Ανεπιθύμητη η Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώσεις την Τετάρτη 24/9

Σε κινητοποίηση στις 18:00 στο σταθμό του μετρό Αγίας Σοφίας καλούν οι Οργανώσεις-Συλλογικότητες/Μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Παράλληλα πρωτοβουλίες φιλάθλων/οπαδών του ΠΑΟΚ υπογράφουν κείμενο εναντίωσης στην εξ αρχής σκανδαλώδη συμμετοχή ομάδων του γενοκτόνου κράτους στη διοργάνωση, δηλώνουν ότι η Μακάμπι είναι ανεπιθύμητη και καλούν σε συγκέντρωση στην Καμάρα στις 16:00.

Παρακάτω το Δελτίο Τύπου:

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ Η ΜΑΚΑΜΠΙ του ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 24/9 ΩΡΑ 6 μ.μ. ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ

Οι Οργανώσεις-Συλλογικότητες/Μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας Θεσσαλονίκης δηλώνουμε ότι η ΜΑΚΑΜΠΙ του ΤΕΛ ΑΒΙΒ, επίσημη εκπροσώπηση του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ, η οποία πρόκειται να παίξει σε αγώνα την Τετάρτη 24/9 με ομάδα της πόλης μας στα πλαίσια της διοργάνωσης του Europa League, είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Χωρίς να έχουμε κανένα ζήτημα σε σχέση με τον ΠΑΟΚ και τους φιλάθλους του, στεκόμαστε, όπως κάνουμε επί δυο ολόκληρα χρόνια, αλληλέγγυοι στο λαό της Παλαιστίνης, που αγωνίζεται και αντιστέκεται απέναντι στα σχέδια γενοκτονίας του, που εκπορεύονται από το κράτος του Ισραήλ και τους συμμάχους του ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ, διεκδικώντας το αυτονόητο, να έχει πατρίδα.
Η πρόσφατη δήλωση του Νετανιάχου ότι «δεν θα υπάρξει ποτέ παλαιστινιακό κράτος» δε μπορεί να αφήνει κανέναν μας αδιάφορο, ούτε ουδέτερο.
Καλούμε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης σε συγκέντρωση την Τετάρτη 24/9, ώρα 6.00΄μ.μ στο σταθμό του μετρό Αγ. Σοφίας, επί της Εγνατίας οδού.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΓΗ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ
ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

Οργανώσεις-Συλλογικότητες/Μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας Θεσσαλονίκης


