Δυναμική απάντηση στην αστυνομοκρατία

ΠΡΩΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ 18:00

Τα συνθήματα που ακούγονται: “Τα MAT στις πλατείες δεν μπαίνουν τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία”. “Στο δρόμο σπάμε την τρομοκρατία, με όπλο τη διαδήλωση και την απεργία”. “Με συνωστισμό μας στέλνουν στη δουλειά, αλλά στις πλατείες μας ρίχνουν χημικά”. “Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει”.

Εκατοντάδες άτομα ακολουθούν το δρομολόγιο Καμάρα-Εγνατία-Αγίας Σοφίας-Αγίου Δημητρίου-Ιουλιανού-Ολυμπιάδος-Αποστόλου Παύλου με κατεύθυνση στην πλατεία Καλλιθέας (έντονη παρουσία της αστυνομίας).

19:15 Η πορεία φτάνει στην πλατεία Καλλιθέας όπου παραμένει εκεί (οι διμοιρίες παρέμειναν στην Ολυμπιάδος).

20:15 Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία στους δρόμους και τις πλατείες της Άνω Πόλης με κατάληξη την πλατεία Καλλιθέας, όπου είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στις 21:00.

20:27 Αυτή τη στιγμή η πορεία βρίσκεται Αγίας Σοφίας με Θεοφίλου.

20:30 Η πορεία βρίσκεται στην πλατεία Τερψιθέας.

Η πορεία κατευθύνεται προς την πλατεία Καλλιθέας.

20:50 Η πορεία διασχίζει την Ολυμπιάδος.

21:00 Η πορεία κατεβαίνει προς Αγίου Δημητρίου.

Σταμάτησε για λίγο στο πάρκο στο ΕΚΘ και συνεχίζει ανατολικά διασχίζοντας την Αγίου Δημητρίου.

21:20 Κλούβα έκλεισε το δρόμο προς το Τουρκικό προξενείο και τώρα η πορεία συνεχίζει προς τα πάνω.

21:30 Επιστροφή της πορείας στην πλατεία Καλλιθέας.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΤΙΣ 21:00

Επιστροφή της πορείας στην πλατεία Καλλιθέας στις 21:30. Ενσωμάτωση με τους παρευρισκόμενους που είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα των 21:00, γεμάτη η πλατεία από κόσμο.

22:20 Συγκρούσεις αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών στην περιοχή πάνω από το Τουρκικό προξενείο, στην Αποστόλου Παύλου.

Αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση κρότου λάμψης και δακρυγόνων και κατευθύνονται προς τα επάνω για να απωθήσουν συγκεντρωμένους. Εξαιτίας της χρήσης των χημικών ο κόσμος είναι συγκεντρωμένος στα στενά πάνω από την πλατεία Καλλιθέας, προς την Ακροπόλεως.

22:50 Διμοιρίες ΜΑΤ έχουν πλαγιοκοπήσει την πλατεία Καλλιθέας κυνηγώντας και απωθώντας τον κόσμο προς τα πάνω στενά.

ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ… Στην πλατεία Καλλιθέας παραμένει  κόσμος, ο οποίος δεν φεύγει και όπως κάθε βράδυ κάθεται εκεί. Ενώ αστυνομικές δυνάμεις, ΜΑΤ και δικυκλιστές αστυνομικοί είναι σταθμευμένες σε τρία σημείατης Ολυμπιάδος (αρχή με Κασσάνδρου, Ιουλιανού, Θεοτοκοπούλου), όπως ενισχυμένες με κλούβες μπροστά στο Τουρκικό προξενείο (Αγ.  Δημητρίου έως Απ. Παύλου).

Η δυναμική παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων στις σημερινές πορείες και την πλατεία Καλλιθέας, έδωσε την απάντηση στην αστυνομοκρατία και τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Ήχησαν στους δρόμους της πόλης τα συνθήματα για υπεράσπιση του αυτονόητου δικαιώματος στο συναθροίζεσθαι. Όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλη την πόλη και τη χώρα, στις τόσες πλατείες και άλλους χώρους. Αυτό είναι που δεν θέλουν οι της κυβερνητικής εξουσίας: να  συγκεντρώνεται ο κόσμος σε δημόσιους χώρους. Και πολύ περισσότερο, συγκεκριμένος κοινωνικοπολιτικά κόσμος. Αυτός που δημιουργεί κοινότητες ανθρώπων, αυτοοργανώνει τις  ανάγκες  του, αναπτύσσει δίκτυα αλληλεγγύηςκαι κινήματα αντίστασης. Δεν τους ενδιαφέρουν οι κλακαδόροι στην Ομόνοια και η φιέστα της οικογένειας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη. Αλλά ο κόσμος της πλατείας Καλλιθέας, επιδιώκονττας την προβοκάτσια. Μόνο που δεν ενέδωσε ο κόσμος που συγκεντρώθηκε και υπερασπίσθηκε το δικαίωμά του να συναθροίζεται ελεύθερα σε δημόσιο χώρο (πόσο το μισούν οι ιέριες του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, του ιδιωτικού και ατομικού).

 Αυτό που φοβούνται οι κυβερνώντες είναι η “σκοτεινή” ενέργεια που έχει συσσωρευθεί με τον εγκλεισμό, τις  απαγορεύσεις και τους περιορισμούς, σε ένα περιβάλλον οικονομικής-εργασιακής αβεβαιότητας. Θέλουν τον κόσμο μαντρωμένο μέσα στους οίκους του εμπορεύματος και της κατανάλωσης, ελεγχόμενους κι αποκομμένους. Γι αυτό θα ανοίξουν τα μαγαζιά άρον-άρον. Γιατί φοβούνται διαρκώς το… ανεξέλεγχτο πλήθος υπάρχον και συνδιαλεγόμενο δημοσίως. Δεν ξέρουν που μπορεί να τους βγάλει. Όταν μάλιστα -μετά τη δίμηνη καραντίνα και την απάτη της κυβερνητικής πολιτικής, τόσο σε υγειονομικό όσο σε οικονομικό-εργασιακό επίπεδο- μέρα με τη μέρα διογκώνεται η δυσαρέσκεια και η αντίσταση, μπροστά στη διπλή επίθεση που έχει  δεχθεί ο κόσμος: της περαιτέρω φτωχοποίησης και του καθολικού ελέγχου. Και είναι σημαντικό που κινητοποιούνται όλο και περισσότερες δυνάμεις που αντιτάσσονται σθεναρά στην επιχείρηση ολοκληρωτικής καθυπόταξης και πλήρους ελέγχου της καθημερινής ζωής των ανθρώπων και της κοινωνίας. 

                   

                   

 

                   

                 

                           

 

 

 

 

 

 

https://new.infolibre.gr/2020/05/17/epithesi-tis-astynomias-kata-nearon-stin-plateia-kallitheas-ano-poli/

Μοιραστείτε το άρθρο