαζόμαστε με αυτούς τους όρους, υπό αυτές τις συνθήκες.

Το μέτωπο της εκπαίδευσης είναι ένα ακόμη πεδίο στο οποίο μαίνεται η κοινωνική και ταξική σύγκρουση. Εργαζόμενοι από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους «έχουν φτάσει στο αμήν» με την όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης και τα παρεπόμενα της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας του Covid-19. Την οργή και την αγανάκτηση που νιώθουμε οφείλουμε να την εκφράσουμε συλλογικά, για να πιάσει τόπο και να αποφέρει καρπούς. Να οργανωθούμε σε σωματεία, ταξικές πρωτοβουλίες και λοιπούς σχηματισμούς αντίστασης και αγώνα στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στις σχολές και στις γειτονιές μας. Να συσπειρωθούμε με όσους έχουμε κοινή μοίρα, κοινά προβλήματα και ανησυχίες, κοινά υλικά συμφέροντα και «βράζουμε» μαζί στο ίδιο καζάνι. Κανένας σωτήρας δεν μπορεί να μας λύσει τα προβλήματα για λογαριασμό μας. Οι κάθε λογής σωτήρες και καλοθελητές είναι στην πραγματικότητα οι τσαρλατάνοι του αστικού πολιτικού συστήματος που επιζητούν την ψήφο μας, την ενσωμάτωση, τον εκτροχιασμό και την απονέκρωση των αγώνων και των διεκδικήσεών μας, για να μην κλονιστεί το καπιταλιστικό σύστημα, του οποίου οι ίδιοι αποτελούν πιστούς υπηρέτες και στυλοβάτες.

Η δύναμη, όμως, βρίσκεται στα χέρια όσων βρίσκονται στη βάση της κοινωνικής και παραγωγικής πυραμίδας, στην πλειοψηφική μερίδα του κοινωνικού συνόλου δηλαδή. Αν το αντιληφθούμε αυτό, τότε μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητες που έχουμε όλοι εμείς που καθημερινά κινούμε τούτο τον κόσμο με την εργασία και τον μόχθο μας, καθώς και όσοι προοριζόμαστε να επιτελέσουμε αυτόν τον ρόλο με βάση τις επιταγές του καπιταλιστικού συστήματος. Αρκεί, όμως, αυτή η στιγμή της αυτοσυνείδησης, για να κάνουμε το επόμενο βήμα, να οργανωθούμε, δηλαδή, επί της ταξικής βάσης, να αγωνιστούμε συλλογικά, ακηδεμόνευτα και ανυποχώρητα, να πετύχουμε σημαντικές νίκες που θα μας ανακουφίσουν προσωρινώς και να επιχειρήσουμε τελικά να «φέρουμε τούμπα» όλον τον κόσμο, να τον αλλάξουμε εκ θεμελίων. Γιατί μας αξίζει ένας κόσμος για όλους και όχι για λίγους, μια κοινωνία που θα διέπεται από ελευθερία, ισότητα, αλληλεγγύη, κοινοκτημοσύνη και αυτοδιαχείριση των συλλογικών υποθέσεων με όρους άμεσης δημοκρατίας για την εξυπηρέτηση των κοινοτικών συμφερόντων και την ελεύθερη αυτοπραγμάτωση του κάθε ατόμου. Η αξιοπρέπειά μας δεν εξαγοράζεται με φτηνές υποσχέσεις ή με κοροϊδίες της κυβέρνησης και των τηλεοπτικών της παπαγάλων, ούτε κάμπτεται από τις λοιδορίες τους και την αστυνομική καταστολή. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα το υπερασπιστούμε με κάθε μέσο.

Καλούμε σε στήριξη της απεργίας των εκπαιδευτικών και της ταξικής πανεκπαιδευτικής πορείας την Πέμπτη 15/10/2020, 11:00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Να βρεθούμε όλοι και όλες στους δρόμους του αγώνα!

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ

Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Θεσσαλονίκης)
Site: anarchist-federation.gr
email: [email protected]
Twitter: twitter.com/anarchistfedGr
Fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015
Youtube: Αναρχική Ομοσπονδία

RPROJECT: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

 

Μοιραστείτε το άρθρο