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 24/9, ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ ΜΕ ΕΓΝΑΤΙΑ, 18:00
Η άφιξη της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Θεσσαλονίκη δεν είναι απλό αθλητικό γεγονός· είναι προσπάθεια κανονικοποίησης και «ξεπλύματος» της γενοκτονικης σφαγής που συντελείται στη Παλαιστίνη. Ένα παιχνίδι που διεξάγεται ενώ το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, με τη στήριξη ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–ΕΕ, προχωρά στη τελική φάση του σχεδίου Μπορεί να είναι εικόνα ‎κείμενο που λέει "‎ZIONISTS KILLERS ARE ΝΤ WELCOME HERE! لبنان شعب مع فلسطينا-لتضامن لتضامن فلسطينا في الحربة VICTORY Ο THE PALESTINIAN RESISTANCE ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ENANTIA ΣΤΗΝΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΗΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/9, ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΕ ΕΓΝΑΤΙΑ, 18:00 ΔΙΑΡΚΗΏ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΗ ΔΙΑΡΚΗΣΧΑΓ ΣΠΕΛΕΥ MIATHN ΤΑΝΙΚΗΑΠΕΛΕΥΘΕΡΟΣΗ THN‎"‎«ολοκληρωτικής κατάληψης της Γάζας», λειτουργεί ως μέσο προπαγάνδας και ως κάλυμμα για τα εγκλήματα πολέμου. Για τον λαό και την εργατική τάξη της πόλης, η μαζική παρουσία σιωνιστών οπαδών αποτελεί πρόκληση· δεν πρόκειται να δεχτούμε ο αθλητισμός και η ψυχαγωγία των λαών να γίνει εργαλείο για το ξέπλυμα της γενοκτονίας και της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.
Αποτελεί πρόκληση γιατί η εργατική τάξη, αυτή που παράγει όλο τον πλούτο αλλά τον καρπώνεται μια χούφτα ανθρώπων, αυτή που παλεύει για μια αξιοπρεπή ζωή, για εργασία με δικαιώματα, μέτρα ασφαλείας/υγείας και μισθούς στο ύψος των αναγκών της, μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, είναι αυτή που κάνει τον κόσμο να γυρνάει και πρέπει να συνειδητοποιήσει τη συλλογική της δύναμη, απέναντι σε όσους θέλουν τους λαούς να αλληλοσφάζονται, και να βάλει οργανωμένα τα συμφέροντά της πάνω από των αστών. Ο λαός και η εργατική τάξη, όπως έδειξε με θάρρος και παλιότερα, δεν δέχεται να βάλει πλάτη στους φονιάδες των λαών.
Η ενεργή συμμετοχή της δικής μας αστικής τάξης στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, στο ξέπλυμα της γενοκτονίας και στα ευρύτερα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σηματοδοτεί και τα αντιμπεριαλιστικά καθήκοντα της εποχής. Αποτελεί, λοιπόν, ανάγκη και χρέος το να αγωνιστούμε για την απεμπλοκή της χώρας από όλα τα ενεργά πολεμικά μέτωπα, για την ακύρωση των οικονομικών και πολεμικών συμφωνιών με το Ισραήλ, με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, για να φύγουν άμεσα όλες οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που έχουν κατακλύσει την ελληνική επικράτεια και να βάλουμε φρένο στην μετατροπή του τόπου μας σε ορμητήριο πολέμων και τουριστικό προορισμό για τους σιωνιστές δολοφόνους. Να αγωνιστούμε για να μη συγκαλυφθεί η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, να μη σταματήσει ο κόσμος να μιλάει για τη Γάζα. Για την έξοδο της χώρας τόσο από την ΕΕ όσο και από το ΝΑΤΟ ως βήματα, προϋποθέσεις και στόχους που είναι διαλεκτικά συνδεδεμένοι με την ανατροπή του ιμπεριαλιστικού και καπιταλιστικού συστήματος, της αστικής εξουσίας, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Από τους αγώνες του προλεταριάτου, σε όλα τα επίπεδα, μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς και τα γήπεδα, διδασκόμαστε ότι ο ταξικός και λαϊκός αγώνας καθώς και η διεθνιστική αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, στον λαό της Υεμένης, στους λαούς της Αφρικής και της Νέας Καληδονίας που βιώνουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και βρίσκουν το σθένος να αντισταθούν, έχουν τρόπους να εκφραστούν και να εκδηλωθούν ενιαία. Πως έχουν τρόπους να συνδεθούν με το εργατικό κίνημα για μια ζωή στο μπόι των αναγκών μας. Και τους τρόπους αυτούς, μόνο εμείς οι ίδιοι και οι ίδιες, μπορούμε να τους εντοπίσουμε και να τους μετατρέψουμε σε ύλη, σε οργάνωση, σε αγώνα.
ZIONISTS NOT WELCOME – VICTORY TO THE PALESTINIAN RESISTANCE!
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ – ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!
ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΤΑΞΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "From Gaza, Amsterdam Thessalonik DUCANRUN RUN ΑΝ CANTA HIO ICTORY THE LES ΤΗΝμΟ ESISTANG O101 219 2419 18.00 ΞΕΝΑΤΙΑ ΑΓ.ΣΥΡΑΣ ΟΛΕΣ/Ο ΔΑΡΚΑΣ ΑΓΩΝΑΣ 데이 την ตุกซอรฐิงท์ anchuesquot απελυθέρωσή"
[Θεσσαλονίκη] 🔻 Ανάρτηση γιγαντοπανό στα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης εν όψει της απογευματινής πορείας ενάντια στην έλευση σιωνιστών οπαδών από τον Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση
Αυτή η δράση είναι συνέχεια και άλλων προπαγανδιστικών δράσεων κατά τις οποίες πετάχτηκαν τρικάκια στα Πανεπιστήμια, στην Εγνατία στο ύψος από Βαλαωρίτου μέχρι Καμαρά, στον Λευκό Πύργο, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, Βασιλίσσης Όλγας, Παπάφη και Κάτω Τούμπα.
Όλοι και όλες στην πορεία ΣΗΜΕΡΑ στιςς 18.00 Αγίας Σοφίας με Εγνατία.
ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
🔻ZIONISTS NOT WELCOME – VICTORY TO THE PALESTINIAN RESISTANCE!
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ – ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, Τετάρτη 24/9, Άγιας Σοφίας με Εγνατία, 18:00
Στις 15/9 ο στρατός του αποικιοκρατικού κράτους του Ισραήλ ξεκίνησε τη χερσαία επέμβαση στην πόλη της Γάζας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για πλήρη κατάληψη και συνεχίζοντας τη γενοκτονία των Παλαιστινίων. Το αποικιοκρατικό και γενοκτονικό σχέδιο του κράτους του Ισραήλ συνεχίζει να κοστίζει τις ζωές Παλαιστινίων καθημερινά, βομβαρδίζοντας καταφύγια, τα εναπομείναντα κτήρια και ό,τι υποδομή έχει μείνει, αποκλείοντας την πρόσβαση σε τρόφιμα και προκαλώντας λιμό, εκτελώντας παλαιστίνιους/ρε σε “σημεία διανομής τροφίμων”. Από την άλλη η Παλαιστινιακή Αντίσταση συνεχίζει να στέκεται όρθια απέναντι στον ισραηλινό στρατό και ο Παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να αντιστέκεται στα σχέδια εκτοπισμού του.
Τα κράτη της Δύσης, με πρωτοστάτη τις Η.Π.Α., το ελληνικό κράτος και πολλά ακόμα , συνεχίζουν απρόσκοπτα τη στήριξη της γενοκτονίας και του εκτοπισμού που διαπράττει το Ισραήλ. Τεράστια κέρδη από τη γενοκτονία και τη συνολική δράση του Ισραήλ αποκομίζουν και οι πολεμικές βιομηχανίες, είτε μιλάμε για τις εξαγωγές των ισραηλινών εταιρειών (βλέπε Elbit Systems) είτε για τις εισαγωγές όπλων , πολεμικών οχημάτων και αεροπλάνων που πραγματοποιεί το Ισραήλ.
Το ελληνικό κράτος αποτελεί έναν εκ των κυριότερων συμμάχων του, καθώς έχει στενή πολεμική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ, στο πλαίσιο του πολεμικού άξονα Ελλάδας-Αιγύπτου-Ισραήλ-Κύπρου, αλλά και μέσω της ανταλλαγής πολεμικής τεχνογνωσίας, συστημάτων επιτήρησης και αμυντικών συστημάτων, δηλαδή τεχνολογιών οι οποίες εξασκούνται στα σώματα των Παλαιστινίων. Το ελληνικό κράτος, εξάλλου, όντας από την άλλη πλευρά της Μεσογείου, έχει το δικό του ενεργό ρόλο στην εκμετάλλευση των λαών , κυνηγώντας τους/τις μετανάστες/ριες που ψάχνουν μία καλύτερη ζωή, είτε κάνοντας επαναπροωθήσεις στη θάλασσα είτε φυλακίζοντάς τους εντός της χώρας.
Οφείλουμε με κάθε τρόπο να συμβάλλουμε στο να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και η συνεργασία του ελληνικού κράτους με το ισραηλινό κράτος.
Αφορμή της σημερινής συγκέντρωσης στέκεται η παρουσία Ισραηλινών οπαδών στην πόλη της Θεσσαλονίκης λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα που δίνει η Μακάμπι στην πόλη. Η κανονικοποίηση της γενοκτονίας περνά μέσα από την ζέστη φιλοξενία Ισραηλινών τουριστών είτε σε διακοπές αναψυχής στα ελληνικά νησιά το καλοκαίρι είτε για αθλητικά, καλλιτεχνικά και άλλα δρώμενα. Το κράτος του Ισραήλ, με τις ευλογίες και την έμπρακτη στήριξη του ελληνικου κράτους, συνεχίζει και αυξάνει την ένταση στην γενοκτονία και το δικό μας χρέος είναι η ανάδειξη του ως τέτοιο ( γενοκτονικο) και η έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Από τα υπόγεια της Γάζας και της δυτικής όχθης και τα κατεδαφισμενα σπίτια των Παλαιστινίων οι ιδιοι/ες Παλαιστίνιοι/Ες μας στέλνουν το μήνυμα της αντίστασης και του αδιάλειπτου αγώνα για ζωή και ελευθερία. Εμείς οφείλουμε να το ακούσουμε και να δείξουμε ότι στεκόμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ανάρες, ομάδα δράσης & αλληλεγγύης


Στηρίζουμε την σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και ενάντια στην παρουσία στην πόλη της Θεσσαλονίκης ακροδεξιών οπαδών της γενοκτονίας και των εγκλημάτων πολέμου που συντελούνται στην Παλαιστίνη.

Τετάρτη 24/09, 18:00 Εγνατία με Αγίας Σοφίας

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΡΙΘΜΟΙ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

THEY ARE NOT JUST NUMBERS – FREE PALESTINE!

Στην Γάζα διαπράττεται μπροστά στα μάτια ολόκληρης της ανθρωπότητας η συνεχιζόμενη γενοκτονία – σε ζωντανή μετάδοση – του παλαιστινιακού λαού από το δολοφονικό μηχανισμό του κράτους του Ισραήλ. Η διεξαγόμενη στρατιωτική εισβολή στο εσωτερικό της τρομακτικά και ολοκληρωτικά ισοπεδωμένης πόλης της Γάζας από τους δολοφόνους του IDF, σε συνδυασμό με τα διακηρυγμένα οργουελικά σχέδια ΗΠΑ-Ισραήλ περί μαζικής εκτόπισης του πληθυσμού και μετατροπής της Γάζας σε καπιταλιστικό τουριστικό θέρετρο, καταδεικνύουν το οργανωμένο εξουσιαστικό σχέδιο εξολόθρευσης του ανθρώπινου πληθυσμού στην Γάζα, ταυτόχρονα με την επέκταση της κατάστασης αιχμαλωσίας, πολιορκίας και εποικισμού στην Δυτική Όχθη. Πρόκειται για την κρατικά-καπιταλιστικά ενορχηστρωμένη επιχείρηση του πλήρους αφανισμού των Παλαιστινίων. Οι αμέτρητες δεκάδες χιλιάδες δολοφονημένων παλαιστινίων στα χαλάσματα της Γάζας από το ολοκληρωτικό σιωνιστικό καθεστώς, τα δεκάδες χιλιάδες δολοφονημένα παιδιά, οι πολλές παραπάνω δεκάδες χιλιάδες εξαφανισμένοι, και οι εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι από την μία στην άλλη γωνία ενός περιφραγμένου υπαίθριου σφαγείου, θέτουν ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την ίδια την ανθρωπότητα ως τέτοια παγκόσμια.

Ως άνθρωποι και ως αγωνιστές/ριες είναι αυτονόητο να αντιτασσόμαστε ενεργά απέναντι σε αυτή την σύγχρονη φρίκη του κρατικού-καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού, στην οποία εμπλέκονται άμεσα και κύρια οι άρχουσες τάξεις και τα κράτη του δυτικού μπλοκ εξουσίας, τα οποία βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με το ισραηλινό κράτος και τα συμφέροντά του. Σε αυτό το άρμα του θανάτου για τους καταπιεσμένους βρίσκεται σφιχτά προσδεμένο και το ελληνικό κράτος το οποίο έχει αναβαθμίσει σε στρατηγική θέση την επίσημη συνεργασία (οικονομική, στρατιωτική) με το ισραηλινό κράτος, τροφοδοτώντας το και καλύπτοντάς το πολιτικά, διπλωματικά και υλικά απέναντι στην παγκόσμια ανθρωπότητα.

Το ελληνικό κράτος, ένας εξουσιαστικός και καταπιεστικός μηχανισμός που καμία σχέση δεν έχει με τις ανάγκες των καταπιεσμένων, είναι συνένοχο στην γενοκτονία που συντελείται. Τα κράτη συνολικά, όπου κι αν βρίσκονται στον χάρτη, και ο παγκόσμιος καπιταλισμός διαπλάθουν ένα ζοφερό και μαύρο μέλλον για τους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου. Πριμοδοτούν τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό στις κοινωνίες, νομιμοποιούν εκ νέου την αποικιοκρατία, προωθούν τις ανθρωποσφαγές πέρα από κάθε «όριο», από αυτά τα «όρια» που μέχρι και η δική τους αστική δικαιοσύνη και οι διεθνείς τους οργανισμοί (ΟΗΕ) θέτουν, και εγκαθιδρύουν τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό του πολέμου και του θανάτου. Θέλουν να καταδικάσουν την ζωή και να σκοτώσουν την ελευθερία.

Οι εποικισμοί στην Δυτική Όχθη, όπου ο παλαιστινιακός πληθυσμός μάχεται για την καθημερινή επιβίωσή του σε καθεστώς διαρκούς καθημερινής πολιορκίας από τον ισραηλινό στρατό και τις παραστρατιωτικές ομάδες των πληρωμένων και ένοπλων εποίκων, με την τροφή, το νερό και μέχρι και το «φως στον ήλιο» να ελέγχονται από το μιλιταριστικό-εθνικιστικό κράτος του Ισραήλ αποτελούν ένα μικρό μόνο παράδειγμα της κρατικής-καπιταλιστικής φρικαλεότητας ενός εξουσιαστικού κόσμου διαποτισμένου βαθιά από τον εθνικισμό, τον φυλετισμό και τον μιλιταρισμό. Ένας κόσμος ανελευθερίας, όπου υπάρχουν ζωές που αξίζουν να βιωθούν και ζωές καταδικασμένες a priori στον θάνατο.

Αντίστοιχα, στη λωρίδα της Γάζας, μία φλούδα γης υπό διαρκή πολιορκία, από στεριά και θάλασσα, όπου οι άνθρωποι εκεί, ο παλαιστινιακός λαός, παλεύει για ζωή. Παλεύει δεκαετίες, μάχεται ξανά και ξανά και αντιστέκεται επίμονα. Αυτή η αντίσταση, που είναι συνυφασμένη με την ίδια την ύπαρξη αυτού του πληθυσμού εκεί, αποτελεί το καταφύγιο της ανθρωπότητας αυτή τη στιγμή. Η καρδιά του κόσμου χτυπάει στη Γάζα, όπως χτυπάει σε κάθε μικρό και μεγάλο σημείο του ορίζοντα που η ελευθερία αντιμάχεται την εξουσία, η ζωή πολεμάει τον θάνατο. Στεκόμαστε στο πλάι του παλαιστινιακού λαού, όχι από μια θέση υποκριτικής φιλανθρωπίας και ενός κάποιου αόριστου ανθρωπισμού, αλλά επειδή ακριβώς εκεί συγκρούονται δύο κόσμοι. Ο κόσμος της εξουσίας, των κρατών, του καπιταλισμού, των διακρατικών ανταγωνισμών και συμφερόντων, του σύγχρονου φυλετισμού και αποικιοκρατίας τύπου απαρτχάιντ απέναντι στον παλαιστινιακό πληθυσμό, και από την άλλη ο κόσμος των καταπιεσμένων που διψάει για ζωή. Απέναντι σε κάθε φονταμενταλισμό και εθνικισμό, η διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών να τροφοδοτήσει την απελευθερωτική προοπτική και τον κοινό μας αγώνα για ζωή και ελευθερία ενάντια στους καταπιεστές αυτού του κόσμου της κρατικής-καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Κομμάτι αυτής της διεθνιστικής αλληλεγγύης αποτελούν οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο που απεργούν, διαδηλώνουν, συγκρούονται ενάντια στα κράτη και το πολιτικό τους προσωπικό (κυβερνήσεις, αξιωματούχοι) που συμμετέχουν στην γενοκτονία όπως και εκείνοι οι ισραηλινοί αρνητές στράτευσης οι οποίοι φυλακίζονται και οι αντισιωνιστές εβραίοι που διώκονται από το εθνικιστικό ισραηλινό κράτος, καθώς και οι εβραίοι της διασποράς οι οποίοι διαδηλώνουν, συλλαμβάνονται και αντιμάχονται, στις δυτικές μητροπόλεις, την γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού φωνάζοντας «Όχι στο όνομά μας» (Not in our name). Οι χιλιάδες φοιτητές/ριες και εργαζόμενοι στις ΗΠΑ με τις πολύμηνες καταλήψεις που ήρθαν αντιμέτωποι με διώξεις, συλλήψεις και απελάσεις λόγω της αντιπολεμικής τους δράσης από το κράτος των ΗΠΑ, οι χιλιάδες που έχουν συλληφθεί το τελευταίο διάστημα για δράσεις υπέρ της Παλαιστίνης στις δυτικές μητροπόλεις (διώξεις στην Palestine Action), η χθεσινή μαζική απεργία στην Ιταλία, οι αντιπολεμικές κινητοποιήσεις σε λιμάνια της Μεσογείου μπλοκαρίσματος πολεμικού εξοπλισμού, οι δράσεις ενάντια στην παρουσία γενοκτόνων σε πόλεις και χωριά το καλοκαίρι, καταδεικνύουν ότι παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια των κρατών να καταστείλουν την διεθνιστική αλληλεγγύη, αυτή δεν σβήνει, το αντίθετο, δυναμώνει. Ακριβώς επειδή αυτό που συντελείται ορίζει το πιο θεμελιώδες όριο: αγώνας για ζωή και ελευθερία. Και αυτός ο αγώνας πάντα θα αναβλύζει.

Αυτές τις εβδομάδες, ένας στόλος διεθνιστικής αλληλεγγύης πλέει στην Μεσόγειο με προορισμό τα ανοιχτά της Γάζας, με σκοπό να σπάσει τον θαλάσσιο στρατιωτικό αποκλεισμό που το ισραηλινό σιωνιστικό κράτος επιβάλλει, εμποδίζοντας τόσο από τη θάλασσα όσο και από τη στεριά να εισέλθει η πιο στοιχειώδης ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό πληθυσμό που δολοφονείται και λιμοκτονεί. Ο στολίσκος διεθνιστικής αλληλεγγύης του Sumud έχοντας ήδη δεχθεί πολλαπλές επιθέσεις από drone, πιάνοντας το νήμα από αντίστοιχες κινήσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης φέτος (Madleen) και τα προηγούμενα χρόνια, όπως και τα καραβάνια αλληλεγγύης που ήρθαν αντιμέτωπα με την καταστολή του αιγυπτιακού κράτους στην πορεία τους προς το χερσαίο πέρασμα προς την Γάζα, έχουν απογυμνώσει το προσωπείο της εξουσίας και των αφεντικών.

Ως αναρχικοί/ες δεν μπορούμε παρά να βρισκόμαστε διαρκώς στον δρόμο απέναντι στην φρικαλεότητα της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού. Αντιμαχόμαστε τον σάπιο κόσμο της εξουσίας, τα κράτη, τον εθνικισμό, τον μιλιταρισμό. Με όπλο μας την διεθνιστική αλληλεγγύη, να αγωνιστούμε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, απέναντι στους κοινούς μας δυνάστες, για έναν κόσμο χωρίς σύνορα, χωρίς φράχτες, χωρίς καταπιεστές και καταπιεσμένους. Να γκρεμίσουμε τα κράτη και τον καπιταλισμό, να οικοδομήσουμε τις κοινωνίες των ελεύθερων ανθρώπων.

Στηρίζουμε την συγκέντρωση ενάντια στην γενοκτονία της Παλαιστίνης και της παρουσίας σιωνιστών οπαδών στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σήμερα Τετάρτη 18:00 στο μετρό της Αγ. Σοφίας.

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΚΑΡΔΙΑ – ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΗ

Συλλογικότητα για τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό Libertatia


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Συγκέντρωση Αγ.Σοφίας με Εγνατία, Τετάρτη στις 18:00

Σχεδόν 2 χρόνια πλέον μαρτυρούμε τη μαζική, γενοκτονική μηχανή του ισραηλινού κράτους να δρα ανενόχλητη και να μακελεύει καθημερινώς. Δύο χρόνια που κράτη (δυτικά και μη), παγκόσμιοι οργανισμοί και μιντιακοί κολοσσοί αποπειρόνται πάση θυσία να ωραιοποιήσουν καθημερινές σφαγές, απαγωγές, βιασμούς και τον αποκλεισμό εκαταμυρριών Παλαιστινίων από τον υπόλοιπο πλανήτη. Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ, οι κάτοικοι-έποικοι του, οι στρατιώτες του IDF και οι εταιρίες του έχουν τη δυνανατότητα να συμμέτέχουν στο παγκόσμιο γίγνεσθαι χωρίς το παραμικρό εμπόδιο. Στην προκειμένη περίπτωση, στην πόλη της Θεσσαλονίκης πρόκειται να διεξαχθεί αγώνας στο πλαίσιο της Europa League με συμμετοχή ισραηλινής ομάδας, μάλιστα φιλοσιωνιστικής. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που οι τοπικοί άρχοντες προσκαλούν με ανοιχτές αγκάλες ισραηλινές εταιρίες και εποίκους με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ακυρωμένη (μετά από μια μαζική παρέμβαση εναντίον της) εκδήλωση κατά την Έκθεση Βιβλίου του περασμένου Μάη και φυσικά οι προσπάθειες του πρώην δημάρχου Μπουτάρη για κινητοποίηση του ισραηλινού κεφαλαίου προς τα μέρη μας. Σε μια συγκυρία όπου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου έχουν ξεδιπλωθεί μαζικά και πολύμορφα αντιπολεμικά κινήματα υποστήριξης της Παλαιστίνης από τις πανεπιστημιούπολεις στις ΗΠΑ, στις τεράστιες πορείες της Αιγύπτου, στις πλατείες της ελληνικής επαρχίας και μέσα στα γήπεδα με παλαιστινιακές σημαίες να υψώνονται ως ένδειξη αγάνακτησης αλλά και συνάμα στήριξης και ελπίδας για το μέλλον της Παλαιστίνης οφείλουμε με κάθε τρόπο να δίνουμε ορατότητα στην εξόντωση τους, να στέλνουμε σινιάλα αλληλεγγύης και να σταθούμε εμπόδιο στον προσχεδιασμένο γενοκτονικό ζόφο τους.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΌ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟΎ ΙΣΡΑΗΛ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΪΣΡΑΗΛΙΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Μαρμάγκα, αντιπατριαρχική ομάδα


✊ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

📆Τετάρτη 24/9 στις 18:00, Αγ. Σοφίας με Εγνατία

Το Ισραήλ αυτή τη στιγμή διαπράττει γενοκτονία, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Τις τελευταίες μέρες εκτελεί το πλάνο του για πλήρη εκκαθάριση της λωρίδας της Γάζας με σκοπό τον πλήρη εκτοπισμό του λαού της Παλαιστίνης από την περιοχή. Παράλληλα, συμμετέχει σε όλες τις διεθνείς και ευρωπαϊκές πολιτιστικές διοργανώσεις, οργανώνοντας το ξέπλυμα αυτής της πολιτικής του επιλογής. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στην πόλη μας διοργανώνεται ο αγώνας ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ – Maccabi Tel Aviv.

Η Maccabi Tel Aviv είναι μία από τις ομάδες του Ισραήλ που στηρίζει εδώ και χρόνια τις γενοκτόνες πολιτικές του κράτους του Ισραήλ, με τον πυρήνα των οπαδών της να διακατέχονται από εθνικιστικά φασιστικά ιδεώδη. Έτσι, όπου βρεθούν προωθούν την ιδέα του Μεγάλου Ισραήλ και του μίσους τους για τους Άραβες και ειδικότερα για τους Παλαιστίνιους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πογκρόμ που είχαν πραγματοποιήσει στην Ολλανδία κάποιους μήνες πριν.

Η UEFA και όλες οι υπόλοιπες αντίστοιχες ομοσπονδίες πολιτιστικών διοργανώσεων, απαγορεύουν οποιαδήποτε πολιτική δήλωση, συμπεριλαμβανομένου και την κατάδειξη της γενοκτονίας, συμμετέχοντας με τη σειρά τους και αυτές στο ξέπλυμα της ειδεχθέστερης πολιτικής των ημερών μας. Αυτό προφανώς δεν είναι μία καινούρια στάση και πολιτική αλλά ανέκαθεν ο αθλητισμός, και όχι μόνο, έχουν χρησιμοποιηθεί για να προωθούν το status quo φασιστικών, απολυταρχικών, καταπιεστικών καθεστώτων ή ακόμα και κάθε λογής χούντας ανά τον κόσμο.

Συγκεκριμένα ο μόνος λόγος που μπορεί να μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η UEFA, είναι επιλογή του Καταριανού μεγάλου κεφαλαίου να επιδιώξει τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τη διοργάνωση. Με λίγα λόγια, τόσα χρόνια παρεμβάσεων οπαδών και ομάδων να πέφτουν στο κενό για χατίρι του Ισραήλ και μόλις ο μεγαλοχρηματοδότης τους βγάλει μια επιθυμία αμέσως θα εξετάσουν την επιθυμία αυτή. Βλέπουμε έτσι, πώς το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολιτικές επιλογές πάνε χέρι-χέρι ακόμα και μέσα στους ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς και τις εσωτερικές τους αντιφάσεις μέσα σε μία κατάσταση διεθνοποιημένου κεφαλαίου.

Εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυες σε κάθε προσπάθεια εξάλειψης από το δημόσιο πεδίο κάθε λογής φασιστικής, εθνικιστικής, φονταμενταλιστικής, γενοκτόνας θέσης. Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό.

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο



Το κείμενο και το κάλεσμα φιλάθλων/οπαδών του ΠΑΟΚ

 

‼️ Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου ξεκινά η League Phase του UEFA Europa League | Η ομάδα του ΠΑΟΚ αγωνίζεται απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ η οποία δεν είναι μια αθώα ομάδα, αντιθέτως είναι η διεθνής βιτρίνα των φονιάδων του Ισραήλ και εκπροσωπεί ένα γενοκτονικό κράτος.

✌🏼🇵🇸 Ο φίλαθλος κόσμος του ΠΑΟΚ δηλώνει ότι η ομάδα του γενοκτονικού Ισραήλ είναι ανεπιθύμητη στο γήπεδο της Τούμπας και την Θεσσαλονίκη.

✊🏼 Ο ΠΑΟΚ είναι παιδί της προσφυγιάς και δεν κλείνει τα μάτια στον εκτοπισμό και την γενοκτονία

‼️ Ο αθλητισμός δεν είναι πλυντήριο εγκληματιών πολέμου και δε ξεπλένει τη βαρβαρότητα του Σιωνισμού.

✌🏼📍 Την Τετάρτη δίνουμε ραντεβού στις 16:00 στην Καμάρα και διαδηλώνουμε με τις Παλαιστινιακές μας σημαίες -Λευτεριά στην Παλαιστίνη 🇵🇸

#freepalestine #marchtogaza #greece #palestine #stopthegenocide #globalsumudflotilla #Thessaloniki #paok #europaleague #makabi #ΠΑΟΚ #uefa

Posted by March to Gaza Greece on Wednesday, September 24, 2025

 

Μοιραστείτε το άρθρο